Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-15, 09:27 PM   #851
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: 利家 查看文章
仲以為係叫アキヒロ回去,ミカ自己一拖二XD

其實賣唔賣肉呢套真係冇所謂...
但仍想說
大小姐又降級了ww

正常來說笨大應該唔會批「高達唔夠打」既cut
監督究竟點說掂笨大
近年非高達系個需求上升嘛~~
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 09:28 PM   #852
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 風音 查看文章
女僕不知幾好
+1
百里同百錬班女都好惦

アトラ個角色定位應該係ハロ

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 09:54 PM   #853
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
+1
百里同百錬班女都好惦

アトラ個角色定位應該係ハロ
識煮飯既HALO
吉祥物

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 10:23 PM   #854
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
終於見識到乜叫殺死人的眼神,一個眼神就成船人玩命,肥仔表情超讚。
性能比唔上完全被對面壓打,其實號角機渣D?
話說隻艦個重力系統的運作的……
1. 其實三日月臨尾都出現殺人表情
2. 巴巴托斯個爐同發動機都未調整好,完全唔在狀態,加上今集對手以速度取勝,起初無得埋身格鬥就無符
3. 人工重力掛,唔再係早期UC咁靠艦體旋轉嘅產生重力;一到戰鬥狀態就要熄咗將能水源畀其他系統用。

引用:
作者: 風音 查看文章
識煮飯既HALO
吉祥物
你提起嚟呢套都無哈囉喎。

舊 11-16-15, 10:47 PM   #855
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
好在巴巴托斯係高達
唔係一早比人射散
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 10:58 PM   #856
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
白兵戰
仲想睇大小姐會點塞頭髮入頭盔結果冇載

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 11:20 PM   #857
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
好耐無睇GUN咁熱血
昭弘你才是主角吧?

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 11:39 PM   #858
Rv250

註冊日期: Aug 2002
以為界對方艦橋, 竟然嗰個位登艦
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 12:05 AM   #859
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
發進程序好複雜

班囡咁好勇鬥狠
同V根一齊入機戰的話真係人都癲

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 01:24 AM   #860
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
長井龍雪+岡田麿里這組合真係犀利
今次高達都搞到頭頭是道

前面雜誌訪問話要打白兵戰都覺得奇, 原來咁樣玩命法

最尾預告都要吐糟返自己, 不爽不爽不爽不爽
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 01:38 AM   #861
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
班細路完全唔係人咁樣過艦完全唔要命.

雙馬尾好腿. 近幾集始終有一兩個鏡頭賣女.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 02:07 AM   #862
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
呢套野慢熱型,睇住大紅蓮團(?)一步步向前
同埋每次同唔人遭遇都生死相博,好精彩
仲有昭弘今集好堅,一拖二!

舊 11-17-15, 02:35 AM   #863
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
三日月真係一個魔性之男....迫到兩個男人一直向前行...

舊 11-17-15, 07:54 AM   #864
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實個d機動工兵本身應該係用黎開發地殼下面既礦石之類

會做到依d事唔多奇

反而唔明既係第一集d ms點解可以一腳踩爆佢地

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 08:02 AM   #865
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
其實個d機動工兵本身應該係用黎開發地殼下面既礦石之類

會做到依d事唔多奇

反而唔明既係第一集d ms點解可以一腳踩爆佢地
咁硬度同承重量又兩回事來的
不過其實uc年代d機係殖民星「空中」降落到地面個情況都係同依家差唔多,應該一早有晒相關技術。(減速、轉向)

舊 11-17-15, 10:33 AM   #866
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 尼路 查看文章
第七集就被打半殘,算唔算高達史上最快被打殘的一部……(唔計OVA)
古董機嘛
只相差5年機種既讓臂Exia...都差d俾雜魚群打爆

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 10:38 AM   #867
真!DC
Banned User
奉行我道

V gun 第一集未合體就爆腳
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 08:41 PM   #868
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
人地係私設組織,接JOB量(實戰)經驗多過號角唔奇,造就左難打咁多...
半殘主角機無問題啊, 千萬唔好同大哥合體就可以了...

昭弘一打二都得,其實大姐們有留手吧?
當然昭弘都併命了...這部份好看啊

原來白兵戰係咁出現,算係唯一最快解決嘅方法...
大哥唔係空有眼神,轉速都好快,由知道後宮艦係要搵嘅對象去到作戰計劃都係一陣時間...

如果繼續拎人地武器軍備用都幾好(天元突破嘛)
大哥幾時拎返部機用下...?千萬不要至真啊

p.s. 幾時提過戰艦都可以用阿賴耶系統? 好似miss左
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-15, 09:16 PM   #869
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
p.s. 幾時提過戰艦都可以用阿賴耶系統? 好似miss左

(睇緊波㗎)

舊 11-17-15, 09:51 PM   #870
比卡SP
Game Master
祭...

我估之後講到同對方合作時,跟住比對方調整部高達時類似會咁講:
你地班友完全唔識調整部機, 連巴巴托既幾多幾多%性能都未發揮到出黎
(呢個細路(三日月)到底係點用呢部垃圾機同我地打成平手!? )
之類

舊 11-17-15, 10:24 PM   #871
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
感覺呢套野有唔少銀河英雄傳說既計謀。
第一集用主力部隊做餌誘
今集垠埋身派敢死隊突入敵艦

舊 11-17-15, 10:33 PM   #872
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
我估之後講到同對方合作時,跟住比對方調整部高達時類似會咁講:
你地班友完全唔識調整部機, 連巴巴托既幾多幾多%性能都未發揮到出黎
(呢個細路(三日月)到底係點用呢部垃圾機同我地打成平手!? )
之類
(之前舖過)根據英文維基講,TEIWAZ嘅工程師有巴巴托斯嘅資料檔案,還原到原本個樣(即係模型封面第四型態),仲有把太刀咁話。見三部機咁高水準,佢明顯係另一個有能力獨自開發MS嘅組織。

舊 11-18-15, 02:14 AM   #873
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
(之前舖過)根據英文維基講,TEIWAZ嘅工程師有巴巴托斯嘅資料檔案,還原到原本個樣(即係模型封面第四型態),仲有把太刀咁話。見三部機咁高水準,佢明顯係另一個有能力獨自開發MS嘅組織。
我都睇到段情報咁講先咁估, 我意思係估對白上可能會講類似既內容去抬高三日月既戰鬥能力
順便解釋下今集點解打得咁苦,唔係三日月既問題

舊 11-18-15, 08:12 AM   #874
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
我都睇到段情報咁講先咁估, 我意思係估對白上可能會講類似既內容去抬高三日月既戰鬥能力
順便解釋下今集點解打得咁苦,唔係三日月既問題
在下多咀, 唔好見怪~

今集昭弘係 saved by the bell, 三日就好難講, 不過即使「爆seed」, 唔覺有嬴面

舊 11-18-15, 09:50 AM   #875
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
本身今集打之前就已經講左調整不足 唔駛台都已經有下台階啦
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 01:01 AM

手機版 | APP版