Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-11-18, 02:35 PM   #4251
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
3粒84C
好似好勁, 雖然槍易死D

睇軍團D片, 有時2條覺多D已經開波, 夾一個5氣卑夫就大約18C 左右,
個加速唔明顯但對推上去幾有用, 同埋時間長變左更加覺
貌似OK勁同幾好玩, 唔排除係軍團哥既威能
因為有得用兩條女 我印緊D腳

到時話你知勁唔勁

田豐轉左玩魏諷 成條FORM 唔同左未識玩

感想 何進好勁...:0)

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-18, 04:34 PM   #4252
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章

到時話你知勁唔勁

用囡囡why not復仇

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-18, 04:40 PM   #4253
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:

到時話你知勁唔勁

未諗到好既砌法

軍團: 狼主 卑 賈 春華 小再建
MAKISHIMA就: 見切哥 卑 賈 春華 文欽

諗住印2條女抄下deck玩住先, 但我連春華同衞生都無

我都諗過 顏良 榮光 老師 一番槍 沮授
好似最常見砌法
何進4粒+4勁大範圍其實真係幾吸引
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-18, 04:56 PM   #4254
GUSTAV
The One
poor

引用:
未諗到好既砌法

軍團: 狼主 卑 賈 春華 小再建
MAKISHIMA就: 見切哥 卑 賈 春華 文欽

諗住印2條女抄下deck玩住先, 但我連春華同衞生都無

我都諗過 顏良 榮光 老師 一番槍 沮授
好似最常見砌法
何進4粒+4勁大範圍其實真係幾吸引
我玩左2個VERSION覺得只有何進先做到用盡30C 主要係佢夠短

魏諷呢D開完6C冇左+2 BUFF 之後好難打
D 回士氣計又唔知點解係咁比人下修 依家得良仔1個回半粒

卑同春華定左 兩隻1.5 4武其實好灰 好似都係要大槍 大弓好D
定8武弓+4隻1.5安全D?

再唔係就狼主風全魅開沒禁....

舊 12-11-18, 05:25 PM   #4255
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
狼主,春華,麻弓起手都差唔多,但只剩2點cost,此為4枚組合..

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-11-18, 05:31 PM   #4256
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: darkvolver 查看文章
狼主,春華,麻弓起手都差唔多,但只剩2點cost,此為4枚組合..

Sent from my iPhone using Gaforum
呢種大型號令 我覺得都係最少5枚先抵玩

舊 12-11-18, 05:54 PM   #4257
darkvolver
頹冗

引用:
呢種大型號令 我覺得都係最少5枚先抵玩

例子罷了...但晉一星都有不小選擇..例如衛氏...

舊 12-11-18, 07:19 PM   #4258
6eo
美波様!

引用:
我玩左2個VERSION覺得只有何進先做到用盡30C 主要係佢夠短

魏諷呢D開完6C冇左+2 BUFF 之後好難打
D 回士氣計又唔知點解係咁比人下修 依家得良仔1個回半粒

卑同春華定左 兩隻1.5 4武其實好灰 好似都係要大槍 大弓好D
定8武弓+4隻1.5安全D?

再唔係就狼主風全魅開沒禁....
得番良仔0.5, 其他都係1粒
短既團強又真係無乜, 正路梗係想搵長
一番槍+劉氏/魏楓我覺得都唔錯

其實搵極晉除左衞生都搵唔到隻百搭既大槍/弓
2 2 1.5 1.5 1 可能 衞生 r鄧艾 卑 賈 小再建 好似都唔錯不過C征

春華5武既, 當MAKISHIMA個副 8 6 5 4 4 (27武) 我覺得好高丫 狼主盤石係 7 5 4 2 2

我覺得狼主有d難夾惡女, 太食cost, 唔似盤石3隻醒, 副deck無太大需要早d升lv2覺(你都要等士氣)
都係夾細士氣覺醒計自由度大d, 我應該都係試MAKISHIMA個副

此篇文章於 12-11-18 07:23 PM 被 6eo 編輯。
舊 12-11-18, 07:37 PM   #4259
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:

2 2 1.5 1.5 1 可能 衞生 r鄧艾 卑 賈 小再建 好似都唔錯不過C征

春華5武既, 當MAKISHIMA個副 8 6 5 4 4 (27武) 我覺得好高丫 狼主盤石係 7 5 4 2 2

我覺得狼主有d難夾惡女, 太食cost, 唔似盤石3隻醒, 副deck無太大需要早d升lv2覺(你都要等士氣)
都係夾細士氣覺醒計自由度大d, 我應該都係試MAKISHIMA個副
比完錢世嘉上修咗狼主又唔要
巨巨果然任性

鏟手遊保平安
舊 12-11-18, 08:22 PM   #4260
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>

今日中了蜀礎...都係解左算..廢到

此篇文章於 12-11-18 09:45 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-18, 12:58 AM   #4261
GUSTAV
The One
poor

引用:

田豐個計要拖長黎打 劉氏一波向 我玩落覺得似玩緊自己....
本身副DECK 攻城力又唔係頂級

舊 12-12-18, 02:10 PM   #4262
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: darkvolver 查看文章
今日中了蜀礎...都係解左算..廢到

我覺得呢類會回兵既野都係睇營運改會回幾多
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-18, 03:23 PM   #4263
darkvolver
頹冗

引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
我覺得呢類會回兵既野都係睇營運改會回幾多

我完全唔覺得會有一日會回到忠義程度。

舊 12-12-18, 03:28 PM   #4264
GUSTAV
The One
poor

個計補4成唔少啦...

舊 12-12-18, 03:39 PM   #4265
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>

引用:
個計補4成唔少啦...

7c6攻打少隻,等陣試下..用來駁姜維..

此篇文章於 12-12-18 03:55 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-18, 05:02 PM   #4266
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
蜀礎個計明明無腦又好推
7.5C +6回4成血, 泊車一流

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-18, 02:41 AM   #4267
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
中晉司馬懿...暫時應該是廢紙
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-18, 07:53 AM   #4268
darkvolver
頹冗

引用:
作者: gun2506 查看文章

真係唔知個設定想怎樣...等下個更新再算

舊 12-13-18, 09:44 AM   #4269
LR猫
ˊ_>ˋ

閒日朝早觀廣已經要輪籌

引用:
作者: b_boy 查看文章
蜀礎個計明明無腦又好推
7.5C +6回4成血, 泊車一流
仲要1.5cost
如果好似魏吳礎咁2cost就廢廢地

引用:
嚟緊都係

鏟手遊保平安
舊 12-13-18, 09:50 AM   #4270
6eo
美波様!

引用:
大手低價購入摶2個VER後升值
舊 12-13-18, 02:38 PM   #4271
GUSTAV
The One
poor

頹推左兩場風姐

比想像中易用 輸9城都追得返

舊 12-13-18, 02:52 PM   #4272
darkvolver
頹冗

引用:
頹推左兩場風姐

根本係強勢...2.3氣膠推上去,再拍卑計...下一場..

舊 12-13-18, 04:30 PM   #4273
6eo
美波様!

引用:
頹推左兩場風姐

時間長個加速幾實用

同埋個攻城力加得幾明顯
舊 12-13-18, 04:50 PM   #4274
GUSTAV
The One
poor

引用:
時間長個加速幾實用

同埋個攻城力加得幾明顯
城門特攻胡奮大大表示硬了

小加速打D低速號令一個剛槍大攻勢推又幾有FEEL

舊 12-13-18, 05:21 PM   #4275
darkvolver
頹冗

今集好像有長槍號令白卡...想試下..張紹..

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:45 PM

手機版 | APP版