Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-12-08, 09:51 PM   #276
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: comipa 查看文章
終於搵到個電制喇....呢關勁老屈
第一round已經死左3個, 俾d狙擊手圍住黎射, セルベリア 又無限遠機槍....用order先可以捱上到去開電梯, 不過已經冇左大半血

用煙幕彈, 俾人吹兩下就冇埋, 又係死路一條...
玩得我好灰.....點解難玩成咁....

呢關我係冇用電梯過,一開始淨係用一個偵察,一個突擊,一個對戰車兵(即係只出有cp的人)
偵察行左面,突擊行右面,對戰車兵留地下打戰車(一砲一架),上到去上層據點再增加人,
好似3會合完成,都係S,意外係セルベリア防禦力原來咁低~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 10:15 PM   #277
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 貓太部 查看文章
呢關我係冇用電梯過,一開始淨係用一個偵察,一個突擊,一個對戰車兵(即係只出有cp的人)
偵察行左面,突擊行右面,對戰車兵留地下打戰車(一砲一架),上到去上層據點再增加人,
好似3會合完成,都係S,意外係セルベリア防禦力原來咁低~
唔用戰車就唔需要升降機啦

防御力低 但攻擊力好高

有時AI真係痴痴地 有次一turn一位突擊兵行八次 只係移動
打セルベリア果時佢行去一邊 仲以為佢想去我本據點直搗黃龍
點知下turn又跑番上去

此篇文章於 05-12-08 10:20 PM 被 用戶名稱 編輯。
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 10:33 PM   #278
comipa
Junior Member
なし

引用:
作者: 用戶名稱 查看文章
唔用戰車就唔需要升降機啦

防御力低 但攻擊力好高

有時AI真係痴痴地 有次一turn一位突擊兵行八次 只係移動
打セルベリア果時佢行去一邊 仲以為佢想去我本據點直搗黃龍
點知下turn又跑番上去
你咪好囉, 我一讓turn

セルベリア 射左我d人 3次, 死一件,2件重傷
之後4turn 連環 狙擊, 又死2件, 人地戰車都打我兩下....
灰到我呀............
comipa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 01:56 AM   #279
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
你咪好囉, 我一讓turn

セルベリア 射左我d人 3次, 死一件,2件重傷
之後4turn 連環 狙擊, 又死2件, 人地戰車都打我兩下....
灰到我呀............
我都有用 不過諗番起其實唔用都得
果時我仲以為要用兩部戰車打橫賴響條路上面唔俾佢走 點知 セルベリア 一樣出入自如

攻擊戰車睇黎係bug bug地
頭先試過正面一砲打爆對方細戰車 但target mode果時都話要兩發
我估係粒徹甲彈爆風大到撞到佢ass?
有好多時 エーデルワイス 都係俾敵軍離奇地一發擊破
用戰車好無安全感...

此篇文章於 05-13-08 02:03 AM 被 用戶名稱 編輯。
舊 05-13-08, 11:28 AM   #280
karamitei
織田赤母衣衆刀足輕

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDmizukigoto
引用:
我都有用 不過諗番起其實唔用都得
果時我仲以為要用兩部戰車打橫賴響條路上面唔俾佢走 點知 セルベリア 一樣出入自如

攻擊戰車睇黎係bug bug地
頭先試過正面一砲打爆對方細戰車 但target mode果時都話要兩發
我估係粒徹甲彈爆風大到撞到佢ass?
有好多時 エーデルワイス 都係俾敵軍離奇地一發擊破
用戰車好無安全感...
所以好多時直程唔郁架エーデルワイス
又唔安全又要2CP

舊 05-13-08, 03:16 PM   #281
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: karamitei 查看文章
所以好多時直程唔郁架エーデルワイス
又唔安全又要2CP
只有一開始兵廢果時先會用黎當防守機槍用
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-08, 12:43 PM   #282
comipa
なし

有冇人可以講下第16章, d 崖應該點玩法?
我爆晒d崖, 不過架戰艦都係衝入機地度 gameover
我已經爆左成7-8個架喇, 點解佢唔行去第2邊?
定係隻game有bug?
舊 05-14-08, 01:55 PM   #283
用戶名稱
Crazy Gamer

引用:
只需爆唔想佢行果條路的斷崖
自己成team就要行想佢行既路徑 一直後退
舊 05-14-08, 02:12 PM   #284
comipa
なし

引用:
只需爆唔想佢行果條路的斷崖
自己成team就要行想佢行既路徑 一直後退
即係爆左手面個條, 右手面個邊就唔爆.....今晚再試試先, 唔該c兄~

原來左手面門口有2個箱要爆, 睇漏左一個, 唔怪得佢唔過黎啦
已解決!, thx

此篇文章於 05-14-08 08:45 PM 被 comipa 編輯。 原因: 已解決
舊 05-14-08, 02:13 PM   #285
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

有bug的

睇我之前的文

我也是這樣~
但下一次再玩就無事
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-08, 07:37 PM   #286
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
just bought this game!!
just wondering, can i replay the stages i have cleared??
i only got rank A for stage 1-3... now i'm at stage 4 and wanna get rank S for all stages....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 05:48 AM   #287
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
終於都 3 周目 ! 我要去到 2 周目近尾先 upgrade 晒所有野. 呢隻 game 越玩越過癮 ! 可以試好多唔同玩法.

舊 05-20-08, 02:24 PM   #288
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: maskrider 查看文章
終於都 3 周目 ! 我要去到 2 周目近尾先 upgrade 晒所有野. 呢隻 game 越玩越過癮 ! 可以試好多唔同玩法.
你的確好有恆心, 我爆咗一次就冇玩, 諗住隔多一排先再玩

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-08, 03:53 PM   #289
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
終於完左一周目
打到後期反而易打好多,
狙擊兵同突擊兵真係屈左d
後期用突擊兵打坦克都仲得...b

想問下爆左機係咪睇唔返之前d cg片?
想睇返結局果段

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-08, 04:07 PM   #290
maskrider
變身!!!

引用:
作者: 呆王 查看文章
終於完左一周目
打到後期反而易打好多,
狙擊兵同突擊兵真係屈左d
後期用突擊兵打坦克都仲得...b

想問下爆左機係咪睇唔返之前d cg片?
想睇返結局果段
If you want to watch all the FMV CG, you should save before watching the final one (the Epilogue), you have to play all the chapters again to watch all in your new play-throughs.

舊 05-23-08, 03:04 AM   #291
GP03D

如果我的隊員一周目死了
二周目會唔會復活??
唔知load唔load save 好...

舊 05-23-08, 01:06 PM   #292
maskrider
變身!!!

引用:
作者: GP03D 查看文章
如果我的隊員一周目死了
二周目會唔會復活??
唔知load唔load save 好...
2 周會再出現.

舊 05-23-08, 11:08 PM   #293
whitecloud
喧嘩上等!

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDMikagerai
引用:
2 周會再出現.
我反而系1周目沒死人
2周目見左个.....
之前1周目開始就有
到2周目就沒左
アイカ<<<

此篇文章於 05-23-08 11:11 PM 被 whitecloud 編輯。
whitecloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 12:02 AM   #294
maskrider
變身!!!

引用:
作者: whitecloud 查看文章
我反而系1周目沒死人
2周目見左个.....
之前1周目開始就有
到2周目就沒左
アイカ<<<
D 兵出現係同 stage 有關, 有 D 兵要某 D conditions 完成先有.

舊 05-26-08, 03:21 AM   #295
GP03D

引用:
D 兵出現係同 stage 有關, 有 D 兵要某 D conditions 完成先有.
有D係random geh....

舊 05-26-08, 04:30 AM   #296
maskrider
變身!!!

引用:
有D係random geh....
呢層冇留意喇, 而家希望 4 周目可以完成人物 section.

Skirmish 既 hard 都唔係易玩.

舊 06-01-08, 09:40 PM   #297
maskrider
變身!!!

終於都攪掂全部 Decorations ! 要玩完埋 5 周目先做到.

Skirmish hard mode 有 d missions 唔係咁簡單.

舊 06-02-08, 12:48 AM   #298
GP03D

引用:
終於都攪掂全部 Decorations ! 要玩完埋 5 周目先做到.

Skirmish hard mode 有 d missions 唔係咁簡單.
Decorations?

舊 06-02-08, 01:10 AM   #299
maskrider
變身!!!

引用:
Decorations?
Decorations = 勳章

舊 06-02-08, 11:53 AM   #300
GP03D

引用:
Decorations = 勳章
oh yes...
need 5 周目???
i thought 2 周目 ok wor....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:15 PM

手機版 | APP版