Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-18, 08:41 PM   #51
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
睇說明低過-35就會WEAK,高口過+35就會變RESIST
唔知係咪WEAK/RESIST要食額外倍率

應該唔會+80同+35一樣咁計掛
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-18, 10:34 PM   #52
david
The One

註冊日期: Mar 2002
  • 白結晶交換所更改前後對照,圖左為更改前,圖右為更改後

但是在遊戲更新後,可交換的道具就只剩下對應 A 級風格的銅碎片和體力恢復道具。因此在玩家社群引爆高度不滿,甚至讓有些玩家醞釀發動集體退費。官方也立即公布補救措施,將對所有玩家提供 1000 寶石(遊戲內貨幣),並在 12 月 10 日至 12 月 18 日間,限期恢復原本白結晶交換所的交換品項。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-18, 11:40 PM   #53
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: Kain 查看文章
正常應該無人會為升lv而喪抽搏中專用碎片
由其係本來就並非唯一方法
佢有得補底先反而吸引到人抽
由手機版發出
唔可以用無貨既心態去諗貨長既心態 XD
貨長係乜野都做得出

而營運最唔可以得罪既人就係貨長們
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-18, 02:19 PM   #54
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
每月限1000個 wo, 又全員送3000石
哩隻鑊應該補到下 XD
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-18, 04:04 PM   #55
Kain

送隻S級聖誕雪人有回血
再無回血難民
Btw一開始練左隻A級,之後轉左隻S級
雪人好似又勁啲
Btw之後可能抽埋SS...
由手機版發出
舊 12-18-18, 11:53 AM   #56
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
又開番出黎hea打,拎左隻雪人,刷埋升技同肥就收得工,要勁其實係咪刷s武防先直接升黎用好過?

抽到低rare相同角係咪唔駛倒exp升?升爆低rare角應該冇bonus?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 12:08 PM   #57
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
又開番出黎hea打,拎左隻雪人,刷埋升技同肥就收得工,要勁其實係咪刷s武防先直接升黎用好過?

抽到低rare相同角係咪唔駛倒exp升?升爆低rare角應該冇bonus?

升低R角色可以拿MASTER LEVEL的BONUS
M L影響各武器和O.D.時傷害的加成

如果同角色高R的爆了..有多餘的EXP時可升一下

舊 12-18-18, 12:39 PM   #58
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
最煩係個d日/週任,要升幾多個人既level, 升爆哂d人驚冇人解任。。。
已家除左刷武已經唔知有咩好做,主力個5個d能力已經唔係點升,2萬戰力唔升係咪正常?因為hard同vhard我都未打哂。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 01:17 PM   #59
ShinDou

好多ss已經爆30lv,咁可以升下相同角,我得萬1戰力,之前淨係打左4日

點上2萬戰力?s武防?

舊 12-18-18, 01:39 PM   #60
GP03D

不停訓練突破,再用主力隊刷高級關。。
S武() 是基本。

舊 12-18-18, 02:10 PM   #61
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
好多ss已經爆30lv,咁可以升下相同角,我得萬1戰力,之前淨係打左4日

點上2萬戰力?s武防?

武防唔會點加戰力
戰力主要係角色本身數值
要升數值我覺得最快係刷X光石的每日任務

雖然武防唔太影響戰力, 但我覺得武器威力同輸出數字有好大關係

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 02:12 PM   #62
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: GP03D 查看文章
最煩係個d日/週任,要升幾多個人既level, 升爆哂d人驚冇人解任。。。
已家除左刷武已經唔知有咩好做,主力個5個d能力已經唔係點升,2萬戰力唔升係咪正常?因為hard同vhard我都未打哂。。。
我睇YOUTUBE D高手已打到600幾HP
所以係仲有得升的

至於點升答案同上面一樣, 刷X光石任好似升得幾快
我而家21000戰力打8層X光石, 能力值都仲係爆升

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 12-18-18, 02:46 PM   #63
ShinDou

即係唔夠打既話都係刷光石?

隻奶雪人好似冇乜用,補太少又扣lp,4下就冇,又細力,好似都係出晒5ss打手仲好?

舊 12-18-18, 03:05 PM   #64
小光
でっかいお世話です。

引用:

隻奶雪人好似冇乜用,補太少又扣lp,4下就冇,又細力,好似都係出晒5ss打手仲好?

或者打H同VH刷下武器同顏色石頭, 都可以一邊升能力
武器同BP消耗都必需要強化

我自己都唔鍾意雪人
但我覺得補血又係必需
如果有幸抽到Sマライア或 S+Aウンディーネ可能會比雪人好

我自己係用緊Sウンディーネ搭A級的回復技
又可以補血, 而且出奇地係成隊最大力(36XX戰力可以打出破萬)

此篇文章於 12-18-18 04:25 PM 被 小光 編輯。
舊 12-18-18, 04:36 PM   #65
Kain

引用:

無奶無得玩,練定包無衰
由手機版發出
舊 12-18-18, 05:12 PM   #66
ShinDou

原來兩隻奶我而家都有喎,應該拎晒出黎升?雪人我未升爆,補得幾十,正常升爆補到幾多?不過好似都係補4次就冇lp

舊 12-18-18, 05:30 PM   #67
小光
でっかいお世話です。

引用:
原來兩隻奶我而家都有喎,應該拎晒出黎升?雪人我未升爆,補得幾十,正常升爆補到幾多?不過好似都係補4次就冇lp

我成隊平均450HP, ウンディーネ補一下220左右

舊 12-18-18, 05:35 PM   #68
ShinDou

30lv?生命水幾多rank?有冇升技? 我隻雪人都22lv雖然生命水得rank2

舊 12-18-18, 06:15 PM   #69
Kain

正常你只會升SS角
所以啲共用A/S碎可以俾晒啲奶用
由手機版發出
舊 12-18-18, 08:37 PM   #70
GP03D

引用:
作者: 小光 查看文章
我成隊平均450HP, ウンディーネ補一下220左右
補咁多既,我hp差唔多都係補1xx
我隻係ss奶。。。

舊 12-18-18, 09:16 PM   #71
ShinDou

我好似升錯晒D武防,而家有D A武防凸爆左2星了,其實係咪應該重打再升過 XD D武防肥太難拎,應該刷到跌S武防先升﹖
舊 12-18-18, 09:29 PM   #72
小光
でっかいお世話です。

引用:
30lv?生命水幾多rank?有冇升技? 我隻雪人都22lv雖然生命水得rank2

引用:
作者: GP03D 查看文章
補咁多既,我hp差唔多都係補1xx
我隻係ss奶。。。
SS奶都俾你抽到

FYI我隻奶STYLE LV46
59愛
補血技RANK 27

此篇文章於 12-18-18 09:31 PM 被 小光 編輯。
舊 12-18-18, 09:45 PM   #73
Kain

引用:
我好似升錯晒D武防,而家有D A武防凸爆左2星了,其實係咪應該重打再升過 XD D武防肥太難拎,應該刷到跌S武防先升﹖
防升5件就夠
副防3種頂多每款3件
武器多到唔知用黎做咩好

完全唔係一個問題
舊 12-18-18, 09:55 PM   #74
ShinDou

S奶點升到46LV咁高﹖係咁食銀限凸﹖其實0凸SS係咪會廢過高凸S﹖

主要係我D肥升晒落去D垃圾AB武防度,佢曜日D肥關都唔係好跌肥既,感覺上係靠主線同MISSION派多 @@
舊 12-18-18, 10:07 PM   #75
小光
でっかいお世話です。

引用:
S奶點升到46LV咁高﹖係咁食銀限凸﹖其實0凸SS係咪會廢過高凸S﹖

主要係我D肥升晒落去D垃圾AB武防度,佢曜日D肥關都唔係好跌肥既,感覺上係靠主線同MISSION派多 @@
任務送個d銀拼圖我食晒佢架咋

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Romancing SaGa 3 HD Remaster『ロマンシング サガ3』| 全機種 | 2019 6402oen 電視遊戲討論版 37 03-30-22 05:20 PM
[多機種] [PS4/XB1/NS/PC] Romancing Saga 2 Remaster | 12 月 15 日 enishi 電視遊戲討論版 12 12-18-17 07:24 PM
[PS2]Romancing Saga ~Minstrel Song~討論區 波子 攻略及心得交流區 192 12-30-05 02:20 PM
[PS2]Romancing Saga ~Minstrel Song~ (R.S. 1 remix) neo2046 電視遊戲討論版 100 04-21-05 07:47 PM
[PS2]ROMANCING SAGA出左幾多隻? kingdom_heart 電視遊戲討論版 5 04-13-05 08:25 PM

現在的時間是 02:15 PM

手機版 | APP版