Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-18, 08:24 PM   #701
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
世界鬥技打利昂真係好難打尤其打班40 三階兵真係難打到痴線
絕對認同
由其果D有埋奶騎,開埋超絕
真係銅牆鐵壁...
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-18, 08:31 PM   #702
okabe

引用:
作者: ShinDou 查看文章
你淨係中皇帝1隻SSR﹖ 3小強係光輝,用派既雪莉+3小+是但1隻光輝應該易打D

有冇索尼亞﹖索尼亞勁過綠帽同智將

安娜智好低補好少又冇群補,你D裝要好勁先會夠用,又或者你隻女王要轉1轉主教拎左個癒合先會好D,你想用再生放落坦度或者35後要驅散好多DEBUFF先會出佢

正常係粉毛會好D,但你35後又會食唔到超絕,不過超絕對奶影響唔算大,係聖言就會細力左好多

坦即係TANK,幫人擋招,多數係槍兵,雷丁都要過去拎1拎槍兵卒,因為防高D
但用雪莉+3小,倒不如直接開個新A/C?
其實如果有奶騎都可能易D砌
黑妹+小紅帽+女王+皇帝+黃毛?
WORK唔WORK?
光頭唔算難抽應該早晚會抽中
舊 10-21-18, 08:37 PM   #703
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
皇帝平時打廢到喊,仲要行得慢,冇大力招下下普攻咁濟,雪莉雖然係派但點都1定勁過佢,皇帝係鬥雞劍舞封回復同暈人屈下人,後期有埋割裂先勁

紅帽都係鬥雞勁,平時打都唔勁,只係普通法師1個克到步兵咁

黑起上黎真係會抽到14隻SR都唔中指定果隻,我而家102抽都冇紅帽,其他SR都差唔多抽到晒,搞到冇得屈鬥雞 XD

黑妹+小紅帽+女王+皇帝+黃毛 得女王係半奶喎﹖應該唔夠補

而家真係刷奶騎開局最好時機

此篇文章於 10-21-18 08:42 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-18, 08:53 PM   #704
okabe

引用:
皇帝平時打廢到喊,仲要行得慢,冇大力招下下普攻咁濟,雪莉雖然係派但點都1定勁過佢,皇帝係鬥雞劍舞封回復同暈人屈下人,後期有埋割裂先勁

紅帽都係鬥雞勁,平時打都唔勁,只係普通法師1個克到步兵咁

黑起上黎真係會抽到14隻SR都唔中指定果隻,我而家102抽都冇紅帽,其他SR都差唔多抽到晒,搞到冇得屈鬥雞 XD

黑妹+小紅帽+女王+皇帝+黃毛 得女王係半奶喎﹖應該唔夠補

而家真係刷奶騎開局最好時機
咁你開果個奶騎+里昂 A/C
咩玩法組合?
一隻奶騎夠唔夠奶量奶得起?
舊 10-21-18, 09:07 PM   #705
ShinDou

女王冇單補5倍,癒合補得2倍智,唔係正式奶黎,只係算半隻奶,你淨係出半隻奶夠用咩﹖

奶騎唔止有得補,仲有進擊,俾人打扣少1半,仲有俾人打50%補3倍智,點會唔夠補呀﹖佢1隻等於兩隻奶既補量咁濟

正常打到40幾難度其實唔駛奶騎,是但1隻正式奶都夠補啦,後期就唔知,可能要兩隻奶先穩

此篇文章於 10-21-18 09:11 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-21-18, 09:47 PM   #706
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
兩隻奶穩好多 光輝我都出克莉絲當半奶時鐘回血
食到超絕之餘又好打 奶騎最好奶係天賦 雷丁果D回一兩下就開到王者就夠

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-18, 09:52 PM   #707
ShinDou

克麗絲可以當全奶都得,佢35拎果招全隊冇限距補,被動又補多下冇限距,兩下補落同1個人度仲多過莉亞娜個單補,只係要打人先奶到人,不過後期有幾可冇人俾你打黎奶,最多只會係多卒得濟隻坦頂唔住

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 10-21-18, 11:05 PM   #708
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
求指點迷津

lv28 主要有以下
皇帝(1突)
帝國光頭將軍
埃格貝爾特(黑龍騎士團團長)
伊梅爾達(冰龍女將軍)
Sonia
法娜
克麗絲
芙蕾姐
海因
娜姆

抽極都無Leon哥 但我係咪應該照去帝國路線

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-18, 11:15 PM   #709
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
感謝樓上ching

黑起上黎71抽帝國,冇里昂冇光頭冇紅帽冇黑妹T_T

搞到有d想重玩,不過之前試過想儲10張券抽1次十抽都好耐下....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-18, 11:24 PM   #710
ShinDou

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
求指點迷津

lv28 主要有以下
皇帝(1突)
帝國光頭將軍
埃格貝爾特(黑龍騎士團團長)
伊梅爾達(冰龍女將軍)
Sonia
法娜
克麗絲
芙蕾姐
海因
娜姆

抽極都無Leon哥 但我係咪應該照去帝國路線
主要係你覺得夠唔夠玩,我就覺得冇里昂基本上唔會玩帝國

真係咁想玩帝國我覺得都係轉區再開局好過,最遲打到40抽有暗保底,隻GAME算易中PICKUP,我抽咁耐9成都係中左PICKUP,只係有機會中左隔離果隻,大概打到時空1-7就差唔多夠40抽應該會抽到SSR,放假有時間係咁打既話應該1日都可以有兩區會有40抽,好彩既話唔駛40抽就中左SSR可以知係咪里昂駛唔駛再轉區

我都岩岩重打左,而家個區第4日,RANK26,今日先開始爆晒5體,之前3日冇爆體

此篇文章於 10-21-18 11:26 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-21-18, 11:41 PM   #711
okabe

反過來有里昂無皇帝仲可以夾到
我無用過帝國打後期既關經歷
但用光輝陣打果時係需要有隻可以秒殺既前鋒
後面既關係會有增援,所以需要隻夠力而且走得快既角色
舊 10-22-18, 07:07 AM   #712
ShinDou

秒唔到唔係問題,我之前打到40幾rank隻雪莉都唔係成日秒到,你可以魔法打1下先咪會秒到,睇你點用姐,多卒起上黎你放map炸晒佢削血好過秒1兩隻

最重要係隻坦唔死,就算勁裝打到40幾難,俾人撞兩3下都易秒左,所以奶騎先神,進擊減半傷,仲有治癒每次戰後再補

舊 10-22-18, 09:30 AM   #713
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
推地圖冇遠程好難越級

但靠拉贏既好易係D分開全隊既位到卡關

利申我又卡關啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-18, 09:52 AM   #714
ShinDou

你打到邊版卡?低人好多lv?

舊 10-22-18, 09:56 AM   #715
GUSTAV
The One
poor

引用:
你打到邊版卡?低人好多lv?

4-6精英

對面向下行我又比人分左兩隊 下面兩隻騎兵出黎就唔識打了

隊入面冇槍兵勁左下打得唔夠快係主因

舊 10-22-18, 10:05 AM   #716
ShinDou

呢版科士打1死佢老豆就開始成堆衝落黎,但科士打隔離兩隻騎平時係唔郁的,就算入左紅線都唔過黎打你,淨係會去衝線,殺左果兩隻騎先就易好多,出面兩隻門口增援既騎唔衝線的,除非佢範圍內冇人打先可能走落去,我諗,我次次都放隻引佢地打

呢版冇槍唔係問題,我隻黃毛都唔係打到好多下,多數係右下角坦緊,都冇時間衝過去吉d騎但最好火力夠,最緊要有雪莉飛過d城牆秒人

舊 10-22-18, 10:12 AM   #717
GUSTAV
The One
poor

引用:
呢版科士打1死佢老豆就開始成堆衝落黎,但科士打隔離兩隻騎平時係唔郁的,就算入左紅線都唔過黎打你,淨係會去衝線,殺左果兩隻騎先就易好多,出面兩隻門口增援既騎唔衝線的,除非佢範圍內冇人打先可能走落去,我諗,我次次都放隻引佢地打

呢版冇槍唔係問題,我隻黃毛都唔係打到好多下,多數係右下角坦緊,都冇時間衝過去吉d騎但最好火力夠,最緊要有雪莉飛過d城牆秒人

我D 飛兵衝入去死既係自己

舊 10-22-18, 10:17 AM   #718
ShinDou

雪莉應該夠力秒到隻弓架喎,門口隻劍如果秒唔到咪搵其他人掂1掂佢先,上面3隻騎又唔郁點會秒到你?右下黃毛同奶頂慢慢磨

舊 10-22-18, 10:41 AM   #719
GUSTAV
The One
poor

常暗衝完 出藍色惑星 係時候打返陣兄貴先.....

呢期可以休養陣

D SR裝係升40 1件已經食哂我D肥料 你地係唔係升到30 頂住先?

此篇文章於 10-22-18 11:27 AM 被 GUSTAV 編輯。
舊 10-22-18, 11:51 AM   #720
ShinDou

30基本上都夠用既,係打手武40緊要d,同坦d防

我之前都係冇肥升爆晒

而家個區rank27已經刷晒步槍騎lv6,今日練兵另1版係弓,我又應該唔會點用,龍低lv又唔值刷,但要快升又係要組隊,可能都係照刷弓算

舊 10-22-18, 12:36 PM   #721
GUSTAV
The One
poor

升緊刺客 等遲下比白毛用

BTW 頭先PVP 比3代主角教做人...

舊 10-22-18, 12:49 PM   #722
ShinDou

迪哈刺客1野秒你隻坦?

舊 10-22-18, 01:35 PM   #723
ShinDou

得閒我都試下將之前果區隻雪莉轉做刺客,睇下夠唔夠秒人先,如果秒到人都有用喎

舊 10-22-18, 02:00 PM   #724
GUSTAV
The One
poor

引用:
迪哈刺客1野秒你隻坦?

唔識講....佢殺我1隻之後行後 我2隻天馬衝埋去打...未起手就比佢收左皮

唔知係唔係有近戰弓

舊 10-22-18, 02:06 PM   #725
ShinDou

刺客卒應該弱近戰,個卒有寫,npc洛加你都見佢成日俾近戰屈機

不過高級刺客卒同英雄可能起手超快所以俾佢殺左先? 有冇睇佢幾多攻同lv?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]新作情報區 okabe 手機平板遊戲討論版 1282 03-11-24 02:43 PM
[iOS/An] DomiNations f2light 手機平板遊戲討論版 4 06-11-16 02:00 AM
[iOS/AN]誰ガ為のアルケミスト 傑斯特 手機平板遊戲討論版 14 02-04-16 07:43 PM
[IOS/AN]三國志Puzzle大戰 jerry 手機平板遊戲討論版 86 06-01-15 09:41 AM
[ios]古の女神と宝石の射手 HOIHOI 手機平板遊戲討論版 1 11-21-13 06:50 AM

現在的時間是 12:29 PM

手機版 | APP版