Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-17-18, 10:36 AM   #26
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
轉pool 抽
1張 ssr =50碎
但4星後升1級唔係=50碎
6星要185碎

此篇文章於 08-17-18 10:39 AM 被 okabe 編輯。
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-18, 10:38 AM   #27
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
咁快有人7星ssr?課左好多?凸爆ssr勁好多?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-18, 10:46 AM   #28
okabe

修正應該係最大 6 星
4 星要 1 隻
5 星要 2 隻
6星 要3隻
即係 total 要6隻
重課既其實唔難
舊 08-17-18, 11:14 AM   #29
ShinDou

1個pool pick2隻ssr要中6隻喎,不過好似pickup率幾高咁?係咪連r sr都會pick個pool果代既角?

舊 08-17-18, 03:11 PM   #30
okabe

引用:
作者: ShinDou 查看文章
1個pool pick2隻ssr要中6隻喎,不過好似pickup率幾高咁?係咪連r sr都會pick個pool果代既角?

pickup 剩係up果2隻
其他唔會有up
我見封測時百度d 玩家一次出2-3隻pick up
真係要升爆唔算好難,而且部份角有得打活動送碎
舊 08-17-18, 04:06 PM   #31
ShinDou

咁都ok喎,諗諗下好似雷丁莉亞娜pickup好過其他,射錯里昂添

舊 08-17-18, 04:10 PM   #32
okabe

引用:
咁都ok喎,諗諗下好似雷丁莉亞娜pickup好過其他,射錯里昂添

里昂勁ga,我反而想要
打PVP就皇帝勁
舊 08-17-18, 05:01 PM   #33
ShinDou

皇帝係里昂pool另一隻?唔知係咪里昂要升爆先勁,而家感覺上唔係勁過sr女騎好多

舊 08-17-18, 06:57 PM   #34
okabe

引用:
皇帝係里昂pool另一隻?唔知係咪里昂要升爆先勁,而家感覺上唔係勁過sr女騎好多

係,我見好多人都掛里昂
你幾多LV?
舊 08-17-18, 07:02 PM   #35
ShinDou

19咋,未夠RANK覺醒唔到 XD 要20LV 不過佢D主線都計LV先俾打,有少少曉軌陰影 @@ 後期唔會要打成個月升1個RANK先俾推主線掛﹖不過呢隻應該有活動打,唔同曉軌0活動得主線,應該好D既
舊 08-17-18, 07:15 PM   #36
okabe

引用:
19咋,未夠RANK覺醒唔到 XD 要20LV 不過佢D主線都計LV先俾打,有少少曉軌陰影 @@ 後期唔會要打成個月升1個RANK先俾推主線掛﹖不過呢隻應該有活動打,唔同曉軌0活動得主線,應該好D既
唔會喇!升RANK都算快,我都RANK33
係唔夠體力打,又要打日任又要刷其他野升
會比較吃力
舊 08-17-18, 07:48 PM   #37
ShinDou

你衝晒主線了﹖

我諗住衝晒主線先開始刷野升人,除非唔夠打焗升
舊 08-17-18, 07:58 PM   #38
okabe

引用:
你衝晒主線了﹖

我諗住衝晒主線先開始刷野升人,除非唔夠打焗升
去到後期你夠LV都過唔到主線
到時都係迫你刷野升人先過到
舊 08-17-18, 08:01 PM   #39
ShinDou

@@主線有咁難﹖好少GAME主線會難,通常係活動難

其實助教派出去果D人俾唔俾出場打﹖如果唔得既淨係可以出副選 @@

助教幾多個鐘好﹖應該平時2個鐘訓先8個鐘﹖

事件係RANDOM任﹖得錢應該唔駛打﹖見問號武防先打﹖

此篇文章於 08-17-18 08:05 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-17-18, 08:41 PM   #40
ShinDou

終於夠LV,里昂轉左騎士長,應該冇揀錯﹖正常有超絕既都揀超絕果條線升職﹖

問號箱好正喎開到SR裝,其實係咪應該開始升SR裝﹖SSR裝應該要特登石抽先會有啦﹖未齊5SSR都唔抽裝住啦﹖

原來鬥雞可以重播打成點再執陣,好正喎

此篇文章於 08-17-18 09:17 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-17-18, 09:37 PM   #41
okabe

引用:
終於夠LV,里昂轉左騎士長,應該冇揀錯﹖正常有超絕既都揀超絕果條線升職﹖

問號箱好正喎開到SR裝,其實係咪應該開始升SR裝﹖SSR裝應該要特登石抽先會有啦﹖未齊5SSR都唔抽裝住啦﹖

原來鬥雞可以重播打成點再執陣,好正喎
正常我都選有3轉
不過都要睇你既人腳
裝備唔駛理,有活動可以打裝
主力抽人把喇!

百度有文介紹,我都研究緊
https://tieba.baidu.com/p/5838865221
舊 08-17-18, 09:47 PM   #42
ShinDou

鬥雞俾成堆3轉人屈 @@ 有冇咁易升職呀﹖見佢地得LV20,唔知點解可以3轉到﹖唔係之後果D要好高LV先俾轉咩﹖要夠RANK先得架﹖搞到反輸左1場俾人

D人成日邀我打,但果D版應該全部有份打既1齊扣體﹖我D體想用黎衝主線多D喎 @@

雪莉原來頭7日做MISSION會派喎,咁如果抽中左咪好蝕﹖

此篇文章於 08-17-18 09:49 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-17-18, 10:13 PM   #43
ShinDou

條LINK講到SR同SSR唔係爭好遠咋喎,頭先都打過D SR好似SSR咁難打 @@

其實係咪應該5隻出晒SR先﹖
舊 08-17-18, 10:26 PM   #44
okabe

鬥雞場唔駛研究太多,好多怪物

我第一隻SSR就係雪莉
基本佢果堆任務係夠打哂拎夠分換到
主力衝RANK先,其他慢慢打
反正等台版一出都係會轉過去
舊 08-17-18, 10:31 PM   #45
ShinDou

我都係會試住先,到時轉,不過睇下港台版俾唔俾刷首抽 XD
舊 08-18-18, 11:46 AM   #46
ShinDou

終於清埋2代光輝前篇HARD,爭1-4果版PERFECT唔到,要救果兩隊垃圾NPC好難,1開波已經同隻卒身貼身係咁打,試過傳左隻劍士上去秒左1隻,但另1邊冇人夠快,飛兵又爭1格

係喎好似有對加1移動鞋,遲D再試下先,而家限每日打3次唔俾再打 @@ 唔明點解唔俾打,又唔係有勁野拎

咦原來仲有中篇可以打 XD

而家覺得落兩個坦仲正,不過我得2隻SR槍坦,如果有其他職好好多

此篇文章於 08-18-18 11:49 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-18-18, 02:02 PM   #47
ShinDou

唔知30定40抽中左SSR莉亞娜了,讀心好勁,次次想中果隻都唔中,中左另1隻PICKUP @@ 本身想射雷丁,又轉POOL先費事重複 XD

原來莉亞娜個再動都好神 @@

此篇文章於 08-18-18 02:15 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-18-18, 03:40 PM   #48
okabe

引用:
唔知30定40抽中左SSR莉亞娜了,讀心好勁,次次想中果隻都唔中,中左另1隻PICKUP @@ 本身想射雷丁,又轉POOL先費事重複 XD

原來莉亞娜個再動都好神 @@
好野來的,雷丁反而唔係太好用
你個A/C 算幾好,可以專心玩落去
唔駛再刷
舊 08-18-18, 03:56 PM   #49
ShinDou

之前打鬥雞有隻雷丁無敵咁濟,我諗佢淨係出1隻單騎都屈得死晒我隊野,打佢R痕佢又係咁自動補血,俾佢打又痛 @@

係囉,遲D轉港台版都唔知抽唔抽得番 XD 抽唔番可能唔轉算 @@

終於清得晒D體,佢係咁派麵包我冇爆水都好似無限打咁 @@ 打到好累,冇用自動打,每步都要諗過,佢D版真係整得幾好玩,分分鐘好玩過原作 @@ 有D版我都搞到我唔出里昂,出左可能仲難打

暫時14章主線LV22

此篇文章於 08-18-18 03:59 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-18-18, 04:36 PM   #50
okabe

始終係手機GAME,好難比較
反而同類GAME,尼隻算做得唔錯,內容好足
當初我好期待隻FEH,但自從佢出左技能可以食其他角
已經無再玩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]新作情報區 okabe 手機平板遊戲討論版 1282 03-11-24 02:43 PM
[iOS/An] DomiNations f2light 手機平板遊戲討論版 4 06-11-16 02:00 AM
[iOS/AN]誰ガ為のアルケミスト 傑斯特 手機平板遊戲討論版 14 02-04-16 07:43 PM
[IOS/AN]三國志Puzzle大戰 jerry 手機平板遊戲討論版 86 06-01-15 09:41 AM
[ios]古の女神と宝石の射手 HOIHOI 手機平板遊戲討論版 1 11-21-13 06:50 AM

現在的時間是 01:39 PM

手機版 | APP版