Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-04-17, 02:19 PM   #176
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我D人得30幾40LV,覺醒得十幾至廿幾 XD

全5星武改爆﹖

試下跟你打法先

跟你打法半血秒左,不過都冇點加分,應該係唔夠力所以殺唔得快,真係要乖乖升下LV同覺先,唔知幾時先會復刻火召,當佢1個月出1隻召活動,最快都要半年

打左1個鐘藍石,岩岩打左次12501,爭5百分,都係90ACTION度半血秒左,應該關力事

此篇文章於 03-04-17 04:51 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-17, 10:13 PM   #177
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
比你參考
我第一次打就complete咗6,
用嘅係50雪糕佬,50雲哥,32雲妮
覺醒係36至39,全五星專武LV18,

打龜,重點係佢缩入龜甲嗰回合,
全員HP攻擊,之後全BRV攻擊,
地震完之後,每人大約有2200BRV,
無視佢break有幾高全部打HP,
應該夠殺死佢,慳番三四action。

之後嗰D正常甘打,留技

奇米拉就正常咁打,雲哥可以用兇斬麻痹佢,
麻解咗之後就再兇斬,唔洗就住用,
招画龍就喺放火召全員出完HP之後用。
雪糕佬技可以任用,每招留一次比火召用。
雲妮就放減攻防同消效,得閒幫手扣吓BRV同HP就ok.

咁打一定夠分

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 08:20 AM   #178
ShinDou

我打法同你差唔多,不過係LV得30幾同覺得20幾,應該真係要去升下先得,低LV細力BRAVE又低 XD

其實會唔會因為我帶左FD所以扣分﹖XD 下次試下唔帶先

終於COMPLETE到 XD 原來帶FD扣好多分,1唔帶FD就13593 XD

仲要呢次打得差過以前好多,90ACTION,受HP攻6005,俾人BREAK左4次,因為掛住殺快D冇睇到俾人打 XD

EXTRA就真係堅唔夠LV打,打剩5分1血度,費事爆石了,換得5張飛,我覺得單抽飛中5星機率低過11連好多

而家打錢50都COMPLETE到了,不過又係唔帶FD先夠分,帶左殺快左但扣左2千幾分

此篇文章於 03-05-17 03:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-06-17, 10:19 AM   #179
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
佢都剛剛話左帶frd 扣分係bug,
應該遲D 會改番.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:30 PM   #180
ShinDou

wakka都勁喎,有3下1turn盲
舊 03-06-17, 01:54 PM   #181
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
隻game嘅舊角色五星專防係諗住叫人由四星上?
佢好似完全無意思加番舊角五星專防咁

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 03:17 PM   #182
ShinDou

定係會遲d開個防具pool放落去引人抽?

不過5星防好似唔係特別高防?係cp多
舊 03-06-17, 03:29 PM   #183
Gustavi
Crazy Gamer

佢好似上次生放送有提過將來活動會加原有角既5星防

---------
今次10抽中曬3把 lol

此篇文章於 03-06-17 03:50 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-06-17, 04:22 PM   #184
ShinDou

11連0 5星

原來我本身3隻都有5星武,只係唔係專,其實唔駛抽,都係儲夠石有勁野先1次過射算,得3千幾石

此篇文章於 03-06-17 04:41 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-06-17, 05:26 PM   #185
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
抽哂儲落既卷同石, 10卷+4次10連都冇空賊5*武, 好黑啊…
我覺得佢吸人地強化真係好賊囉…
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 05:34 PM   #186
ShinDou

不過好似唔係必定吸到?
舊 03-06-17, 05:45 PM   #187
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
兩招技都係中確率
舊 03-06-17, 10:06 PM   #188
ShinDou

唔用特角岩岩過到40但爭幾十分先夠分COMPLETE

睇黎50唔用特角應該過唔到,應該都要乖乖升特角 XD
舊 03-09-17, 10:21 PM   #189
ShinDou

懶得升人,爆2次石過埋5算 XD

而家諗住主力用WAKKA CLOUD 雲尼拿 XD

原來盲左唔係1定打唔中人,咁冇用了 XD

岩岩用FD隻比比,咁高攻既﹖開火召,用儲氣,之後火燒扣成4千幾咁多,冇留意係咪WEAK,如果唔WEAK都2千幾都好勁喎

此篇文章於 03-09-17 10:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-10-17, 10:01 AM   #190
Hawk
Game Master

打覺醒5太哂時間, 又冇咩新嘢玩, 開始登入算了....
舊 03-13-17, 03:37 PM   #191
Gustavi
Crazy Gamer

星期三有event 喇...

hint 19
バッツ&イダ
オニオンナイト&キング
ウォーリアオブライト&ビビ

第一個 ff5 + ff14 = 19?
第三個 ff1 ff9
第二個未諗到..

但係第3個係首抽必中5個下既其中兩個, 之前ifrit 又pickup過, 唔會pickup 又哩兩個掛..

此篇文章於 03-13-17 03:43 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-13-17, 03:43 PM   #192
ShinDou

pickup 6個?咁咪大毒池?之前又話出冰召,仲以為接住火召出
舊 03-13-17, 03:48 PM   #193
Gustavi
Crazy Gamer

唔係6個.
佢每次新角event 都 twitter 出quiz 叫人估pick 邊d
今次エーコevent
hint 係 19 , 估以下邊組係pickup
1 : バッツ&イダ
2 : オニオンナイト&キング
3 : ウォーリアオブライト&ビビ
舊 03-13-17, 05:28 PM   #194
Hawk
Game Master

斷估係1啦!

仲唔開冰召冇人玩架喇...
舊 03-15-17, 05:28 PM   #195
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
今次boss聖屬弱點...lv50唔夠力打,2隻卒復活太快......
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-17, 10:33 PM   #196
ShinDou

5抽中FF9騎把野,冇乜用

3次11連得1把5星PICKUP拳,想抽HP REGEN又冇,求其打下算

活動條女好似幾勁喎第2招,聖屬魔扣人幾多BRAVE加晒全體,開完召之後出咪好屈﹖

COMPLETE埋4,聽日先試打5,不過4都打到有D危,雖然冇死人

用緊拳妹LV19,BARTZ LV38,杖妹LV12,覺20-30度 XD

此篇文章於 03-15-17 11:21 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-16-17, 08:23 AM   #197
ShinDou

今次好似易過之前?第1次打都打左佢4分3血,忙得濟唔升人了,爆1次石過埋佢算
舊 03-16-17, 10:04 AM   #198
Gustavi
Crazy Gamer

聽講エーコ唔勁, 第二招80%攻擊

今次我用 lv40 ff12 搶, lv2 ff14 拳, lv50 cloud 一次complete 曬唔洗石
打完曬ff14 拳先到lv15
舊 03-24-17, 03:40 PM   #199
Hawk
Game Master

仲有冇人.....

過哂冰召5, 全complete, 抽哂啲卷+1次10連, 0五星....
舊 03-24-17, 04:50 PM   #200
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: Hawk 查看文章
仲有冇人.....

過哂冰召5, 全complete, 抽哂啲卷+1次10連, 0五星....
之前冇event 嘛 z_z

我諗緊抽唔抽... 淨係將個brv 轉冰屬又唔多吸引

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 02:11 PM

手機版 | APP版