Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-17, 05:00 PM   #151
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
抽哂剩番既石4次10連得2把5*仲要唔係pickup, yuffie仲係得3*飛鏢, 極為無力... 又要番hard執埋淨番既石了...
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:08 PM   #152
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
射多兩次11連都係冇5星標,好黑,中親都係D垃圾

射多幾張飛終於中牌王 XD

此篇文章於 02-24-17 09:10 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 11:12 AM   #153
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
我都唔中特角5* ,
不過搵佢用hope 個把打都complete到5,
咁就留番d 石等下次
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 02:53 PM   #154
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
過咗火召6同ex, 6争high score就complete, ex乜都冇complete...
Ex得4關中boss, 隻奇美拉同5果陣一樣, 唔覺有加到新招, 所以升高覺醒, 武器同lv應該唔難過到

啲卷全部忍手留下次, 好後悔今次抽咗4次10連, 果幾隻角同其他比, 用落真係好廢下, yuffie冇得吸多過自己最大brv已經冇用咁滯...

此篇文章於 02-27-17 02:57 PM 被 Hawk 編輯。
舊 02-27-17, 06:38 PM   #155
ShinDou

過到60但complete唔到

ex打到第3場死左隻,第3場隻野本身魔法半減仲識開罩,唔識打,又得30幾人lv覺廿幾
舊 02-27-17, 10:13 PM   #156
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
6好輕鬆就complete到,
不過EX要唔break同唔死真係好難,
奇米拉血多咗,尾段一個召喚秒唔到,
大火球同aoe都差唔多break硬咁滯,
重未諗到點至可以complete

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 01:38 PM   #157
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

之後會有好友系統,
互相follow有5action,
單向follow得3action,
然後三月係冰女Shiva試練

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 02-28-17, 02:19 PM   #158
Hawk
Game Master

好友好似main完就開, 大概一街雲哥吧…

奶廷今個月都唔降臨啊…
舊 02-28-17, 06:59 PM   #159
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Hawk 查看文章
好友好似main完就開, 大概一街雲哥吧…

奶廷今個月都唔降臨啊…
其實好多餘,
個好友都唔知做咩唔今日新patch之後即開,
係都要等三月

放好友,應該雲妮最有用

舊 02-28-17, 07:25 PM   #160
Hawk
Game Master

削血梗係雲哥快, 連消帶打重會麻

應該咁講, 之後唔駛抽咁多次武, 抽1次唔中用5*武好友好過, 不過唔知佢係咪所有任都可用好友...
舊 02-28-17, 07:34 PM   #161
ShinDou

我都覺得雲尼拿會好D,而家D勁大佬係咁開罩上狀態,有時無啦啦俾佢秒左,用FD CLOUD都好難5ACTION內秒到,除非好高LV
舊 02-28-17, 08:18 PM   #162
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

話說我可以上雲哥裝佢把新五星專武的
好似升到LV16,麻痹嗰把19

舊 03-01-17, 02:02 PM   #163
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

ID 429967776
請加好友

多咗水龍召喚可以契約
自己留意一吓

此篇文章於 03-01-17 02:38 PM 被 daihamlop 編輯。
舊 03-01-17, 02:20 PM   #164
Gustavi
Crazy Gamer

ID 345822284
未知放乜出黎比較好, 暫時放住白貓出黎先 ...
舊 03-01-17, 02:34 PM   #165
zetakwok
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDANdyKTW_HK
ID 421828105

大家一起互加吧
zetakwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 02:37 PM   #166
Hawk
Game Master

Follow 咗樓上喇

我id >>> 777133120
掛緊馬騮
舊 03-01-17, 05:04 PM   #167
ShinDou

爆1次石過左空夢5算
舊 03-01-17, 09:39 PM   #168
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489

掛緊cloud

舊 03-02-17, 01:44 PM   #169
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

升隻火召升到破產,
錢又難賺……
另外好心每日嗰10次屬性水晶,
complete咗就比人快刷咗佢,
每日打十次真係太磨時間

舊 03-02-17, 02:34 PM   #170
Gustavi
Crazy Gamer

我發覺帶好友出去好似會減分...

好奇怪既設定, 開個加frd 機能 ,
但係會減分, 即係唔鼓勵人帶frd, 咁想點-_-
舊 03-02-17, 03:59 PM   #171
ShinDou

火召其實幾多lv max? 我而家先升到18,就快轉冰召,都唔知升唔升得切

會減分咩?唔係淨係計dam同郁左幾多action咩?
舊 03-02-17, 07:47 PM   #172
Hawk
Game Master

火召lv20 max, 你打6好快就儲齊料, 記得全complete, 因為4*素材啱啱夠, 反而錢就未必夠...
舊 03-03-17, 07:33 PM   #173
ShinDou

而家D人LV高左開始覺得CLOUD都幾勁,又5下胸斬,打大佬後期麻左真係爭好遠,而且又唔細力,開始覺得HOPE冇咁有用,有時寧願牌王放2TURN SLOW之後狂轟HP攻擊仲殺得快,不過會俾人BREAK,仲有個位出埋雲尼拿,應該OK
舊 03-04-17, 08:38 AM   #174
ShinDou

而家火召4星料爭成40粒,我打火召6唔夠分,係咪應該出晒D BRAVE+HP攻擊既人殺快D,放棄防守﹖XD

試左次唔得,1唔出雲尼拿就好易俾人BREAK,你地用咩TEAM幾多LV幾多覺先夠分﹖

試多次已經打快過以前好多,108ACTION,但受HP攻2752,BREAK就0,都係得9343分,之前最高都係10120分

不過可能我太遲出召喚﹖其實應該半血就出直接秒﹖

此篇文章於 03-04-17 09:14 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-04-17, 12:02 PM   #175
Hawk
Game Master

我用雲哥, 雲妮娜同馬騮, 當時雲哥lv50, 其他4x, 覺醒全部未夠30,
削到最少一半血, 又儲到咁上下brv就放火召, 雲哥出吹飛技, 跟住3個都應該差唔多8千幾hp車落去, 唔死都不遠了...
真係唔難打, 拎唔到高分就升高啲武同覺醒再試吧

此篇文章於 03-04-17 12:05 PM 被 Hawk 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 06:06 PM

手機版 | APP版