Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-17, 07:58 PM   #126
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
各位如果要升武同防,
可以用20SP打Orb之泉2,
我發覺效率幾高。

另外今日十抽中咗雲哥把新刀,
佢個人有晒兩把五星,
不過其實我係想要比比同Hope嘅五星武,
雲哥新刀無之前嗰把咁有用

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 10:38 AM   #127
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
火召升到lv10了,而家唔夠魔物爪同角,刷邊版最好?
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 11:06 AM   #128
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
試練3有跌但要用sp打, 我就之前刷hard 2升角時儲咗一大堆, 而家升完11都未用哂
火召升完11, 而家想番去刷orb泉2啲武防
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-17, 10:18 AM   #129
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
【イベント予告・補足】
今回もクイズいってみましょう
忍者とガンマンの組み合わせでご用意いたしました。

ヒントは「大人の魅力」です

この中から次の恩恵キャラの組み合わせを予想してくださいね

聽日 event bonus 忍者+槍手組合....
舊 02-23-17, 10:22 AM   #130
ShinDou

活動出得太快太密,真係打唔切,而家火召先係lv12,幾多lv max?
舊 02-23-17, 11:30 AM   #131
Hawk
Game Master

火召仲有排喎, 而家開到lv 17, 下禮拜加關後至開到lv 20
舊 02-23-17, 12:08 PM   #132
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: Hawk 查看文章
【イベント予告・補足】
今回もクイズいってみましょう
忍者とガンマンの組み合わせでご用意いたしました。

ヒントは「大人の魅力」です

この中から次の恩恵キャラの組み合わせを予想してくださいね

聽日 event bonus 忍者+槍手組合....
講 大人のみりき 都算確定有ラグナ 了
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-17, 12:11 PM   #133
Hawk
Game Master

見多數人投shadow + 爆炸頭
舊 02-23-17, 12:14 PM   #134
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: Hawk 查看文章
見多數人投shadow + 爆炸頭
因為ユフィ太廢掛 XD
同好多人唔知"大人のみりき" 係邊到黎我諗
舊 02-23-17, 12:16 PM   #135
Hawk
Game Master

Yuffie+雪糕老豆好呀, 佢2個把專武我都冇, 希望聽日1次中哂~
舊 02-23-17, 12:26 PM   #136
Gustavi
Crazy Gamer

兩個d 技都唔係好吸引咁 .... >.>
舊 02-23-17, 01:00 PM   #137
Hawk
Game Master

Yuffie招 copy可能係黑馬嚟...
舊 02-23-17, 01:50 PM   #138
Gustavi
Crazy Gamer

未諗到點用, 特登比人打break, copy 完再打?

其實可唔可以copy 到超過佢自己上限?
舊 02-23-17, 02:18 PM   #139
ShinDou

多數copy唔會超過上限,不過真係冇乜用,除非大佬好少血又好高brave,不過高brave都頂唔住佢攻勢啦
舊 02-23-17, 04:21 PM   #140
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

其實唔好話無用,
好似奇米拉咁佢上限係四千六百,
真係一個copy就可以由break上到四千六,
就算Tifa姊打break再氣合都無咁高,
何況可以用少一個round,
而家無用只係因為大家未升同無五星專武啫……

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 02-23-17, 04:49 PM   #141
ShinDou

係會殺快左,但問題係佢4千幾brave既話要同佢鬥快秒,自己友普通人好難兩3下扣到佢4千幾brave
舊 02-23-17, 06:01 PM   #142
Hawk
Game Master

假設Copy完放召喚, 或者先放加速角, 唔記得隻角叫乜名喇, 係咪vaan青梅竹馬??
舊 02-23-17, 06:10 PM   #143
ShinDou

penelo我用過下,好難用,出加速其他人佢自己會減速,其他人行太快又好快冇左buff

正常與其特登俾人break再copy佢鬥快秒,我都係鍾意降攻開罩穩陣慢慢打算,除非佢限turn迫你打快姐
舊 02-23-17, 10:12 PM   #144
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

其實咁諗,
如果佢copy完到佢出招嗰round用召喚加多5round,
我配雪糕佬同雲哥,用HP攻擊,
可以打到四千六加六千加六千,
之後再copy多四千六,
真係可以做到一擊必殺,
咁當然實行嗰時就無咁順利啦

舊 02-24-17, 09:40 AM   #145
Gustavi
Crazy Gamer

4千幾其實都唔算多....
佢第2個ability 就可能有機會用.
舊 02-24-17, 10:16 AM   #146
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

27號公布幾時開第六章
有Shantotto大人

此篇文章於 02-24-17 10:18 AM 被 daihamlop 編輯。
舊 02-24-17, 11:35 AM   #147
Gustavi
Crazy Gamer

d 人答錯都照送500石XD
舊 02-24-17, 01:22 PM   #148
ShinDou

而家先75action岩岩complete左,得萬2分
舊 02-24-17, 03:20 PM   #149
ShinDou

今次活動派隻牌王堅屈喎,敵全2action唔升brave,即係俾人break都係最多去番基本值?唔怪得配yuffie用啦

此篇文章於 02-24-17 03:52 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-24-17, 04:00 PM   #150
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
今次槍手同yuffie 我都有專武, 正

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 07:29 PM

手機版 | APP版