Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-16-17, 11:28 AM   #101
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
5暫時冇乜辦法
專武得一把回力鏢
俾佢摸一下回過千
仲會先放加速再發癲
剩係清發癲都唔係好夠用
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 09:44 PM   #102
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
今日忙得濟唔記得打肥版升人,得十幾LV淨係過到3拎左件5星防

4淨係扣到隻野1半,根本佢1狂戰就俾佢秒,我試過特登儲爆3千9BREAK等佢狂戰,點知佢4下都打佢即刻BREAK左,之後點打都打唔低佢BRAVE就俾佢滅團,隻GAME基本上1死左個就等於輸左咁濟,太少回復招又補得少

唔知係咪錯覺,好似1BREAK左佢就會即刻狂戰﹖咁即係要特登唔好BREAK佢咁打﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 11:12 AM   #103
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: ShinDou 查看文章
今日忙得濟唔記得打肥版升人,得十幾LV淨係過到3拎左件5星防

4淨係扣到隻野1半,根本佢1狂戰就俾佢秒,我試過特登儲爆3千9BREAK等佢狂戰,點知佢4下都打佢即刻BREAK左,之後點打都打唔低佢BRAVE就俾佢滅團,隻GAME基本上1死左個就等於輸左咁濟,太少回復招又補得少

唔知係咪錯覺,好似1BREAK左佢就會即刻狂戰﹖咁即係要特登唔好BREAK佢咁打﹖
我自己過4係用三個加乘角色
重點在覺醒一定要高
雲妮同Hope一定要已經學識第二招
唔係已經接近唔洗打咁滯
Hope放protect落target角
雲妮負責由中後段減攻同消狂暴化
HP最好有三千五以上,唔係好易一擊死
覺醒唔夠就開一小時同雙倍item
PS:我過4雲妮同Hope係LV30覺醒30

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 03:40 PM   #104
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
【イベント予告】
来週20日(月)15時より、プレイヤーのランクが「SP(スタミナポイント)」として使用される新しいタイプのイベント「幻獣界への挑戦~イフリートからの試練~」が、開始予定です

ランクは、各キャラクターのレベルを上げることで上昇しますよ

有新嘢玩, 叫大家升定rank
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 03:56 PM   #105
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
原來隻game 有スタミナポイント....

舊 02-17-17, 08:09 PM   #106
ShinDou

而家打1場30肥要7分鐘,得6百幾EXP,分分鐘慢過打1章HARD版,AUTO 1分鐘都有130EXP
舊 02-18-17, 01:23 PM   #107
ShinDou

HOPE招PROTECT好屈,物傷減半,應該遲早會出把專武俾佢變PROTECTGA? 要做主力長出了

雲尼拿DISPELL真係好正,過到4了,解完3次狂戰岩岩好殺到,不過1開波我已經開晒PROTECT同降攻,搞到半血1BREAK佢就狂戰有少少危,好彩佢BREAK唔到我 XD

5太煩,爆2次石過左佢算,專防應該可以放心凸﹖都冇其他人裝到﹖

BARTZ第2招好勁,飛彈扣人1/4BRAVE,出左3次之後MASTER左會降1半BRAVE,用到5次,即係起碼有2次減半BRAVE,打勁野應該有用,升埋佢黎用先

ALLIN抽回力標先 XD

7次11連,中左4把5星YUNA,1把5星回力標都唔俾我,好彩4星回力標抽到凸爆,用住先,都有20CP

而家所有人裝晒4星防 XD

此篇文章於 02-18-17 02:46 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-18-17, 04:32 PM   #108
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: ShinDou 查看文章
HOPE招PROTECT好屈,物傷減半,應該遲早會出把專武俾佢變PROTECTGA? 要做主力長出了

雲尼拿DISPELL真係好正,過到4了,解完3次狂戰岩岩好殺到,不過1開波我已經開晒PROTECT同降攻,搞到半血1BREAK佢就狂戰有少少危,好彩佢BREAK唔到我
其實打鐵巨人一開始用protect無錯,
用咗扣六百幾,唔用扣千二,
無protect係拉唔開個差距。

今日打五,到巨人後段全滅……
諗住算,用一百鑽換專防突一,
點知一con完,雲妮第一招已經可以殺咗佢,
就係差一嘢,扣多佢一千一百HP已經夠,
激死……

你都諗住抽專武,做咩唔抽完升完先打?
其實揸兩把五星專武已經穩贏,
我得把雲妮五hope四星都差小小唔洗con

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 02-18-17, 04:36 PM   #109
ShinDou

我本身唔打算抽架,但用過PROTECT之後覺得實在太屈,我覺得之後打咩勁野應該多數要落HOPE,下次PICKUP又應該冇回力標,所以先ALLIN射晒

我又唔想晒時間升LV同覺,所以冇抽晒升晒先打 XD
舊 02-19-17, 08:37 PM   #110
ShinDou

終於行晒HARD5章執石仔了,不過有D 40幾50難既版過唔到,而家得4900石爭少少先夠射,返轉頭再執番D MISSION石先
舊 02-20-17, 03:28 PM   #111
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

隻奇米拉都幾惡頂……
打4都係啱啱complete到,
5可能有難道

舊 02-20-17, 04:15 PM   #112
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
都幾多卷送喎! 打完1-4抽到把光戰5*
舊 02-20-17, 04:25 PM   #113
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Hawk 查看文章
都幾多卷送喎! 打完1-4抽到把光戰5*
我抽8卷全三星
試咗5嘅奇米拉……滅團,
已經係有加乘同最高戰力咁滯,
去到尾段真係好誇張,
每回合自動加3100BRV,加速
啲HP倒水咁,一嘢扣四千六百每

舊 02-20-17, 04:40 PM   #114
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
正,棄得lu,30連加8飛個新pool,一把5星都冇。。。
有人接手嗎?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 04:49 PM   #115
Hawk
Game Master

引用:
作者: daihamlop 查看文章
我抽8卷全三星
試咗5嘅奇米拉……滅團,
已經係有加乘同最高戰力咁滯,
去到尾段真係好誇張,
每回合自動加3100BRV,加速
啲HP倒水咁,一嘢扣四千六百每
唔抽cloud專武, 又未升爆覺爆咪加減打算, 隻火召升得幾多就升幾多, 段估哩啲event將來都會復刻, 趁而家有幾隻角2倍經去升爆佢先~
舊 02-20-17, 05:26 PM   #116
ShinDou

加速用雲尼拿解,hope開罩,bartz有2下打人brave減半,應該有機會打到?

我8定9次11連都係得4把yuna5星,我覺得個pool改過抽率,難抽左好多,近幾次冇5星

反而我有d想刷過首抽開過,1把5星回力標都冇

此篇文章於 02-20-17 05:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-21-17, 12:09 AM   #117
ShinDou

岩岩打4唔算難,COMPLETE到大勝,係噴完你之後4千BRAVE嚇得下人,不過防低好快BREAK番佢
舊 02-21-17, 12:28 AM   #118
Hawk
Game Master

過幾日又開新角event...

2月24日より開催予定のイベント“空にかける夢”では、『FFVI』より“セッツァー”が参戦! クエストを進めることで仲間として加入する。また、高難度のクエストをクリアーすればセッツァー専用の★5防具“ギャンブラーの指輪”を獲得できる。この機会を見逃すな!
舊 02-21-17, 07:22 AM   #119
ShinDou

5算易喎1TAKE過唔駛爆石,不過臨尾有死人COMPLETE唔到,之前兩個活動我最後果版都要爆石過
舊 02-21-17, 09:41 AM   #120
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

用雲哥,雪糕佬同雲妮成功complete咗5
留召喚到最後一次過爆死隻奇米拉就易打好多好多

舊 02-21-17, 10:50 AM   #121
ShinDou

打多次冇死人都complete唔到,唔夠分得8千幾,又唔夠快,d人得30幾lv,覺就廿幾
舊 02-21-17, 02:36 PM   #122
Hawk
Game Master

5真係比想像中易喎, 出馬騮技減佢速, 雲妮弱體同消buff, 隻嘢就好似沙包咁任打...我角色lv40, 覺醒20
舊 02-21-17, 02:43 PM   #123
ShinDou

諗諗下我可能收番埋vaan用番雲尼拿先,反正有5星專武防,而家太多勁野識上狀態
舊 02-21-17, 02:47 PM   #124
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
後半仲有 6 同 extra, 今次個5應該都係熱身姐...
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 06:14 PM   #125
ShinDou

用雲尼拿真係穩好多,不過都殺慢好多

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 07:12 PM

手機版 | APP版