Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-07-17, 11:21 PM   #76
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: ShinDou 查看文章
升完LV同武防真係易好多,而家打到25了 XD

35都係爭D,打剩5分1度,如果想打武防肥應該打咩﹖HARD﹖
我升防武啲肥都係打故事
佢無咩關會出得特別多
通常都係跌一兩個
升得好慢

獅心4要過,你有加乘三人組其中一把五星就已經唔難
係要complete就難
獅心5我係con一次過咗
講真,唔con我真係完全唔知點打
打到中後期,大地震完佢BRV高到绝望
技又用晒,真係四千HP都比佢一嘢一隻
更加唔好話complete……

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 12:21 AM   #77
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
獅5我打剩3分1血全滅, 最難係隻王break完後回復brv再即刻出hp攻, 根本冇得反抗...我諗住打多幾日升下覺醒同武再打, 唔得先至用石con多件甲番嚟
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 01:05 AM   #78
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
當知道地震唔會break人之後,整個世界唔同晒
一次過左4同5,雖然5只攞到冇死人果堆石
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 05:45 PM   #79
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
終於過咗獅心5, 不過剩係開到冇死人任...

加成角平均lv35, 雪糕覺醒17, 其他14, 雪糕用咗cloud把lv15 5*武, 馬騮lv15 5*專武, tifa 4* lv10 專武, 防具得雪糕5*專, 其他都係着人地既4*防具

Boss關火召喚獸儲番咁上下brv至用 , 所有技能盡量留後段boss爆紫色brv時至用, 之後都係咁loop住打, 升武器同覺醒真係重要過升lv, 即使借其他人5*武都勁過你揸4*專武
舊 02-08-17, 10:03 PM   #80
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
有咩方法可以令後期入隊嘅LV1同伴升級快D?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 10:59 PM   #81
Hawk
Game Master

升級快都係搵啲高級既帶新人去打高級肥關, 再加倍咁

Auto練功就巴哈推薦
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?b...type=&keyword=
舊 02-09-17, 09:01 AM   #82
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

各位知道召喚升等級6嗰粒大元素石喺邊度drop嗎?
另外雪糕佬其實覺醒咗第二招之後其實幾強
同FF7主真係有得揮
可惜一直抽唔到五星專武
佢五星專防只可以突一?

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 02-09-17, 08:16 PM   #83
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
終於過到35了

爆2次石過埋45算

不過雪糕佬我抽唔到專武,得3星武唔夠力,都係玩番其他人,而家覺得補血都好緊要,尤其打難既版,要玩番REM了,而家主力玩VAAN 光豬 REM算

此篇文章於 02-09-17 08:48 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 03:07 PM   #84
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
D 覺醒晶石關咁鬼難打, 已經全員專武專防LV 30+, 打LV40 既仙人掌仲係非常吃力

舊 02-12-17, 09:25 AM   #85
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

Hard4-3隻魔導機大佬想點?
試咗幾次都係咁,
一開波先制就一定break我一個人,
咁點去complete佢呀?
又要人唔可以break…玩咩

舊 02-12-17, 11:11 AM   #86
Hawk
Game Master

4章hard未打, 不過見其他人寫話角色初期brv要過830至唔會被break
舊 02-12-17, 12:15 PM   #87
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Hawk 查看文章
4章hard未打, 不過見其他人寫話角色初期brv要過830至唔會被break
要過830有難道
我LV40+覺醒20+,有晒專武專防,
初期BRV都係750左右

舊 02-12-17, 01:27 PM   #88
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
作者: daihamlop 查看文章
Hard4-3隻魔導機大佬想點?
試咗幾次都係咁,
一開波先制就一定break我一個人,
咁點去complete佢呀?
又要人唔可以break…玩咩
個人係用光之戰士派齊盾先入場
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 05:14 PM   #89
ShinDou

衝晒NORMAL5章拎晒D人了,隻GAME真係好佛心,而家已經4萬1石,仲未執HARD D石,之前仲射左3次11連,第1個活動又易打,雖然派個5星防我暫時冇用

而家轉左用FRONIEL,雪糕佬老豆,REM了 XD

繼續執埋HARD D石先
舊 02-13-17, 09:36 PM   #90
Hawk
Game Master

【イベント予告】2月15日(水)15:00からイベント「ヲルバの少女」が開催予定です!今回はどのキャラが登場するのでしょうか
ちなみにイベントボスは物理攻撃力&物理耐性が高いらしいですよ。サポートできる魔法キャラの活躍が予想されますね

我魔法角冇5*武又未練....

此篇文章於 02-13-17 09:38 PM 被 Hawk 編輯。
舊 02-13-17, 10:23 PM   #91
ShinDou

搞乜SE隻隻手機GAME都係不停活動接活動唔停咁款 XD

我都冇用開魔法人,可能又要抽D杖番黎又要打肥關升
舊 02-14-17, 12:15 AM   #92
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
我覺得event慢添呢隻,日日都唔知有乜打,醒覺素材lv50又煩,打10次好似打大佬咁,auto又打唔鸁,打lv30又冇乜用。。。
再唔搞d新意就會走好多人。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 07:04 AM   #93
ShinDou

2月1先開波咋喎,隔離隻FFBE冇記錯既話頭一兩個月0活動 XD

其實DFFOO算多野玩,未打過D新GAME1開波可以執到咁多石,我未行晒已經夠十次11連都有,隻GAME岩岩開佢冇可能SET到太易打,而且佢定位應該係SELL難打果類,唔同隔離FFBE唔係SELL難打

佢個頭算開得幾好,幾日就1百萬DOWNLOAD,同隔離北歐女神好似
舊 02-14-17, 08:46 AM   #94
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

嚟緊個event真糟糕……
我連一支四星魔法杖都無
比比同白貓都係用緊三星杖
打條毛喇今次真係

舊 02-14-17, 12:30 PM   #95
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
係呀,有十次11連,只不過5星難出呢,我射哂都冇出squall同c丹把野,剩係得3把tifa既。。。最煩係冇突過5星根本上唔夠cp...

白貓要升,就算冇5星。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 12:38 PM   #96
Hawk
Game Master

Vaan好鬼好用, 覺醒20學埋招風魔法hp+brv攻擊

隻game真係靠哂5*裝備, 完全唔夠cp用, 所以活動5*防真係必定要入手, 睇下雪糕佬件突1既防cp高到呢…
舊 02-15-17, 02:40 PM   #97
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

全世界都以為係比比同白貓,
佢就出Yuna同Hope…
咁我點夠你玩呀……
等我重特登用一日升比比同白貓上LV30……

舊 02-15-17, 09:11 PM   #98
ShinDou

而家先得閒入去抽,第1次11連中2把5星,但係光豬同暗騎專武黎,第2次11連中雲尼拿把杖,收手了,睇下夠唔夠打先

冇升LV直接打,20都爭D死 XD 打完1場,3隻升完LV都未夠LV10 XD

打到30唔夠打了,要去升LV,打咩升得最快﹖每日既肥版﹖

此篇文章於 02-15-17 09:47 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-15-17, 10:39 PM   #99
Hawk
Game Master

抽咗次10連, 好彩中5*雲妮杖, 好驚全3*....

用lv40 vaan帶hope同yuna過咗難度30拎咗件甲, 升角我都係去番hard 第2章開2倍經驗auto算
舊 02-16-17, 06:13 AM   #100
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

用三個魔法師打鐵巨人真係災難系列
得雲妮支五星杖拖三星武
扣完一round BRB
佢一個唔該斬一嘢又補番晒
而家4都未過到,5都唔知點算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 11:02 AM

手機版 | APP版