Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-18, 09:33 AM   #926
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
PRISHE堅屈喎,共鬥EX打到21萬分,JOIN人VAAN同SELFIE,VAAN用到乾 @@ D技好似唔夠用

1腳踢左5萬5 @@ 仲要我唔係MAX BRAVE踢,我係岩岩HP攻擊完再即刻踢,如果有人用貓補BRAVE應該勁好多 @@

暫時淨係凸爆專同EX,相性未凸,技1好似第2下先大力,第1下本身扣好少,凸爆左好似唔係加好多﹖反正第2下都實9999﹖

岩岩JOIN人估唔到打到25萬分 @@ 係王子同雪糕老豆

點解EX第2場個個都打左隻水怪先﹖唔係隻骨威脅大好多咩﹖有必BREAK同全體大力招﹖次次都係我打到隻骨就死先幫打,打水怪先因為易打同少血D﹖

JECHT好似都好勁,連出兩次技1淨係扣1次 @@ 兩下扣埋3萬幾,不過如果唔係BONUS可能冇咁勁 @@

見人用個水晶細路原來都幾勁,不過把相性俾我賣左了 @@

而家D街客咁得意既﹖見人用火召就解散,今次D野咁多血,是但用咩召都出到召啦 @@ 迫人用番風召,少左20%攻扣少好多

打到27萬添,今次搭VAAN同牌王,隻VAAN今次冇乾,可能同AF有關,牌王好似好細力下

此篇文章於 05-01-18 10:31 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-18, 03:21 PM   #927
ShinDou

共鬥D人有D好伏,佢開房,今次多血佢亂打出晒D招同我斷線 @@ 佢仲要係用重力佬都打到咁 @@ 另1隻WAKKA都亂玩晒D技,雖然WAKKA本身都唔係勁

不過佢斷左其實都夠贏,佢地亂打搞到我要慳住出D技,可能佢見我連續兩次有EX都唔出,大佬佢有得殺唔殺先另1隻先搞到我要用技1BRAVE+HP打 @@

搞到打1場少左3分2報酬,晒晒我D時間,其實有冇得BLOCK人﹖共鬥伏果D真係想BLOCK鬼左佢唔好再撞到 @@

其實走黎做乜﹖都打左4分3場,就算輸都打埋佢啦,雖然好少會輸,除非另外兩個太伏未升爆果D

今次搭隻重力佬打到成29萬分 @@

3隻PRISHE諗住好易,點知另外兩隻亂打 @@ 得22萬分,有召又唔開,WAVE2打鬼佢兩個都唔開召,佢地唔知隻鬼1開波會加速﹖召緊又唔快快手殺左兩隻卒先,完左召佢兩條友有召都唔開就咁出EX,我見佢地唔出以為佢地諗住留到就黎到隻鬼郁先開召,咁咪跟佢地出EX囉,點知之後條友即刻開召,吹到啤1聲,係咪傻架﹖開左召先扣多好多喎 @@

見人隻白貓有EX都係超廢,冇得救 @@

狂出伏人 @@ 我地HP攻晒,對面ALL,佢SELFIE MAX BRAVE出HP唔出DRAIN,可能覺得晒左D BRAVE @@ 結果3個1齊俾人BREAK再俾人1野秒左隻貓,不過我都夠力殺到

不過另1次明明連續56個都係我地郁,俾人BREAK晒3個竟然唔係全部TUN後1格係俾人插隊HP秒 @@

已經刷完收工唔駛再俾人伏,而家愈派愈多覺醒石真係多好多伏人

此篇文章於 05-01-18 05:14 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-02-18, 10:08 AM   #928
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
你咁好中既.. 我又唔中 , 應該放棄喇...
-------------------------------
地雷係好多架, d 人可以淨係得EX , 冇相性冇專咁拎出黎用.
最多見係雪糕, 技1技2都冇貢獻咁.

一係留技留到打完都仲有5次 咁都見過.

不過我用貓出去打, 帶d 廢人都會過到 XD
-------------------------------
wakka 感覺唔差wor, brv分配 又 速度中up

jecht 就個雙hit 要靠其他人幫+brv 先, 淨係自己就唔多勁咁.

細佬就冇專, 又唔想抽白貓pool , 冇理啦
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 10:18 AM   #929
ShinDou

之前冇咁多雷 XD

Wakka應該係bonus左先加咁多,但bonus左見個個都玩到冇晒技,應該唔太夠用

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 05-02-18, 09:10 PM   #930
ShinDou

吹飛召駛唔駛9WAVE咁多﹖AUTO打好耐 @@
舊 05-03-18, 07:56 AM   #931
ShinDou

嘩紅綠石咁快995既?又要諗覺邊個

舊 05-03-18, 09:47 AM   #932
Gustavi
Crazy Gamer

升左個wakka 打共闘, 好快
全部人+1萬brv, 自己近2萬brv+HP

如果有兩個wakka , 用完d 技就打完 .
不過配d 唔用技既人, 真係會用曬都未打完
試過人地隻vaan 竟然仲有 4/4 淨 (唔知點解會打hp 唔用技個d)
舊 05-03-18, 10:12 AM   #933
ShinDou

但特效左先補1萬好少喎,隻貓好似平時已經補1萬,特效萬幾2萬?

佢應該又係因為你補滿左brave唔想蝕所以出hp唔出技?

舊 05-03-18, 10:30 AM   #934
Gustavi
Crazy Gamer

計平時一定唔夠貓既, 貓brv+都補brv, 佢冇.
不過今個event計佢動作夠快, 開double item 可以打多幾埸咁.
話說, 其實我冇都升滿專武. 覺左60 only.
------------
就算第一次滿左brv, 但係vaan d技有兩hit, 佢咪冇左第二次d傷害.
返正clear 個時都有3/3 淨的話, 點解唔一早打埋佢呢, 反正都用唔曬.

同樣地見到d 棍妹, 有drain 唔用, 用HP攻擊. (drain 完會補幾千brv)
結果打完仲有5次drain 淨.

跟住係 d 雪糕 , 我用貓+左佢1萬, 好多未滿brv都係用HP攻擊, 唔會用連續劍.
然後完場有4次連續劍淨... 因為唔係連續劍+所以寧願留番下世都唔用咩 =.=+

-------------------
另外今次見到好多唔識用召喚既人.
打隻鬼個時, 好多人連續7-8turn都未到鬼行動既時候用召喚

--------------------
今次仲有d 好嚴重既冇相性冇專, 淨EX prishe
廢到爆

此篇文章於 05-03-18 10:37 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 05-08-18, 05:26 PM   #935
Gustavi
Crazy Gamer

50/50相性celez 貓 パパリモ 打一轉
再換番vaan 打多次攪掂.

可以唔洗抽了.
舊 05-08-18, 05:30 PM   #936
ShinDou

Celes好似都仲係好廢唔值射

個pool細細粒最勁但brave太少,應該要出ex俾佢先有番d用

紅石又爆999,升埋細細粒上覺60先

細細粒我得凸2相性,有專勁好多?

舊 05-08-18, 05:50 PM   #937
Gustavi
Crazy Gamer

幾勁架,
今次有埋buff, 加埋貓就 兩萬幾brv ,
然後下下都打兩萬咁.
舊 05-09-18, 10:50 AM   #938
ShinDou

細細粒celes未升爆過左11,不過act多左十幾,細細粒好似真係幾堅,射把專武返黎先

舊 05-09-18, 11:13 AM   #939
ShinDou

60張飛垃圾,射多2萬先中細細粒專,celes ex有2把冇理由唔升黎用架,又要升人了

舊 05-09-18, 11:35 AM   #940
Gustavi
Crazy Gamer

咁好又中...

等睇牙姐個pool
舊 05-09-18, 11:57 AM   #941
ShinDou

但celes應該有ex都係廢? 我本身想射細細粒咋

Fang幾時出?

舊 05-09-18, 12:31 PM   #942
Gustavi
Crazy Gamer

只能講, 而家成日要求打高分
盾役通常都唔會拎出黎
-----------
星期五
舊 05-09-18, 12:49 PM   #943
ShinDou

同埋佢唔係難到1定要出盾先頂得住,始終而家d火力人太屈,下下過萬咁打人,俾人break1兩個都冇所謂,仲有隻出到手就break得番佢

Fang應該都係出ex先俾你跳插落去啦?

舊 05-09-18, 01:13 PM   #944
Gustavi
Crazy Gamer

最開頭見萬幾brv 真係唔易打番落黎,
而家d 火力真係即刻break到
---------------
佢話連埋yuna 服一齊出,
但係照之前應該跟主角EX..
所以可能lightning EX 或者yuna EX掛
舊 05-09-18, 02:15 PM   #945
ShinDou

用貓,沙漠王,auron 50幾act complete左不過得14萬分,唔記得換fd,佢要17萬分,升爆埋細細粒同celes搭貓再試先

舊 05-09-18, 03:25 PM   #946
Gustavi
Crazy Gamer

frd 帶 重力 可以一次過打埋18萬唔洗分兩次添.
-------
牙姐 特角係 yuna+tidus
舊 05-09-18, 03:28 PM   #947
ShinDou

雙重力?你出咩人?

舊 05-09-18, 03:32 PM   #948
Gustavi
Crazy Gamer

celes 貓 パパリモ fd重力 , 召巴哈
舊 05-09-18, 03:44 PM   #949
ShinDou

雙重力打左廿萬出黎 XD 可以得閒先慢慢升人都得了

舊 05-09-18, 03:56 PM   #950
ShinDou

Yuna同tidus而家都好廢,唔知邊個出ex

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 01:23 PM

手機版 | APP版