Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-27-18, 01:43 PM   #901
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
升完auron結果都係岩岩complete到,雙重力佬好似冇乜用,1隻夠

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 10:10 PM   #902
ShinDou

有冇人AURON覺60﹖易唔易降物理耐性﹖降完打人扣多幾多度﹖都係想射 @@
舊 04-28-18, 06:32 AM   #903
半島鐵盒
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
國際版新手, 而家剛剛開了lost chapter. 有無邊個角色武器係必抽?
暗騎35武係吾係必抽定雲哥可以取代佢?
半島鐵盒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 09:21 AM   #904
ShinDou

35武係﹖有冇網講國際版而家進度﹖

暗騎開頭唔易用,未有果D神BUFF角果陣自傷好大獲,最多只可以用黎共鬥但要3隻都同你吹飛再極速召

CLOUD而家基本上冇人會用了,扣太少,係招EX大力少少,確定吹飛而家有重力佬,價值唔大

應該未出EX武﹖同埋未開覺60﹖

係既話應該全力留石等

而家日版最屈都係雪糕,就咁覺60有專武已經好屈,1野掃晒D卒,如果出專武可以抽定先既,雖然到時出EX果陣應該會順便PICKUP埋相性同專武

TINA而家已經冇用了,VAAN就都仲係勁既,不過中間有段時間會俾人搶晒風頭

重力佬都屈既可以上引力,技2兩下吹飛1次,出1次又補其他人BRAVE,不過好遲先出專武俾佢同開覺60

其他勁既都係新角,而家偏向出新角屈機多
舊 04-28-18, 03:49 PM   #905
半島鐵盒

BAHA下面條LINK 有講進度

https://forum.gamer.com.tw/C.php?pag...nA=584&tnum=45

未開lv 60,但開了角色專武. 開了三個斷章...好鬼難打

我而家有FF10男主角同FF9男主角專武, FF8男主角專武剛開不過抽吾到同吾想課金....

仲有果D 能力章, 攻擊力+108 好D 定攻擊技能+10% 好d?

飛機角下面果人話必抽, 吾知係吾係

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...nA=584&tnum=45
舊 04-28-18, 04:08 PM   #906
ShinDou

開左覺60之後隻GAME完全唔同晒 XD 抽唔到勁野可以到時再重打都得,我都係0課

日版我都重打左好多次,最後果次係出舞女果陣,1路都夠石抽到勁野

而家5千保底1把5星,仲要5星率10%,爭好遠

技12都係進攻招都係勁既話就要攻108,如果唔係既話單谷1招6星應該仲好

CLOUD唔駛啦,暗騎好過CLOUD少少既,最好用1定係重力佬
舊 04-28-18, 04:20 PM   #907
半島鐵盒

引用:
作者: ShinDou 查看文章
開左覺60之後隻GAME完全唔同晒 XD 抽唔到勁野可以到時再重打都得,我都係0課

日版我都重打左好多次,最後果次係出舞女果陣,1路都夠石抽到勁野

而家5千保底1把5星,仲要5星率10%,爭好遠

技12都係進攻招都係勁既話就要攻108,如果唔係既話單谷1招6星應該仲好

CLOUD唔駛啦,暗騎好過CLOUD少少既,最好用1定係重力佬
明白,噤吾抽CLOUD 同暗騎了, 留石主抽FF8主角, 點解佢叫雪糕
國際版一開始就十抽有五星保底...吾係應該吾會玩, 不過5星率得5%
舊 04-28-18, 04:22 PM   #908
ShinDou

個音似,SQUALL 雪糕佬

日版1開波好似都係3%,之後加到5%同保底,再之後加到10%保底
舊 04-29-18, 11:42 AM   #909
ShinDou

用過FD隻覺60 AURON好神喎,上左物耐DOWN之後,雪糕普攻由3千幾變7千幾,成個DOUBLE喎,真係要射,不過而家有得換番黎,等黃金周睇下有冇勁野抽先

原來相性要10COIN專要25COIN,咁都係要抽把專番黎喎 @@ 淨係換相性算,除非抽極都抽唔到 @@

射下飛先有79張飛

79張飛+5千石,AURON相性凸1,專凸1,必殺牙凸爆,必殺龍凸1,VINCENT相性0凸,專凸爆

繼續先 @@

由6萬石射到3萬5石,終於中埋EX,結果AURON 相性凸爆,專凸2,EX0凸,必殺牙凸爆,龍凸2,VINCENT相性專都凸爆 XD

而家有15粒凸石

又要狂刷黑石升AURON XD

此篇文章於 04-29-18 12:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-30-18, 10:33 AM   #910
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
剛出cloud 專個期算好常用架,
打共闘想高分一定要打飛嘛.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-18, 10:44 AM   #911
ShinDou

但好快冇用要入雪櫃,印象中唔係威到好耐,定係因為果期我棄緊所以唔知 XD

舊 04-30-18, 11:02 AM   #912
Gustavi
Crazy Gamer

都唔算快,
因為個段時間一係 cloud 一係 cecil,
佢未改共闘event , 仲係刷分都有用.

話說其實我而家都有拎cloud 出黎, 佢EX 回得快 ma
舊 04-30-18, 11:24 AM   #913
ShinDou

但兇斬真係扣太少,連萬都過唔到,畫龍又唔吐brave,吹飛最好都係重力佬同暗騎,ex最快好似係vaan?

舊 04-30-18, 11:44 AM   #914
Gustavi
Crazy Gamer

而家就梗係重力啦,
不過英文版唔似咁快開lv60, 重力連專武都未出好似?

日文版都好似到棍妹event 先冇用.
所以英文版都仲可以用一段時間.
----------------
最快係巴茲? XD
----------------
cloud 哩一刻一定唔係top 架喇
有新系統就拎 cloud 出黎試刀咁,
cloud 就會勁一陣.
跟住其他角色跟住出, 佢就退番落黎.
然後又重覆.
舊 04-30-18, 11:49 AM   #915
ShinDou

係囉次次都係咁,岩岩開server果陣兇斬上麻都好用,打打下好快唔駛靠麻,始終唔係確定上,之後技2就飛機勁,又係之後俾人打面,出ex又係第1個,轉頭俾堆勁人打到面都腫,雖然都有幾個ex人廢過佢,但主力1定出唔到cloud除非冇其他勁野

舊 04-30-18, 01:24 PM   #916
ShinDou

終於complete晒斷章,主線就4章complete

Jecht覺60睇落好似幾勁咁

唔知係咪1陣出ex武

呢排d新角好似成日拍住ffbe咁出,上次ff7隻貓又係咁

舊 04-30-18, 02:35 PM   #917
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
之前亞聾5000唔中
白貓又5000唔中
等抽香菜...但又唔想抽ACE 個EX...
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-18, 03:40 PM   #918
Gustavi
Crazy Gamer

佢今次EX 又唔洗打分又唔難打wor
仲要用 vaan + cloud + ramza 添
因為俾個frd 話我次次用貓梗係易 G_G;;

至於EX武 ... 未抽到....

此篇文章於 04-30-18 03:59 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 04-30-18, 03:43 PM   #919
ShinDou

Prishe ex好似好堅喎無視防,我又覺左55升緊,係咪射得過?

反而ff14白貓ex好似都冇用喎?

舊 04-30-18, 03:55 PM   #920
Gustavi
Crazy Gamer

我覺得prishe 抽得過架,

今個月仲有 celez cain EX 同 可能 lightning EX , ace EX ...
仲有個fang 個期出 yuna 衫 唔知會唔會有EX

咁... 你睇洗唔洗留lor.....
舊 04-30-18, 04:01 PM   #921
ShinDou

都係等人掛個覺60prishe ex出黎試下先,得番4萬石,橫掂岩岩開pool應該有1兩星期諗

舊 04-30-18, 05:36 PM   #922
ShinDou

1 take complete左ex,wave2冇睇到臨贏先記得開召,叫左prishe fd出黎,超屈喎4下9999打成4萬幾,乜buff都未加俾佢,射下先又

舊 04-30-18, 05:41 PM   #923
ShinDou

1萬石中左ex,相性本身有1把,又抽多把凸1,冇專武遲d換番黎先

舊 04-30-18, 05:53 PM   #924
ShinDou

原來冇肥凸,咁出法點追?每隻要凸爆3把野@@

要諗下賣咁D廢武,但要凸2把既話成20幾粒凸石喎,我冇咁多0凸廢武

本身有相性,係咪應該凸爆左相性試下夠唔夠用先﹖睇落技12差唔多咁﹖應該技2只係大力少少﹖定係索性唔凸淨係凸爆EX用住先﹖XD

此篇文章於 04-30-18 06:24 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-30-18, 10:30 PM   #925
ShinDou

睇清楚PRISHE技2有專武之後係勁超多,都係要換番黎了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 01:11 PM

手機版 | APP版