Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-18, 07:05 PM   #701
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
2月8出FF15王子同EX技武,EX技應該係以前D超必啦﹖好彩仲有成堆石未執唔駛重打 XD 同埋應該都唔會再重打,重打冇舞女爭好遠,有勁人冇舞女都冇用,而家都冇乜大佬用舞女係冇用

ALTEMA又改過晒個RANKING喎,冇左SSS,而家成堆都係SS同級 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 08:24 AM   #702
ShinDou

Af真係爭好遠喎,頭先用過2隻覺60雪糕街客,有隻有3個連續劍2星,打曜日都未斬晒已經max brave 萬2打落去,另1隻唔知有冇af,打晒都係扣1萬左右未max

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 02-06-18, 08:49 AM   #703
ShinDou

岩岩用覺60vaan街客冇想像中咁勁喎,佢已經3凸爆包幻獸武,打prishe斷章normal大佬,開曉哈出第1招1下9千好咋喎,自動出既第2下得5千,要用weak屬先打到2萬?

舊 02-06-18, 09:53 AM   #704
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
王子係月尾吧.
我而家有5萬幾石, 百幾卷等Ex武了
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 12:57 PM   #705
ShinDou

之前係altema睇話2月8出王子,唔知我睇錯定佢寫錯,ex技應該又會大執d排位啦?之後d活動會唔會新角pickup3把? 相性,專,ex?

舊 02-06-18, 02:57 PM   #706
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
之前係altema睇話2月8出王子,唔知我睇錯定佢寫錯,ex技應該又會大執d排位啦?之後d活動會唔會新角pickup3把? 相性,專,ex?

生放送話2月28

過兩日睇佢點出lor.. 不過ex 技係儲幾turn 先用一次咁.
舊 02-06-18, 03:07 PM   #707
ShinDou

咁仲有大把時間執石,淨係打緊normal仲執緊斷章石,而家有2萬幾

舊 02-06-18, 06:35 PM   #708
ShinDou

原來2月8係開EX武POOL,好似得CLOUD同博士 @@ 博士應該唔駛點期待,上修極都整到咁廢,CLOUD就可能好堅
舊 02-08-18, 11:36 AM   #709
ShinDou

有冇人入到?update完見佢轉左封面但彈game

舊 02-08-18, 01:34 PM   #710
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
アプリのアップデート後、アプリが落ちる等の現象に遭遇されましたら、 タイトル画面の歯車アイコンより「キャッシュクリア」を実行することで改善される場合がございます。
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 02:00 PM   #711
ShinDou

試左都係彈,返去先搞,可能又迫我棄

舊 02-08-18, 03:01 PM   #712
Gustavi
Crazy Gamer

我完全冇事wor....
-----
3次10+1抽中cloud ex

-----
佢又出tweet
「キャッシュクリア」で改善されない場合はアプリの再インストールのうえ、データ引継ぎを行うことでプレイできるようです。「データ引継ぎ登録」をされていない、したかどうか不安な場合は、タイトル画面よりお問い合わせをお願いいたします。ご迷惑おかけいたしまして誠に申し訳ございません。

此篇文章於 02-08-18 03:19 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 02-08-18, 06:12 PM   #713
ShinDou

剷過再裝先得,CLOUD EX睇落好似冇乜用咁﹖唔知射唔射好 @@
舊 02-09-18, 11:45 AM   #714
Gustavi
Crazy Gamer

EX 武基本能力又高 , 無突CP70
EX 技儲幾turn用, 無限次數
而家算最強武架喇

不過如果你想睇下黎緊アリゼー 點先, 或者想留俾王子就另計既.
舊 02-09-18, 11:48 AM   #715
ShinDou

但cloud本身兩招唔夠勁喎? 而家3強都係雪糕 vaan tina?

舊 02-09-18, 12:35 PM   #716
Gustavi
Crazy Gamer

第二招好緊要架...
打飛儲召喚bar 儲快好多.

個d共闘6-7turn 完, 一場廿幾萬分靠哩d
舊 02-09-18, 12:43 PM   #717
ShinDou

如果單機係咪cloud冇乜用?正常3強出2個再再加舞女應該咩都打到?

舊 02-09-18, 02:26 PM   #718
ShinDou

岩岩用過cloud ex開巴哈原來打到3萬,好堅喎,要射了

舊 02-09-18, 02:30 PM   #719
Gustavi
Crazy Gamer

佢今個次quest
頭4關, 如果用非特效角的話只能出一次..

所以都開始唔可以練左3隻就算

同埋雪糕同dnc 唔甲的...
舊 02-09-18, 02:49 PM   #720
ShinDou

用特角冇限?

射晒40幾張飛咩晒,好彩1次5千就中到ex,好似特別難升咁?食晒d肥都係得31lv,cloud防唔知凸唔凸爆好?應該唔夠cp先凸?

舊 02-09-18, 05:13 PM   #721
Gustavi
Crazy Gamer

用特角係冇限
---------

你咁少肥咩@@
佢有個周年15體double item wor

防具我突爆架.... d幣我清曬斷章再加佢之前派左咁多 .. 我仲有兩百幾粒
--------

清曬力魔破 15萬分喇
cloud + vaan +ff11 dnc 全突滿 , 帶squall.

第一隻 一開始vaan 換入squall , squall 對 boss 不停技2. 大約12turn 完
第二隻 第一招係變1 brv 同清buff, 所以唔好留brv 唔好dnc上buff住. 全打HP, 係佢第二次All 攻擊前kill.
第三隻 冇乜特別
第四隻 應該可以用召喚baha, cloud 連buff 上4萬brv .. total 33 turn.

剛剛好150764分

此篇文章於 02-09-18 05:24 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 02-09-18, 05:18 PM   #722
ShinDou

唔知算唔算少呀因為未升晒召,所以冇刷周年淨係打左次執石咋,召淨係升爆火同巴哈,奧丁就19,其實召而家應該巴哈夠晒?

舊 02-09-18, 06:18 PM   #723
Gustavi
Crazy Gamer

都唔係架,最開始個兩隻快出既召喚打共闘必要。
火就平時都會用。
土風就睇隊員,
聖就睇boss洗唔洗要佢回血
雷水就少用d,
不過都要睇boss弱點屬性
舊 02-09-18, 06:27 PM   #724
ShinDou

普通召D加護冇乜用喎,係開召果下先有得WEAK,但得6ACT,如果秒唔到不如用巴哈仲屈﹖個加護超屈喎好易勁多BRAVE,開召仲大力好多喎 @@
舊 02-10-18, 12:09 AM   #725
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
作者: Gustavi 查看文章
都唔係架,最開始個兩隻快出既召喚打共闘必要。
火就平時都會用。
土風就睇隊員,
聖就睇boss洗唔洗要佢回血
雷水就少用d,
不過都要睇boss弱點屬性
係睇boss抗性唔係睇弱點 只要無抗 火基本上都係可以照用
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 03:36 PM

手機版 | APP版