Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-17-18, 05:47 PM   #651
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
終於拎左舞女有得屈機了,之前抽到舊武凸爆,專武0凸,其實專武係咪0凸都夠用?5星防都係0凸夠?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-18, 05:53 PM   #652
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
好似通常召喚武都連出兩次...
-----------------------
zack 呢, 其實d技有少少怪,
被人target 住就高d攻, 但係個招係BRV+HP, 咁即係明比人break

要其他角上盾或者加brave.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-18, 05:56 PM   #653
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
終於拎左舞女有得屈機了,之前抽到舊武凸爆,專武0凸,其實專武係咪0凸都夠用?5星防都係0凸夠?

夠唔夠睇你打乜, 如果你講打下daily就乜都夠.
打難d 既野就 不嬲都係突滿最好.

dnc 值得投資滿佢既.
舊 01-17-18, 06:02 PM   #654
ShinDou

計打最難斷章HARD之類COMPLETE

但佢第2招好似唔係好睇攻﹖0凸同凸爆分別好似唔太大﹖

岩岩打冇資源唔想亂咁食,而家限凸得8粒,諗住有12粒先諗俾VAAN定TINA食好,不過得VAAN有晒兩把武,TINA1把都冇,暫時都唔駛諗住 @@
舊 01-17-18, 06:34 PM   #655
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
作者: Gustavi 查看文章
好似通常召喚武都連出兩次...
zack 呢, 其實d技有少少怪,
被人target 住就高d攻, 但係個招係BRV+HP, 咁即係明比人break

要其他角上盾或者加brave.
其實打物理敵人 佢唔介意比人Break
佢快到傻 而且出完招又有物理耐性
損傷大極有限
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-18, 06:38 PM   #656
ShinDou

但打有D勁野1俾人BREAK隻野就成幾千甚至過萬BRAVE,好難削番佢喎除非開召﹖

舞女專武0凸都好屈 @@ 跳舞加3千幾BRAVE,開召加7千幾BRAVE @@ LV1打巴哈6都好似變左EASY MODE咁 @@

不過都係過唔到巴哈EX,爆晒D技殺左佢1次竟然全補 @@ 應該要高凸強角先打到了 @@ 刷水晶上左覺50先

此篇文章於 01-17-18 09:20 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-18-18, 08:16 AM   #657
ShinDou

射光5有相性武派咁正唔駛抽,但派少件防?

舊 01-18-18, 10:48 AM   #658
Gustavi
Crazy Gamer

dnc 個招睇最大BRV

而家係 3 同 4 俾防, 5俾相性
舊 01-18-18, 10:57 AM   #659
ShinDou

但專武0凸同凸爆最大brave係咪相差唔遠?打出黎加既brave爭得好少?

因為其實而家開召出跳舞都加差唔多1萬brave,其實都倒瀉左好多,好似冇乜必要凸咁

而家用用下zack又好似好正咁喎,諗緊抽唔抽專武好,好似火力都算好高下?

見有光豬相性武所以都升黎用下,而家唔駛玩vaan tina了

舊 01-18-18, 03:13 PM   #660
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
愛可要繼續做倉管...

雪糕60 一技最後一下BRV打全體 , +埋打HP
2 技可以對像外都食佢50%HP

奶挺普攻變+ 技大力左外 好似無咩睇頭

此篇文章於 01-18-18 03:23 PM 被 plokplok00 編輯。
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 06:51 PM   #661
ShinDou

乜原來買DFFNT有CLOUD把新NT大劍拎架咩﹖點解我冇既﹖定韓中版冇得日版有﹖@@
舊 01-18-18, 08:24 PM   #662
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

XBox Live Gamertagsuzuki_botan
而家隨手打返幾千Break返落去好簡單 唔係咩難事 而且Zack比人break多數有隊友頂著唔會跌得到落敵人後面

韓中版冇 日ONLY
舊 01-18-18, 08:37 PM   #663
ShinDou

睇ALTEMA話把NT大劍係先行派﹖之後唔知幾時會再派俾其他人﹖

ZACK真係愈用愈勁,好想射添,以火力黎講係咪除左TINA同VAAN之後就到ZACK﹖
舊 01-18-18, 09:04 PM   #664
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
你最好SET個限額比自己 例如1萬石 有就有無就無
如果唔係 你好快又輪回
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-18, 09:13 PM   #665
ShinDou

舞女應該有排都唔會俾人打面啦屈成咁﹖其他新角可以當睇唔到既

其實而家有8萬石,仲未執晒D NORMAL,HARD完全未打,召淨係打左火同巴哈,應該仲有大把石執既暫時唔駛驚 XD

ALTEMA原來今日降格左ZACK去S @@ 見D人話打斷章唔夠力,有冇試過用黎打斷章扣幾多度﹖@@

此篇文章於 01-18-18 09:26 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-19-18, 07:15 PM   #666
ShinDou

兩個新版都過唔到,係咪0凸LV覺都未50又冇強角專武唔會打到﹖定要抽D恩惠角新武番黎用先會過到﹖
舊 01-19-18, 10:31 PM   #667
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

https://imgur.com/a/OOh0T
估唔到3隻雷爾飛足十八轉可以玩到咁
舊 01-19-18, 11:16 PM   #668
ShinDou

有咁勁架咩﹖下下都都果招吹飛BRAVE HP攻﹖單機應該冇乜用﹖
舊 01-22-18, 09:11 AM   #669
Gustavi
Crazy Gamer

lv50 同覺醒50 係基本吧, 又唔係難升.

帶個lv60 覺醒60 squall 好友吧
舊 01-22-18, 01:25 PM   #670
ShinDou

因為我冇乜點抽過野

舞女果陣抽到凸爆相性,但專武0凸,呢隻1定出架啦

Vaan相性同專武都係0凸

首抽派既光豬相性0凸

活動派既zack相性0凸

冇其他武喇,而家覺同lv都係40幾,係咪唔夠武打?

兩場都係長期戰,出光豬好過vaan?

舊 01-22-18, 01:27 PM   #671
ShinDou

我而家特登唔升咁多人壓rank,諗住full team開始刷artifact先升人順便補sp刷

舊 01-22-18, 04:16 PM   #672
Gustavi
Crazy Gamer

我覺得指定個幾隻都要升下啦,
清mission 都要入下隊.
全50覺50, 再帶個lv60/60 frd, 應該可以過.

佢哩d mission 俾51-60覺醒石嘛, 盡量練練打左佢好d, 因為而家係限量俾.
------------
仲有, 佢指定人冇武器的話, 半額抽都可以抽下架...
舊 01-22-18, 04:23 PM   #673
ShinDou

但有d廢得濟唔係好想射,好似晒晒咁,街客淨係見有覺55,唔見有覺60,可能rank低,我掛0凸舞女又冇人add番我

而家d pool都係得雪糕勁?

舊 01-22-18, 05:33 PM   #674
ShinDou

兩個pool都射左次2千5,得斯丹rem相性,奶挺新武,升下呢3隻先

舊 01-22-18, 05:34 PM   #675
Gustavi
Crazy Gamer

佢d pool 一定有勁有唔勁架喇...
如果好多石儲左, 唔夠武器可以考慮抽下半額先, 話唔定有日好似tina 咁冇啦啦番身 XD
再唔係用黎突其他武都得....

不過如果真係冇石咁就留1周年lor

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 02:01 PM

手機版 | APP版