Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-17, 10:24 AM   #426
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
ex關真係惡打, 都係賣咁啲廢角武專心突爆seemore果啲勁角算, 啲揸槍角好似冇隻勁...
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 10:28 AM   #427
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我都諗緊賣鬼晒D廢武雙凸爆左SEE MORE先,佢確定6ACT降攻防BRAVE應該冇得輸,之後冇乜可能有上位互換角

而且幾隻勁角我好少同時抽到晒新舊武,係SEE MORE囉,暫時舊武凸1新武0凸,雪糕佬就凸爆新武但冇舊武,奶挺就得新武0凸 @@

而家D BONUS角好多時冇乜用,只係能力高D,但唔代表出左易打D,留D舊廢武真係冇乜用

渣槍真係諗唔到邊隻勁,空賊叫做好少少但期間限定我冇,印象中佢D招好似幾大力下,不過搶BUFF又睇運

凸爆左暈大杖用住先,唔夠再凸爆奶挺新武先 XD

淨係凸爆SEE MORE新武冇用,要爆埋舊武,等佢送左40CP先搞,奶挺0凸新武好廢,暫時覺得奶挺作用係調整幾時郁,等死之宣告俾人BREAK完趕得切BREAK番佢 @@

此篇文章於 07-27-17 12:11 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 02:54 PM   #428
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
我用vaan lightning ramza complete 左,
vaan 臨尾推得幾快下
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 03:10 PM   #429
ShinDou

你VAAN係雙凸爆﹖我隻VAAN0凸扣得好少,仲要成日俾人打/死之宣告BREAK左搞到冇機會出HP攻招,奶挺都係咁
舊 07-28-17, 11:28 AM   #430
Gustavi
Crazy Gamer

專武1突 lor. 都試左3次架.
舊 07-28-17, 11:32 AM   #431
ShinDou

你用咩召﹖火召﹖奶挺開召先出招定平時都狂出招﹖狂出同1招定梅花間竹咁用﹖

VAAN都係1唔俾人打就出果2招HP﹖
舊 07-28-17, 02:37 PM   #432
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
你用咩召﹖火召﹖奶挺開召先出招定平時都狂出招﹖狂出同1招定梅花間竹咁用﹖

VAAN都係1唔俾人打就出果2招HP﹖
火召 , 帶雪糕frd ,
開頭慢慢打, 打到好似break 唔切個時就召,
換雪糕 , 同vaan 爆,
完左召甲硬推埋尾咁...

lightning 都冇留技架, 有就用咁
舊 07-28-17, 03:23 PM   #433
ShinDou

但死之宣告必BREAK喎,好難唔俾佢BREAK,1BREAK左就幾千BRAVE有時好難3下BREAK番佢
舊 07-28-17, 03:52 PM   #434
Gustavi
Crazy Gamer

第一次佢好似會慢1turn 咁,
未必break 得切, 不過應該食佢1下hp 冇事既
舊 07-28-17, 04:22 PM   #435
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
Complete咗Aerith EX, 用vaan, panelo, seemore, lightning路人,
得vaan雙突爆, panelo有加速同回血真係幾好用, 不過真係太細力

此篇文章於 07-28-17 04:27 PM 被 Hawk 編輯。
舊 07-28-17, 05:40 PM   #436
plokplok00
Insane Gamer

古代種ex 繼續用破壞平衡3人組complete
雙奶挺爆炸力唔係講笑
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 06:52 PM   #437
ShinDou

你隻奶挺打1下扣幾多﹖我果隻新武0凸出招都好廢,扣得2千幾度

今次EX都係打唔到,最多打剩5分1血,扣佢半血之後招招ALL,唔夠力可以點打﹖ @@

冇雙凸爆角,SEE MORE得凸爆新武,雪糕佬凸爆新武
舊 07-28-17, 08:02 PM   #438
plokplok00

正常
無+狀態, 2技 果3hit brv我打1670

=======================
有召喚有++同減防好似扣佢6000 一次
而家通街都有人掛 可以自己試

我自己打就 前半part同佢磨 儲召喚
中間硬食一次9000以下既甩尾 然後開召喚同佢死過

此篇文章於 07-28-17 08:25 PM 被 plokplok00 編輯。
舊 07-28-17, 08:04 PM   #439
ShinDou

加狀態係指上ATTACKER/BLASTER﹖加完扣幾多﹖

隻野郁D就成萬BRAVE,唔識打
舊 07-30-17, 09:43 PM   #440
ShinDou

睇ALTEMA D人講到阿雪好屈,話有確定降速,我睇番點解我果隻冇,原來我得新武冇舊武 @@ 唔知點解有幾隻勁招都係舊武果度,而家又冇得抽啦

D人講到SEE MORE好廢,阿雪勁好多咁,應該就係因為阿雪降速,同埋最近D大佬太大力同太高BRAVE,根本降完攻同BRAVE都仲係咁高,仲可以無啦啦消DEBUFF再上BUFF既,又或者轉D DEBUFF俾你

試下出HOPE加速同罩再出D快既人試下打唔打到D EX先

都係唔得,關鍵果D人抽唔到岩既武廢好多

睇下UTUBE D片見人用暗騎打古代種EX成4萬8分 @@ 佢暗騎加毒刀加HOPE,FD暗騎,臨尾開召好大力係咁吹飛,不過我抽唔到新毒刀學唔到佢

見人14ACTION 8萬2分 @@ 都係雙暗騎,配VAAN同SEE MORE,斬鐵劍,原來呢招又係要有新武先得 @@

此篇文章於 07-30-17 10:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-31-17, 01:28 AM   #441
Hawk
Game Master

減速既馬騮技1都有呀, 重自己加速添, 不過就唔係必中, 如果全體加速既panelo而家都好用啦, 至於seemore係大力魔攻角, debuff又減3樣, 我覺得重好好用囉~ 不過講到尾再勁既角你冇突爆武打ex都係有困難, 揀隻自己手頭齊1,2武既實用角練爆佢好過啦!

另外公主1武有降速咩? 我抽極都得1武但冇降速囉, 技1係全體加魔攻同降brv嚟, 2專武先有減速 (抽到vaan雙突爆都冇公主2專...)

我睇巴哈啲人1, 2 武器翻譯

1武>>>「北斗骨砕斬」威力提升+賦予對象4ACTION「最大BRV小下降」+「魔法攻擊力提升」我方全體化及效果提升且期間延長至4ACTION。

2專>>>「聖光爆裂斬」威力提升及行動延遲下降+賦予對象4ACTION「速度小下降」+「物理攻擊力提升」我方全體化及效果提升且期間延長至4ACTION。。

此篇文章於 07-31-17 01:44 AM 被 Hawk 編輯。
舊 07-31-17, 07:09 AM   #442
ShinDou

係喎,原來我係抽到舊武冇降速,要抽到新武先有降速 XD

SEE MORE我凸爆左新武,冇凸舊武,但用落真係覺得好似爭咁D野咁,定因為最近D EX太難,用佢都唔係好感覺到易左﹖成日降完野冇幾耐就冇左DEBUFF

最易係岩岩出拉冇沙同SEE MORE果陣,果陣真係有1排淨係出呢兩隻就超易打

而家應該唔凸D武住,黎緊5隻上修又有斷章應該有D勁好多,可能而家屈緊機囝D又即刻俾人打番面 XD

PENELO打人太細力,係特登食招再回血先有用,同埋都唔係好多下加速,阿雪多好多下,斯丹睇運唔會用了,而家CLOUD都冇人用,始終要睇運
舊 07-31-17, 12:13 PM   #443
Hawk
Game Master

多咗40cp好好多, 而家唔駛專防都可以放哂大部份啲技入去~

巴茲好似都好廢, 諗緊賣唔賣埋佢啲武...
舊 07-31-17, 01:11 PM   #444
ShinDou

但我睇片見人俾古代ex break完萬5brave,佢1野扣7千5,可能有時有用,留住先好d
舊 07-31-17, 02:46 PM   #445
Gustavi
Crazy Gamer

25 卷 0把
一次10+1連 , tidus 專 + eiko 相性
舊 07-31-17, 03:19 PM   #446
Hawk
Game Master

1萬石+1x卷都係抽唔到2專....
舊 07-31-17, 04:05 PM   #447
ShinDou

5千得把eiko杖,belfare同tidus新武堅勁,tidus仲要降速變確定?

而家rank2百幾差唔多升晒d人冇石執, 主線又行晒,好唔好又重打XD
舊 07-31-17, 05:00 PM   #448
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
5千得把eiko杖,belfare同tidus新武堅勁,tidus仲要降速變確定?

而家rank2百幾差唔多升晒d人冇石執, 主線又行晒,好唔好又重打XD
冇啦啦重打乜 -_-"
有斷章呀
舊 07-31-17, 05:46 PM   #449
plokplok00

15000 無2專 得番55000
除非出6星上7星終極武器 癲覆以前5星武 否則我都唔會重玩

此篇文章於 07-31-17 05:50 PM 被 plokplok00 編輯。
舊 07-31-17, 05:53 PM   #450
ShinDou

遲d7星應該係超必武啦,原本dff都有lb既,超9武神霸斬超型,而家得胸斬同畫龍點精

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 06:25 PM

手機版 | APP版