Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-08-17, 05:00 PM   #401
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
爭少少都係要死一個先過到

舊 07-08-17, 10:05 PM   #402
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
你出邊D角﹖咩裝﹖爆LV同覺﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 09:20 AM   #403
ShinDou

冰召終於20左了,打打下覺得冰召仲屈過火召,係低攻D但低BRAVE果陣郁快左好多,成日HP完人地未打得切你又再郁到

可以去刷下肥了
舊 07-11-17, 11:21 AM   #404
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
冰有個問題係, 你break 左人都唔一定delay 佢一步,
有時會計錯數
---------------

EX complete了,
我覺得重點係唔好俾佢加防,
佢加防前會target 自己加brv 一次, 再target 自己加防.
一定要係哩個時候break 佢

此篇文章於 07-11-17 04:59 PM 被 Gustavi 編輯。
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-17, 08:00 PM   #405
ShinDou

我都係岩岩升完D人LV50走去打KATE5,好彩1TAKE過COMPLETE左,不過KATE未開覺20果招,出左牌王封佢加BRAVE好彩夠用,仲有出HOPE係咁補BRAVE開罩 XD

真係要係佢加防之前開罩再叫奶挺秒佢,如果唔係打唔入

EX過唔到了,其實KATE3連回有冇用﹖

EX1出番拉冇沙+SEE MORE+ HOPE即刻超易打 @@ 其實唔駛升其他人

COMPLETE左EX了,打到成22727分,FD奶挺都係打到殘血先開召出黎打 XD

唔知點解上次SNOW隻龜整到咁難

此篇文章於 07-11-17 08:30 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-12-17, 11:51 AM   #406
ShinDou

回左31抽1萬石了

kate係咪唔值得射?但hope而家好似幾勁,我得舊武凸2,射下飛睇下有冇新武先

31張飛爭d射晒落海,好彩最尾中hope新武,收手了,等有勁人先再射

此篇文章於 07-12-17 12:22 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-12-17, 12:12 PM   #407
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
射咗幾飛ff0白果, 剩番30飛等公主出射埋佢~
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 02:40 PM   #408
Gustavi
Crazy Gamer

其實hope專武幾勁架,
不過而家特角淨係用hope 都complete 左 EX ,
咁就唔想再抽哩個pool 了..

而家回左25000 石+ 69 卷 留俾aishe
------

btw 我都係用ramza + cmore + hope 帶frd cmore complete EX 的
零式升左lv50 都冇拎過出黎

此篇文章於 07-12-17 02:44 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 07-12-17, 02:54 PM   #409
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
公主ev 恩惠角又係penelo+vaan, 睇下vaan把2專勁唔勁先~
舊 07-13-17, 04:58 PM   #410
Gustavi
Crazy Gamer

新共闘 solo complete 到...
不過要打30場呢 =_=!
舊 07-13-17, 06:50 PM   #411
ShinDou

用see more,拉冇沙,hope唔夠快唔夠分,56action得萬9分

hope換雪糕佬再fd雪糕佬先岩岩好50act打左2萬2分出黎, 拉冇沙同雪糕佬有d唔夾,成日回左brave搞到連續劍冇左加搞到扣少好多,雪糕佬都係岩掛出黎俾人用,自己奶挺好過,但奶挺我0凸,都係凸see more先
舊 07-14-17, 06:58 PM   #412
ShinDou

射左1萬石得3把阿雪舊武,未打不過睇技阿雪應該會好勁,有可能係SEE MORE同拉冇沙既合體

射多幾張飛又中VAAN新武

1TAKE過左王女5,不過得13422分,又打左108ACT,不過王女得LV28,覺得5 XD 出左升爆SEE MORE,仲有避野大叔LV31,避野大叔上修完都好堅

此篇文章於 07-14-17 10:32 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-15-17, 01:54 AM   #413
Hawk
Game Master

今次大爆死XD, 怒抽4萬石+1x卷都唔中公主2專, 舊武突1, vaan舊武突爆, 2專0突, panelo又係舊武突爆...

公主得lv19 complete咗5, 升爆panelo把舊武技加落專武好正, 又加速又加攻又回血, 可惜佢本身攻低brv又唔高...

升武器去6星駛哂之前儲落既肥同錢, 有排先儲得番, 幾時至有5星肥架....
舊 07-18-17, 10:32 PM   #414
ShinDou

終於COMPLETE到5,不過過唔到EX,淨係用左王女,試下出HOPE先

HOPE堅屈,出王女+SEE MORE+HOPE又COMPLETE到EX了,60ACT,18516分 XD

此篇文章於 07-18-17 10:46 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-20-17, 10:22 AM   #415
Gustavi
Crazy Gamer

我用 ramza + aishe + vaan , 1 take complete 左 EX
都冇乜特別打法...
舊 07-20-17, 05:59 PM   #416
plokplok00
Insane Gamer

自從奶挺出左之後 我隊野未換過 ex之類都complete哂
seemore+奶挺+毒刀

===========
只有前兩隻1,2武突滿

此篇文章於 07-20-17 08:08 PM 被 plokplok00 編輯。
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 07:36 PM   #417
ShinDou

奶挺有咁屈咩﹖3隻都雙凸爆﹖

今日共鬥新任俾人打左5千2血COMPLETE唔到 @@ 其實最尾隻雀同怪獸應該用咩召打﹖用左火召冇WEAK,我又好早已經有2個俾人扣過血,搞到成場都冇召效果咁濟,試多次用冰召先

轉冰召就COMPLETE左了,不過慢左幾ACT,應該係因為搭左奶挺FD出多左招,上次係搭雪糕佬FD

此篇文章於 07-20-17 07:49 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-23-17, 11:20 AM   #418
ShinDou

聖召都17了,打定D肥先,原來D肥最多999粒,3星防肥已經爆到MISSION派都拎唔到,又冇機會用防肥,因為都係求其升3個凸爆4星上5星用,同埋用5星專防
舊 07-24-17, 02:07 PM   #419
ShinDou

賣花女好似好堅,識復活仲咁多BUFF,不過得番2千幾石又冇晒飛,要去執埋8章HARD D石先有得射

COMPLETE埋賣花女6了,25739分,47ACT XD

5千石得2把賣花女舊杖

此篇文章於 07-24-17 04:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-24-17, 08:52 PM   #420
ShinDou

試左幾次先COMPLETE到8章HARD龍王,堅難,15914分,97ACT

辛苦打夠5千射完得把手裡劍,本身個把其實都想賣,SHADOW太廢

此篇文章於 07-24-17 09:15 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-25-17, 10:28 AM   #421
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
試左幾次先COMPLETE到8章HARD龍王,堅難,15914分,97ACT

辛苦打夠5千射完得把手裡劍,本身個把其實都想賣,SHADOW太廢
我用セッツァー, 中間All 個時鎖佢brv 兩turn 去complete
舊 07-25-17, 10:37 AM   #422
ShinDou

係喎應該用牌王易好多,之前升左用過都唔記得出番佢 XD
舊 07-26-17, 07:05 PM   #423
ShinDou

聖召EX無啦啦難咁多,完全打唔掂,隻野D血多過以前D EX成倍咁濟 @@

最多都係打剩4分1血,已經出埋回避叔屈避,不過屈唔到好多TURN

試下升VAAN黎用先,橫掂之前抽到新武,試下屈盲

此篇文章於 07-26-17 07:21 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-27-17, 01:38 AM   #424
plokplok00
Insane Gamer

都係用同一隊
1take complete 感受唔到樓上講既難度...
ff8 幾時先肯出女角架...
仲有ff15呢
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 09:05 AM   #425
ShinDou

應該係毒刀屈,我以前用過個FD果隻新武招毒每次人地1郁就扣人千幾BRAVE,打人又幾千咁扣,但而家完全唔見人掛,自己又抽唔到新武,得舊武個毒扣好少冇用,低凸又冇力又冇CP

奶挺而家覺得同雪糕佬1樣係借FD返黎開召用先勁 @@

仲係連過都過唔到EX,放棄了,已經用埋阿雪同VAAN,成日死之宣告3ACT後BREAK,又要出技BREAK番佢好煩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 01:22 PM

手機版 | APP版