Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-01-17, 11:44 AM   #376
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
有冇人知6星武拎咗專用技能後, 如果拎去賣, 個專技重係唔係度架

30卷中奶廷同細細粒1專, 同另一把5星, 5千石就中細細粒2專, 想抽奶廷2專但都係忍手算, 隻game長期作戰嚟...

此篇文章於 07-01-17 11:49 AM 被 Hawk 編輯。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-17, 11:45 AM   #377
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
你多到要賣咁誇﹖@@ 應該要等D課長上網報告先知 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-17, 11:57 AM   #378
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
啱啱得1把6星之嘛, 不過諗緊如果有同角2專武就可以繼承1專既技能, 咁賣咗1專就可拎突石升其他啦~
舊 07-01-17, 12:09 PM   #379
ShinDou

不過有時D角2招都有用,可能睇情況有時會要用番舊武,好似SEE MORE 2招都勁,如果想狂BREAK人就要渣番舊武,如果想降野降耐D就渣番新武咁 @@ 我多數會留,除非舊果把既招實在太廢 XD
舊 07-01-17, 12:47 PM   #380
Hawk
Game Master

6星既專技咪就係把原本把5星武既技能嚟, 如果繼承咗照計就唔駛再留吧
你好似有yuna 6星武架? 你可以睇下
舊 07-01-17, 12:49 PM   #381
ShinDou

留把凸爆舊武借俾人用都得既 XD 好似有D武凸爆左會學唔同技﹖
舊 07-02-17, 10:39 AM   #382
ShinDou

8章隻黑巴哈無啦啦咁勁既﹖用升緊既唔夠打,換主力SM佢先

用主力都唔係打得好輕鬆 @@ 食左3次MEGA FLARE3個都低過半血,有次係1開波開召打完佢反擊出,又用左火召原來佢唔驚火 @@ 又話LV40,完全唔似囉

終於有奶挺,ALLIN抽武先

爭D抽唔中XD 好彩ALL IN最尾果次5千中左奶挺新武

TOTAL 30張飛1萬石,細細粒新武1把舊武2把,大叔1把舊武

其實D4星武駛唔駛留﹖凸爆左上5星會唔會有技學﹖

今次8章D人好似勁過之前果D好多,尤其奶挺同大叔

此篇文章於 07-02-17 11:24 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-02-17, 01:47 PM   #383
Hawk
Game Master

4星武突爆都有技學但只係加能力, 可有可無...賣又冇突石拎....

奶廷普通啦, 都係拉武撒, seemore, 同雲妮哩3隻好用
舊 07-02-17, 02:03 PM   #384
ShinDou

雲尼拿我有新武但都冇拎過出黎用 XD 暫時未有大佬要靠佢先過到,始終佢冇進攻能力,唔駛拆狀態都打到既話出佢反而仲打慢左

奶挺同SEE MORE差唔多作用,都係係咁BREAK人,暫時未升爆唔知勁唔勁得過佢

而家諗緊凸邊把新武上6星先好,應該凸雪糕佬/奶挺

其實掛出黎最屈應該係雪糕佬,我用D0凸既FD,開召連出2下連續劍,唔計打打下BREAK左人淨係計佢打人,第1下扣3千BRAVE再HP,第2下扣6千BRAVE再HP,如果凸爆應該仲勁好多,暫時未見人凸爆試唔到

拉冇沙我新武凸1舊武凸爆,但拉冇沙D招係補助,凸佢我覺得作用唔太大,應該凸爆左雪糕,奶挺,SEE MORE先

ALTEMA又有RANKING:

https://altema.jp/dffoo/saikyo-611

SS係 奶挺,SEE MORE,斯丹,TINA,拉冇沙,白貓,VAAN

斯丹完全唔覺勁,TINA勁但每次出勁招都要晒1ACTION儲氣呢點已經唔得,白貓補BRAVE要開召先勁,但而家好多角唔靠佢硬爆都秒到,VAAN要開晒D技要搞好耐,太難控制時機,呢4隻都唔覺係SS級

雪糕佬唔知點解話佢得A咁低 @@

大叔都係得A,但明明勁過TINA好多,TINA每次都要用1次技儲氣,大叔出1次就4TURN必殺劍喎,勁超多,仲要必中再防冇視,遲D打D勁大佬應該有用 @@

原來凸爆左之後8TURN精神統1,即係呢把凸爆係學唔同技﹖

睇完D人評語都係決定凸爆左雪糕佬先奶挺 XD

唔見有得9百DP換凸石既﹖

賣左凸爆沙灘波但未升爆所以冇技 XD WAKKA太廢都唔會用得著,等佢上修先算

結果用晒之前打落D肥升左好多武,雪糕佬新武升得LV25,又有排打肥

此篇文章於 07-02-17 03:04 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-02-17, 11:57 PM   #385
Hawk
Game Master

馬騮都勁架, 速度快又大力, 奶廷抽咗1專但未用過...我諗諗下都突錯咗拉武撒, 應該先突爆seemore 1專拎技再突2專, 咁就可以又有攻又有debuff
舊 07-03-17, 10:03 AM   #386
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
佢話左賣左仲有個技,
youtube 都有人confirm 左.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 10:17 AM   #387
Hawk
Game Master

咁放心賣喇, thx
舊 07-05-17, 09:41 PM   #388
Hawk
Game Master

個新通告係咪話抽咗阿叔把阿修羅劍有得賠呀

係就正喇, 我抽哂30卷1萬石, 有得全賠就very good
舊 07-05-17, 09:54 PM   #389
ShinDou

我都有中阿修羅劍喎 @@

係喎真係飛石全回水,我都係ALLIN晒飛同石,咁真係好正,送多左好多把野俾我 XD

即係下修左﹖而家每次出完必殺劍就解左招冇得狂出﹖下修左之後就真係冇咁屈

此篇文章於 07-05-17 10:05 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-06-17, 09:14 AM   #390
Gustavi
Crazy Gamer

應該係抽有哩把劍既pool 都有得回水.. (8章同今個weekly抽)

佢派得咁勁點賺呀 .. =.=

此篇文章於 07-06-17 09:58 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 07-06-17, 10:09 AM   #391
ShinDou

但駛唔駛咁快下修?又唔係屈機,係算勁姐,又唔係新武咁低cp,唔通靠必殺劍牙好易打snow隻ex龜? 之前打召試過插1下3千幾,不過有共鳴,打snow龜冇,唔知爭幾遠

用多幾次凸爆奶挺fd好似仲好用過雪糕佬,因為郁得再快d,每次連閃4千幾以上,開召俾佢出可以出到4次連閃咁濟
舊 07-06-17, 11:13 AM   #392
Gustavi
Crazy Gamer

其實唔係下修, 只係句野寫錯
舊 07-06-17, 11:33 AM   #393
ShinDou

即係效果冇改? 仲係儲1次就4turn任出必殺劍?

以前好似成日寫錯說明文派得1百石,今次又會派得咁豪既?
舊 07-06-17, 11:44 AM   #394
Hawk
Game Master

都唔明點解營運可以咁豪變免費池? 明明個個都係都係喪抽奶廷, 阿叔應該都冇乜人理架啦, 抽到隨時都賣埋變突石, 佢都居然全賠, 咁攪法以後大把人玩捉錯字....
舊 07-06-17, 06:06 PM   #395
ShinDou

7月7ff0式活動唔知邊2隻bonus人?
舊 07-06-17, 06:19 PM   #396
Hawk
Game Master

洋蔥同hope啊
舊 07-06-17, 06:44 PM   #397
ShinDou

又要升人了

冰召要換主力先打到ex,1換超易打,雪糕佬開冰召連出2次連續劍連第2下都扣成萬,好屈
舊 07-07-17, 05:35 PM   #398
ShinDou

5千石得把舊回力標,而家凸1, kate玩回避如果避率高應該好屈
舊 07-07-17, 07:29 PM   #399
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
請問冰召EX應該用咩人先容易COMPLETE到呀?
我睇YOUTUBE人地用白貓加雲哥X2,但我自己隻雲哥把武零凸....

此篇文章於 07-07-17 07:33 PM 被 肥雞 編輯。
肥雞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 07:44 PM   #400
ShinDou

冰召EX我好似係用 雪糕佬+SEE MORE+拉冇沙屈機,打左19538分出黎

我覺得牌王應該最岩打,上修左之後勁好多,可以封佢2 ACTION升唔到BRAVE,仲要出到兩下,果4 ACTION任你HP攻佢,仲有招飛牌十幾HIT打到幾千,隻野1開波唔會用必BREAK果招,可以等佢咬完第1下之後先封佢,同埋最好係佢半血開太古力之前儲滿召,開冰召秒佢會易好多,不過我唔記得我打EX果陣儲唔儲得切,如果爭少少先夠召睇下可唔可以打幾下BRAVE拖到下

FD用凸爆新武奶挺應該輸出最高,真係可以狂出連閃,好爽,下下5千幾以上

岩岩諗到FF6王弟應該都好岩打,兩招都不死系特效,應該是但都打到幾千

此篇文章於 07-07-17 08:07 PM 被 ShinDou 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版