Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-17, 09:26 AM   #351
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ShinDou 查看文章
EX堅難,雖然1TAKE過左但乜都達成唔到,得11980分,60ACTION,死左1條友,另外2隻淨番1滴奶,不過搭錯廢雪糕佬街客得3ACTION,開召又開錯時間,1陣試下打多次,已經LV50,不過覺未升爆,武又未升爆

都係唔得,換其他人都唔得,應該要抽到舊KULULU杖先得,CLEAR算
我用兩個account 合作complete左,
クルル+セシル+ヤシュトラ
參考youtube d 片打, 可以冇食HP攻擊下完.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 10:06 AM   #352
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
未升白貓,咁屈? 佢有招brave打你幾千接住hp,有冇片link?thanks
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 03:51 PM   #353
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
未升白貓,咁屈? 佢有招brave打你幾千接住hp,有冇片link?thanks
唔好俾佢係你個turn 有brv 佢就唔用HP 攻擊
暗騎同クルル上左弱點攻擊up 係可以keep 住break 到佢

https://www.youtube.com/watch?v=FOZgHp-j93I
---------------------
白貓都要升架喇,
聽日event ff14 個三隻 pick up

此篇文章於 06-14-17 04:31 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 06-14-17, 04:58 PM   #354
ShinDou

kululu冇舊杖好難用,得3action又單體
舊 06-14-17, 05:58 PM   #355
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
kululu冇舊杖好難用,得3action又單體
咁冇武器係會難d 既, 所以打共闘
-----
不過youtube 都見有人用3個冇bonus 既人打, 你都可以去參考下
舊 06-15-17, 07:53 PM   #356
ShinDou

今次好似易左,好似d活動1次難1次易咁

1take complete埋5, 3隻得lv20幾30
舊 06-19-17, 03:02 PM   #357
ShinDou

今次ex凸然間難成咁既?過都過唔到,打剩3分1,已經差唔多爆lv,係覺醒得30度
舊 06-19-17, 03:37 PM   #358
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
1take過咗ex但只complete咗冇死人, 新男角有專武, 全b角lv50, 其實冇乜嘢keep住上毒就過咗...(ex關根本都係賣專武)
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 03:50 PM   #359
ShinDou

以前唔駛迫人抽武,我好多時都係用人d武都過到,係未必complete到,今次全部借武.有keep上左毒但唔夠力keep住break
舊 06-20-17, 04:17 PM   #360
Gustavi
Crazy Gamer

掛住打14, 今日先清番,
EX 1 take complete , 食左3次hp 攻擊咁.
3個都係相性武
舊 06-24-17, 10:05 AM   #361
ShinDou

26號SNOW活動唔知邊2隻BONUS人﹖黑鬼同雲尼拿﹖

抽到舊專詩人舊武升到LV18,搭左隻FD詩人新武終於過到EX,不過唔夠分,淨係可以60ACTION內,留飛留石等SNOW睇下勁唔勁先決定射唔射了

岩岩試左原來SEE MORE舊武勁過新武 @@ 個連續魔加太多攻,降左防打落去3千兩下咁屈 @@ 唔怪得D FD都係掛舊杖多

此篇文章於 06-24-17 10:46 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-24-17, 11:19 AM   #362
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
Snow event 既b角應係ff2既弗利奧同ff12既藩利蘿
舊 06-24-17, 11:22 AM   #363
ShinDou

THANKS XD

FRONIEL升緊,升埋PENELO先
舊 06-25-17, 11:23 PM   #364
ShinDou

奧丁升到17夠18既料了,又可以去打下肥

而家FRONIEL 43,PENELO 41了,不過覺好低,懶打水晶 XD
舊 06-26-17, 04:06 PM   #365
Hawk
Game Master

抽到藩利蘿專武同 snow相性武, 過咗5不過未complete哂, 弗利奧唔知係咪冇專武, 梗係覺得佢廢....
舊 06-26-17, 08:21 PM   #366
ShinDou

SNOW完全係光豬上位互換,好擋D仲要有BRAVE加HP招,不過5千石又射晒D飛都唔中,得把PENELO舊刀仔

FRONIEL上修完都仲係好廢,仲要唔出新武俾佢,完全覺得打少個咁,不過其實PENELO都唔算勁,都係拉冇沙屈

SNOW5果隻龜咁屈既俾佢打1下HP就冇得COMPLETE,淨係唔死到,又唔夠分又打左120ACTION @@

不過我3隻都未升晒,升爆晒3隻再試先

此篇文章於 06-26-17 08:29 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-27-17, 04:48 PM   #367
Gustavi
Crazy Gamer

snow 好盾呀
用lv33 snow 去打番ff14 個EX, 竟然輕鬆左 XD
舊 06-28-17, 09:52 AM   #368
Hawk
Game Master

https://app.famitsu.com/20170627_1078588

頂...居然用d pt可換突石, 之前仲亂換哂添... 睇圖就900pt換1粒, 5星武用4粒突1。 賣5星武有1粒, 6星武有4粒...嚟緊重有專防交換, 技能強化等等, 自己上面睇

此篇文章於 06-28-17 10:34 AM 被 Hawk 編輯。
舊 06-28-17, 10:26 AM   #369
ShinDou

dp我長期換錢,佢最多俾你儲1千,好易儲姐,咁以後成街凸爆了,每把野抽1把夠,幾時開始放俾人換?
舊 06-28-17, 10:33 AM   #370
Hawk
Game Master

7月 1 送4粒, 之後每週更新
舊 06-28-17, 04:39 PM   #371
Gustavi
Crazy Gamer

odin EX 好簡單...
唯一麻煩地方係上3個buff之後,
所以帶個可以拆3個buff朋友就一切都解決
舊 06-28-17, 05:29 PM   #372
Hawk
Game Master

我覺得都唔易喎...中段就算拆哂佢buff, 佢把有藍氣既劍扣bv再扣血好易打死1個...我打咗2次剩係complete到中間果個
舊 06-28-17, 07:57 PM   #373
ShinDou

唔算難,1TAKE COMPLETE左,18464分,86ACTION,未中過HP

用SEE MORE+拉冇沙+雪糕佬屈機

SEE MORE渣舊杖,飛完叉就連續魔之後HP打

拉冇沙唱歌大叫之後BRAVE,拉冇沙成場俾GILGAMESH追住黎打,淨係最尾果下有位出HP打佢7千幾殺

雪糕佬出1次連續劍之後主要BRAVE打,得閒先HP

諗住佢開MODE之前開召先扣佢血會打到佢唔識開MODE,點知照開 XD 真係扣少好多,可能要CLOUD麻左佢先唔識開,佢半血以下仲會開多次,我又冇帶雲尼拿,好少FD掛雲尼拿

不過冇SL照打,完左召佢淨番3分1度,之後換走雪糕佬搵CLOUD FD出黎諗住胸斬麻佢,點知出左3次都麻唔到,不過都唔緊要,殺得到就算 XD

如果打多次既話SEE MORE要渣番新杖,舊杖得3TURN降野,GILGAMESH郁得太快唔夠用,佢差唔多連續郁咁濟

十幾張飛5千石,中左2把PENELO新刀仔1把舊,1把KING槍,係都唔俾SNOW武我 @@ 讀心到呢

PENELO好似舊刀仔勁過新﹖舊會加攻,新淨係補BRAVE

此篇文章於 06-28-17 08:12 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-29-17, 07:59 PM   #374
ShinDou

仲未COMPLETE到SNOW5,HP DAM 1千以下即係唔食得,BREAK完隻龜無啦啦1野大間欠泉全部扣2千HP,其實係咪要佢出ALL之前開召秒﹖

秒唔切淨5分1HP,不過好似第1次想出大間欠泉果陣如果扣得佢多會縮入殼

睇ALTEMA先知原來佢個受HP DAM1千係完場果陣先計,咁即係可以補,不過試下跟佢出SNOW+拉冇沙+SEE MORE打先

打左萬9分出黎,65ACTION,但半血佢ALL殺唔切打剩少少,食左次大間欠泉,打多次唔用拉冇沙用PENELO補番先

終於COMPLETE到,但今次得萬6分,打左成81ACTION,真係1定要食大間欠泉之後補番

隻EX龜完全唔識打 @@

此篇文章於 06-29-17 09:08 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-01-17, 11:41 AM   #375
ShinDou

已經有2個FD凸爆左奶挺新武,連閃都好屈下,拍得住雪糕佬,仲要郁好快又出多好多次,應該會ALLIN抽奶挺,而家全力衝主力拎人拎石先

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 05:44 PM

手機版 | APP版