Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-01-16, 02:39 AM   #976
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 十一月 查看文章
我唔係開server時開始玩的。
之前那智event時我D人仲係好低Lv(其實而家都唔高),所以打唔哂所有關,可能攞漏了。那智lv上限亦只得40
激戰區打過一場被boss秒了,我應該冇可能穩定咁loop到。
那智40唔需要考慮投入戰鬥,除非冇弓戰乙女…
個人建議練功隊咁樣
弓戰乙女(怨弓)、黑法、雷劍(邪劍)、黑劍(邪劍)
本身有3-4星把6星既話,應該LOOP到平均LV60左右就夠打。

舊 07-01-16, 03:05 AM   #977
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
那智40唔需要考慮投入戰鬥,除非冇弓戰乙女…
個人建議練功隊咁樣
弓戰乙女(怨弓)、黑法、雷劍(邪劍)、黑劍(邪劍)
本身有3-4星把6星既話,應該LOOP到平均LV60左右就夠打。
我最高lv的劍戰乙女都係得Lv43,得2把6星無屬劍,同一把6星暗杖
咁我應該真係loop唔到喇。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 08:22 AM   #978
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
應該走左好多人冇上次咁難爭架啦RANK,應該好少人爆水刷

上次我冇特效,淨係爆左幾支水都排去到3千位

我那智都係得40,所以冇出

而家我HP20038總戰力26495,刷到激戰區,2TURN秒大佬

75弓乙女,53龍殺女,62暗法,74雷妹

MAIN用緊: 弓乙女用拔魔弓,龍殺女用特效神劍,暗法用解狀性杖,雷妹用降攻神劍,SUB裝晒D5,6星

ORB: 弓乙女開第2招LV4第3招LV3,龍殺女開第1招LV3第2招LV4,暗法開第1招LV3第2招LV1第3招LV2,雷妹開第1招LV3第3招LV3

而家每關寫個推獎戰力幾好,其實唔駛1定果個數先夠打,爭少少都打到,好過以前寫推獎LV

交換所果度係咪應該淨係換2星肥黎食﹖印象中2個2星肥等於1個3星肥﹖3星要用銀COIN換

此篇文章於 07-01-16 08:53 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 08:52 AM   #979
神人ではない!新人だ

咁有冇特效兩個世界黎既…特別係隻BOSS唔係你秒佢就係佢秒你。
1 TURN 噴火4X2800…半血二回行動撞完5K再送2X3K爪。
仲要LV唔夠50有6星未開竅
引用:
作者: 十一月 查看文章
我最高lv的劍戰乙女都係得Lv43,得2把6星無屬劍,同一把6星暗杖
咁我應該真係loop唔到喇。
LOOP住前線2先囉,一場好似都有2K E經驗,唔難升。
有弓戰乙女就咁
弓戰乙女(怨弓)、黑法(6星枚)、雷劍(邪劍凸1)、黑劍(6星劍)

冇就
戰乙女(邪劍凸1)、黑法(6星枚)、黑劍(6星劍)、那智(怨弓SUB高防武)
不過呢個陣冇24000以上,應該好難安定贏

此篇文章於 07-01-16 09:08 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 09:02 AM   #980
ShinDou

用降攻神劍應該好好多,隻野RANDOM加攻,加完攻先咁大力

我把特效雖然凸左3,但唔夠肥而家都係LV39,龍殺女3千3攻,其他人都係2千幾攻度

反而暫時未中過異常
舊 07-01-16, 09:20 AM   #981
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
用降攻神劍應該好好多,隻野RANDOM加攻,加完攻先咁大力

我把特效雖然凸左3,但唔夠肥而家都係LV39,龍殺女3千3攻,其他人都係2千幾攻度

反而暫時未中過異常
1 TURN 2800X4係先制冇BUFF下出現,不過勉強2TURN 殺到佢…
唔係同你講笑,冇特效根本秒佢唔到,可以拎住攻1500左右6星黑神劍同要主武拎住攻250既邪劍,根本就…
本身就唔係個個都好似你咁多6星武…

舊 07-01-16, 09:27 AM   #982
ShinDou

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
1 TURN 2800X4係先制冇BUFF下出現,不過勉強2TURN 殺到佢…
唔係同你講笑,冇特效根本秒佢唔到,可以拎住攻1500左右6星黑神劍同要主武拎住攻250既邪劍,根本就…
本身就唔係個個都好似你咁多6星武…
我最快都係2TURN秒,其實應該同你戰力差唔多,不過點解用250攻﹖不如用個暗屬人裝把高攻武俾佢應該仲勁

我6星暗得1把特效

其實我FD仲多6星,佢好似有8把,佢都係0課,佢首抽刷到唔知2把定3把
舊 07-01-16, 09:46 AM   #983
神人ではない!新人だ

引用:
我最快都係2TURN秒,其實應該同你戰力差唔多,不過點解用250攻﹖不如用個暗屬人裝把高攻武俾佢應該仲勁

我6星暗得1把特效

其實我FD仲多6星,佢好似有8把,佢都係0課,佢首抽刷到唔知2把定3把
因為冇其他人用劍
劍乙女一早85,FREE未開極之前非必要都唔會用。
雷妹今次戰鬥開AUTO盲打都打唔到3TURN,回復力低。
師傅上星期KEEP掟上去死,50未過。
女賊LV25,得返屠龍…
單純要戰力既其實可以唔裝邪劍,考慮到戰功問題就…你有5倍就緊係賣咗佢都得…

目前24000左右,完全唔考慮練兵同戰功既可以去25000左右既…
不過咁打EVENT黎做咩
有特效杖既話,在下用紙甲蘿神打添呀

一定係你班法老王抽晒6星

此篇文章於 07-01-16 09:53 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 09:55 AM   #984
ShinDou

點解唔用85劍乙女﹖因為覺得晒左D EXP﹖開左都係100都會到頂架 XD

我隻雷妹打卒都幫到好多爆1下補7百,同埋龍殺又有殺敵補7百,俾人打千幾1下,完場都差唔多補番滿
舊 07-01-16, 10:07 AM   #985
神人ではない!新人だ

引用:
點解唔用85劍乙女﹖因為覺得晒左D EXP﹖開左都係100都會到頂架 XD

我隻雷妹打卒都幫到好多爆1下補7百,同埋龍殺又有殺敵補7百,俾人打千幾1下,完場都差唔多補番滿
夠打就唔想用,EXP低在下會用,不過唔刻意谷石3000,真係嘥咗D。
除咗打前線/激戰唔可以開AUTO盲打,基本上冇咩大影響…

在下屠龍+黑蘿+黑法每場至少都回到3K,進擊的巨人(3條友加埋有BOSS咁大力)唔出黎搞事,基本上都可以9成血以上打BOSS。

此篇文章於 07-01-16 10:12 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 07-01-16, 10:19 AM   #986
ShinDou

我激戰區打卒1開波會指住最入果隻之後AUTO

大佬就1開波用1 OR 2次特效劍果招 打全體2萬幾同補4千,補滿就唔再出留番下TURN出,弓乙女用拔弓招都扣到萬幾全體,其他AUTO打

第2回合再降攻同出埋D招再AUTO,之後決技LV2秒大佬
舊 07-01-16, 10:30 AM   #987
神人ではない!新人だ

引用:
我激戰區打卒1開波會指住最入果隻之後AUTO

大佬就1開波用1 OR 2次特效劍果招 打全體2萬幾同補4千,補滿就唔再出留番下TURN出,弓乙女用拔弓招都扣到萬幾全體,其他AUTO打

第2回合再降攻同出埋D招再AUTO,之後決技LV2秒大佬
所以先話有冇特效兩個世界黎

舊 07-01-16, 12:47 PM   #988
ShinDou

原來有卒RANDOM出進擊巨人,難好多,俾佢斬1下2千4,仲要3隻,又多血,搞到要開1次特大攻+中回同降攻

之後打多隻卒又出巨人,搞到要用LV4決技秒

此篇文章於 07-01-16 12:50 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-01-16, 02:01 PM   #989
bearbearbear
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
問一下,オーダー個部份係點計出來?有時有,有時冇?
bearbearbear 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 02:07 PM   #990
ShinDou

ORDER類似MISSION咁,達成左果3個條件就派果樣野俾你,暫時有5個ORDER
舊 07-01-16, 02:12 PM   #991
bearbearbear

註冊日期: Feb 2003
引用:
ORDER類似MISSION咁,達成左果3個條件就派果樣野俾你,暫時有5個ORDER
THX THX!!!!
bearbearbear 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 02:19 PM   #992
ShinDou

岩岩搭隻LV50 RUFAS FD 3千8攻 冥弓技LV2,出招打人 頭4下1萬幾,最尾果下2萬幾,好屈,之後我全隊出晒技再決技1TURN秒左隻大佬

此篇文章於 07-01-16 02:23 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-02-16, 12:50 AM   #993
minazuki

註冊日期: Nov 2004
1萬內都有Ahly拎呀嘛
我淨係loop最前線1行紅怪路線冇用水冇用特效武器都排倒6xxx (邪劍加得5%,不如唔好用)
戰力最盡22000
0課金
1把6星加能力神劍、3把6星暗闇大劍、1把6星大光劍、1把6星神弓、1把6星補血弓
弓戰乙女(lv52)、大劍蘿莉(lv33)、屠龍女(lv27)、黑魔女(lv34)
之前用開雷妹(lv50)但補血唔穩定,所以轉用屠龍女,補血穩定又係暗屬

最前線2試過俾boss秒殺 (佢係打我最高防既弓戰乙女),所以都係少10分打最前線1。
激戰區打過1次,好彩既係我開打先…
爆晒所有全攻技打左佢超過2/3血。
跟住就俾佢秒左(佢都係打我最高防既弓戰乙女)
guts一次下一turn就打死左佢啦

今次的怪都幾易打,只係會俾佢秒殺
大家鬥互秒
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 08:43 AM   #994
ShinDou

你咁多6星暗大劍應該好易打,我係你會試出3個暗大劍人,弓乙女用補血

你只係人LV唔夠姐,不過活動升得好快,場場都2,3千EXP,你應該好快就過50LV刷到後面果D
舊 07-02-16, 01:55 PM   #995
神人ではない!新人だ

個MON好刺眼,呢度好多法老…

其實除非上次有本事多5戒,今次其實2501同9999冇咩分別…

舊 07-02-16, 04:29 PM   #996
ShinDou

好似排501至999位仲好過前面,果D金紙片又抽唔到活動POOL,只係保底5星,反而銀可以拎黎抽活動POOL,雖然之前ALLIN十張全垃圾
舊 07-02-16, 04:47 PM   #997
神人ではない!新人だ

引用:
好似排501至999位仲好過前面,果D金紙片又抽唔到活動POOL,只係保底5星,反而銀可以拎黎抽活動POOL,雖然之前ALLIN十張全垃圾
的確係…就算可以抽EVENT,明明6星以外都係垃圾,金券同銀券中6星機率一樣,諗出黎果個簡直係天才…

舊 07-02-16, 06:00 PM   #998
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
22抽只中5星特效弓同大劍,用埋之前啲4凸同5凸,而家bonus155%。
戰力24000打緊激戰黑怪路線,每場boss都要手動。

弓乙女 lv79 - 5星祓魔弓
那智 lv57 - 5星特效怨弓
黑妹 lv52 - 5星特效大劍
龍女 lv68 - 4星特效邪劍

對於我呢D望住法老既草民,唯有唸下值唔值得谷把祓魔弓上6星5凸爆bonus...

此篇文章於 07-02-16 06:12 PM 被 Celes 編輯。
Celes 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 11:52 AM   #999
神人ではない!新人だ

得果幾日要追班百萬戰功,在下寧願凸滿回血聖劍算…

舊 07-04-16, 12:14 PM   #1000
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
其實而家只要保 10000名內, 是否應該唔打激戰區, 打前線 2 取多D COINS 換野仲好?
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 11:57 AM

手機版 | APP版