Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-20-15, 02:25 AM   #726
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
full ssr support仲有要5ssr掛(拖走

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 02:26 AM   #727
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: JMi 查看文章
啊係呀 之前強間都提過要升多餘sr ssr做support...

如果support都食到隊長技的話 成件事仲絕 lol
support唔食隊長技, 但食首歌bonus?
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 02:29 AM   #728
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Yukii 查看文章
support唔食隊長技, 但食首歌bonus?
好有可能
所以長遠係3色都要10張full ssr support咁掛 lol

追加
係我個廢柴度confirm左 support絕對係食歌bonus的
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 02:34 AM   #729
Yukii

引用:
好有可能
所以長遠係3色都要10張full ssr support咁掛 lol

追加
係我個廢柴度confirm左 support絕對係食歌bonus的
例如隊度有miku覺加一隻miku唔覺, 甘support仲可以放miku覺同唔覺? =.=
舊 09-20-15, 02:35 AM   #730
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
可以
前幾頁講過

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 02:40 AM   #731
JMi

引用:
例如隊度有miku覺加一隻miku唔覺, 甘support仲可以放miku覺同唔覺? =.=
引用:
作者: anyone 查看文章
可以
前幾頁講過
自己都實測埋 係得的
仲可以同一款咭有兩張做SUPPORT...

即是有隻史上最強SSR就要抽埋10張做SUPPORT!!?? XDDDD
舊 09-20-15, 05:43 AM   #732
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
唔駛抵到咁盡掛,Ranking 都唔會去到咁盡la
除非你真係要第一名

FGO : 339,715,785

此篇文章於 09-20-15 05:46 AM 被 ~小鬼~ 編輯。
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 06:15 AM   #733
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
遲早有加後排能力既隊長技,根本唔使擔心佢唔出
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 06:23 AM   #734
JMi

呢首真係最易 十次左右KO了

雖然望到個2 有點心有不甘...
舊 09-20-15, 08:04 AM   #735
~小鬼~
白虎白虎白白虎

SSR SR 目測個Rare 掉寶率唔一樣

舊 09-20-15, 08:11 AM   #736
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
我用1星ssr同7星r做頭 掉既野都係一樣咁寒酸

舊 09-20-15, 09:24 AM   #737
Yukii

引用:
自己都實測埋 係得的
仲可以同一款咭有兩張做SUPPORT...

即是有隻史上最強SSR就要抽埋10張做SUPPORT!!?? XDDDD
我試過唔可以用2張未進miku入support...?
舊 09-20-15, 10:08 AM   #738
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
後場唔係自動編成淨計能力?
睇twitter都見過全SSR後場
由手機版發出
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 11:09 AM   #739
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
今朝唔知點解有啲幻聽叫我去抽咭
得返375石...一抽SSR蘭子...
而家2張想要既SSR(きらりん、蘭子)都喺手
有排唔駛抽...(我忍到既話)

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 09-20-15 11:11 AM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 11:18 AM   #740
~小鬼~
白虎白虎白白虎

引用:
作者: Eclair 查看文章
今朝唔知點解有啲幻聽叫我去抽咭
得返375石...一抽SSR蘭子...
而家2張想要既SSR(きらりん、蘭子)都喺手
有排唔駛抽...(我忍到既話)
我都想有天啟

舊 09-20-15, 11:45 AM   #741
Yukii

引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
後場唔係自動編成淨計能力?
睇twitter都見過全SSR後場
由手機版發出
計能力但好似都唔可以相同?
舊 09-20-15, 11:56 AM   #742
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
求天啟

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 11:59 AM   #743
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
我隔幾個鐘就有啟,不過連sr都冇咁原因?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 12:12 PM   #744
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
呢個係基本,好似係
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 12:34 PM   #745
JMi

引用:
計能力但好似都唔可以相同?
N卡得 R卡得

SR SSR我無重復了

OP1都終於搞掂埋
因為尋日受左天啟 肯熄左CUT IN同戴埋HEADPHONE好認真咁玩掛 lol

此篇文章於 09-20-15 12:40 PM 被 JMi 編輯。
舊 09-20-15, 01:16 PM   #746
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
N卡得 R卡得

SR SSR我無重復了

OP1都終於搞掂埋
因為尋日受左天啟 肯熄左CUT IN同戴埋HEADPHONE好認真咁玩掛 lol
戴Headphone真係比想像中重要
依家可以的話我都盡量戴返Headphone先開game玩…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 01:21 PM   #747
JMi

引用:
作者: rinxlun 查看文章
戴Headphone真係比想像中重要
依家可以的話我都盡量戴返Headphone先開game玩…
戴左HEADPHONE先覺得KEYSOUND同首歌有少少少少夾唔到拍子
但未到搞到我好低PER咁就算廢事較左仲衰...
其實我係街唔開聲 有d歌打到熟都心中有keysound咁打了 XD
係戴HEADPHONE個人集中D咁

對我來講全畫面CUT IN恐怖D 直頭係令我後悔進左SSR杏的程度 lol
cut in係衰到我連長note都睇唔到
舊 09-20-15, 01:44 PM   #748
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
戴左HEADPHONE先覺得KEYSOUND同首歌有少少少少夾唔到拍子
但未到搞到我好低PER咁就算廢事較左仲衰...
其實我係街唔開聲 有d歌打到熟都心中有keysound咁打了 XD
係戴HEADPHONE個人集中D咁

對我來講全畫面CUT IN恐怖D 直頭係令我後悔進左SSR杏的程度 lol
cut in係衰到我連長note都睇唔到
但令我最困擾既始終都係D notification既popup…好多時都係比依D野搞到甩Combo…

話說隻Trancing Pulse係咪要買Single再入code先有得玩架…???
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 01:57 PM   #749
JMi

所以我專係為左打機而用IPAD囉...
始終都真係要用來收msg同聽電話 XD
舊 09-20-15, 03:48 PM   #750
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
又5x50

引用:
東京ゲームショウのステージイベントにて出演者の方々が、見事目標を達成しました!
これを記念して、明日から5日間、スタージュエルを毎日50個ずつプレゼントしますよ!
#デレステ
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版