Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-18, 11:04 PM   #13726
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
老馬修大戰不是假的...

https://twitter.com/srw_xomg/status/...846822914?s=19
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-18, 04:36 PM   #13727
clie

註冊日期: Dec 2001
今次有無邊隻值得凸?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-18, 07:06 PM   #13728
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: clie 查看文章
今次有無邊隻值得凸?
都係得AXEL,拉米亞 凸得下
拉米亞 分身攞珠 AXEL減傷無效+命中UP+自減傷
不過全部都要突滿,升駕駛服 都幾傷

KING J實際比原版廢,因為沒得自己儲珠 好難用到個99次底力

舊 12-02-18, 08:18 PM   #13729
clie

感覺有凸爆ZERO,之後啲機都無乜好凸
拉姐被人一招分身無效就當菜咁切,迴避谷唔谷到朱雀程度?
AXEL。。好多人凸爆,減傷無效係打咩機有用?ZERO?
J應該呢隻勁好多喎,攻100%, 裝甲300%, 回200%,8000輕減,雖然射版識生1珠,但槍版可用其他色,變相易出招。
唔知對N征霸有無用,否則成堆唔知凸黎做乜
話說夢模一出呢隻爬山就有補底,仲一轉中幾隻,營運完全轉死性
舊 12-02-18, 08:31 PM   #13730
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

拉米亞突滿唔練PA用來鬥滅做leader都好,隊長技又加爆擊加速,100%分身有幾隻追LEADER打o既boss都好好閃,,,

不過要火力就要練滿PA..

奪魂暫時連突都唔想突滿住,等之後有咩評價....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-02-18 08:34 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-18, 08:44 PM   #13731
clie

為鬥滅就唔值投資了,而家都好少打BOSS
奪魂2凸為止等俾OMG食都OK既
設定上係咪無好繼機?隻奪魂望落好初階FEEL
舊 12-02-18, 09:20 PM   #13732
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

我係鬥滅優先過其他 能夠打到500萬封頂係愉悅過打鬥雞

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-02-18, 09:32 PM   #13733
clie

鬥雞有無話一直上限20
舊 12-02-18, 09:39 PM   #13734
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

我唔覺得佢會加喎,個平衡隨時崩潰...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-03-18, 01:10 AM   #13735
王蛇

始終要攞粒藍石,依家 SSR石 RANKUP石都有方法易拎了
係藍石沒計

其他石有多了沒理由唔拎粒藍石

此篇文章於 12-03-18 01:14 AM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 12:22 AM   #13736
王蛇

一隻老馬修可以頂接近兩隻輔助,不過12(-1)COST PVP組10(-1)COST機都好變態 征霸VS就OK有餘
Ω必要性又低,之前沒抽Muv眼鏡可以抽下

此篇文章於 12-05-18 12:46 AM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 02:00 AM   #13737
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
魯魯修係33KEY機, 有佢改少好多野...之前好多機都白抽白改了, ANYWAY終於過到
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 07:12 AM   #13738
h0023874
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
引用:
作者: ryvius123 查看文章
魯魯修係33KEY機, 有佢改少好多野...之前好多機都白抽白改了, ANYWAY終於過到
可唔可以教下我點打?

只有大武士,無白槍公主、紫拳哈馬嘉,夠唔夠減行動力呢?

一直都自覺唔夠機,又唔知點升好

此篇文章於 12-05-18 07:14 AM 被 h0023874 編輯。
h0023874 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 08:24 AM   #13739
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

引用:
作者: h0023874 查看文章
可唔可以教下我點打?

只有大武士,無白槍公主、紫拳哈馬嘉,夠唔夠減行動力呢?

一直都自覺唔夠機,又唔知點升好
魯魯+MUV千鶴係必出, 兩隻都有每TUNR加行動力, 之後睇你有咩減氣機, 大武士, 英格倫+OMG哈曼, BLUE5, 電腦戰機當麻之類, 得兩部減氣的話大武士減氣應該要改滿, 三部可能唔使但要試, 如果有OMG斷空我會更好

此篇文章於 12-05-18 09:55 AM 被 ryvius123 編輯。
舊 12-05-18, 12:50 PM   #13740
h0023874

減行動,舊版雪露(黃槍)配技能、舊版教官(盾)算唔算呢?

仲有泉野明

此篇文章於 12-05-18 12:57 PM 被 h0023874 編輯。
舊 12-05-18, 02:11 PM   #13741
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

引用:
作者: h0023874 查看文章
減行動,舊版雪露(黃槍)配技能、舊版教官(盾)算唔算呢?

仲有泉野明
舊版公主OK, 睇你捨唔捨得落料改佢減氣, 你有野明就試佐大武士+野明+白卡先

不過用野明+白卡就要唸點夠珠起手...

此篇文章於 12-05-18 02:20 PM 被 ryvius123 編輯。
舊 12-05-18, 07:17 PM   #13742
h0023874

終於過了,感謝幫忙
舊 12-06-18, 01:12 AM   #13743
王蛇

依家紫勇者王忍者有駕駛服升滿減COST配天元,ZERO
又多幾部機打唔到天元,ZERO

舊 12-11-18, 08:49 PM   #13744
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

健全羅白

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-14-18, 08:05 AM   #13745
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

想問LV20以上ORANGE應該點組隊打....對面好快秒哂我魯魯以外既機...
舊 12-14-18, 10:02 AM   #13746
J+1
望過黎呀!!!!!!

冇咩好建議,因為我有嘅機你又未必有而且又未必練滿....

我而家嘅基本隊,就睇對面係咩,orange的話就中線移底,放老馬修落中線坦....
隻F天威因為前後有減傷所以正常殺唔死....

另外,尋晚打左隻lv 19 地獄王,第一次打到天花板....(隻老馬修buff天威太多了)
不過呢個陣未必過到lv20 以上....因為隻天威頭幾回都仲係地獄王攻擊命中範圍內,連食兩下即死...

由手機版發出

此篇文章於 12-14-18 10:26 AM 被 J+1 編輯。
舊 12-14-18, 01:17 PM   #13747
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

引用:
作者: J+1 查看文章
冇咩好建議,因為我有嘅機你又未必有而且又未必練滿....

我而家嘅基本隊,就睇對面係咩,orange的話就中線移底,放老馬修落中線坦....
隻F天威因為前後有減傷所以正常殺唔死....

另外,尋晚打左隻lv 19 地獄王,第一次打到天花板....(隻老馬修buff天威太多了)
不過呢個陣未必過到lv20 以上....因為隻天威頭幾回都仲係地獄王攻擊命中範圍內,連食兩下即死...

由手機版發出
我跟唔到, 不過除佐ORANGE大多可以打滿傷, 但ORANGE太快同好易出AOE, 差不多要食4-5下, 我得獅王, ZERO, 朱雀, 魯魯可以唔死, 所以打得好少

此篇文章於 12-14-18 01:22 PM 被 ryvius123 編輯。
舊 12-14-18, 04:06 PM   #13748
J+1
望過黎呀!!!!!!

剛剛出左隻,補下圖先
拔刀有信賴補到女筆頭殘血不過都只係頂到1/4時間已經死左...

由手機版發出

此篇文章於 12-14-18 04:10 PM 被 J+1 編輯。
舊 12-16-18, 03:36 PM   #13749
qqabc
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2017
中咗fighter hi-v用唔用隻盾突好... 定位好似唔同...
qqabc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-18, 03:48 PM   #13750
J+1
望過黎呀!!!!!!

活動開始就進入timeout地獄
由手機版發出

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 01:24 PM

手機版 | APP版