Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-18, 11:54 AM   #26
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
可以下戴了,下午開服

看我能否過了這星期也不删 game

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 07:26 PM   #27
鐵之侍

暫時抽到5 個ssr(有2 個是重複的)

如果抽先抽那個必出sr池,更大機會出到ssr

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 11-22-18, 02:12 AM   #28
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 11:36 AM   #29
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
隻GAME目前最引人注目大概易跑馬拉松吧

舊 11-23-18, 05:40 PM   #30
david
The One

4+2 SSR...人物LV好難升...我對龍如人物無乜愛,隻IDOLA上架我應該會棄呢隻...

---
舊 11-26-18, 10:29 AM   #31
神人ではない!新人だ

跑完主線。

各內容只係COMPILEHEART 高些小而已。

首先GAME PLAY系統簡陋,人物能力亦只係本身,影響全隊既只係LEADER SKILL…
而人物能力本身亦有好多奇怪,SR錦山係對出血狀態加DAMAGE,不過自己冇出血技。

LEVELING基本上真係苦行黎,個「日日是修行」完咗真係可即刻DELETE GAME。
資金短缺情況幾嚴重,呢個加LEVEL珠問題真係一絕,

夜總會唔打幫會戰好似只係浪費時間…

幫會戰嘛,有一班人一齊玩既應該都仲好D,要搵人會入難,要入強會亦唔易…
在下本身就加埋SEGA同SONY電話撞PROGRAM既合體技,冇得用一次既免費回氣。
初週3勝3負,2對30初哥級都仲好D,結算之後升RANK,今日2對30同級…

唯一可取係可以用PC玩,如無意外電話果邊在下應該好快會頂佢唔順…

此篇文章於 11-26-18 10:34 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-18, 10:55 AM   #32
鐵之侍

已删了,一來自己沒這些心力應附這麼要花時間又食電的game, 二來故事真是不太好(特別玩了人中木村後真是更無言,雖然拿一隻手遊和家用機比不太公平啦)

說起來這game和人中木村差不多時間出,我覺得其實就是名越想測試那個ip會適合作為如龍變革的繼承作,但以暫時來說似乎多放資源在人中木村應是比較正確(你說手遊更賺錢?以為什ip都能像fgo大成功嗎)

舊 11-26-18, 11:06 AM   #33
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
已删了,一來自己沒這些心力應附這麼要花時間又食電的game, 二來故事真是不太好(特別玩了人中木村後真是更無言,雖然拿一隻手遊和家用機比不太公平啦)

說起來這game和人中木村差不多時間出,我覺得其實就是名越想測試那個ip會適合作為如龍變革的繼承作,但以暫時來說似乎多放資源在人中木村應是比較正確(你說手遊更賺錢?以為什ip都能像fgo大成功嗎)
效能又係一個好奇趣既問題,D2在下開一兩個鐘都唔太熱;呢隻開半個鐘已經開始熱。
明明D2點睇都華麗D…

舊 11-26-18, 02:40 PM   #34
david
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
跑完主線。

各內容只係COMPILEHEART 高些小而已。

首先GAME PLAY系統簡陋,人物能力亦只係本身,影響全隊既只係LEADER SKILL…
而人物能力本身亦有好多奇怪,SR錦山係對出血狀態加DAMAGE,不過自己冇出血技。

LEVELING基本上真係苦行黎,個「日日是修行」完咗真係可即刻DELETE GAME。
資金短缺情況幾嚴重,呢個加LEVEL珠問題真係一絕,

夜總會唔打幫會戰好似只係浪費時間…

幫會戰嘛,有一班人一齊玩既應該都仲好D,要搵人會入難,要入強會亦唔易…
在下本身就加埋SEGA同SONY電話撞PROGRAM既合體技,冇得用一次既免費回氣。
初週3勝3負,2對30初哥級都仲好D,結算之後升RANK,今日2對30同級…

唯一可取係可以用PC玩,如無意外電話果邊在下應該好快會頂佢唔順…
升LV呢個真係呢...玩開幽遊呢隻升LV認真攞命,打怪無經驗,全靠食珠,食珠仲要俾錢,點技能食錢先甘,用無料鑽抽保底池,加埋SSR珠可以衝到一隻SSR到LV100,問題係唔夠錢衝,就算衝到都唔夠錢開技能...

連合唔夠對家多人ONLINE基本上輸硬...

俾多一晚時間佢...聽日IDOLA上架我就應該會退場...

---

此篇文章於 11-26-18 02:42 PM 被 david 編輯。
舊 11-26-18, 03:29 PM   #35
神人ではない!新人だ

引用:
作者: david 查看文章
升LV呢個真係呢...玩開幽遊呢隻升LV認真攞命,打怪無經驗,全靠食珠,食珠仲要俾錢,點技能食錢先甘,用無料鑽抽保底池,加埋SSR珠可以衝到一隻SSR到LV100,問題係唔夠錢衝,就算衝到都唔夠錢開技能...

連合唔夠對家多人ONLINE基本上輸硬...

俾多一晚時間佢...聽日IDOLA上架我就應該會退場...
在下PC同電話各有8萬戰力,對平均有三四萬既5-6組可以嬴,不過10人以上/4件8萬就唔駛打…
問題係呢隻GAME既根性要求好似比D2仲要高,不過對面係可以自己合SSR,在下淨係啱啱邪神魔王7折EVENT已前後合咗4件…
呢隻人物升完就要升覺醒,覺醒完升SKILL,SKILL升完升設施,設施升完升武器防具…資金真係去得快過光…
一更新角色就…

此篇文章於 11-26-18 03:42 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-18, 04:22 PM   #36
david
The One

引用:
在下PC同電話各有8萬戰力,對平均有三四萬既5-6組可以嬴,不過10人以上/4件8萬就唔駛打…
問題係呢隻GAME既根性要求好似比D2仲要高,不過對面係可以自己合SSR,在下淨係啱啱邪神魔王7折EVENT已前後合咗4件…
呢隻人物升完就要升覺醒,覺醒完升SKILL,SKILL升完升設施,設施升完升武器防具…資金真係去得快過光…
一更新角色就…
我有理由懷疑佢所有要用錢O既都打多佐個零囉...

呢隻覺醒反而唔難,抽唔到張卡可以用萬能珠衝,但衝其他O野就...

幽遊5星SSS覺醒我已經唔會去追,唔課齋抽保底池根本係要天荒地老,但起碼升其他O野都仲算合理,係四星料而家要打活動先有呢下麻煩O的,但最少唔會缺錢缺到好似龍如咁...

感覺上龍如O既缺錢程度係拍得住某O的台版代理GAME,好似台版七大罪...

---
舊 11-27-18, 12:10 PM   #37
神人ではない!新人だ

引用:
我有理由懷疑佢所有要用錢O既都打多佐個零囉...

呢隻覺醒反而唔難,抽唔到張卡可以用萬能珠衝,但衝其他O野就...

幽遊5星SSS覺醒我已經唔會去追,唔課齋抽保底池根本係要天荒地老,但起碼升其他O野都仲算合理,係四星料而家要打活動先有呢下麻煩O的,但最少唔會缺錢缺到好似龍如咁...

感覺上龍如O既缺錢程度係拍得住某O的台版代理GAME,好似台版七大罪...
你講緊既應該係限界突破,在下指既覺醒係開角色能力同基本能力上升果個。
SSR 第一覺醒50萬,第二100萬,第三250萬…
完全係痴_線

舊 11-27-18, 02:32 PM   #38
david
The One

引用:
你講緊既應該係限界突破,在下指既覺醒係開角色能力同基本能力上升果個。
SSR 第一覺醒50萬,第二100萬,第三250萬…
完全係痴_線
搞亂佐...

所以我咪話佢打多佐個零囉,除佐限界突破,衝乜叉都要錢,仲要係勁多錢,但搵錢渠道又唔係多又唔係易...

我抽完保底池,有兩隻SR有5張以上,諗住衝滿佢同SSR對比O下,夠料但無錢衝...

今晚放工會轉戰IDOLA

---

此篇文章於 11-27-18 02:34 PM 被 david 編輯。
舊 12-03-18, 10:00 AM   #39
神人ではない!新人だ

由於有PC版,結果仲未刪GAME…
不過出兩星期GAME CONTENT乾渴真係好勁

主/副都線跑完,角色故事打得都打咗。
基本上已經得返角色育成可以做,不過覺醒牌冇得FARM,4星練完都係垃圾。
派遣好似有拎,不過LV4都仲係一個都冇,升LV5要成千萬(上級打錢一場20-40萬)。
日日是修練DAILY 0時更新,不過LAST DAY朝早9點完,早場幫會都未開波,焗住冇得消化…
GAME已經夠慳,營運用多少腦都唔得…

尋晚幫會戰成功以2組打贏14組,對方全組引退

此篇文章於 12-03-18 10:03 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 12-03-18, 10:43 AM   #40
david
The One

IDOLA玩佐陣就放棄,返佐去幽遊衝活動攞四星料同5星角色券...

幽遊四星角界限衝爆SSS都仲可以用友晶環俾5星角用,龍如好似無呢個系統,如果龍如四星角衝爆同5星角比O既CP差距同幽遊差唔多,又無得搭落5星角做加成,咁要O黎做乜,齋派遣用咩?

---
舊 12-03-18, 10:55 AM   #41
神人ではない!新人だ

引用:
IDOLA玩佐陣就放棄,返佐去幽遊衝活動攞四星料同5星角色券...

幽遊四星角界限衝爆SSS都仲可以用友晶環俾5星角用,龍如好似無呢個系統,如果龍如四星角衝爆同5星角比O既CP差距同幽遊差唔多,又無得搭落5星角做加成,咁要O黎做乜,齋派遣用咩?
目前4星主要用途係組防守隊,因為好多度異常同死守系都喺4星度。
不過問題幫會門檻太高之餘,獎勵又唔係石,入大幫做契弟又唔會升,要搵4-5個人一齊癲先得…
仲要特定電話幫會戰會用少一次免費COST回復…

舊 12-03-18, 12:25 PM   #42
david
The One

引用:
目前4星主要用途係組防守隊,因為好多度異常同死守系都喺4星度。
不過問題幫會門檻太高之餘,獎勵又唔係石,入大幫做契弟又唔會升,要搵4-5個人一齊癲先得…
仲要特定電話幫會戰會用少一次免費COST回復…
即係唔玩連合,又或者個連合太廢,四星就無用...

我最後一次玩連合無錢衝防守,成隊防都廢O既,攻就四隻5星三隻界1一隻界3,無錢再衝上去,我已經係連合入面CP頭五名,仲要夠鐘開打得我同幫主在線...

SEGA再唔快O的正視缺錢問題呢...

---
舊 12-03-18, 02:08 PM   #43
神人ではない!新人だ

引用:
即係唔玩連合,又或者個連合太廢,四星就無用...

我最後一次玩連合無錢衝防守,成隊防都廢O既,攻就四隻5星三隻界1一隻界3,無錢再衝上去,我已經係連合入面CP頭五名,仲要夠鐘開打得我同幫主在線...

SEGA再唔快O的正視缺錢問題呢...
本身隻GAME唔吸引,唔夠人既狀況下,有人唔郁已經好冇人開拖。

呢隻個營運反應堅慢,今朝成11點先發現EVENT DAILY QUEST奶野,家陣仲檢討緊…
D2衰極山田P都玩下隻GAME,搞下2星挑機失手俾大家笑下;
呢隻個P真係…

舊 12-03-18, 03:51 PM   #44
神人ではない!新人だ

為完成DAILY抽友情,原來真係會出SR角色…

舊 12-11-18, 07:57 PM   #45
david
The One

---
舊 12-12-18, 04:21 PM   #46
神人ではない!新人だ

引用:

EVENT OK,不過D石好難儲同埋PT景品好貴…

舊 12-18-18, 01:50 PM   #47
神人ではない!新人だ

新EVENT終於略見營運開始意識到危機。
上次要30%券要自己召+打100隻魔神,又唔係好似CC咁有得用2倍MODE…
堅嘥時間,日日派水都冇動力打。
今次只要不停LOOP QUEST就得,不過好心個刷卡就AUTO啦。

舊 03-04-19, 09:49 AM   #48
神人ではない!新人だ

https://ryu.sega-online.jp/news/145/
將龍如1搬入去
不過在下估呢度應該冇人生還…

舊 03-04-19, 12:28 PM   #49
david
The One

我退佐好耐啦,翻佐去玩幽遊...

幽遊前幾個UPDATE卒之整佐AUTO,刷活動可以放置PLAY,咁先有返動力。

---
舊 04-01-19, 01:56 PM   #50
神人ではない!新人だ

終於出桐生,隻GAME咁古典都仲KEEP到萬幾二萬人認真玩,真係神奇…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 龍が如く 6 命の詩 | 桐生一馬傳說最終(?)章! 鐵之侍 電視遊戲討論版 383 08-28-17 09:53 AM
[EVE Online][MMORPG] 有冇人有玩這隻 game? (宇宙版大航海 online + Ultima online 級超自由 gameplay) 佐佐木莊尼 PC電腦遊戲討論版 14 03-16-15 05:25 PM
[賣]PS3 龍が如く 維新 松田悟志 買賣專區 0 03-01-14 07:38 PM
[iOS/An] 熱血対戦くにおくんTD 事前登録開始 okabe 手機平板遊戲討論版 16 01-21-14 08:50 AM
SEGA招牌作《龍が如く》又來了! redcreature 電視遊戲討論版 1 08-20-13 10:40 PM

現在的時間是 06:45 PM

手機版 | APP版