Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-16, 09:04 PM   #726
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ShinDou 查看文章
係公式問題,弓戰乙女第1同3下係物理,第2下係魔法,那智頭2下物理,第3下魔法

你搵其他版D普通怪試下就明,分別搵弓戰乙女用無屬同弱點屬黎打同1隻,果3下既DAM比例係1樣,即係唔關咩屬性事

所以那智招加魔攻其實係有用,因為佢第3下係睇魔
你唔信在下冇辦法

舊 06-06-16, 09:07 PM   #727
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你唔信在下冇辦法
呢句係咪應該係我講

弓戰乙女第2下係魔法,但本身招野係冇屬,所以唔關屬性事架喎

不過其他人計魔法果下又真係有屬,但唔係因為招野本身有屬就係計魔法,因為D劍大劍人其實隻隻都有招有屬性,但唔係計魔法
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 09:09 PM   #728
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
打左兩版強化任,因為有魔杖,物防高難打過魔防高喎⋯⋯魔防紅怪基本上可用技秒,物防就要用大絕。
第二版因為咁贏得好險⋯⋯

哎,第三版俾隻boss屈先制,結果要continue....

此篇文章於 06-06-16 09:42 PM 被 Celes 編輯。
Celes 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 09:12 PM   #729
神人ではない!新人だ

引用:
呢句係咪應該係我講

弓戰乙女第2下係魔法,但本身招野係冇屬,所以唔關屬性事架喎

不過其他人計魔法果下又真係有屬,但唔係因為招野本身有屬就係計魔法,因為D劍大劍人其實隻隻都有招有屬性,但唔係計魔法
在下咪話弓既招有唔同屬性(魔法/物理)囉…
一開始就已經物防同魔防…

此篇文章於 06-06-16 09:20 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 09:19 PM   #730
ShinDou

引用:
在下咪話弓既招有唔同屬性(魔法/物理)囉…
而家先睇得明你講咩

屬性我1路都覺得係指火冰雷果D,冇諗到係講物理/魔法
舊 06-06-16, 09:22 PM   #731
神人ではない!新人だ

…的確,在下表達唔夠詳細…

不過強化防禦都算嘞,可唔可以唔拖住隻星命點行。
中一下普攻3K…仲要限復活禁休息…

此篇文章於 06-06-16 09:25 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 09:44 PM   #732
ShinDou

堅覺得佢SET錯,強化2第1隻紅卒就物魔暗屬打佢都扣得幾百,已經要復活1次,仲要唔知過唔過到

雷法扣個位數字

此篇文章於 06-06-16 09:47 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-06-16, 09:48 PM   #733
神人ではない!新人だ

引用:
堅覺得佢SET錯,強化2第1隻紅卒就物魔暗屬打佢都扣得幾百,已經要復活1次,仲要唔知過唔過到
物理都係?
打惡魔系要魔法,打魔術師要用物理喎。
本身黑屬以外屬性攻擊都係十分一力左右,雷打強魔出0都唔出奇

雷法上唔上到狀?

此篇文章於 06-06-16 09:53 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 06-06-16, 09:53 PM   #734
ShinDou

引用:
物理都係?
打惡魔系要魔法,打魔術師要用物理喎。

雷法上唔上到狀?
強化2果隻法師連物理都係扣幾百

我主角暗弓 千6物魔

雷法上到狀,但麻左唔疾,盲左唔係成日減攻,超難毒,打條毛

第2隻紅怪都係果3隻物魔爆防法師

唔打了,當睇唔到個任,打番主線R石,俾佢呃左2百石
舊 06-06-16, 09:55 PM   #735
darknessmana
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
我隻黑肉剣第二下都先天暗屬,但打物防兵都係扣8百幾

即係就算你武器/先天招式有屬性,角色招式只係計物理輸出既話都係打唔入
darknessmana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 09:58 PM   #736
Celes

最慘係隻boss攻擊力都好高,強化3時用神劍弱化左佢招全體魔法都扣我5000....

舊 06-06-16, 09:59 PM   #737
ShinDou

引用:
作者: Celes 查看文章
最慘係隻boss攻擊力都好高,強化3時用神劍弱化左佢招全體魔法都扣我5000....
你個陣係咩﹖點過到強化2﹖
舊 06-06-16, 10:01 PM   #738
神人ではない!新人だ

在下都3爆咗100石。

基本上都係辛苦,6星武器冇凸打,弱點以外冇70都係吐血。
問題又係點_樣昇到咁_高…

目前
女劍(物理主力) 雷妹(物副手+回復) 屍女(魔主力)
諗諗下依家呢個陣其實已經冇咩可以挑剔,問題就係雷妹有時唔夠生性同LV唔夠…

呢班營運真係冇人性,開個EVENT要爆LV吖笨…

此篇文章於 06-06-16 10:11 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 06-06-16, 10:12 PM   #739
Celes

引用:
你個陣係咩﹖點過到強化2﹖
戰力22142

Lv69 女神 用送果把闇弓
Lv58 闇龍女 用弱化神劍
Lv55 屍女 用特大魔杖
Lv40 那智 用命弓補血

加埋朋友都用弱化神劍

紅怪一開始就弱化黎打
儲大絶打第一隻高物防紅怪,第二隻物防紅怪用黎儲大絶打boss,最後打boss重出到兩次弱化。

舊 06-06-16, 10:21 PM   #740
ShinDou

引用:
戰力22142

Lv69 女神 用送果把闇弓
Lv58 闇龍女 用弱化神劍
Lv55 屍女 用特大魔杖
Lv40 那智 用命弓補血

加埋朋友都用弱化神劍

紅怪一開始就弱化黎打
儲大絶打第一隻高物防紅怪,第二隻物防紅怪用黎儲大絶打boss,最後打boss重出到兩次弱化。
你打果陣紅怪冇出過3隻法師﹖我物魔招都扣幾百

我暗劍士同暗法都升緊,仲係LV30幾,上次特效冇晒石抽所以用暗弓,又冇奶弓,6星杖得解異常

可能我都學你用番呢個陣先,不過我應該唔夠LV打,要打番強化1順便打書升那智
舊 06-06-16, 10:29 PM   #741
Celes

引用:
你打果陣紅怪冇出過3隻法師﹖我物魔招都扣幾百

我暗劍士同暗法都升緊,仲係LV30幾,上次特效冇晒石抽所以用暗弓,又冇奶弓,6星杖得解異常

可能我都學你用番呢個陣先,不過我應該唔夠LV打,要打番強化1順便打書升那智
兩隻紅怪都係法師,所以第一隻就大絶秒左佢,第二隻就同佢磨儲大絶⋯⋯不過要睇住條命

舊 06-06-16, 10:35 PM   #742
ShinDou

引用:
兩隻紅怪都係法師,所以第一隻就大絶秒左佢,第二隻就同佢磨儲大絶⋯⋯不過要睇住條命
你用邊招大絕秒﹖我D暗大DAM扣得1千幾

FD暗特大都係幾千,出晒都只係扣少少
舊 06-06-16, 10:43 PM   #743
Celes

引用:
你用邊招大絕秒﹖我D暗大DAM扣得1千幾

FD暗特大都係幾千,出晒都只係扣少少
大絕係指連技儲到lv4果招

舊 06-06-16, 10:46 PM   #744
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: 小嘉 查看文章
佢真係同叫人棄GAME 有咩分別
棄event, 我都過唔到強化3
估計要全破, 你隊人要打得通深層SG

舊 06-06-16, 10:49 PM   #745
Celes

講開又講,啱啱follow左其中一個蘿莉女神,lv82魔力過3千用魔杖,下次試下勁唔勁

舊 06-06-16, 10:59 PM   #746
ShinDou

引用:
大絕係指連技儲到lv4果招
LV4決技之前試過扣 萬幾+2萬幾,但打隻法師得 千幾+3千幾
舊 06-06-16, 11:06 PM   #747
神人ではない!新人だ

引用:
LV4決技之前試過扣 萬幾+2萬幾,但打隻法師得 千幾+3千幾
大招都應該有分物魔。
在下用女劍打係魔師就2萬,打惡魔就千幾…

舊 06-06-16, 11:48 PM   #748
Celes

哎,強化5又俾boss先制ko....
今次應該復活都贏唔到,慳返100石放棄算⋯⋯

舊 06-07-16, 12:17 AM   #749
神人ではない!新人だ

啱啱先突破第4層地獄…
全副身家放晒去主力隊終於唔洗CON,之後又要SET D主武返真係SOSAD…
今次雷妹好生性,打到去BOSS滿血

見今日狩獵惡魔去打下新主線。
頂你,LV65易打過呢個所謂55九倍,果邊一場有3K EXP,呢邊1.2K EXP…冇病下嘛…

此篇文章於 06-07-16 12:22 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 06-07-16, 12:45 AM   #750
神人ではない!新人だ

引用:
哎,強化5又俾boss先制ko....
今次應該復活都贏唔到,慳返100石放棄算⋯⋯
強5好似多咗被先制…
目前既LV真係贏到都LOOP唔到。

看板に偽りありじゃ!

此篇文章於 06-07-16 12:48 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 10:55 PM

手機版 | APP版