Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-27-11, 03:21 AM   #226
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
睇左個Full ver. ED MV
首歌真係幾正
但成個MV既敗筆位在三個主角行十字路個度
唔知係唔係因為保怡冇插褲袋行所以個感覺好怪

引用:
作者: W!LL 查看文章
唔奇啦, 之前真相係咁講添啦
其實電視劇入面爆粗真係唔係乜一回事(我最記得個句係流金歲月林峰罵二叔個陣)
係乜部份觀眾成日投訴
所以先攪到個兩三隻字好似珍禽異獸咁
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-11, 11:10 PM   #227
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
首配樂,原來都係呢套電影既歌,http://www.youtube.com/watch?feature...&v=r2UgCZHgkY4

舊 11-29-11, 01:59 PM   #228
惡多巴斯
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
我飛住睇,唔係好明,
點解佢地4個可以friend返?

惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 04:39 PM   #229
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
馮仁昭四圍超:《天與地》遭投訴多床戲

2011年11月29日
  • (7人)
  • 瀏覽人次:26,867
  • Facebook
  • Twitter
  • 轉寄朋友

林保怡、陳豪同佘詩曼等演嘅無綫劇《天與地》,上周緊接收視高企嘅《法證先鋒 III》播出,平均收視有 26點( 166萬人),比《法》嘅平均收視跌咗 7點,仲有觀眾向無綫投訴話《天與地》太多床戲。《萬凰之王》平均收視有 29點( 185萬人),最高有 31點( 198萬人),但都有觀眾向無綫批評胡杏兒演技差,同殺人情節太恐怖。

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 05:02 PM   #230
dust11

引用:
作者: 惡多巴斯 查看文章
我飛住睇,唔係好明,
點解佢地4個可以friend返?
我認為
一個因素係佢地本身真係好friend
二係其中三個想面對/忘記家明件事
三係有德斌做醜人
舊 11-29-11, 09:56 PM   #231
auntiethird
愛情萬歲!!!

註冊日期: Jun 2002
得26點???睇黎對 d師奶黎講套劇真係太深...

舊 11-29-11, 09:57 PM   #232
dust11

後生版Gina又真係做得幾似
舊 11-29-11, 10:15 PM   #233
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
但係家明唔似係死果個.. i mean現實
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 10:31 PM   #234
dust11

下集黎料
舊 11-29-11, 11:08 PM   #235
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
Joe Junior

劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 11:11 PM   #236
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
今集d回憶位又係好正

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 01:15 PM   #237
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: auntiethird 查看文章
我丫媽都看唔明
近年其實看得出tvb想嘗試多d劇種
但如果咁ge收視
tvb好難唔繼續整d 合c奶餵口ge n角戀同得個嘈字ge 勾心鬥角劇

舊 11-30-11, 01:21 PM   #238
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: auntiethird 查看文章
叫好唔叫座~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 09:29 PM   #239
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
叫好唔叫座~
用 3 集去舖排劇情, 呢個節奏唔易受歡迎, 尤其近幾年主流係集集爆 seed 先多人睇......
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 09:47 PM   #240
dust11

引用:
作者: enishi 查看文章
用 3 集去舖排劇情, 呢個節奏唔易受歡迎, 尤其近幾年主流係集集爆 seed 先多人睇......
尼套D劇情其實都係最後一節先爆出黎....
但D人係鐘意套劇玩陰謀玩罵戰玩今句
舊 11-30-11, 10:16 PM   #241
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

帶三盒百力支

大乱闘X
舊 11-30-11, 10:17 PM   #242
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
帶三盒百力支
個袋超勁三盒百力支

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 10:29 PM   #243
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

走返入黎究竟係阿佘定高LING?

大乱闘X
舊 11-30-11, 10:30 PM   #244
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
走返入黎究竟係阿佘定高LING?
高ling啦
只係表達陳豪係鍾意阿佘

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 10:30 PM   #245
dust11

高LING黎
又黎幾分鐘樂器solo
舊 11-30-11, 10:44 PM   #246
auntiethird
愛情萬歲!!!

大家記得尋日陳豪寸保恰o個句exactly成句講乜?? 咩7號鞋...o個句...

舊 11-30-11, 10:51 PM   #247
dust11

你唔係下話
你唔好同我講你去到醫院
問人地
你著7號鞋呀?
哎o也我又係啊
真係橋呀

此篇文章於 11-30-11 10:53 PM 被 dust11 編輯。
舊 11-30-11, 10:52 PM   #248
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
作者: dust11 查看文章
你唔係下話
你唔好同我講你去到醫院
問人地
你著7號鞋呀?
哎o也我又係啊
真係橋呀
Thx...

舊 12-01-11, 01:09 AM   #249
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: dust11 查看文章
我認為
一個因素係佢地本身真係好friend
二係其中三個想面對/忘記家明件事
三係有德斌做醜人
令到佢地可以再聚埋一齊,其實邵美琪呢個角色都好緊要……

因為佢太簡單
相比起有心結的其他主角,個對比太強勁
佢只係好單純咁想去認識自己鐘意的人的朋友
其他人面對佢,其實好難去拒絕佢的要求

亦歸功於劇情描寫上算自然唔太核突,而且邵美琪演得幾好,最起碼我覺得Emma呢個角色係天真而唔係煩膠先。

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-11, 01:20 AM   #250
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
好同意樓上講既野~~
其實開頭會覺得邵美琪呢個角色好難頂,
睇睇下原來佢又幾好,天真地幫人
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] "怒火街頭" 30/05/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:鄭嘉穎、陳敏之、李璨琛、滕麗名、胡杏兒、林子善、關禮傑 Busconcamp Neo Entertainment TREND 226 06-24-12 11:52 PM
[TVB] "女拳" 3月7日 21:30-22:30 首播 演出 劉 璇、黃宗澤、馬國明、黃浩然、 姜大偉、岳 華、林嘉華、陳法拉 joeypong Neo Entertainment TREND 189 05-10-11 04:26 AM
[TVB] "魚躍在花見" 07/02/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:張智霖,謝天華,楊怡,胡囧囧 Busconcamp Neo Entertainment TREND 84 03-04-11 10:32 PM
[TVB] "仁心解碼" 10/01/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:方中信,徐子珊,黃浩然 Busconcamp Neo Entertainment TREND 88 02-06-11 09:33 PM
[TVB] 台慶劇 "刑警" 10/12/10 20:30~22:30 2小時大結局 主演:黃日華,苗僑偉,宣萱,胡定欣,王浩信 Busconcamp Neo Entertainment TREND 220 12-18-10 06:52 PM

現在的時間是 01:17 PM

手機版 | APP版