Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-22-11, 12:19 AM   #101
longsonufo
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
3DS Friend Code4983 4956 8613
引用:
作者: 何英 查看文章
D日本artist一定以為香港人好鍾意聽殘天...
日本都成日唱ga

舊 08-22-11, 12:27 AM   #102
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
大滿足
大家一齊ジーク·ジオン都好正
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 12:33 AM   #103
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
Angela去海外實唱架。
上年新加坡都有唱,好多年前加拿大都有唱。

舊 08-22-11, 12:40 AM   #104
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: tongmak 查看文章
大滿足
大家一齊ジーク·ジオン都好正
冇去到

現場有冇IQ200演說 有冇:因為佢係小孩?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 12:44 AM   #105
杉田智和
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
除咗d燈光真係隊住我正一正搞到我成日都睇唔到atsuko同katsu個樣之外
真係好正
杉田智和 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 12:52 AM   #106
tongmak

引用:
作者: GN00508771 查看文章
冇去到

有演說
都有人識應
仲有人帶左支旗去
引用:
作者: 杉田智和 查看文章
除咗d燈光真係隊住我正一正搞到我成日都睇唔到atsuko同katsu個樣之外
真係好正
我都有一段時間要可魯救我
我左中間位係走廊旁邊

此篇文章於 08-22-11 12:55 AM 被 tongmak 編輯。
舊 08-22-11, 01:02 AM   #107
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我冇去到,今次有冇教現場觀眾講"moe"呀?

舊 08-22-11, 01:04 AM   #108
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 夜貓 查看文章
大☆満☆足!
唯一不滿: 雖然燈光效果真係做得好好,但係好多時都光到我睇唔到野(我有少少畏光
...仲有我想聽memories

話說katsu條毛巾擦過我隻手,掉在地上,比我旁邊果位拿到
點解我D反應神經咁差ga

入場前消費:0
入場後消費:angela Live DVD
看到毛巾飛出那一刻我真想接住, 可是我是前排又不是在那區
不過看到很帥的KATSU及他很帥的結他演奏已經夠回本
而且還有很想聽到的MY STORY同FLY ME TO THE SKY
可是開頭被音響轟到, 然後要在第二首未開始前立即用紙巾塞耳朵......

舊 08-22-11, 01:04 AM   #109
何英
↓米奇老鼠

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
Angela去海外實唱架。
上年新加坡都有唱,好多年前加拿大都有唱。
i mean黎親既都會唱咁滯...

萌え<有

幾時到下次去日本
何英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 01:06 AM   #110
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
冇去到

有演說, 而且ATSUKO有玩到綾波麗
可是我突然忘了那句日文所以接不上......可惜

舊 08-22-11, 01:27 AM   #111
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
大☆満☆足!+1

開頭幾首未開聲,個震音水準有少少欠佳,

但過左幾首之後已經回到最高水準,

但個人覺得Shangri-La加左全隻舞之後反而少左果一種大唱大叫的感覺

另外我成場中左唔少太陽拳,

特別是ENCORE前果首,

閃到我差不多想合眼..........
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 01:27 AM   #112
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我冇去到,今次有冇教現場觀眾講"moe"呀?
有,katsu話係japanese greeting
atsuko仲教我地講\(^o^)/オワタ

引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
看到毛巾飛出那一刻我真想接住, 可是我是前排又不是在那區
不過看到很帥的KATSU及他很帥的結他演奏已經夠回本
而且還有很想聽到的MY STORY同FLY ME TO THE SKY
可是開頭被音響轟到, 然後要在第二首未開始前立即用紙巾塞耳朵......
聽到fafner D歌我已經好滿足,聽Peace of mind有少少淚線崩壊
我係F行,音響ok(後半大聲左,但還可以接受),係燈光問題

引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
有演說, 而且ATSUKO有玩到綾波麗
可是我突然忘了那句日文所以接不上......可惜
我都load左幾秒先講到出來,不過唔夠大聲聽唔到

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 01:31 AM   #113
tongmak

引用:
作者: axe1292 查看文章
大☆満☆足!+1

開頭幾首未開聲,個震音水準有少少欠佳,

但過左幾首之後已經回到最高水準,

但個人覺得Shangri-La加左全隻舞之後反而少左果一種大唱大叫的感覺

另外我成場中左唔少太陽拳,

特別是ENCORE前果首,

閃到我差不多想合眼..........
Shangri-La係毛巾哥黎ga
舊 08-22-11, 01:41 AM   #114
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: tongmak 查看文章
Shangri-La係毛巾哥黎ga

呢個我都知,

只是說我的感覺,

另外那個交叉唔太夠位做..........
舊 08-22-11, 02:06 AM   #115

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: longsonufo 查看文章
日本都成日唱ga
引用:
事實上唔一定係鐘意,但至少可以好容易炒熱氣氛,畢竟大部份人都熟悉呢首,而且對歌手黎講都容易(動漫歌手有幾多人無唱過呢首…)
121416 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 02:12 AM   #116
tongmak

引用:
作者: axe1292 查看文章
另外那個交叉唔太夠位做..........
尼樣我都覺
我同旁邊個fd好似打哂交咁
舊 08-22-11, 02:55 AM   #117
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
初香港ワンマンライヴ!!楽しすぎました。
記念撮影♪ありがとうございました!ハジマタ\^o^/

舊 08-22-11, 02:56 AM   #118
小樹

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
我係大後方380飛好多位跳XDDD

不過要同隔離兩位say聲sorry,有時跳跳下阻到佢地
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 03:24 AM   #119
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
我由380經濟位升級上580商務位最後排,因為日方工作人員坐左我個位
好多人講燈光問題,快歌閃一定,問題在於演講廳樓底矮射唔到天花,只有向前
係演講廳聽咁多次最好呢場...(唔知係咪大後方關係)
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 03:30 AM   #120
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
燈光真係necessary evil
雖然係射到眼痛,但轉返之前果隻就唔好玩w
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 03:59 AM   #121
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
燈光音量都係個人可接受範圍 (c行中間)

燈光最難忘個人投09年C3栗林一票

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 09:44 AM   #122
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: Jonney 查看文章
燈光音量都係個人可接受範圍 (c行中間)

燈光最難忘個人投09年C3栗林一票
果次極品啦.

是不是應該慶幸果次得果9個字時間?(死
舊 08-22-11, 01:39 PM   #123
longsonufo
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
3DS Friend Code4983 4956 8613
引用:
作者: money 查看文章
初香港ワンマンライヴ!!楽しすぎました。
記念撮影♪ありがとうございました!ハジマタ\^o^/

SKIP
我係正中間
仲同第一行果位芒亨貓朋友撞左衫

舊 08-22-11, 07:24 PM   #124
mowan

註冊日期: Aug 2011
其實會場中間位是不是好聲D
mowan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-11, 10:16 PM   #125
mowan

註冊日期: Aug 2011
可能本人坐測邊位置

只感覺到現場低音太強,掩蓋了人聲演出,幾乎聽不出層次感,要很努力才能分別出不同的聲音 (人聲,樂器)

而且atsuko的聲音在今次演出時又薄又起刺,十足"雞仔聲",雖然很落力,但實在聽不出感情與功架

開場第5分鐘已覺得音效設定得不知所謂,本來以為後段會好一點,結果情況一樣,2小時半的演出在本人聽來非常炒耳,完全不能投入

最好聲的竟是完場播的ANGELA錄音

難聽一點說,我用屋企HIFI聽錄音 仲好聲過這次的LIVE演出
mowan 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
5/18 「KOTOKO ASIA TOUR 2012 IN HONG KONG」開催決定!丨ED PRODUCTION主催 Jonney 日本動漫畫討論版 334 03-21-16 08:45 AM
May’n 両側声帯ポリープと診断され 今回の残りのツアーを中止する money 日本動漫畫討論版 767 09-19-15 02:08 PM
[粉絲區] X JAPAN專區VII ◆ 2011年11月4日 香港!!! [9/9~9/18-SOUTH AMERICA TOUR.10/28~11/8-ASIA TOUR] 爽神 Neo Music UNIVERSE 1007 09-07-11 08:06 PM
JAM Project Live Tour 2009 - Gate of the Future[五月 LIVE IN 首爾] Shing 日本動漫畫討論版 670 10-23-09 07:10 PM

現在的時間是 01:44 PM

手機版 | APP版