Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-08-14, 07:28 PM   #676
fatboy04
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
有無大大可以教下Rolento, Dudley, Decapre既戰法心得同易用既連技?
thank you so much!!!
fatboy04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 09:13 PM   #677
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
想問你地連日本打,係會search到綠色3格? 定係黃色2格,入場3格?
Search2格,入場3格o個d好lag, 斷晒目押
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-14, 09:54 PM   #678
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
會search 到Green 3 格 , 入場都係3 格@360
PSN 就SEARCH GREEN 3 格 , 有時入場 2格 , 手快禁左入場
但普遍連日本都係好順

舊 06-08-14, 11:23 PM   #679
惡即斬
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
主將IBUKI弱化得緊要...
惡即斬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 12:26 AM   #680
tenkafubu
Insane Gamer
天下布武

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
引用:
作者: 惡即斬 查看文章
主將IBUKI弱化得緊要...
想問弱係邊呢?
角色本身係強化左
除非係指DELAY WAKEUP呢樣
tenkafubu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 02:55 AM   #681
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
Hugo 對住boxer 一個 5hp block 佢個28p 落黎真係幾high XD 唔REVERSAL 的話

不過Hugo對住某幾隻有心龜波實在太灰
要耐心236lk 儲氣 睇準EX236K 埋身先有少少勝算
不過真係SF3 就幾like Hugo
即管睇下玩一個月可以有幾多bp (・㉦・)
之後又係時候練返RYU/EVIL RYU 嚕(・ω・)

MADCATZ TE2 360/PS3.PS4 版發佈
¥20000左右

舊 06-09-14, 09:44 AM   #682
tenkafubu
Insane Gamer
天下布武

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
Hugo 對住boxer 一個 5hp block 佢個28p 落黎真係幾high XD 唔REVERSAL 的話

不過Hugo對住某幾隻有心龜波實在太灰
要耐心236lk 儲氣 睇準EX236K 埋身先有少少勝算
不過真係SF3 就幾like Hugo
即管睇下玩一個月可以有幾多bp (・㉦・)
之後又係時候練返RYU/EVIL RYU 嚕(・ω・)

MADCATZ TE2 360/PS3.PS4 版發佈
¥20000左右
我用rose打hugo都係係咁出波, lp波本身慢, hugo好難跳得過
好多時埋到我身已經冇左半行能源
tenkafubu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 12:45 PM   #683
RS 200

琴晚開始玩Decapre,個閃身好好玩,好多選擇
同埋試左佢個28p,真係咩位打中都係full power扣足咁多血
舊 06-09-14, 03:03 PM   #684
fatboy04
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
用Hugo對住Ken,Ryu同Rose好難打呀,係咁比人屈波昇....
仲有隻Decapre唔識駁combo,好難打,係得招28p扣得多...
同埋Decapre招空中46k點chok的,出唔到
我玩PS3版,求教,thanks!
fatboy04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 03:10 PM   #685
RS 200

引用:
作者: fatboy04 查看文章
用Hugo對住Ken,Ryu同Rose好難打呀,係咁比人屈波昇....
仲有隻Decapre唔識駁combo,好難打,係得招28p扣得多...
同埋Decapre招空中46k點chok的,出唔到
我玩PS3版,求教,thanks!
空中46k就咁儲4再去7跳後,6k就出到喇喎.....
舊 06-09-14, 03:18 PM   #686
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: tenkafubu 查看文章
我用rose打hugo都係係咁出波, lp波本身慢, hugo好難跳得過
好多時埋到我身已經冇左半行能源
唔知hugo 22mk 過唔過到你rose 慢波呢 ?
不過hugo一比人拉開距離都係頭痕 , 用SA / 5hp block d 波埋得去都有唔少風險
22mk 又唔係個個波得

舊 06-09-14, 04:38 PM   #687
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: RS 200 查看文章
不如開個新? 因為入面頭post好多野都out晒
已開:
http://www.gaforum.org/showthread.php?p=10850817

另外,有沒有版友可提供 Joystick 的資料?
使用心得等?謝謝大家。

若有任何有用資料,歡迎提供放入頭 post。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 05:09 PM   #688
RS 200

引用:
作者: 八仙果 查看文章
已開:
http://www.gaforum.org/showthread.php?p=10850817

另外,有沒有版友可提供 Joystick 的資料?
使用心得等?謝謝大家。

若有任何有用資料,歡迎提供放入頭 post。
想要邊方面o既joystick資料?
我用緊刃,想我提供d咩?
舊 06-09-14, 05:24 PM   #689
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
我都用緊刃,但刃有一個小問題
就係用分插嘅話,供電唔夠,右面TOUCH制唔係好感應得到
始終唔係實體鍵

舊 06-09-14, 05:42 PM   #690
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

我諗主要提供大部份現在可以容易d 買到嘅就夠
因為最主流HORI MADCATZ 較舊MODEL. 好多都只剩下貨尾/斷貨/停產

HORI 而家重供應正常嘅好似得RAP V3,V4 , V3隼 , 隼WIRELESS / 刃 , VLX 停產(>﹏<)
MadCatz d TE , TE S , TE PRO , TE VERSUS 都7788 了,黎緊主力推TE2

舊 06-09-14, 05:46 PM   #691
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
始終唔係實體鍵
引用:
我諗主要提供大部份現在可以容易d 買到嘅的就夠
因為最主流HORI MADCATZ 較舊MODEL. 好多都只剩下貨尾/斷貨/停產

HORI 而家重供應正常嘅好似得RAP V3,V4 , V3隼 , 隼WIRELESS / 刃 , VLX 停產(>﹏<)
MadCatz d TE , TE S , TE PRO , TE VERSUS 都7788 了,黎緊主力推TE2
對,現行可買的版本。
如手感、反應時間、售價、優點、缺點等,
好讓想買來玩格鬥 game 的朋友有一個參考,
並加入攻略版內的頭 post。

謝謝大家。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 06-09-14 05:51 PM 被 八仙果 編輯。
舊 06-09-14, 05:51 PM   #692
RS 200

引用:
始終唔係實體鍵
分插?唔太明白
舊 06-09-14, 06:07 PM   #693
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
分插?唔太明白
好簡單,我有兩個JOYSTICK,加一個MOVE鏡頭,有時又要插條線充無線手制
仲要插接收器用無線耳機
插個一開4嘅USB分插係好正常(我個分插冇另外電源供電的)
但就因為咁,刃有時會唔夠電,TOUCH PANEL啲制成日冇反應
最大影響成日按唔到START制

舊 06-09-14, 06:14 PM   #694
RS 200

引用:
好簡單,我有兩個JOYSTICK,加一個MOVE鏡頭,有時又要插條線充無線手制
仲要插接收器用無線耳機
插個一開4嘅USB分插係好正常(我個分插冇另外電源供電的)
但就因為咁,刃有時會唔夠電,TOUCH PANEL啲制成日冇反應
最大影響成日按唔到START制
哦...咁你玩格game時又唔使用move,抆左佢咪唔使用分插囉
同一時間要插咁多條線o既機會唔多吧
舊 06-09-14, 06:16 PM   #695
八仙果
youtube 頻道

其實 刃 還有什麼地方有售?

舊 06-09-14, 06:17 PM   #696
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
哦...咁你玩格game時又唔使用move,抆左佢咪唔使用分插囉
同一時間要插咁多條線o既機會唔多吧
因為啲線SET好晒唔想搞
當然,呢家長期出返廳打的我已將MOVE等多餘東西除掉
不過既然八仙大大想要資料嘅
我將我嘅經驗分享一下啫

舊 06-09-14, 06:22 PM   #697
RS 200

引用:
作者: 八仙果 查看文章
其實 刃 還有什麼地方有售?
香港難搵了
日本主要售賣途徑都係hori個官網
舊 06-09-14, 06:29 PM   #698
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

今晚打下用緊果d 嘅感想
其實最想佢出D 好似VSHG 六粒掣
街鋪果d 塞 邊度有得買 ? XD

舊 06-09-14, 08:22 PM   #699
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
香港難搵了
日本主要售賣途徑都係hori個官網
見個官網都冇晒貨。
呢隻真係好靚仔。

引用:
今晚打下用緊果d 嘅感想
其實最想佢出D 好似VSHG 六粒掣
街鋪果d 塞 邊度有得買 ? XD
都在旺角。

威利:
http://www.wailee.com/sys/en_productsList.php?code=4

太田:
http://www.taitin.com.hk/product.html

我很久之前都去過威利,
配返個壞了的 Stick 自己換。

舊 06-09-14, 08:37 PM   #700
惡即斬
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002

引用:
作者: tenkafubu 查看文章
想問弱係邊呢?
角色本身係強化左
除非係指DELAY WAKEUP呢樣
一來,二來ae用開既有mk>hk在內既TC去二擇hj/hjc>236k進攻作用減弱,因為特性唔用左。不過可能我手段唔夠多啦,而家要硬入人好似得中段可以有得做下。
惡即斬 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] SUPER Street Fighter IV 系列討論區 Vol.3 八仙果 攻略及心得交流區 257 06-07-14 08:21 AM
[多機種] SUPER Street Fighter IV 討論區 Vol.2 八仙果 攻略及心得交流區 1753 06-05-14 06:23 PM
SUPER Street Fighter IV 綜合資訊 Vol.5 | SSF4AE Ver. 2012 制作中 | 武藤遊戲 電視遊戲討論版 120 10-15-11 12:35 PM
SUPER Street Fighter IV 綜合資訊 Vol.3 (SSF4 AE版 - 6月) KIM 電視遊戲討論版 1000 06-06-11 09:09 PM

現在的時間是 12:26 PM

手機版 | APP版