Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~ > 吹水專區

主題工具 顯示模式
舊 06-10-17, 12:34 AM   #301
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
有發達大計aaaaa

舊 06-10-17, 12:40 AM   #302
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
マジで大家比d掌聲

舊 06-10-17, 01:21 AM   #303
ゆり

註冊日期: Nov 2004
聖人來

佢付出時間我地付出金錢

舊 06-10-17, 06:48 AM   #304
david
The One

註冊日期: Mar 2002
龍爺唔係一早發佐啦咩?仲要咩大計?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 09:44 AM   #305
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
點睇都係水區頭post個發達大計勁D啦
起碼賺左15個人錢
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 10:05 AM   #306
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實一啲唔追債嘅債主應該叫做善長

-y( ̄Д ̄)。oO 善長捐輸林家和大聯盟 - 善長15人突破

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 01:29 AM   #307
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
我睇晒成個topic都唔知佢講乜……

舊 06-11-17, 02:37 AM   #308
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能你同佢無相似嘅經歷, 所以無相似嘅睇法都唔奇

唔係d咩神奇事

舊 06-11-17, 08:55 PM   #309
david
The One

樓上咁樣開TOPIC法,即係:

1. 默認某機唔係CONSOLE?
2. 板規有等於無?
3. 以後可以同一隻GAME每部主機開一個TOPIC?

---
舊 06-12-17, 02:45 AM   #310
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

我好努力咁睇晒每一個post,嘗試去理解佢想點

但好可惜都係理解不能

舊 06-12-17, 08:09 AM   #311
david
The One

俾常人理解到咁就係人都可以發達啦...

---
舊 06-13-17, 10:53 AM   #312
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
昨晚睇yahoo話「天文台話唔會在今早5點半前除8號」,點知今朝4點幾就除了,信佢就死得wm23:
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:50 AM   #313
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 十一月 查看文章
昨晚睇yahoo話「天文台話唔會在今早5點半前除8號」,點知今朝4點幾就除了,信佢就死得wm23:
有冇LINK?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 12:32 PM   #314
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: D.K. 查看文章
有冇LINK?
搵唔番啦
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 12:48 PM   #315
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

估到今日朝早落波,但諗唔到係4點幾落……

舊 06-13-17, 12:55 PM   #316
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
冇link真係死無對證.

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 06:07 PM   #317
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
頭上個大計....有無人可以解釋下係幾智o既計....

可能我智得1, 完全唔知佢想做乜

目的疑似係慳錢, 但第2句可能得又可能唔得又推番左自己第一目的.....想點ar?a
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 01:38 PM   #318
神人ではない!新人だ

搞咩鬼整個推格GAME(電競?)頁(?)都可以整到成地花生…

舊 06-15-17, 04:10 PM   #319
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
搞咩鬼整個推格GAME(電競?)頁(?)都可以整到成地花生…
同私怨Page一痴得上關係就係咁架啦
我又放長雙眼睇玩得幾多年

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 06-15-17 04:24 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 10:53 PM   #320
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
有咩花生食?wwww

求傳送門
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 09:48 AM   #321
神人ではない!新人だ

關鍵字:
#hk9uppercut
#Game壇業內花生台
#今天是香港街霸最黑暗的一天, 對香港遊戲界非常失望

當然,雖然唔覺得JERRY係D咩好野,但又諗唔明得個俾2K資助既人搞一搞就要成頁摺埋…冇來龍去脈唔敢跟車太貼
不過算啦,反正在下連GG就黎有一年冇對戰過,格GAME人既事只係一壇花生。

此篇文章於 06-16-17 09:50 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 10:08 AM   #322
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
關鍵字:
#hk9uppercut
#Game壇業內花生台
#今天是香港街霸最黑暗的一天, 對香港遊戲界非常失望

當然,雖然唔覺得JERRY係D咩好野,但又諗唔明得個俾2K資助既人搞一搞就要成頁摺埋…冇來龍去脈唔敢跟車太貼
不過算啦,反正在下連GG就黎有一年冇對戰過,格GAME人既事只係一壇花生。
JERRY話果班是宅文小菜D frd

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 10:27 AM   #323
神人ではない!新人だ

引用:
作者: mikemike 查看文章
JERRY話果班是宅文小菜D frd
話實得果一兩CAP張圖就好難判斷到D咩…
如果一句「呃蝦條」就當人係圖謀令某人家散人亡,俾人叫「請你好好放低」既係咪要告佢誹謗?
就算當係講得通,在下唔明有咩理由係小菜FRIEND就搞,印象中HUMANBOMB同ROSA MA都中招,
雖則在下亦唔知道所謂「搞」係發生咩事…
另一方面,咁易武斷既話,某FORUM POST出黎果D JERRY錄音片段好似仲仆_D。

此篇文章於 06-16-17 10:30 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 10:31 AM   #324
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
9uppercut以前一群人做既page用來做推廣,一星期有兩日做3個鐘左右twitch
果陣jerry就支援左2k,同用錢請兩次名人同香港玩家打,但因為冇平台最後扔去9uppercut果度

後來唔知jerry做乜抽起條筋,自己又開左個e-sport,因為9uppercut元老之一既ken sir旁述做得幾好就請左ken sir過檔,唔知幾時9uppercut直頭連開都冇開

jerry可能本身人脈廣,有好幾個群都有share,SF5紅牛果次夜晚凌晨兩三點都有成千人,咁岩撞正前果排熱狗篤數揚開去,妨間就有說法話jerry買like買view

直到早幾日前9uppercut其中一D元老就係連登到出post又話自己要摺page,D口風話e-sport搞SF5踩過界之類,直頭係post「問侯」ken sir屋企人,又話greatgame,希治閣等人唔知收左幾多錢幫jerry宣傳,咁jerry係私怨page開始走火入魔亂post

有細粒D既花生
-例如兩次名人戰,有人話jerry居然唔首先知會比班香港既「TOP PLAYER」(但其實人地宣傳左有半個月),不過當初jerry稱個活動主要係比班casual user接觸日本既top player,板橋曾經問過有冇top player參與

-私怨page將e-sport被指篤數既原因歸咎於humanbomb,而jerry個私怨page本身就針宅文來打,而有排humanbomb同宅民痴得埋,加上humanbomb都算香港區既top player所以就拉埋一齊來講,係熱狗借humanbomb發動,但而家就有個第三方出來澄清返humanbomb其實同宅民唔熟,話係宅民果邊去搭搏頭

-9uppercut元老分裂左,不過唔知邊個帶起

-遊雲好似早兩日係美國都專登做live澄清係冇收錢

-紅牛SF5果陣jerry有雙開FB/twitch,但最後twitch比官方stop左,但FB冇人理所以FB都算幾多人去睇。而香港既官方twitch得幾十人,所以果陣比e-sport d player笑:0)

呢幾日睇到既故事係咁,等睇有咩內幕。最後9uppercut而家話自己會繼續做

此篇文章於 06-16-17 10:34 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 10:34 AM   #325
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
話實得果一兩CAP張圖就好難判斷到D咩…
如果一句「呃蝦條」就當人係圖謀令某人家散人亡,俾人叫「請你好好放低」既係咪要告佢誹謗?
就算當係講得通,在下唔明有咩理由係小菜FRIEND就搞,印象中HUMANBOMB同ROSA MA都中招,
雖則在下亦唔知道所謂「搞」係發生咩事…
另一方面,咁易武斷既話,某FORUM POST出黎果D JERRY錄音片段好似仲仆_D。
其實humanbomb同rose ma比jerry私怨page d人講都唔係第一次
有次rose ma上左宅文做嘉賓已經比私怨page其中一個人話,但果陣除左一人之外都係撐rose ma

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
吹水專區 VOL.2026 ouki 吹水專區 1010 08-29-13 02:45 PM
吹水專區 Vol.1972 《》 windart 吹水專區 1000 12-11-12 11:14 PM
吹水專區 Vol.1924≪≫ ★星人44★ 吹水專區 1001 06-01-12 05:12 PM
吹水專區 > 吹水專區 Vol.1904:《(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!》 魔璃 吹水專區 1007 03-28-12 11:22 AM
吹水專區 Vol.1892 《》 windart 吹水專區 1000 02-21-12 09:28 PM

現在的時間是 06:22 AM

手機版 | APP版