Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-07-16, 10:55 AM   #2601
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 若天 查看文章
黑警見你有裝備只會更用力放心咁打落去
而且我對篋既防禦能力非常懷疑
廢話,無裝備會仁慈 d ?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 10:55 AM   #2602
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
等睇所有飯民DQ晒
乜野建設民主中國,乜野結束一黨專政
成日係度叫邊個邊個下台
全部都係分裂國家

垃圾會只剩愛國愛黨人士
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 11:08 AM   #2603
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Fean 查看文章
如果釋法係有追溯力嘅話,三條二項可以DQ埋小麗。

同埋完全唔明點解自決都係港獨,區議會同立法會係港人自行提名同投票,咁難道唔係港人自決咩?
李飛:煽動民族自決也是港獨 公開挑戰憲法及基本法
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9D%8E%...024133549.html

遲D你信唔信有鬼都係公開挑戰憲法及基本法

舊 11-07-16, 11:12 AM   #2604
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
李飛:煽動民族自決也是港獨 公開挑戰憲法及基本法
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9D%8E%...024133549.html

遲D你信唔信有鬼都係公開挑戰憲法及基本法
咁即係劉小麗 朱凱迪 羅37 都係最多俾你玩一屆?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 11:18 AM   #2605
神人ではない!新人だ

引用:
作者: izumo 查看文章
正常黎講,圍城必闕應該會由得佢地,反正佢地最多都係行教主2008VER.,而且才華真係差九萬里。
不過有常理可言既就唔係土共啦…

舊 11-07-16, 11:22 AM   #2606
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
你俾d以前無裝備既示威者重傷相黎睇下?
當日抬你走,面向地都人人we嘩鬼叫
今日武力升成點

成班坐定定,支支鏡對著你俾人單方面打

而家你成班週圍走,一個反擊,官媒就無限放大你反擊果一個,指你暴民反抗

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 11:33 AM   #2607
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: T.K. 查看文章
你俾d以前無裝備既示威者重傷相黎睇下?
當日抬你走,面向地都人人we嘩鬼叫
今日武力升成點

成班坐定定,支支鏡對著你俾人單方面打

而家你成班週圍走,一個反擊,官媒就無限放大你反擊果一個,指你暴民反抗
磚最後無扔到,我唔覺得有升級過。

你介意官媒如何評價,係你同你個輩既事
由手機版發出
舊 11-07-16, 11:43 AM   #2608
神人ではない!新人だ

實際上,在下覺得除非在場集會既人數已經夠打敗有充足裝備既警察,否則在下唔明白點解會有集會抗爭無視大眾觀感都會有出頭天既想法。

舊 11-07-16, 11:43 AM   #2609
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
佢地講緊"民主"自決, 有D唔同
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 11:52 AM   #2610
T.K.
很黃很暴力

引用:
磚最後無扔到,我唔覺得有升級過。

你介意官媒如何評價,係你同你個輩既事
由手機版發出
有現場者就話有人係後邊向前扔勒

你果輩咁支持
梁游五萬票,百分之一肯扔磚,除二再乘五區
過千人肯扔都成千人行動

你屬意既人都dq,仲唔議會抗爭全面失敗?
仲對著kb做咩?

鬧人三十年一事無成,你地一個宣誓就令法治淪陷了

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 11-07-16, 11:56 AM   #2611
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
快手幾條友 dq 完爛屍"屹"路吧啦
睇情形建制入番晒都唔出奇

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 11:58 AM   #2612
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
除非你講到出哂面又或者你打正旗號話自決同港獨,如果唔係人地都唔會貿然DQ你ge。
簡單講立法會入面唔會再聽到港獨同自決的聲音。
行完呢步,下步就會將自決同港獨廣義化...好快政府的議案都可以唔駛審即過...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 12:01 PM   #2613
T.K.
很黃很暴力

好快就到重提23條
到時反對立法既就斥為違反發假誓,違反基本法
踢晒你地出去:0)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 11-07-16, 12:13 PM   #2614
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
搞成咁。
我念你都重可以話港人自決,該權力由人大經基本法賦予。而中共純粹否認香港為獨立民族,否定族群獨立自決既權力。
但既然人大有傾向按自己便利釋法,哩種解釋正唔正確都重要問過人大。

講真,我自己既觀念中香港係附屬中共既地方城巿,係回歸時已作實(一國兩制,泛民近年當一國係'你'國,兩制神聖不可侵犯);但感觀上大陸當香港係面子工程,大雞唔食細米,容許香港行使司法獨立,泛民玩下野都無所謂;中共處理今次件事就一d面都唔比,感覺一夜回到殖民時代,而且今次宗主係中共,強權大國就一河之隔。。。

或者真係踩得太盡,“支那“對大陸黎講確係大事大非,你重要係宣誓時叫。定還是陰謀論係習江鬥法。。。唉,唔鬼知。

舊 11-07-16, 12:15 PM   #2615
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
成個泛民俾人DQ都得啦
結束一黨專政 建設民主中國

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 12:23 PM   #2616
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
都話一直係落後思想管治先進文明就出事
文明國民講獨立根本唔會係流血革命推翻政權殺晒你班人,大陸人就停留喺起義
仲話習總睇法國大革命嘅書嚟學治國,大佬封建去民主嘅思想進化香港幾十年前搞掂咗啦

香港人同大陸人思想根本唔同,要避免踩佢條底線其實即係自己收自己皮

而家遊行嘅意義同動員力唔可以否定,但淨係行已經唔夠牙力又係事實,點都要諗下辦法

此篇文章於 11-07-16 12:28 PM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 12:44 PM   #2617
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

懶打字 c&p算

別矣,青年新政

如無意外,人大確認釋法後,變相令青年新政兩名立法會議員失去議員資格;而可以預期,響而家無分左中右,都對其恨之入骨而不惜飲其血、啖其肉的情況下,理論上都無可能再響補選中勝出:我雖然無水晶球預測倒未來會點,但中短期內,可以肯定呢個政治組織唔會再響立法會有立足之地。

對於呢件事,其實我並無特別傷感,因為我一直無擺過感情入呢個組織度,而只當佢係一個達成某種政治目標嘅工具:而家三大目標入面,撕破中共假民主、假自由面具、提高特區政府管治成本,同埋利用建制平台去推動港獨運動,而家第一項任務超額完成、第二項任務叫做開咗過頭,第三項則因為第一項嘅成功而成為咗代價,咁對我而言,經已收貨。但至於青年新政將會因此而失去議席、甚至破滅,咁只要佢地組織成員認為係無問題,唔後悔同接受呢個代價就得。

而家問題係,好多青年新政嘅指控都荒謬:例如有好多人話青年新政魯莽行事係背棄咗佢地嘅選民,民主制度最好嘅地方就係用選票懲罰佢地,咁而家直頭唔駛等幾年去到下屆,即刻就有個選舉比你地選番個合意嘅候選人出黎,仲有咩好怨?你真勇武又好真港獨又好飯民左膠自決乜都好,咪響補選果陣出黎參選,等選民選你入去囉,我而家最唔順眼嘅就係個個陣營都猶抱琵琶本遮面,懶係禮讓咁唔知做乜。

另外有人話青年新政激嬲共產黨,搞到人大釋法破壞法治,呢樣已有好多人答過,如果激嬲共產黨都係一條罪的話,咁就唔好搞乜佔中、唔好爭取乜嘢真普選,唔好追究乜嘢六四屠城責任,因為全部都係激嬲緊共產黨。至於值唔值得,有無意義,其實從來唔係我地應該考慮嘅問題,如果條line唔係用合唔合法去做界定,而係只限於你覺得有價值同值得先可以去做,唔係就要被你批鬥,咁其實你班老屎忽同私怨鬼,其實同共產黨代理人無分別。

其實乜嘢叫民主自由,好多人都仲未理解:自由最基本概念,就係唔能夠響法律限制以上,再透過剝削其他人嘅自由黎保障自己果份。如果要迫人地噤聲先至可以換得你嘅自由,咁呢樣只係另一種獨裁暴力:乜死鬼伏爾泰名句唔係人人掛在口邊架咩,乜原來燒到自己果疊就集體失憶?當你連最基本嘅人權自由都未搞清,我勸你咪學人走去爭取,否則只會如陳雲話齋,爭取完個民主番黎搞到香港更慘。

有人話青年新政咁樣係將本土招牌打爛,迫使中間派選民走向建制,成熟d啦Comon,咁點解佢地呢啲「奸邪」可以當道呀?乜唔係就係你班飯民左膠、真本土同真港獨宣傳得唔夠好,爭取支持唔夠多,所以先至有咁嘅結果咩;咁你地係咪應該更加努力咁去爭取支持?而家咪幾好,人地已被中共懲罰,假學說已被消滅萌芽之間,咪有補選呢個舞台比你地宣揚你地真理念囉。

至於乜嘢將中間選民拖向保守建制,其實港獨意見從來只有兩成唔夠,你只要一講港獨,呢班人就一定會企響你對立面。你話辱華就會令港獨成眾矢之的?咁你駛唔駛走去屋樽村同班新移民宣揚港獨好處、駛唔駛譴責哂所有光復行動、駛唔駛行左膠口中果啲「健康本土」、「大中華本土」同「包容本土」?咁一定爭取倒中共支持,不過你個本土亦再唔係本土,枉論港獨。

其實唔止我講,最有效嘅港獨路線,就係要令香港市民知道而家享有嘅所謂民主自由全部都係虛假、要班離地中產知道佢地再無機會挖埋最後一桶金先跳船移民走頭、要令大家對呢個特衰政府絕望,無論曾俊華定曾鈺成治港都係一樣,咁先可以令人下定決心走向港獨──青年新政幾樣衰都好,呢方面佢地已做倒足夠嘅「破壞」,唔係班黃絲大台唔會氣急敗壞,而佢地亦即將承受代價,成為人人喊打嘅過街老鼠、成為歷史名詞。

青年新政如果真係英雄,咁佢地山墳上面不需要任何墓誌銘;如果佢地係狗熊,亦好快會被歷史潮流所淹沒,連鞭屍價值都無。
由手機版發出

此篇文章於 11-07-16 02:07 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 11-07-16, 12:54 PM   #2618
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
其實而家係咪監逝者就話你違反就違反GA LA? 咁唔洗要立法會啦:O?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 01:12 PM   #2619
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
由手機版發出

比d 常識好無
你空手,佢拎警棍
你拎刀,佢就拔槍

*呢個世界唔係得二元分法

舊 11-07-16, 01:20 PM   #2620
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
鬧青政做乜?唔好自閹得唔唔得
因為怕比人禁聲,唔出聲就唔會比人禁了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 01:31 PM   #2621
神人ではない!新人だ

引用:
作者: sugihara 查看文章
香港人同大陸人思想根本唔同,要避免踩佢條底線其實即係自己收自己皮
要避學政府咁,上面一戴一露自己又跟住一戴一露咪得囉。
一定踩唔到

舊 11-07-16, 01:32 PM   #2622
T.K.
很黃很暴力

好老實我無辦法郁土政,梗係插始作俑者
正如陳維安我炒唔到佢,自然去重插梁耀忠一樣

我無咁厚臉皮話殿後到最尾,轉頭打的走左

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 11-07-16, 01:39 PM   #2623
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 若天 查看文章
比d 常識好無
你空手,佢拎警棍
你拎刀,佢就拔槍

*呢個世界唔係得二元分法
非黑即白從來唔係我,只睇有 or 無二分法既果個係你。

對比一個全副正規裝備既 officer,期望一個示威者有土炮自製裝備,最基本眼鏡口罩安全帽,絕對唔過分。
由手機版發出
舊 11-07-16, 01:40 PM   #2624
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
要避學政府咁,上面一戴一露自己又跟住一戴一露咪得囉。
一定踩唔到
你咪跟囉
人治唔係話你跟咗就無事,佢要郁你,你跟唔跟都係死
一換人,底線又變咗,又係死
最緊要係佢睇你順唔順眼
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 01:52 PM   #2625
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用: