Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 12-16-04, 07:56 PM   #1
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
new pocket

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 07:58 PM   #2
Samuel
我想...

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagsamuel0929
哈.....
部1D MARK II點處置
Samuel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 11:02 PM   #3
Nozomu
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
好有米
玩2個system..
Nozomu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 11:14 PM   #4
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

嗯...... 為什麼呢?

Kit lens 是那一支? 14-45? 質素如何啊?~~~

1DII 怎辨? 呃錢 zoom 怎辨? 小白IS 怎辨?
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 11:32 PM   #5
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

我都想要

舊 12-16-04, 11:44 PM   #6
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
引用:
作者: dcfever
售價方面, E-300 真是相當吸引,建議零售價為 HK$7,980 (連 Zuiko Digital 14 - 45mm F3.5 - 5.6 鏡頭、1GB Compact Flash 記憶卡及相機袋)
抵玩!!

舊 12-17-04, 01:12 AM   #7
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
其實我當 prosumer 用乍 KKH,你知la 下下出1D mk2會死人嘛, 好多埸合唔用得,機仔又冇M,d部機又咁細我又一向都欣賞4/3 敢未敗左佢 不過個大婆重係1D mk2 只不過唔再用富士602
講悝矬控od 部機唔錯 好值得白手起家的玩家
支kit 鏡我覺得不錯 冇必要比E -1 那支
3月前購買,有2年及48小時特快維修服務

舊 12-17-04, 11:30 AM   #8
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Question

E-300同*ist DS 邊部細d?

舊 12-17-04, 01:55 PM   #9
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
加埋鏡應該E300細,因為*ist都係用135鏡

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-04, 08:34 PM   #10
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: ZERO NEKO
其實我當 prosumer 用乍 KKH,你知la 下下出1D mk2會死人嘛, 好多埸合唔用得,機仔又冇M,d部機又咁細我又一向都欣賞4/3 敢未敗左佢 不過個大婆重係1D mk2 只不過唔再用富士602
講悝矬控od 部機唔錯 好值得白手起家的玩家
支kit 鏡我覺得不錯 冇必要比E -1 那支
3月前購買,有2年及48小時特快維修服務
零貓你有冇偷懶冇練舉重呢? (講笑)

其實我覺得 1DII + 24-70L, 重心平衡很好... 不過帶出街怎麼"不方便", 小弟當然明白囉!!! (今朝帶左兩部機上山, 竟然遇到這個: "嘩, 上鏡呀! 唔好行埋去!" 好 hurt......)

那麼 E-300 + Zuiko 14-45 又如何? 雖然機輕鏡輕, 重心手感如何?

好奇一問, o個袋幾大? 有冇位擺多幾支鏡呢?...

48小時特快維修服務...... 恨死人囉! 不過可能 Oly o的機可靠, 唔使入廠都唔定~~~ 如果係 Canon 就......
舊 12-19-04, 02:21 AM   #11
ZERO NEKO

引用:
作者: KKH
零貓你有冇偷懶冇練舉重呢? (講笑)

其實我覺得 1DII + 24-70L, 重心平衡很好... 不過帶出街怎麼"不方便", 小弟當然明白囉!!! (今朝帶左兩部機上山, 竟然遇到這個: "嘩, 上鏡呀! 唔好行埋去!" 好 hurt......)

那麼 E-300 + Zuiko 14-45 又如何? 雖然機輕鏡輕, 重心手感如何?

好奇一問, o個袋幾大? 有冇位擺多幾支鏡呢?...

48小時特快維修服務...... 恨死人囉! 不過可能 Oly o的機可靠, 唔使入廠都唔定~~~ 如果係 Canon 就......
KKH哥 我有操 最起碼舞得掂1D mk2 +24-70 不過支愛死小白就 ........
這些情怳我又何來沒感受過 我行山己後帶E300 yeah~ 起碼d鏡同腳都可輕量化
部E300+kit 覺得好滿意手感很好 重量平均 用得好開心 測光準 儲相速度ok 唯一不滿個AWB 是偏左紅, 不過我用RAW 唔理佢,支kit 算交足課 用得過
這些是小弟今日無聊影的相 隨手影 質素不好請見諒

14.0mm, f/4.5, 0.020 s (1/50), iso100

31.0mm, f/4.6, 0.017 s (1/60), iso100

14.0mm, f/4.0, 0.025 s (1/40), iso400

舊 12-20-04, 12:00 AM   #12
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

愛死小白 tripod mount 好難當手柄用... 掛o係頸又重... 我諗都係扮小學生孭水壺咁孭先得

Zuiko 都 OK... 雖然 [搞破壞]Distagon 貓貓 正過 Zuiko 貓貓... [/搞破壞]
舊 12-21-04, 12:58 AM   #13
ZERO NEKO

Distagon 貓貓 緊係至正la 不過用定焦同變焦比不太好 再者d支鏡合格就可以了, 到將來....
http://buy.163.com/2004w12/12755/200...057216152.html

舊 12-21-04, 11:04 PM   #14
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

咁又係...

For E-system... ED 300mm F2.8 不過係 built to order....
舊 12-22-04, 02:02 AM   #15
ZERO NEKO

out of topic
http://www.canon.co.jp/Imaging/eos1d...irmware-e.html
ED 150 F2.0 is quite good la~~~

舊 12-22-04, 01:09 PM   #16
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

上啦! 我已經做左勇者啦! 不過真係分唔到 0.3s 起動係咪快過之前

ED 150mm... 即是 equivalent 300mm! 咁樣諗的話, 有 f/2.0 一定十分開心!!
舊 12-22-04, 06:10 PM   #17
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
我想買部入門級DSLR
o係300D同E300之間選擇應該點揀呢?

E300呢set好似好抵玩...

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-04, 01:39 AM   #18
ZERO NEKO

引用:
作者: Metal Gear NT
我想買部入門級DSLR
o係300D同E300之間選擇應該點揀呢?

E300呢set好似好抵玩...
if u is novie , nth len , E -300 la why ? tell u tomorrow

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 補購 Pocket World Gizmo 手提遊戲機討論版 1 09-15-04 01:11 PM
[雜談] 今期 pocket world 12 月號意見區 t-cup 手提遊戲機討論版 21 12-11-03 12:59 PM
pocket pc 問題多個~~上面個個 topic 無咩人理我... ~時之勇者~ 手機資訊/電腦軟硬討論 8 11-02-03 12:25 PM
HP Jornada 548 Pocket PC 幾錢到~~? ~時之勇者~ 手機資訊/電腦軟硬討論 22 10-28-03 11:23 PM

現在的時間是 06:31 PM

手機版 | APP版