Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-03-16, 06:37 PM   #101
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
ミニアニメ「Re:ゼロから始める休憩時間(ブレイクタイム)」#04
引用:

此篇文章於 08-06-16 10:22 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 12:09 AM   #102
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 大破人間 查看文章
劇透
致死原因有兩個
第一個是有人在某一時機放了衰弱死的詛咒
第二個原因是雙子女僕兼任大宅警衛,而且是有殺錯無放過的那種
所以雙子好感度和自己行為可疑與否非常重要
如果係甘,1係無得改?咪即係一定死得?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 08:11 AM   #103
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: Lamsze 查看文章
如果係甘,1係無得改?咪即係一定死得?
再劇透一點
詛咒不是在SAVEPOINT前中的自然有得回避, 大概在兩話後就會知道單純避開了詛咒有什麼後果了
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 10:39 PM   #104
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
我想知第四次係點死架
第五次係俾邊個殺?
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-16, 06:55 PM   #105
Samng
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 大破人間 查看文章
再劇透一點
詛咒不是在SAVEPOINT前中的自然有得回避, 大概在兩話後就會知道單純避開了詛咒有什麼後果了
另外
只要知道中了詛咒還有得救。不過話說1-3卷咁神勇,唔明點解去到5, 6卷反而會變到咁怕死咁易絕望 總覺得有d突兀

舊 05-06-16, 09:38 PM   #106
The One
あかん

TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第6話「鎖の音」予告
http://www.youtube.com/watch?v=zFlgIt1qjYU

此篇文章於 05-13-16 11:35 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 05-09-16, 01:01 PM   #107
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
昴以為自己係度查案反被滅口
我可以咁理解嗎?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 03:04 PM   #108
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
昴以為自己係度查案反被滅口
我可以咁理解嗎?
之前沒有查案,一樣要滅口......

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 03:55 PM   #109
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
斷估

係條村裡被黑色狗仔(?)(當係狗仔先)咬,因為聞到魔女味,而原來黑色狗仔係大怪物的囝囝,因為大怪物唔見到囝囝就發晒癲搵仔,咁O岩狗仔咬完昂之後有陣味可以就去咗大屋落咒

最後當然單挑打怪物,最好是係女僕前發威,咁樣就可以加滿分

此篇文章於 05-09-16 03:58 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 05:23 PM   #110
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
斷估

係條村裡被黑色狗仔(?)(當係狗仔先)咬,因為聞到魔女味,而原來黑色狗仔係大怪物的囝囝,因為大怪物唔見到囝囝就發晒癲搵仔,咁O岩狗仔咬完昂之後有陣味可以就去咗大屋落咒

實際是:
透明度:約70%
狗仔是落咒的關鍵,但與魔女味無關。
因為不論是誰,只是被咬就會中咒。

確實有因為聞到魔女味,而追殺主角的…

此篇文章於 05-09-16 05:26 PM 被 dark_ming_ 編輯。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 07:04 PM   #111
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
藍毛
斷估原因係唔想姐姐識到人類朋友?
真係想知男主點收枓
同埋明明男主已經走左佬
除非係背後跟住
唔係點知道男主藏身地點?
有NT感應嗎?

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 07:17 PM   #112
Samng
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
斷估

レム推し♡
刷好感是重點,不過最後刷到太高
我都同意魔女氣味係有關係,根據稍後及567卷d魔獸對スバル既反應;其實隻狗仔未至於係人都咬,至少d小朋友玩咁耐都無事,而另一個被咬既人好有可能都係因為占上d氣味而受害

舊 05-09-16, 07:19 PM   #113
Samng
Game Master

引用:
作者: Freddy 查看文章
藍毛
斷估原因係唔想姐姐識到人類朋友?
真係想知男主點收枓
同埋明明男主已經走左佬
除非係背後跟住
唔係點知道男主藏身地點?
有NT感應嗎?
因為主角好臭

舊 05-10-16, 09:25 AM   #114
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
對藍毛黎講男主好臭

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-16, 11:19 AM   #115
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
小說#7係出左?
#6問題
其實係咪比白魚食左就會冇左存在?

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-16, 10:37 PM   #116
Samng
Game Master

引用:
作者: fantast 查看文章
小說#7係出左?
#6問題
其實係咪比白魚食左就會冇左存在?
#7會講
存在消失係另一種攻擊方法,食左反而無事

舊 05-10-16, 11:09 PM   #117
The One
あかん

ミニアニメ「Re:ゼロから始める休憩時間(ブレイクタイム)」#05
引用:

此篇文章於 08-06-16 10:21 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 05-11-16, 02:00 AM   #118
fantast
↘SSR子宮3♪

XBox Live GamertagFantasts
引用:
作者: Samng 查看文章
#7會講
存在消失係另一種攻擊方法,食左反而無事
你睇日版?

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-16, 11:35 PM   #119
The One
あかん

TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第7話「ナツキ・スバルのリスタート」予告
引用:
舊 05-16-16, 11:33 AM   #120
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
被殺做唔到野之後逃避好正常,呢方面冇乜野,普通人一個好正常
但其他野就算唔係上帝視角好正常都會查清楚同會做既但係男主一一都無視/唔去諗,好多野唔去搞清楚,魔女係乜,王選係乜,ETC...
開口埋口都係女主同講百痴野真係好頂唔順,呢類寫到咁被動同唔用腦既男主真係會睇到火滾

舊 05-16-16, 12:28 PM   #121
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
最後一段好夠迫力。

呢套作品絕對係有特殊優待,睇返之前作品本身唔係大熱,但一開始就預定半年番。

一般作品邊有咁多次oped都cut左為播長d劇情,連續幾集有超過22分鐘以上。

有人真係對呢套作品有信心定咁鍾意?

另外個鑽頭我都想拉下。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 03:12 PM   #122
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: STRIFE 查看文章
被殺做唔到野之後逃避好正常,呢方面冇乜野,普通人一個好正常
但其他野就算唔係上帝視角好正常都會查清楚同會做既但係男主一一都無視/唔去諗,好多野唔去搞清楚,魔女係乜,王選係乜,ETC...
開口埋口都係女主同講百痴野真係好頂唔順,呢類寫到咁被動同唔用腦既男主真係會睇到火滾
主要係因為男豬佢:
1. 唔知幾時會俾人落咒殺
2. 唔知幾時會觸發到雷姆殺
3. 想搵人傾訴壓力根源可能會死(黑影手)
4. 唔知呢次係咪LAST CHANCE冇得再死

響唔知會發生乜事但只係知道自己會被殺情況下,除左精神緊張提高警覺之外都冇野可以做
其實都只係想話俾人聽主角本身係個宅宅,佢都會崩潰之嘛,未痴線到四維大叫有人想害朕算係咁啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 04:42 PM   #123
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
其實今集係咪算透左主角係魔女導佢黎?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 05:04 PM   #124
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: teealpha 查看文章
主要係因為男豬佢:
1. 唔知幾時會俾人落咒殺
2. 唔知幾時會觸發到雷姆殺
3. 想搵人傾訴壓力根源可能會死(黑影手)
4. 唔知呢次係咪LAST CHANCE冇得再死

響唔知會發生乜事但只係知道自己會被殺情況下,除左精神緊張提高警覺之外都冇野可以做
其實都只係想話俾人聽主角本身係個宅宅,佢都會崩潰之嘛,未痴線到四維大叫有人想害朕算係咁啦
我表達得唔好,呢幾點唔係重點,因為呢幾點佢真係乜都做唔到,極其量盡量避,fine
但死q左咁多次,每次幾乎都會提魔女王選etc...呢類重要既名詞
佢就無一次去查係乜鬼野黎,日日都女主前女主後,擺百痴pose,掛住刷好感度
好喇,當人地講呢d事既時候佢就傻的嗎咁狀況外,曲線引發被殺,明係挑戰緊觀眾智商,點忍呢件低能啊

此篇文章於 05-16-16 05:06 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 06:25 PM   #125
shooter
Game Master

覺得有D似右手哥既 "咀砲",聽佢"講完",都冇晒心機睇落去。表達得好鬼糾纏

回 teealpha: 正常黎講,之前死左咁多次,都會自動自覺地認為 "事件" 未解決前, 死後會 reload,除非有concrete evidence to the contrary,點會突然覺得會唔會係最後一次,咁神奇架?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 《玩轉三周1/2》23/07/12 逢一至五 22:30~23:00 共15集 stinkychan08 Neo Entertainment TREND 17 08-10-12 01:34 AM
Megazone 23 (メガゾーン23 青いガーランド) steve 電視遊戲討論版 14 08-29-07 02:22 PM
[TVB]無線人氣節目2007 今晚23:00~23:45 Busconcamp Neo Entertainment TREND 79 11-29-06 11:24 PM
男 子 殺 蚊 變 殺 人   蒙 冤 23 年 IamO ~清談館~ 27 08-02-06 09:32 PM
BASTARD 23 6402oen 日本動漫畫討論版 14 04-29-04 09:50 PM

現在的時間是 09:20 PM

手機版 | APP版