Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダム THE ORIGIN I 青い瞳のキャスバル」本日公開丨全4話
supermanlady 01:34 AM 03-21-18
http://gundam-the-origin.net/news/index.php

『機動戦士ガンダム THE ORIGIN 誕生 赤い彗星』主題歌「破線の涙」
作者: :
歌唱: 山崎まさよし
作詞: 松井五郎
作曲・編曲: 服部隆之

■配信限定シングル
2018年5月1日(火)より音楽配信開始(予定)

■収録CD情報
商品名: 『機動戦士ガンダム THE ORIGIN ルウム編』ORIGINAL SOUND TRACKS
劇場限定版(LZM-2172): 2018年5月5日(土・祝)発売、4,000円(税抜)
通常版(LACA-15725): 2018年5月30日(水)発売、3,000円(税抜)

supermanlady 09:12 PM 03-29-18
『機動戦士ガンダム THE ORIGIN 誕生 赤い彗星』予告3

肉羊哩咖 03:42 PM 04-12-18
係遲咗好多,未睇唔嫌嘅可以望望

高級嘍囉 04:21 PM 04-12-18
作者: 肉羊哩咖:
係遲咗好多,未睇唔嫌嘅可以望望

英文嚟嘅!?
Squall-Lucifer 11:35 PM 04-12-18
Gundam info的Youtube Channel裡有另一個是日語CV+多國字幕的版本可以看
肉羊哩咖 02:13 PM 04-13-18

Squall-Lucifer 04:22 PM 04-13-18
Origin裡S型提早出場?而且C型不是原本的C型,而是Origin限定的C5型......
本來老馬和黑色三連星在魯姆都是用06C,因為戰功才配給S型,這裡提早登場了
但經過Side 6和月面的戰鬥,聯邦軍仍沈醉在大艦巨炮主義當中,果然魯姆一役才能讓雷比爾全力推動V作戰,將RX計畫和SCV整合。
還有提亞姆好像沒原作、基連之野望裡的設定般支持雷比爾,反而像競爭對手多點....
真!DC 05:00 PM 04-13-18
The origin好多設定同舊版唔同改左好多野令設定更合理化
由手機版發出
高級嘍囉 05:19 PM 04-13-18
作者: 真!DC:
The origin好多設定同舊版唔同改左好多野令設定更合理化
由手機版發出
係令可以有更多MS模型賣。
supermanlady 07:24 PM 04-19-18
https://www.theskycinema.com/film/detail?film_id=609

嘉禾院線獨家放映『機動戰士高達 THE ORIGIN VI 紅彗星的誕生』

預售日期及時間:2018年4月18日 (三) 中午12時正

放映日期及時間: 2018年5月5日 (六) 下午3時30分
放映地點︰the sky (奧海城)

放映日期及時間: 2018年5月5日 (六) 下午5時15分
放映地點︰嘉禾荃新天地

票價:HK$105
語言︰全日語 (中文字幕)

門票於「嘉禾院線」手機購票程式、嘉禾院線及 the sky 網頁、嘉禾荃新天地及 the sky 票房同步發售!
supermanlady 10:17 PM 04-25-18
MOBILE SUIT GUNDAM THE ORIGIN VI Rise of the Red Comet 15-Minute Streaming (EN.HK.TW.KR.FR Sub)

肉羊哩咖 04:10 PM 08-26-18
Youtube 見有不正當版,英門字幕,自已搵,不過呢部應該係最後,跟住接落去正傳,唔知會唔會有。到有正式版上咗再評。
HAKAIDER 07:24 PM 08-26-18
作者: 肉羊哩咖:
Youtube 見有不正當版,英門字幕,自已搵,不過呢部應該係最後,跟住接落去正傳,唔知會唔會有。到有正式版上咗再評。
一早講左唔會有

一開始只係諗住做老馬編9〜12巻

老毋會戰 / 誕生 赤い彗星已經係加上去
supermanlady 12:51 PM 11-21-18
過去編全6話をTVシリーズに再編集
2019年4月放送

真!DC 12:54 PM 11-21-18
Greco真係有做劇場版
Tv廿幾集都唔夠講劇場版可以點講
由手機版發出
supermanlady 02:06 PM 02-23-19
『機動戦士ガンダム THE ORIGIN』に新作OP&EDを加え、
全13話に再編集したTVシリーズ『機動戦士ガンダム THE ORIGIN 前夜 赤い彗星』が、
4/29(月)からNHK総合テレビで毎週月曜0:35~(日曜深夜)放送決定!(関西地方では1:09~)
http://www.gundam-the-origin.net/tv/

第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17

返回主題版面