Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-13-15, 01:56 AM   #1626
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
IOS係唔係而家開局最多2抽?

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 02:24 AM   #1627
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
友情抽終於抽到ローマ
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 04:21 AM   #1628
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
係等就推定Story......
我已經Plan好左 星期五無曜日要打就推故事
推緊喇
隻新AC仲要D時間追...
AP回太慢
等MASTER EVENT果日應該可以加快速度推主線

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 08:24 AM   #1629
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
佢個連續登入數有bug?今日入game話我第一日……定會定時重置咁白痴的……

舊 08-13-15, 09:03 AM   #1630
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
慶祝自己過左第二章
課左黎抽
結果 全 部 自 爆....
抽左幾十抽連五星禮裝都無見一件...
更唔駛話黑SABER紅SABER都見唔到....

我D運真係差到呢..
有課過幾PACK但身上五星禮裝都係得2件....
五星英靈更唔駛講..
我都係留石黎升英靈仲實際.........

舊 08-13-15, 09:04 AM   #1631
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: NexTony 查看文章
IOS係唔係而家開局最多2抽?

要開定等星期六.........

雖然我刷第二個AC已經收得工
本來打算刷定堆等星期六去十連

舊 08-13-15, 09:07 AM   #1632
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
雖然我的無限上網是比較慢,但是個servier明顯也有問題,更新1.04後每打一場、召喚、升級都要load很久(load了一次下次就不用,不過如要升其他角色又要再load一次)還有差點發生不見了經驗卡的情況,好在resert了數次總算回來,真是迫我回家用無線上網嗎……

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
慶祝自己過左第二章
課左黎抽
結果 全 部 自 爆....
抽左幾十抽連五星禮裝都無見一件...
更唔駛話黑SABER紅SABER都見唔到....

我D運真係差到呢..
有課過幾PACK但身上五星禮裝都係得2件....
五星英靈更唔駛講..
我都係留石黎升英靈仲實際.........
祝賀,你真是打得很快

所以我不敢10抽寧願單抽,因為自問自己運氣不是那麼好

我這數天也不太好,昨天友情抽又抽到小次郎……給我一隻哈桑或歌聲x影也不行嗎?

其實我有點懷疑是不是手上的英靈有一定數量就不會讓你這麼容易抽到新的(亂想)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 08-13-15 09:11 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 09:31 AM   #1633
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
雖然我的無限上網是比較慢,但是個servier明顯也有問題,更新1.04後每打一場、召喚、升級都要load很久(load了一次下次就不用,不過如要升其他角色又要再load一次)還有差點發生不見了經驗卡的情況,好在resert了數次總算回來,真是迫我回家用無線上網嗎……

祝賀,你真是打得很快

所以我不敢10抽寧願單抽,因為自問自己運氣不是那麼好

我這數天也不太好,昨天友情抽又抽到小次郎……給我一隻哈桑或歌聲x影也不行嗎?

其實我有點懷疑是不是手上的英靈有一定數量就不會讓你這麼容易抽到新的(亂想)
SERVER其實有D LAG
但未致於去到你個情況
不過尋日都見過營運出過通告話連線有D問題既..

心急想快D打完第二章抽卡..
而且其實第二章劇情後段比較好番少少
但感覺似序章
唔湯唔水每隻英靈只係講少少
無第一章咁有張力..

話說第二章最尾個幾關難度都有係到..
有兩個關卡我入去試熟個情況 同 真係要揀好隊友入場先可以NO-CON去過..
不過我係死左幾隻英靈..
過關既時候隻隻剩番好少血咁過...ww

仲有有兩個冷知識想分享下, 覺得可能會有師兄無為意

1. 去MYPAGE個頁 會出現自己做緊個隊既英靈半身企係到
其實禁佢佢地會講對白同轉表情 多數女角都有紅臉既情況添

2. 呢個就實用D 之前睇人講過下 但打左咁多confirm左應該真有其事
呢隻game敵人既攻擊系統係random既
有剋屬既好似會有些微既優先順序dd (純粹體感 沒實質數據支持)

但係現階段版本黎講
敵人蓄完氣 普通怪會用連擊 英靈會用寶具
佢地暫時都一定係打 企leader位頭個隻

除非佢地個招係全體攻擊
如果唔係 master既自身迴避技能
只要放落leader位既英靈
就可以完全檔晒佢地既蓄氣技
寶具亦是

所以要好清楚敵人既寶具係打全體定單體..
係全體技既由一開場就要儲好貞德既寶具 做定防禦措施
我自己確實左呢個bug bug地既setting之後
死少左好多...
希望幫到唔知呢樣野既師兄

舊 08-13-15, 09:48 AM   #1634
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: Asurada 查看文章

要開定等星期六.........

雖然我刷第二個AC已經收得工
本來打算刷定堆等星期六去十連

我只想要一隻吾王

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 10:06 AM   #1635
鐵之侍

>佢地暫時都一定係打 企leader位頭個隻
有時也覺得站頭位的比較會被人打

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 08-13-15, 10:16 AM   #1636
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
同事ios版新玩,刷三次已經孔明,過完序兩抽j得同b狐……人比人……

舊 08-13-15, 10:18 AM   #1637
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 尼路 查看文章
同事ios版新玩,刷三次已經孔明,過完序兩抽j得同b狐……人比人……
永遠都係因為見到呢D人
就會衝動想自己試下抽..
然後就不斷不斷奶野

舊 08-13-15, 10:22 AM   #1638
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 尼路 查看文章
有自知之明的我會用努力補救(努力開AC中)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 10:31 AM   #1639
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
仲有有兩個冷知識想分享下, 覺得可能會有師兄無為意

1. 去MYPAGE個頁 會出現自己做緊個隊既英靈半身企係到
其實禁佢佢地會講對白同轉表情 多數女角都有紅臉既情況添

2. 呢個就實用D 之前睇人講過下 但打左咁多confirm左應該真有其事
呢隻game敵人既攻擊系統係random既
有剋屬既好似會有些微既優先順序dd (純粹體感 沒實質數據支持)

但係現階段版本黎講
敵人蓄完氣 普通怪會用連擊 英靈會用寶具
佢地暫時都一定係打 企leader位頭個隻
其實男角都會臉紅....而且好似升絆lv會有多d語音...

其實我都有個冷知識分享:
同一回合連開寶具,威力係會上升的,
第一人100%, 第二人200%, 第3人300% (出招時寶具名下面有寫)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 10:37 AM   #1640
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實男角都會臉紅....而且好似升絆lv會有多d語音...

其實我都有個冷知識分享:
同一回合連開寶具,威力係會上升的,
第一人100%, 第二人200%, 第3人300% (出招時寶具名下面有寫)
諗住咁講會多人去試D嘛wwww
之前我都係咁禁過紅a www

寶具個邊
我仲未完全check清楚
有留意到但唔敢講

係咪只要有放寶具就會累加%呢?
例如貞德係藍色 呆毛 阿提拉都係紅色

我放 貞德 呆毛 阿提拉 係咪會
100% 200% 300% 呢? 即使唔同色都

因為我唔會咁放寶具
但次次三張紅寶具一齊放既時候又無用心留意個個位..
(多數打無腦關先會用晒3張紅寶具既英靈上陣ww
平時多數夾貞德保命)

舊 08-13-15, 10:49 AM   #1641
gingq7

引用:
係咪只要有放寶具就會累加%呢?
例如貞德係藍色 呆毛 阿提拉都係紅色

我放 貞德 呆毛 阿提拉 係咪會
100% 200% 300% 呢? 即使唔同色都

因為我唔會咁放寶具
但次次三張紅寶具一齊放既時候又無用心留意個個位..
(多數打無腦關先會用晒3張紅寶具既英靈上陣ww
平時多數夾貞德保命)
我放完貞德寶具(藍色)放B叔寶具(紅色), B叔寶具係有寫200%, 但傷害係咪有200%我就唔多肯定,

一陣我儲夠40AP試下先放其他人寶具, 再放貞德寶具看看回多少血就知係咪真係有200%
舊 08-13-15, 11:21 AM   #1642
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
我放完貞德寶具(藍色)放B叔寶具(紅色), B叔寶具係有寫200%, 但傷害係咪有200%我就唔多肯定,

一陣我儲夠40AP試下先放其他人寶具, 再放貞德寶具看看回多少血就知係咪真係有200%
第2人會+100%, 第3人會+200%, 但中間不可夾普攻,
姐係 寶具>寶具>B = OK , 寶具>B>寶具 = FAIL

我用lv.5 Rider寶具排最尾試過打出500%, 連出招時個框都會變埋...

另外試左LV.2 VS LV.5 寶具打同一隻怪既傷害比較, LV.2 打11000 既話, LV.5 打16500 左右
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 11:28 AM   #1643
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
Login Bonus Reset好似係大量發生
不過運営都好似係無視

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 12:07 PM   #1644
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Eclair 查看文章
不過運営都好似係無視
E個問題上星期已存在
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 12:09 PM   #1645
gingq7

引用:
作者: z96282424 查看文章
第2人會+100%, 第3人會+200%, 但中間不可夾普攻,
姐係 寶具>寶具>B = OK , 寶具>B>寶具 = FAIL

我用lv.5 Rider寶具排最尾試過打出500%, 連出招時個框都會變埋...

另外試左LV.2 VS LV.5 寶具打同一隻怪既傷害比較, LV.2 打11000 既話, LV.5 打16500 左右
實測:
貞德第二個放寶具 (顯示200%), 補血量由1000升至1500

----
唔知如果寶具LV2儲滿200%NP擺做第一人放寶具, 後面2人會唔會500%>1500%(?)
舊 08-13-15, 12:51 PM   #1646
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
剛到第一章,點放寶具?滿np就可以放了?
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 01:18 PM   #1647
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: Eclair 查看文章
不過運営都好似係無視
有人話係d低能bug,將手機set做日本時間或者00:00先login可避免

咁我睇番我正acc…多數一夠23:00就開app,就真係出左事
而d 分身,多數半夜先上去收石抽幾手…又好似真係正常顯示登入日數

舊 08-13-15, 01:32 PM   #1648
z96282424

註冊日期: Feb 2011
引用:
實測:
貞德第二個放寶具 (顯示200%), 補血量由1000升至1500

----
唔知如果寶具LV2儲滿200%NP擺做第一人放寶具, 後面2人會唔會500%>1500%(?)
唔會,第2人+100%, 第3人+200%
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 01:49 PM   #1649
鐵之侍

引用:
作者: lwmanroy 查看文章
剛到第一章,點放寶具?滿np就可以放了?
是,升滿下方的NP表就可以了

舊 08-13-15, 01:52 PM   #1650
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
=.=TODAY都係沖故事好過=.=....打40AP又2+3星
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 12:16 AM

手機版 | APP版