Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館 > 照相館研習區

主題工具 顯示模式
舊 11-01-09, 10:40 PM   #151
smallchi
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ビスケット 查看文章
>智哥
#028~031
剪影+透光讚呀
#028,031比較Work的說
#029係後製時死推爛推出來的?

餅兄, 厲害 ! 你說對了!

028,031 係正午曬到死, 仲要應該係正背光影的.
029 係比較晏影, 背景變淺籃了...唯有硬推(倒) ...
smallchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-09, 10:57 PM   #152
夏諾諾
Senior Gamer
平民

註冊日期: Aug 2008
引用:
>夏姐
Reflex好嘢
不過如果從另一邊拍的話,眼可以望鏡頭也可以望鏡,不用好像現在望向無關的方向喎

話說個wig要DP送的那個?a
謝丙
>030 建議不錯, 當時沒想到吧...
而且樓梯另一邊好像是太黑 (不近窗)
所以選了近窗這一邊 + 打反光板

>40
那個是d仔既wig 不過拎住黎用...太多wig 都忘了牌子了
個女偶然換短髮也不錯
DP送的wig 是長髮的吧...而且我也沒用過,
化學味道太大 好像2個都丟了去垃圾桶
夏諾諾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-09, 11:53 PM   #153
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
>搖搖哥
格線對焦屏,沒有的話我會用View Finder入面的對焦點當成一排直線黎度
嗚...早知就留返份報紙上網查下先

>夏諾諾
數錯咗...
講緊#044個wig.../\
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-09, 12:06 AM   #154
夏諾諾
平民

引用:
>搖搖哥
格線對焦屏,沒有的話我會用View Finder入面的對焦點當成一排直線黎度
嗚...早知就留返份報紙上網查下先

>夏諾諾
數錯咗...
講緊#044個wig.../\

044 那個很長的 到大腿 0 - 0
不是DP 那個..dp那個只有一半長度吧 ^^

舊 11-02-09, 12:16 AM   #155
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

不過DP那個真的糟得很,跟地拖頭沒兩樣
<---超挑剔的傢伙,有個CM wig笠過一次就掉埋一邊
舊 11-02-09, 12:19 AM   #156
夏諾諾
平民

推薦leekeworld 的wig!
頭毛很順又有光澤! 價格也合理

不過我覺得小橘純最漂亮還是配她default 的黑色wig ^ 0 ^

此篇文章於 11-02-09 12:21 AM 被 夏諾諾 編輯。
舊 11-12-09, 09:31 PM   #157
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
seetold #55/365
那個手推車實在太有動感了bbb
我想起了新世紀GPX サイバーフォーミュラ/\

舊 11-17-09, 11:21 AM   #158
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
M-eye's 072/365

很喜歡那個「光環」~

舊 11-17-09, 11:01 PM   #159
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
因為十月頭病左+開學+之後懶....結果停左個幾月.......
點都好,儲左堆貨唔好浪廢,再開365好了..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-09, 12:46 AM   #160
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
M-eye's 072/365

很喜歡那個「光環」~
這支鏡在"大逆光"下要向陽光影
令光線正面一點射入鏡筒
...咁就連個鏡身遮光罩都遮唔到個光班了...
yeahhhhhhhh

舊 11-18-09, 12:55 AM   #161
M-eye
菜鳥蛋

大家突然post返相...好野....

舊 11-18-09, 11:59 PM   #162
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

ビスケット 的 #075/365...

舊 11-19-09, 09:47 AM   #163
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
原來gaf 2年前已經有ir 教學
http://gaforum.org/showthread.php?t=164231
\/
ir 365 可以重新起動

舊 11-20-09, 02:06 AM   #164
M-eye
菜鳥蛋

小餅張075好合我胃口啊....

舊 11-20-09, 02:21 AM   #165
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

吓?
我自己反而覺得#075係普通料a
舊 11-20-09, 09:52 AM   #166
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
吓?
我自己反而覺得#075係普通料a
這可是日常生活時常出現,但少人會留意拍低的有趣畫面啊。

我好想影到呢啲相呢.......

舊 11-20-09, 03:09 PM   #167
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
這可是日常生活時常出現,但少人會留意拍低的有趣畫面啊。

我好想影到呢啲相呢.......
正正係同邪貓有點相同睇法...

舊 11-26-09, 10:29 AM   #168
夏諾諾
平民

餅兄的 76 79 80 81 都好靚 !

黑白那張尋找他鄉的故事最鍾意 ^^
舊 11-26-09, 10:33 AM   #169
夏諾諾
平民

small chi 兄的 051 感覺好溫柔呢
050 的水紋都好正!
舊 11-27-09, 02:08 AM   #170
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

>智哥
超有趣的
條繩會令人去諗另一端是什麼

我第一晚睇咗一陣先知啲珠珠係乜
第二晚睇先估到啲圈圈係喎

>搖搖哥
左邊的葉我覺得可以不要耶

>IamO
隻嘢有夠詭異的
如果係我會再隊埋啲影等佢更加詭異

>M9
話說上星期行過信和地庫間格仔舖...
舊 11-27-09, 02:15 AM   #171
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: 夏諾諾 查看文章
餅兄的 76 79 80 81 都好靚 !

黑白那張尋找他鄉的故事最鍾意 ^^
那張當然讚!!當然讚啦!!
相中可是咱們偉大日本人版霧之米神的"他鄉"蘇屋邨呀
而且現在已經冇得再去影!!冇得再去影了啦!!
舊 11-29-09, 12:06 PM   #172
smallchi

引用:
作者: 夏諾諾 查看文章
small chi 兄的 051 感覺好溫柔呢
050 的水紋都好正!
#051 有溫柔的感覺 !?!?
我自己再睇發覺硬得很 ...

引用:
>智哥
超有趣的
條繩會令人去諗另一端是什麼

我第一晚睇咗一陣先知啲珠珠係乜
第二晚睇先估到啲圈圈係喎

#048 另一端是在箱外的 ...
我本來想把另一端也拍進去...但想極就是不知怎樣拍
最後只要了這一端的

借來的長藥杯
舊 11-29-09, 12:20 PM   #173
smallchi

> 哥哥
#30, #31 好有趣 !!!!!!!
這一秒 和 下一秒 !

> 奧
快門剛好表現後面的輪在轉, 加上天花的放射線
有吹出來的感覺, 正 !

> 夏諾諾
銀色的雲

> 餅哥
#062, #063
讚得無話可說
尤其#063的留白空間感 ...
舊 11-29-09, 06:05 PM   #174
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
>搖搖哥
左邊的葉我覺得可以不要耶
謝丙,尼幾日都係貼完相就訓/番工,無睇尼度

舊 11-30-09, 01:42 PM   #175
M-eye
菜鳥蛋

老實說....小餅哥那兩張白鴿黑白相越看越有味道...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:56 AM

手機版 | APP版