Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-22-10, 10:05 PM   #601
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 沙翁 查看文章
你搞清楚「沉長」解咩再黎quote我啦...

爆咗一次,打咗3個challenge,開咗50%盃
應該有資格評下隻game

隻game我覺得屬於難玩級別
tps/act game苦手應該會成日死
好玩,快得黎流暢,射擊同打擊感都夠,不過故事零分
長度比你以前玩biohazard1-3長少少,第一次爆機result應該5個幾鐘左右
不過實質計埋睇片+continue大慨6-8個鐘

問題係佢冇解迷冇趕路大部分時間都係打
試想下呢5個幾鐘入面你係keep住高速地不停打,中間得十零分鐘你係慢落黎,其他game趕路既時間呢隻係變相係冇乜
未玩過既人以呢個世代既標準黎睇可能覺得好短,不過如果以gameplay balance黎講我覺得係正常長度
敵人種類就比較重複,武器就唔多唔少我覺得口岩口岩好
佢係唔係仲難玩過god hand?自問反射神經唔夠敏銳...
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 10:53 PM   #602
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
佢係唔係仲難玩過god hand?自問反射神經唔夠敏銳...
隻GAME節奏快
打起黎好爽
NORMAL既唔算難玩
HARD難度開始中幾下好快見紅
仲有個GOD HAND難度自殘用

同GOD HAND比好難講 始終唔同類型
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 11:56 PM   #603
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
有無地方賣日版?
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 12:22 AM   #604
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
5個半鐘死23次爆機
三上如果你認為咁既故事內容都可以好似bio咁長做落去,你實在太睇少你班fans
三上黎緊都唔係做platinum啦
隻game的版權應該在世嘉度
所以應該唔會長做落去

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 12:32 AM   #605
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: chunmanx 查看文章
三上黎緊都唔係做platinum啦
隻game的版權應該在世嘉度
所以應該唔會長做落去
佢去邊呀??
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 01:02 AM   #606
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
作者: shodanng 查看文章
打we打到悶
你應該買FIFA 11
包你對足球遊戲改觀
尋晚我同個GAF友online連玩3鋪
我想轉下類型,同埋我唔太鐘意玩FIFA
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 08:58 AM   #607
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
你搞清楚「沉長」解咩再黎quote我啦...

"沉長" 唔係中文, 我估你想講 "冗長 "

http://dict.revised.moe.edu.tw/cgi-b...op=f&imgFont=1

多餘而無適用。文選˙陸機˙文賦:「要辭達而理舉,故無取乎冗長。」

負面詞.

舊 10-23-10, 10:09 AM   #608
rider
Ultimate Gamer
MR.X

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDgafrider
引用:
作者: 泰利 查看文章
有無地方賣日版?
信和地庫有,62x
rider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 12:40 PM   #609
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
引用:
作者: rider 查看文章
信和地庫有,62x
62x??

發神經! 買2隻行都得!
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 01:39 PM   #610
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 泰利 查看文章
62x??

發神經! 買2隻行都得!
差不多吧.
個間d新貨水都唔平,
而且隻game7800yen,amazon賣緊6355yen,依家around都要6百.
(ps3版平d,5972yen)

你應該不會想日版水會賣3~4百吧?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 03:07 PM   #611
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
隻game有d根本上既問題...
每死一次都扣武器level,但係要up level 就要件武器滿彈既時候執彈/執升lv item
本身死已經係唔夠打既証明,仲要扣人武器power同capacity
想升下lv又要人少d用件武器keep住滿彈
後面既challenge難度又係set得好唔平衡,難打到...
一大堆兵自殺式咁衝埋黎想人點打

此篇文章於 10-23-10 03:46 PM 被 沙翁 編輯。
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 03:10 PM   #612
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
本身動作GAME苦手,呢隻都係等插水算...

舊 10-23-10, 04:00 PM   #613
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
如果個個都諗住觀望既話
下個月出埋幾隻大作
呢隻更加唔洗散到貨
應該會跌下

不過我諗自己都唔會買了
專心等高無三,mhp3,可能會出既GT5
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 04:10 PM   #614
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
如果個個都諗住觀望既話
下個月出埋幾隻大作
呢隻更加唔洗散到貨
應該會跌下

不過我諗自己都唔會買了
專心等高無三,mhp3,可能會出既GT5
其實都唔駛觀望,有DEMO試...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 04:36 PM   #615
小黑

剛買了,319$,又唔係好貴

今晚返去先開封
舊 10-23-10, 05:12 PM   #616
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: joeypong 查看文章
其實都唔駛觀望,有DEMO試...
demo試唔到隻game有幾長
當年FF13試完demo都唔覺出事架
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 05:44 PM   #617
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
佢去邊呀??
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E4%B8%...9C%9F%E5%8F%B8

三上只係以合約形式同platinum 開發個別遊戲

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-23-10 05:48 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 05:45 PM   #618
joeypong

PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
但呢隻GAME長唔長唔係重點...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 06:09 PM   #619
C.N
Junior Member

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: kk2 查看文章
請問買PS3版好, 還是XBOX360版好? 分別係邊, 讀碟速度邊果版好?
今次PS3要強制安裝~loading唔慢~畫面方面兩隻差唔多~如果你係雙機主咁建議你買PS3版~操作方便d~

C.N 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 06:25 PM   #620
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
隻game有d根本上既問題...
每死一次都扣武器level,但係要up level 就要件武器滿彈既時候執彈/執升lv item
本身死已經係唔夠打既証明,仲要扣人武器power同capacity
想升下lv又要人少d用件武器keep住滿彈
後面既challenge難度又係set得好唔平衡,難打到...
一大堆兵自殺式咁衝埋黎想人點打
死左直接restart打過個段算
打hard一扣武器rank好無力

hard第三章2隻大機打到
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 06:42 PM   #621
teamkiller

引用:
唔識打既Demo都可以玩好耐....
識打既十分鐘就玩完......

舊 10-23-10, 06:49 PM   #622
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
睇左ign嘅review, 遊戲背景好多嘢一都移動緊,又好流暢。
老外都幾buy呢隻嘅畫面
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-10, 09:47 PM   #623
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
佢去邊呀??
自己開左間tango
應該都有d野開發緊
我諗vanquish出左就會開始發放新作消息

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 03:16 AM   #624
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
爆左Normal,5個半鐘,但計埋死起碼7個幾鐘以上,打左三日…
絕對好玩無問題、GameTime爆機真係唔覺算短,開始打God Hard
過場演出有荷記動作片級數,後尾好燃,Sam哥好型
無重力空間打果度開慢作有心留意,清楚睇到彈殼逐個逐個大大個跌出黎,感覺正到
另外,隻Game唔止機械人碎屍,望真d人類士兵死果時都會見紅分開四五六七截…|||
故事如果有心睇下對白唔話係超好,但最少唔係腦殘+空範
雖則無啦啦叫你第二集就真係…
爆機可以射爆三上同班Staff…
整體而言,完全無失望

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 04:46 AM   #625
小黑

玩左半個鐘多D,第一關都未完,但真係好正,下下都已經大戰咁
真係好鬼刺激,爽快度又高

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收ps3 game: vanquish 蝦片人 買賣專區 0 09-30-15 06:43 PM
[Rumor] VANQUISH 2 |三上真司 武藤遊戲 電視遊戲討論版 27 06-16-15 04:36 PM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 2 10-08-13 04:52 PM
放/賣 全新未開封PLAT ART 改 Vanquish Sam Gideon shukei 買賣專區 0 07-13-13 01:39 AM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 4 03-26-13 11:31 PM

現在的時間是 01:01 PM

手機版 | APP版