Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-06-07, 09:04 AM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出

個副題得閒再諗

vol.2
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=137289

此篇文章於 05-24-08 10:46 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 04-07-07, 08:15 PM   #2
Seamty2
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
sena
再次進化 領略到點擋進招必殺
Seamty2 目前離線  
舊 04-07-07, 08:34 PM   #3
封印魔劍神式
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
http://jade.tvb.com/schedule/20070424.html

無線播?

5:15
Eyeshield 21 (S)
封印魔劍神式 目前離線  
舊 04-07-07, 09:12 PM   #4
GRACE9266
Junior Member

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 封印魔劍神式 查看文章
http://jade.tvb.com/schedule/20070424.html

無線播?

5:15
Eyeshield 21 (S)
真o既?
仲諗住佢會用 「光速蒙面俠 21」 添

個人認為動畫 畫得好走形 ....

相信除左頭個幾集睇下D 配音之外 都唔會去追
GRACE9266 目前離線  
舊 04-08-07, 01:33 AM   #5
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: GRACE9266 查看文章
真o既?
仲諗住佢會用 「光速蒙面俠 21」 添

個人認為動畫 畫得好走形 ....

相信除左頭個幾集睇下D 配音之外 都唔會去追
動畫版都幾唔掂 ... 而且有 d 劇情好似改動好大 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線  
舊 04-08-07, 12:38 PM   #6
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
開左新topic, 都未覆kinkin之前問仲有咩現實野係漫畫度未出..........

fake punt
即踢放棄球時, 並沒有踢出, 即當栗田將球傳給蛭魔時, 蛭魔無放係地俾武藏踢, 反而自己傳球, 若果傳球失敗, 對方會即時係果個位開波

無限後傳
用於無時間的最後攻勢, 以打欖球的進攻模式, 球員不斷遊走穿插加後傳, 確保唔俾人攬底, 好彩的話搵到空位就爆去touchdown (小弟成日諗住這個會係最終回最後一球的攻勢, 因為會個個人都掂到波)

因為橫傳同後傳係合法, 所以仲可以係有咁既情況
假設門太持球跑緊, 防守球員準備截停佢, 依家sena係後面跑上黎, 以前就試過sena撞走防守球員, 門太就自己繼續跑, 其實門太可以選擇將球傳俾sena, 自己撞走個防守球員

出現大件頭QB
到依家為止, 出現既QB都係傳球形, 並無持球跑陣形

舊 04-08-07, 12:53 PM   #7
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: dondon 查看文章
因為橫傳同後傳係合法, 所以仲可以係有咁既情況
假設門太持球跑緊, 防守球員準備截停佢, 依家sena係後面跑上黎, 以前就試過sena撞走防守球員, 門太就自己繼續跑, 其實門太可以選擇將球傳俾sena, 自己撞走個防守球員
呢個有點難度喎,因為設定上門太係傳球白痴 ..

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 04-08-07, 01:51 PM   #8
dondon
Game Master
XBOX360必玩

傳球唔係要正式美足傳法, 可以係拋或者直接放入後上球員手上

舊 04-08-07, 02:17 PM   #9
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
引用:
出現大件頭QB
到依家為止, 出現既QB都係傳球形, 並無持球跑陣形
其實我成日懷疑真ic返日本後就係轉左打哩個位
C@T 目前離線  
舊 04-08-07, 02:56 PM   #10
金剛月牙

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: C@T 查看文章
其實我成日懷疑真ic返日本後就係轉左打哩個位
唔會掛,照戲情鋪排,阿莧所講的真IC應該係攻擊型跑衛,
係以力量+速度來跑陣(類同阿進)
金剛月牙 目前離線  
舊 04-08-07, 06:53 PM   #11
ROYCHENG
Senior Gamer

引用:
無限後傳
用於無時間的最後攻勢, 以打欖球的進攻模式, 球員不斷遊走穿插加後傳, 確保唔俾人攬底, 好彩的話搵到空位就爆去touchdown (小弟成日諗住這個會係最終回最後一球的攻勢, 因為會個個人都掂到波)
神龍寺的飛龍和金飛龍好像就是這個.....
對神龍寺時是阿含,雲水,一休等人橫傳,後傳來推進(後來有一下由三藏後傳比sena抄到)
ROYCHENG 目前離線  
舊 04-08-07, 09:09 PM   #12
dondon
Game Master
XBOX360必玩

引用:
作者: ROYCHENG 查看文章
神龍寺的飛龍和金飛龍好像就是這個.....
對神龍寺時是阿含,雲水,一休等人橫傳,後傳來推進(後來有一下由三藏後傳比sena抄到)
我的意思唔係於攻勢開始時使用, 而係過左人牆仲不斷後傳攻上去, 神龍寺那個double dragon係好耐之前我都已經估左佢地會用

舊 04-08-07, 09:50 PM   #13
金剛月牙

引用:
我的意思唔係於攻勢開始時使用, 而係過左人牆仲不斷後傳攻上去, 神龍寺那個double dragon係好耐之前我都已經估左佢地會用
神龍寺的飛龍過左人牆都仲可以後傳
金剛月牙 目前離線  
舊 04-08-07, 10:13 PM   #14
dondon
Game Master
XBOX360必玩

當然幾時都可以後傳, i mean好似打欖球咁攻, 我都唔知點講............................

舊 04-10-07, 03:50 PM   #15
ROYCHENG
Senior Gamer

引用:
當然幾時都可以後傳, i mean好似打欖球咁攻, 我都唔知點講............................
我都知你想說什麼,我也有玩過欖球的,
大概是持球的人和一班人一齊向前衝,
持球的人被擒抱前一刻把球後傳,
由後面那個繼續跑...如此類推直到得分(應該是這樣,有錯請指正)

另,動畫版我一直有追(原因是想看怎表達漫畫的動作),
基本上原創部份(1~8x話中間有幾集,8x話打完蜘蛛到現在100話的堆積物)都很垃圾,
而有一些擒抱(好像巨深的高浪)和對抗(瀨那vs陸)做得太誇張.......
101話(下星期日本播)開始全國大賽篇
有一些地方改了,
如武藏改在對盤戶蜘蛛時才亂入,這個還可以接受
(原因應該是番組可能把武藏介紹((就是和足球社比射門那個))推到對西部前才記起加入)
希望對神龍寺那場會做好點....
ROYCHENG 目前離線  
舊 04-10-07, 05:27 PM   #16
~真夜~
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
新的一話好正~~~

瀨那又進步了~~

但上回達陣的分數又被拉開了~

Chain Chronicle:165,033,457 神羅

SD Gundam G Frontier:15925545 OverMan
~真夜~ 目前離線  
舊 04-10-07, 05:35 PM   #17
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
呢度有冇人真係測試過自己40碼跑有幾快?
tylau 目前離線  
舊 04-10-07, 05:52 PM   #18
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: tylau 查看文章
呢度有冇人真係測試過自己40碼跑有幾快?
無記錯好似36米~~
記得蛭魔講過如果快過5秒~~
大部份運動黎講已經算精英~~

我睇怕都唔得~~
低血壓跑幾步就暈~~
毒貓貓‧KIBA 目前離線  
舊 04-11-07, 12:38 AM   #19
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: 美洲豹>w<" 查看文章
無記錯好似36米~~

我睇怕都唔得~~
低血壓跑幾步就暈~~
我諗我都係4.9-5秒左右... 因為足球場上黎講都算快馬... 搵日真係去測下自己幾多
tylau 目前離線  
舊 04-11-07, 02:07 PM   #20
金剛月牙

引用:
作者: 美洲豹>w<" 查看文章
無記錯好似36米~~

我睇怕都唔得~~
低血壓跑幾步就暈~~
我本人是田徑選手,我叫人幫手幫我計過,大至上係4.78和4.81
金剛月牙 目前離線  
舊 04-11-07, 04:30 PM   #21
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: 金剛月牙 查看文章
我本人是田徑選手,我叫人幫手幫我計過,大至上係4.78和4.81
做野之後個人遲鈍晒...
起碼 8 - 9 秒先跑完

不過今話瀨那又進步勒~
唔知會點嬴阿進,期待

Bandit-Anji 目前離線  
舊 04-11-07, 09:20 PM   #22
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
出左23了......正

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線  
舊 04-11-07, 09:41 PM   #23
金剛月牙

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
出左23了......正
係香港版的23, 定係台灣的23??????????
金剛月牙 目前離線  
舊 04-11-07, 11:04 PM   #24
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 金剛月牙 查看文章
係香港版的23, 定係台灣的23??????????
港版文傳~
kin~kin 目前離線  
舊 04-11-07, 11:13 PM   #25
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: kin~kin 查看文章
港版文傳~
今次又咁快 ?! 因為想我地快 d 睇到完場 ??

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:38 PM

手機版 | APP版