Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-20-05, 11:51 PM   #1
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

註冊日期: Jan 2003
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔?

CHECK LIST

牡羊座 03/21 - 04/20
金牛座 04/21 - 05/20
雙子座 05/21 - 06/21 我 06/04
巨蟹座 06/22 - 07/22
獅子座 07/23 - 08/22
處女座 08/23 - 09/22
天秤座 09/23 - 10/22
天蠍座 10/23 - 11/21
射手座 11/22 - 12/21
摩羯座 12/22 - 01/19
水瓶座 01/20 - 02/19
雙魚座 02/20 - 03/20

05/21 - nameH
05/23 - 大覺屋師真
05/31 - Rabe ,DARK ANGEL
06/02 - marspeople
06/04 - OROCHI ,williamsiusuper ,誘肉毛球
06/07 - 燃燒君
06/12 - 蛋卷王 ,kircheis
06/16 - enilyks
06/18 - recosuke ,☆星野琉璃☆

大家chat下雙子座係點既人

我自己雙重人格....完美主義, 有時會好挑剔 ;

好極端, 一係就100%鐘意, 一係就100%唔鐘意 ,
尤其0係感情方面, 一開始覺得果個唔係自己鐘意果type, 就唔會俾機會對方

好奇心重, 無論任何事情都想識;
牙尖嘴利, 但係識見人講人話, 所以人緣唔差

咩都要快,最憎人慢
個腦轉數好快, 講大話唔洗用腦

冇耐性, 唔鐘意等

你的星座命盤

此篇文章於 05-24-05 10:24 PM 被 OROCHI 編輯。
OROCHI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 12:12 AM   #2
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我自己雙重人格....完美主義, 有時會好挑剔 ;

好極端, 一係就100%鐘意, 一係就100%唔鐘意 ,
尤其0係感情方面, 一開始覺得果個唔係自己鐘意果type, 就唔會俾機會對方

好奇心重, 無論任何事情都想識;
牙尖嘴利, 但係識見人講人話, 所以人緣唔差

咩都要快,最憎人慢
個腦轉數好快, 講大話唔洗用腦

冇耐性, 唔鐘意等
o尼d野我都係咁
我6月12的

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。

此篇文章於 05-21-05 12:15 AM 被 鳳熾魂 編輯。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 12:13 AM   #3
Hayato
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
我係
我係多重人格,係唔同場合,性格會唔同左
所以我都唔知我係一個點既人

我識既雙子座朋友,真係全部都好多野講架
Hayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 12:17 AM   #4
鳳熾魂
紅蓮の焔神

我唔知幾點出生測唔到,但o尼d差唔多中哂
多才多藝、見人說人話、見鬼說鬼話、足智多謀、反應靈敏、八面玲瓏、善於交際、懂得隨機應變、充滿生命力、擅長溝通、知進退,有分寸、適應力強、風趣幽默、適應力強、機智、敏捷、喜歡忙碌和變化、主動、活潑而健談、聰慧且多才多藝、具有寫作和語言方面的天才、對時尚有著敏銳的感受力,能夠永久維持著年輕和時髦的外貌。

缺 點
三分鐘熱度、善變、處世缺乏原則、舉一反十,過於神經質、做事蜻蜓點水不深入、過於圓滑、容易緊張、意志不堅定、讓人覺的不可靠、不專心、懷疑心重、善變、雙重性格、缺乏耐性、狡猾、不安份、過人的精力未能發洩時則脾氣暴躁且喋喋不休

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 05-21-05, 12:20 AM   #5
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

引用:
作者: Hayato
我係
我係多重人格,係唔同場合,性格會唔同左
所以我都唔知我係一個點既人

我識既雙子座朋友,真係全部都好多野講架
我又係好多野講 ,冇停口....

多重人格,係唔同場合<-----中晒

舊 05-21-05, 12:32 AM   #6
鳳熾魂
紅蓮の焔神

雙子座基本就係雙重人格,唔同場合有唔同人格

舊 05-21-05, 12:33 AM   #7
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
我都係 6月4日
成日比人笑64事件

此篇文章於 05-21-05 11:44 AM 被 neo2046 編輯。
williamsiusuper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 12:36 AM   #8
recosuke
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDisaaccyl
發表下先

我都係雙子座
我6月18號生日 雙子座第三型

我認同雙子座會有雙重人格
以自己為例
我自己o係學校同o係屋企會係2種完全唔同ge人
o係學校我做野會好積極 好多野講 所以有好多朋友
相反o係屋企 由於父母都要返工搵錢 自己又係獨仔
所以經常會對住部腦自閉

我同意樓主所講
我自己都係一個愛恨分明ge人
而且講野都好率直 重來唔講大話
見到唔鍾意ge我就會say no 鍾意ge我亦會好直接咁開口 特別係感情方面
唔鍾意ge我甚至會刻意避開人
我幾鍾意表達自己ge 某程度上我想多d人注意自己
不過有陣時講野唔識睇人面口 唔識轉彎 le個係我死穴

好奇心重... le樣都係啊
而且對未接觸ge事都可以話有一種肯去冒險ge感覺
所以我學過好多野
鋼琴 單簧管 中提琴
花式單車 golf 騎馬 etc....
不過恆心就真係唔多夠
剩係鋼琴考到grade 8
其他學完 識左就算
八足咁多爪 但係周身刀無張利

轉數快 我都認同啊
不過我自己幾有耐性
等人對我黎講重來都唔係問題
得閒教下同學
由唔識講到佢地識 個滿足感都幾好

不過我會覺得自己係個幾勢利ge人
好多時都係利字行頭
而且成日都有種不甘後人ge感覺

我覺得自己思想比同年ge成熟少少ge...
今年17歲
但係一早set好晒人生目標
好早就知道打死一世工無前途...
一生人 讀完書都20幾歲
初頭出黎做野又要囉經驗先 唔可以奢望咁快就會搵到好工
有穩定收入果陣 又要儲錢結婚買樓俾首期
果陣... 至少都30歲啦
一般人 供層樓都10幾年啦
到我供完果陣咪差唔多50歲
我ge人生咁就過左大半
換黎ge就只係香港社會上一個細到唔可以再細ge單位...
咁就一世人... 我點都唔會甘心...
但係現階段就只可以讀好書
雖然唔係話唔讀書無前途...
不過唔讀書將來可以出人頭地ge機會就真係微d
試問le個世界有幾多個人穿膠花可以穿到有過百億身家

講住咁多先...
其實仲有好多野想講
recosuke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 12:54 AM   #9
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

引用:
作者: recosuke
發表下先

-skip-
我覺得自己思想比同年ge成熟少少ge...
今年17歲
但係一早set好晒人生目標
好早就知道打死一世工無前途...
一生人 讀完書都20幾歲
初頭出黎做野又要囉經驗先 唔可以奢望咁快就會搵到好工
有穩定收入果陣 又要儲錢結婚買樓俾首期
果陣... 至少都30歲啦
一般人 供層樓都10幾年啦
到我供完果陣咪差唔多50歲
我ge人生咁就過左大半
換黎ge就只係香港社會上一個細到唔可以再細ge單位...
咁就一世人... 我點都唔會甘心...
但係現階段就只可以讀好書
雖然唔係話唔讀書無前途...
不過唔讀書將來可以出人頭地ge機會就真係微d
試問le個世界有幾多個人穿膠花可以穿到有過百億身家
講緊我心聲

舊 05-21-05, 01:17 AM   #10
燃燒君
Crazy Gamer
唉,又冇溫書

註冊日期: Oct 2004
我6月7.....
但我唔覺我似雙子座~
野我講得多,但唔叻.反而周不時仲比人串到口啞啞

我亦唔認為我轉數快~

多重人格呢...對住熟人我就好多口,對住陌生人我就冇野講
但呢個好正常吧....大概唔算係咩多重人格~

三分鐘熱度都算係o既~隻隻game打到就爆機就唔會再打

善於交際!?不可能吧.....我社交圈子細得可憐~
而且我好像不太受某類型男生(懶串o個D,溝女王)和女生歡迎~

嚴格D講,應該冇人睇得出我係雙子座人

B:因為今日冇波踢呀嘛
燃燒君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 01:30 AM   #11
誘肉毛球
哈雷小子...

註冊日期: Dec 2001
我都係六四生日

日版 wii fc: 6473-9009-5631-9494 [KKK]
誘肉毛球 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 01:57 AM   #12
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

引用:
作者: 燃燒君
我6月7.....
但我唔覺我似雙子座~
野我講得多,但唔叻.反而周不時仲比人串到口啞啞

我亦唔認為我轉數快~
-skip-
善於交際!?不可能吧.....我社交圈子細得可憐~
而且我好像不太受某類型男生(懶串o個D,溝女王)和女生歡迎~

嚴格D講,應該冇人睇得出我係雙子座人
1st post Check下 你的星座命盤

可能太陽星座effect

舊 05-21-05, 10:28 AM   #13
燃燒君
Crazy Gamer
唉,又冇溫書

註冊日期: Oct 2004
太陽在雙子座,月亮在天秤座,水星在巨蟹座,金星在金牛座,火星在巨蟹座,木星在牡羊座 ,土星在射手座,天王星在射手座 ,海王星在魔羯座,冥王星在天蠍座,上昇星座在金牛座

這個~?

B:因為今日冇波踢呀嘛
燃燒君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 10:37 AM   #14
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
6月18 ..

你的太陽在雙子座 ,你的月亮在水瓶座 ,你的水星在雙子座 ,你的金星在雙子座 ,你的火星在天蠍座 ,你的木星在魔羯座 ,你的土星在天蠍座 ,你的天王星在射手座 ,你的海王星在魔羯座 ,你的冥王星在天秤座 ,你的上昇星座在雙魚座

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 10:42 AM   #15
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
6月2 \

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 11:35 AM   #16
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
至憎雙子,特別係6月4的
你永遠唔知佢想點

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 11:53 AM   #17
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
其實點解特登開一個星座既topic...

係唔係十二個星座都可以開一個?

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-05, 05:18 PM   #18
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 雪舟等楊
你永遠唔知佢想點
點解咁講?

舊 05-21-05, 06:05 PM   #19
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
我21/5 呀~~

有d書話係金牛座架喎…

雙子+金牛…三重人格乎?
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-05, 12:47 AM   #20
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

引用:
作者: 雪舟等楊
你永遠唔知佢想點
我正是

太陽,金星都係Gemini

舊 05-22-05, 12:51 AM   #21
OROCHI
Game Master
素敵と無敵

引用:
作者: 燃燒君
太陽在雙子座,月亮在天秤座,水星在巨蟹座,金星在金牛座,火星在巨蟹座,木星在牡羊座 ,土星在射手座,天王星在射手座 ,海王星在魔羯座,冥王星在天蠍座,上昇星座在金牛座

這個~?
金星係土像既人係慢熱d ge.....

舊 05-22-05, 02:38 AM   #22
Rabe
Crazy Gamer
最強嘍囉lv99

註冊日期: Nov 2002
XBox Live GamertagUndeathwing
31/5 \/

雙重人格, 極端完美主義者, 對不完美的事物會選擇放棄,或破壞後重建(e.g: 打online game升錯1個skill會一係唔再玩隻game,一係new char由頸升過 )

善於策劃,但欠缺行動力 (死症) orz

不組隊主義者

太陽在射手座,月亮在魔羯座,水星在天蠍座,金星在天秤座,火星在天秤座,木星在巨蟹座,土星在金牛座,天王星在雙魚座,海王星在巨蟹座,冥王星在天秤座,上昇星座在處女座

此篇文章於 05-22-05 02:40 AM 被 Rabe 編輯。
Rabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-05, 03:54 PM   #23
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 蛋卷王
我6月12的
add 1
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 12:27 AM   #24
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
5月25.....
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 02:13 PM   #25
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
5月23
對住自己執著o既野會好執著好認真
但覺得事不關己o既事物會不聞不問求其就算. 這個亦影響與人相處果方面慢熱(唔熟o既人同佢講多兩句都覺浪費時間)
唔記仇, 樂觀主義者, 心理年齡比實際年齡細, 脾氣差....不能盡述

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:21 PM

手機版 | APP版