Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-24-07, 04:00 PM   #576
jerrychf
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
香港銅鑼灣廣場地二樓某鋪睇到有 2rd 既 sound track ,不過成 2xx HKD....

另外,無記播 turn a ?? 細路仔點識睇?聽比人鬧,同埋唔太想聽無記配音 (無記最既配音我覺得係叮噹,可惜配大雄個位小姐已經離世...)

(估唔到,文章發左起碼幾個月都仲有人回!)
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-07, 09:14 PM   #577
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: jerrychf 查看文章
香港銅鑼灣廣場地二樓某鋪睇到有 2rd 既 sound track ,不過成 2xx HKD....

另外,無記播 turn a ?? 細路仔點識睇?聽比人鬧,同埋唔太想聽無記配音 (無記最既配音我覺得係叮噹,可惜配大雄個位小姐已經離世...)

呢個post一直都係一定時間就上返來.

証明好野一定有人留意到.

無記 應該冇買turn A.

講真 香港我搵唔到邊個可以配到羅倫呢個角色.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-07, 12:25 AM   #578
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
呢個post一直都係一定時間就上返來.

証明好野一定有人留意到.

無記 應該冇買turn A.

講真 香港我搵唔到邊個可以配到羅倫呢個角色.
羅倫 朴璐美配既角色無記大部份都係愛德華個配音配 佢配我覺得ok 配男又得配女又ok
如果盧小姐未過身佢都幾好

舊 11-25-07, 08:34 AM   #579
Moron of Sonic
猪突猛進.魔魂

註冊日期: Nov 2005
引用:

搵到咪算好囉,我見到未見過實物...
第二隻有turn a turn同aura,ok架喎~
我想問下turn a係咪有四隻sound track架,係阿媽信搵極都冇,但係三隻又唔齊歌...

舊 11-25-07, 09:14 AM   #580
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我未睇過turn A,但經過呢個post既洗禮之後有感到興趣了
其實有一樣野我想問...就係turn A既月光蝶到底係咩野?
因為.......GGEN出親佢都屈晒機.....

謝回答.

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-07, 10:08 AM   #581
猪突猛進.魔魂

微機械散佈...
另,有一說是第五代米粒...

舊 11-25-07, 11:33 AM   #582
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: H-ISM<<蘿莉控形>> 查看文章
我未睇過turn A,但經過呢個post既洗禮之後有感到興趣了
其實有一樣野我想問...就係turn A既月光蝶到底係咩野?

謝回答.
game度唔算屈ga喇
全部game出現ge月光蝶都係超弱化版

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-07, 12:51 PM   #583
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 真!DC 查看文章
game度唔算屈ga喇
全部game出現ge月光蝶都係超弱化版
出full power又會出現黑歷史架啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-07, 12:57 PM   #584
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: H-ISM<<蘿莉控形>> 查看文章

謝回答.
我記得係 什麼納米機械用來分解物質 .

而且根據設定電視版只係發揮左機體原本10%能力.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 06:08 AM   #585
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
又浮上!! XD

暫時看了十集, 是劇情片多於機械人片
用GUNDAM捉牛搬草有點那個 ^^''
不過腦殘角色實在太多, 敵我雙方都是

人設我覺得太舊式, 沒有平成GUNDAM的吸引力
妹妹外形OK, 但性格就簡直集所有討人厭的元素於一身...
哈利中尉騎呢紅鏡造型一點也不討好, 反而卻是忠角!!??

最要命不要胡子, 反而是TURN A TURN... 一聽到就打冷震....

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 11:13 AM   #586
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Jamie 查看文章
又浮上!! XD

仲有用尼洗衫+晾衫

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 12:26 PM   #587
andydy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagandydy
我覺得turn a的故事係咁多套高逹中最好的
主要原因係兩個女主角的故事好搶眼
機體~~可以話係好耐看~愈來愈有型

而我最欣賞的係戰爭唔係為打而打
(唔係好似而家的高逹咁,集集都要打返幾分鐘)

3DS動物之森 Onkit
FC: 4167-4453-4797
andydy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 12:42 PM   #588
AGK

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: andydy 查看文章
我覺得turn a的故事係咁多套高逹中最好的
主要原因係兩個女主角的故事好搶眼
機體~~可以話係好耐看~愈來愈有型

而我最欣賞的係戰爭唔係為打而打
(唔係好似而家的高逹咁,集集都要打返幾分鐘)
故事創新同吸引我係同意, 但係機體我重係覺得好樣衰

只可惜遊戲太多, 時間太少
AGK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 06:06 PM   #589
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: 真!DC 查看文章
仲有用尼洗衫+晾衫
之後掘礦, 行車橋 !!
真是物盡其用創意無限 XD

男は__で勝負!!
舊 03-29-08, 09:30 PM   #590
6eo
美波様!

其實 TurnA 頭個廿集都係唔知係到做咩...
基本上兩句講得曬的劇情拖足廿集

好彩後期開始入番正題, 唯覺得子安的TURNX太遲出現
結局好有味道, 尾曲 月之繭 更加係夾到絕!

OT: 希望出左新街機 Gundam Vs Gundam 會多D人留意TurnA啦
雖然個人希望多D人睇0080多D
睇左4次再睇漫畫都係喊左
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 10:15 PM   #591
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
剛看完二十集
其實都有不少重要劇情, 例如建國滅國, 二人互換, 男扮女, 愛人後代...
確立了人物關係和性格 ^^

男は__で勝負!!
舊 03-29-08, 10:26 PM   #592
猪突猛進.魔魂

引用:
又浮上!! XD

不過腦殘角色實在太多, 敵我雙方都是

人設我覺得太舊式, 沒有平成GUNDAM的吸引力
妹妹外形OK, 但性格就簡直集所有討人厭的元素於一身...
哈利中尉騎呢紅鏡造型一點也不討好, 反而卻是忠角!!??

最要命不要胡子, 反而是TURN A TURN... 一聽到就打冷震....
初段推介第八集,即模型既主題---羅倫的牛(定係羅拉?唔記得添...),主角確認自己既立場,作出相應既行動,記者妹放大事件令戰況得以緩和.
羅倫既表白好令人感動,加上插曲"moon"有點幽怨既旋律,搞到我都有點眼濕濕...
人設覺得太舊式呢,這套可是逆流作品啊!
妹妹個人認定為第二女主角,算是個悲劇人物,越往後看就應該會越喜歡吧...
轉左openning你就會開始懷念吞a吞

舊 03-30-08, 03:26 AM   #593
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
剛看完二十集
其實都有不少重要劇情, 例如建國滅國, 二人互換, 男扮女, 愛人後代...
確立了人物關係和性格 ^^
頭廿集係好睇ga,
而且冇左呢廿集,
後段會乏味好多

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 07:45 AM   #594
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Moron of Sonic 查看文章
初段推介第八集,即模型既主題---羅倫的牛(定係羅拉?唔記得添...),主角確認自己既立場,作出相應既行動,記者妹放大事件令戰況得以緩和.
羅倫既表白好令人感動,加上插曲"moon"有點幽怨既旋律,搞到我都有點眼濕濕...
人設覺得太舊式呢,這套可是逆流作品啊!
妹妹個人認定為第二女主角,算是個悲劇人物,越往後看就應該會越喜歡吧...
轉左openning你就會開始懷念吞a吞
op:西城秀樹
ed:谷村新司

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 10:29 AM   #595
6eo
美波様!

引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
頭廿集係好睇ga,
而且冇左呢廿集,
後段會乏味好多
其實我又唔係話唔重要
但有D地方真係覺得講得太耐... 初中段睇到好脫力...
可能係我太心急...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 10:34 PM   #596
jerrychf

註冊日期: Aug 2004
引用:

好彩後期開始入番正題, 唯覺得子安的TURNX太遲出現
結局好有味道, 尾曲 月之繭 更加係夾到絕!

OT: 希望出左新街機 Gundam Vs Gundam 會多D人留意TurnA啦
雖然個人希望多D人睇0080多D
睇左4次再睇漫畫都係喊左
老天,又浮起....

0080 只睇過一次之後就算睇番,但竟然唔夠擔睇住巴尼陣亡個一刻而直接跳過,個故事設定係高達入面最慘烈最經典,高山文彥既功力由以前到之前套機動警察 3 都係一樣咁正!

個種無奈既感覺係佢先會咁厲害地完全表現到出來,講就講得好平淡,但細心諗既話完完全全係一件無奈既事

turn a 1-20....為後來而鋪路,羅倫的牛係 gundam 史上最為經典既一幕,至少,佢做岩左羅倫呢個角色。而...雖然好衰,但我都要講

我無當過羅倫係主角,因為主角係迪安娜同姬艾爾,gundam 史上最出眾既女 (主) 角

(死火,最近好鐘意睇 d 女角做主角既動漫....薔薇少女睇完之後擺明上左癮,而加重要話重新連載,開心到死!)
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 11:32 PM   #597
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
老天,又浮起....

0080 只睇過一次之後就算睇番,但竟然唔夠擔睇住巴尼陣亡個一刻而直接跳過,個故事設定係高達入面最慘烈最經典,高山文彥既功力由以前到之前套機動警察 3 都係一樣咁正!
i suggest you to read 宇宙的死亡女神

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-08, 11:37 PM   #598
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
其實我又唔係話唔重要
但有D地方真係覺得講得太耐... 初中段睇到好脫力...
可能係我太心急...
我同你相反,
因為有好多唔同既渠道劇透左故事既核心資料(遊戲,forum....)
所以我對後段既劇情冇咩特別既期待,
反而驚訝於前段本來以為唔重要但又幾好睇既劇情

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 02:04 AM   #599
AMONtheBrave

註冊日期: Nov 2004
全套倒A最好睇係有SHINNING FINGER

舊 04-01-08, 08:01 AM   #600
Jamie
バンブラ小職人

終於上到宇宙...
反而我覺得海上追擊, MGS式潛入炸砲台和宇宙中地球人叛亂這幾段很無聊
羅倫性格的確很討好但於戰場上不殺簡直比劍心更天真....

男は__で勝負!!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 248 03-29-24 08:41 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 10:04 AM

手機版 | APP版