Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-17, 02:11 PM   #526
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
479$ 好貴.....
我都覺

不過等咁耐, 都係會買

舊 05-22-17, 02:11 PM   #527
gingq7

註冊日期: May 2008
會成日開黎玩, 買DL版唔駛成日換碟好似好d
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 02:16 PM   #528
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
會成日開黎玩, 買DL版唔駛成日換碟好似好d
係...................

舊 05-22-17, 08:28 PM   #529
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
希望用手制能打出一片天 仲有10日
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 08:34 PM   #530
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
其實愈來愈多人用手掣打大賽, 不過都係歐美地區, 日韓最高水準始終係用大掣.

最近睇大掣時見到 hori hayabusa 都唔貴, 1k 有找.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 08:53 PM   #531
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
其實愈來愈多人用手掣打大賽, 不過都係歐美地區, 日韓最高水準始終係用大掣.

最近睇大掣時見到 hori hayabusa 都唔貴, 1k 有找.
1k... 小弟未出黎做野....
舊 05-22-17, 09:48 PM   #532
wing
格鬥低手

引用:
1k... 小弟未出黎做野....
肥田話左, TK7用到ps3大掣。

舊 05-22-17, 09:49 PM   #533
wing
格鬥低手

引用:

因為韓國日文D高手始終都係玩街機出身,所以慣用大桿.

歐美地區街機一早死得8899, D高手都係家用版出身, 所以有D人都慣用joypad.

舊 05-22-17, 10:24 PM   #534
DOA xA2raeL
DOA玩家

6月1 打唔打?
我是沙包
舊 05-22-17, 10:53 PM   #535
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
因為韓國日文D高手始終都係玩街機出身,所以慣用大桿.

歐美地區街機一早死得8899, D高手都係家用版出身, 所以有D人都慣用joypad.
我唔明, 點解 FR 反而歐美一直有比賽, 即係佢地有 ARCADE ?
舊 05-22-17, 10:57 PM   #536
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
6月1 打唔打?
我是沙包
唔講 FRAME 唔講基本系統都好, 你想玩邊幾個花一日時間出晒 D 招同 SAMPLE COMBO 先.

有 DOA 底你背招應該無難度, 少招既如 JIN KAZUYA 都係得 70 招左右.
舊 05-23-17, 09:22 AM   #537
wing
格鬥低手

引用:
6月1 打唔打?
我是沙包
梗係打la, 不如整條thread 交流psn 名
其實我兩年幾冇打鐵拳應該都好生疏. 雖然未生疏前都已經唔係好打

舊 05-23-17, 10:01 AM   #538
wing
格鬥低手

引用:
唔講 FRAME 唔講基本系統都好, 你想玩邊幾個花一日時間出晒 D 招同 SAMPLE COMBO 先.

有 DOA 底你背招應該無難度, 少招既如 JIN KAZUYA 都係得 70 招左右.

其實真係實用/常用的招, 可能都係得個movelist的一半招左右

舊 05-23-17, 10:07 AM   #539
wing
格鬥低手

引用:
我唔明, 點解 FR 反而歐美一直有比賽, 即係佢地有 ARCADE ?
歐美仲有少量地方有街機, 但我估佢地應該冇FR.... 唔通係用未完成的家用版打...又或者笨大帶機板去?

舊 05-23-17, 10:27 AM   #540
gingq7

鐵拳其實真係太難上手,
鐵拳6我練其中一個角色其中一套空中combo都練成日, 仲要有d角色係練來練去都不能100%出倒, 在實戰中就再更加打折扣, Just Frame果堆就更加唔好提,
跟住呢堆野要100%出倒才只係算係入門...
舊 05-23-17, 10:34 AM   #541
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
其實真係實用/常用的招, 可能都係得個movelist的一半招左右
正式黎講其實每個人廿招乜都夠

點揀果廿招對應唔同對手先至係重點

所以先要背晒先
由手機版發出

此篇文章於 05-23-17 10:37 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 05-23-17, 10:37 AM   #542
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
引用:
479$ 好貴.....
你如果想online打既話之後仲要比錢買埋個online pass的,所以suggest你買六百幾果個deluxe package包埋所有野仲抵D...

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 10:39 AM   #543
Time
AwAkE~!

引用:
BANDAI NAMCO分社有DEMO比佢地搞EVENT,所以長keep住有得試...香港之前C3有一次掂下已經算係咁了...

"の住人"
舊 05-23-17, 10:40 AM   #544
Time
AwAkE~!

引用:
鐵拳其實真係太難上手,
鐵拳6我練其中一個角色其中一套空中combo都練成日, 仲要有d角色係練來練去都不能100%出倒, 在實戰中就再更加打折扣, Just Frame果堆就更加唔好提,
慢慢來啦,TK COMBO相對其他格GAME來講已經唔算太難,掌握到個BIT就OK~加油

"の住人"
舊 05-23-17, 10:54 AM   #545
wing
格鬥低手

引用:
鐵拳其實真係太難上手,

你用咩角? 如果你用asuka feng lili 之類簡單角, 其實出招出combo基本上冇難度, 直情係easy mode, 即係skip左練野果part, 只要記下招學下起身方式就算入到門.

同埋鐵拳仲有一個好處, 就算有d空中combo如果你出來出去都唔穩定, 可以試下用第二set, 或者自己砌一set易出的,最多扣少幾滴,但總有一D係易出同穩定.

此篇文章於 05-23-17 10:59 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 10:55 AM   #546
wing
格鬥低手

引用:
作者: Time 查看文章
你如果想online打既話之後仲要比錢買埋個online pass的,所以suggest你買六百幾果個deluxe package包埋所有野仲抵D...
online pass冇左好耐了..... deluxe 版係包season pass, 即係2個人物,一堆衫同新mode, 但唔包psn+ 年費的.

佢在ps4打開doa, 本身應該有/知道要psn+會員先打到online.

舊 05-23-17, 12:58 PM   #547
DOA xA2raeL
DOA玩家

嚇死我咩 打online要買passXD
舊 05-23-17, 01:07 PM   #548
gingq7

引用:
你用咩角? 如果你用asuka feng lili 之類簡單角, 其實出招出combo基本上冇難度, 直情係easy mode, 即係skip左練野果part, 只要記下招學下起身方式就算入到門.

同埋鐵拳仲有一個好處, 就算有d空中combo如果你出來出去都唔穩定, 可以試下用第二set, 或者自己砌一set易出的,最多扣少幾滴,但總有一D係易出同穩定.
Lili無問題,
但跟住去練Julia呢d中級(?)難度角色已經唔太穩定

Julia而家好似比人cut走埋 雖然我都明佢十分冷門...
舊 05-23-17, 01:22 PM   #549
wing
格鬥低手

引用:
Lili無問題,
但跟住去練Julia呢d中級(?)難度角色已經唔太穩定

Julia而家好似比人cut走埋 雖然我都明佢十分冷門...
Julia.... 冇左咯.

舊 05-23-17, 02:03 PM   #550
gingq7

應該都係決定買DL版, 其實我盡量都係碟版, 不過經過上次DOA成日換碟, 今次都係DL版算

普通版$479
特別版$659 (差價$180), 但其實只係包埋SEASON PASS, sound track和我覺得很難看的金皮skin

Season pass港版我搵唔倒定價, 但美版應該係$24.99 (~$195; 我估港版都係$180), 即係其實無平到;
印象中第一個DLC人好似係2018年頭? 為左sound track和難看的skin早半年俾定$180....ummmmmm..

另外, steam版US$49.99, 差唔多平成HKD$100 ...

標籤
Tekken 7, 鐵拳7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 鉄拳×ロード オブ ヴァーミリオン [出產SE] 開發中止 武藤遊戲 街機遊戲討論版 2 09-23-23 06:33 PM
鉄拳 hybrid collection (CG映画 + Tekken Tag Tournament HD + TTT2 Prologue 街機 demo) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 53 06-26-12 12:31 PM
[3DS] 鉄拳 Tekken 3D Prime Edition | ARIKA開發 | 已售 6402oen 手提遊戲機討論版 125 04-08-12 04:16 PM
鉄拳5DR / 鉄拳5DR Online steve 電視遊戲討論版 148 03-13-08 03:46 AM
鉄拳6(香港已推出) steve 街機遊戲討論版 181 02-09-08 11:21 AM

現在的時間是 07:02 AM

手機版 | APP版