Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-10-13, 08:28 PM   #1376
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 別古勒台 查看文章
一般人大過左就唔睇漫畫,90後是網上看漫畫大的,好難叫到佢地買書或game
我90後都中意買實書睇波

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 08:33 PM   #1377
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 真!DC 查看文章
斷尾係出版社問題吧
獨市冇佢都唔知點買唔太熱門ge台版書

近年漫畫店少左好多
唔止係雲起問題
188由以前4,5間到而家得番一間我覺得的確係dl影響
188唔好講漫畫店,連game舖都開始摺
未必關dl事

引用:
作者: 空調 查看文章
188門口一間,2樓一間(好細間)
仲有2間
2樓那間係咪最初話只能做到5月那間?
HenryAbyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 08:33 PM   #1378
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: mario0606 查看文章
我90後都中意買實書睇波
90後學生時期都未開始興上網睇
果陣都係買開實體書

不過近期開始儲開日版
唔駛等而且小說細本d易擺好多

此篇文章於 06-10-13 08:35 PM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 08:34 PM   #1379
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 別古勒台 查看文章
一般人大過左就唔睇漫畫,90後是網上看漫畫大的,好難叫到佢地買書或game
日漫黃金期己過都係一大原因
日本同香港一樣賣得唔好

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 10:35 PM   #1380
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: 小獅子 查看文章
看了連結才知屯門有得買漫畫 ^^

台版出書表 不過沒圖
http://wawabook.com.tw/comic/0101.php
屯門買書上書軒,不過無得平,儲分換舊書
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-13, 02:43 PM   #1381
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
問題係依家越黎越少好睇的漫畫

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-13, 04:29 PM   #1382
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 基路亞 查看文章
問題係依家越黎越少好睇的漫畫
買到一半中伏賣返出去的就多左……

舊 06-13-13, 05:20 PM   #1383
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
而家好多書都冇睇完一期想快d睇下一期感覺
不過可能自己變左都係一個因素
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-13, 02:27 PM   #1384
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 真!DC 查看文章
而家好多書都冇睇完一期想快d睇下一期感覺
不過可能自己變左都係一個因素
由手機版發出
同電視劇一樣
就算演員得好, 劇情好
冇新鮮感就會大打折扣, 或者被標籤為師奶劇

漫畫畫左幾十年, 仲有幾多新鮮感+好劇情喎
有都唔夠幾十年加埋果堆啦

有新鮮感同潛力果d, 如果唔係大出版社, 好難有港版
台版就算出都唔入貨. 所以而家幾乎只去雲起買漫...

大જિંગ
大징

此篇文章於 06-14-13 02:29 PM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-13, 02:59 PM   #1385
真!DC
Banned User
奉行我道

港劇問題反而係觀眾唔接受新野

有時唔洗一定要新意
黃道劇情做得好一樣好睇

台灣會比較多代冷門小眾野
冇得買台版書都幾麻煩(日版貴)
由手機版發出
舊 06-16-13, 12:36 AM   #1386
Commander
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
我主要買冷門小眾野多
無台版的話會好麻煩
Commander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-13, 02:45 AM   #1387
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
剛剛先留意到, 一直以來辛苦大大了!!!! 無言感激

舊 06-22-13, 12:23 PM   #1388
真!DC
Banned User
奉行我道

岡本倫 本<極黑的布倫希爾德>#1出左中文版(台)
等左好耐

舊 06-24-13, 10:19 PM   #1389
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
188唔好講漫畫店,連game舖都開始摺
未必關dl事

2樓那間係咪最初話只能做到5月那間?
我唔清楚
上星期去就拉左閘

似乎你講得岩
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 11:48 PM   #1390
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
藤子F不二雄大全集 - Q太郎見街!!!
等左咁多年終於有了!!!

舊 06-28-13, 02:54 PM   #1391
fourleaves112
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
one piece最新一期昨日都見街
fourleaves112 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-13, 02:59 PM   #1392
dust11

註冊日期: Aug 2010
HI SCORE GIRL其實有冇出港/台版
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-13, 03:07 PM   #1393
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: dust11 查看文章
HI SCORE GIRL其實有冇出港/台版
台/港暫時都無代理,日就剛剛出左第4巻。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-13, 03:46 PM   #1394
真!DC
Banned User
奉行我道

機神追女攻略#19後面有張HxH電影$5優惠劵
唔計果幾場,有得正式上?
由手機版發出
舊 07-04-13, 04:58 PM   #1395
latfh2002
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
想問問我們都還活著02出了嗎?

雲起fb說出了...但yesteray和today都沒有...所以問問....

暁ちゃんいいレディー!
まったく、第六駆逐隊は最高だぜぇ!
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 09:28 AM   #1396
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
台灣東立尋日出左 封神演義<完全版> 1+2
希望香港有鋪入....

舊 07-10-13, 12:07 PM   #1397
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
大家見到 英雄傳說 空之軌跡(03) 出咗未?
出去雲起問話無,但官網又話出咗

舊 07-10-13, 05:59 PM   #1398
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: jaycom 查看文章
大家見到 英雄傳說 空之軌跡(03) 出咗未?
出去雲起問話無,但官網又話出咗
今日信和雲起見到好似有
由手機版發出
舊 07-12-13, 05:03 PM   #1399
邪教教主
bunchies

註冊日期: Jan 2002
help
找不到hunter 32
烙印戰士出到邊期??
thanks

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 12:40 AM   #1400
號斗丸
Senior Gamer
最強武者

註冊日期: Oct 2006
台灣東立出左封神演義完全版, 香港會唔會有得買?
號斗丸 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:24 PM

手機版 | APP版