Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-24-13, 08:50 PM   #126
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
你問去開果間咭鋪
應該可以訂到
今次 d 貨應該夠
而且仲有幾水
問題係散買有機會貴
利申: 自己o係日本訂左貴貨

舊 10-25-13, 09:24 AM   #127
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
暫定星期六戰modern/edh
地點LC對面SB
人 我 河馬 A大亂入
河馬OK?
相信騎士大大會o係附近,有方法contact既話可能叫到佢黎XD
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-13, 01:59 PM   #128
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
地點LC對面SB
人 我 河馬 A大亂入
河馬OK?
相信騎士大大會o係附近,有方法contact既話可能叫到佢黎XD
我應該只玩到一陣
希望聽日黎到

舊 10-25-13, 03:03 PM   #129
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
地點LC對面SB
人 我 河馬 A大亂入
河馬OK?
冇問題〜
2點ok?

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-13, 03:17 PM   #130
mgsyfw

引用:
作者: Cancer 查看文章
冇問題〜
2點ok?
冇問題,可以早到食野,聽聞除A大再有2位 BOSS 亂入
舊 10-28-13, 06:07 AM   #131
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

剛剛那個星期五砌的edh:

1:大將:lovisa coldeyes
http://tappedout.net/mtg-decks/lovis...es-27-10-13-1/

2:大將:Ezuri, Renegade Leader
http://tappedout.net/mtg-decks/ezuri...er-25-10-13-1/

3:大將:Radha, Heir to Keld
http://tappedout.net/mtg-decks/radha-ld-1/

4:大將:Animar, Soul of Elements
http://tappedout.net/mtg-decks/animar-27-10-13-1/

5:大將:Vorel of the Hull Clade
http://tappedout.net/mtg-decks/vorel...de-27-10-13-1/

計埋之前的deck
Norin
Azusa
Xiahao Dun
Murder King
Maelstorm wanderer

有10副了lol

commander 2013 release後 應該會再多好幾副lol

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 10-28-13, 12:36 PM   #132
etwithme
Senior Gamer
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-13, 10:48 PM   #133
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

今個星期6有冇人出~?
地點:mk lc
時間:2點
如果星期5個日都未有人reply...咁個聚會就取消了

舊 10-29-13, 10:51 PM   #134
mgsyfw

星期六會出現
繼續打modern XD
舊 10-29-13, 11:37 PM   #135
ammms
渣根懦夫

引用:
星期六會出現
繼續打modern XD
呢兩個星期出唔到
不過上次同無口打得好刺激
SB 人多我地上左 LC 玩
如果唔係大家就可以目睹無口用 Mana Leak counter 我支 Condescend o既英姿

舊 11-03-13, 05:38 PM   #136
david
The One

註冊日期: Mar 2002
想問O下你O地用邊隻牌子咭套?幾錢有幾多個?同O係香港邊到買?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-13, 06:23 PM   #137
ammms
渣根懦夫

最常見好似係日本卡通咭套?
Ultra Pro 都有用過
Quality 比以前退步了
KMC 透明果 d 都幾好

舊 11-03-13, 11:22 PM   #138
david
The One

引用:
作者: ammms 查看文章
最常見好似係日本卡通咭套?
Ultra Pro 都有用過
Quality 比以前退步了
KMC 透明果 d 都幾好
KMC呢隻?

同呢隻比邊個好O的?

香港賣幾錢一PACK?多買有無得平?

我呢邊無KMC賣,得ULTRA-PRO MATTE,個閃閃LOGO好刺眼...

---
舊 11-04-13, 11:15 AM   #139
ammms
渣根懦夫

其實 ultra pro 唔係粗暴咁洗的話
我覺得可以接受
KMC 要買透明
因為外國有 report 佢隻金屬色咭套會甩色
長期用的話你張咭底會變色

另外原來 Yellow Submarine 終於番左 C13 貨了
英日都有得 order
不過價錢就 ....

舊 11-04-13, 11:43 AM   #140
david
The One

其實ULTRA PRO我睇REVIEWS SO FAR真係唔差,只係個閃閃LOGO真係呢...

A大你係用HYPER MATTE CLEAR?香港賣幾錢一包?有無一箱/條咁賣O架?

---

此篇文章於 11-04-13 12:18 PM 被 david 編輯。
舊 11-04-13, 01:20 PM   #141
ammms
渣根懦夫

我要番去睇睇先
我唔係買過好多
但有一隻 Hard, 硬身的咭套好厚好好用
不過要慢洗
如果唔係會界損手

舊 11-04-13, 02:22 PM   #142
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
附上星期 commander 2013金礡圖~~
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-13, 07:27 PM   #143
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
to david

我好多時會去長沙灣天悅買卡套
果邊大多數賣動漫卡套,大概60至80蚊不等
如果係淨色卡套都好似差唔多價錢,但係有100個
最平係透明,平到10蚊有交易
但我只會用黎包雙套用

舊 11-05-13, 12:14 AM   #144
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: etwithme 查看文章
附上星期 commander 2013金礡圖~~
我今個星期pass 了
星期6 我都唔得~
下星期見(?)~~~

舊 11-06-13, 02:10 AM   #145
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
2013年初卡套經驗

KMC 我只會用matt, 其他生產線用多了會黏, 而且不好洗牌

Ultra Pro同樣只推matt或磨沙光面. Matt是較貴只有5隻色那個, 其他一般銷售線就有些奇怪色那些還好(紫/橙). 透明可以用有雷射標誌的那面做卡背, 不過我覺得材料和一般生產線的非常不同. 而Ultra Pro近年出名是爆邊, 但如果洗牌不是非常粗暴其實沒有很大問題.

動漫/ACG繪圖卡套就主要由武士道和耶菜推出, 不過就要留意大小, 有賣比較小是另一條完全不同的生產線. 白說質素一般, 主因印彩圖所需的材料和墨都是特別/不同/有限的, 加上是預了你用兩層不想弄花卡套圖所以外層的還是最重要.

另外有一隻叫Dragon Shield但比較小見或要上網訂而且算貴, 但不論洗牌和耐用都是知名的. 只是質素控制上一般, 卡套剪裁有時參次, 因為是小型公司生產的關係.

(碎碎念)

此篇文章於 11-06-13 02:13 AM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-13, 08:45 PM   #146
ammms
渣根懦夫

簡大有冇買 Commander 2013?

黎緊新產品
無口最愛 playmat:

數字兄最愛咭套:

我其實想入:

個設定根本就犯規了吧

舊 11-06-13, 09:20 PM   #147
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
引用:

**Dragon's Crown卡套**
個設定根本就犯規了吧
Commander 2013沒有買, 只對一組有興趣.

Dragon's Crown我還沒玩(汗, 不過卡套的圖確實是不錯.

(碎碎念)
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 02:22 AM   #148
mgsyfw

引用:

黎緊新產品
無口最愛 playmat:

數字兄最愛咭套:

我其實想入:

個設定根本就犯規了吧
不愛巨J啊,冇咁重口味
如果揾到有畫師畫既R18 PLAYMAT/套(男性向,謝絕以任何男角為主物) 其實都想入非MAGIC畫既野(毆
舊 11-07-13, 10:00 AM   #149
ammms
渣根懦夫

買巨 J playmat
再加好男人咭套
對面即刻投降

舊 11-07-13, 04:59 PM   #150
mgsyfw

引用:
買巨 J playmat
再加好男人咭套
對面即刻投降
睇黎我就係投降果個
好男人卡套就有印象
A大你唔係講緊某今個星期出唔到黎既玩家咩?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 12:59 AM

手機版 | APP版