Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
skyED 07:42 PM 03-05-17
作者: mario0606:
ACE會小10個,如果某D角色(例如:舞人、萬丈)
想盡早上ACE可以裝
Thanks
pet3 11:19 AM 03-06-17
作者: nds:
Final boss 3回行動, hp 20 萬不算太強

我唔係這隻既

我是20隻3萬高攻高命2回行動的大佬海
STRIFE 11:24 AM 03-06-17
隱藏版係2x隻3萬3血,total 6x 回合行動既boss
我一周目就係呢邊
pet3 11:24 AM 03-06-17
作者: STRIFE:
隱藏版係2x隻3萬3血,total 6x 回合行動既boss
我一週目就係呢邊

剛出場的回合是她行動....(眼神死)
還要被圍著
直接死了5-6部高達

但又因為中間站了一台400格 十改的魔神0
無腦站著反擊(必中,鐵壁)
一回合就清了她們一半
STRIFE 11:27 AM 03-06-17
作者: 血之淚:
今集ARX8真係污名返上
無論演出定係性能都可以稱得上係主力級
本身對fmp冇興趣
演出同z一樣都係咁廢,唔該炒左做動畫條友
講能力亦都覺得廢

一周目出佢係因為關智一,2周目絕對唔會再用佢
STRIFE 11:33 AM 03-06-17
作者: pet3:
不過 一部400格 十改的魔神0 站著反擊
一回合就清了一半
用呢部比起大和號更加親生仔既機比冇乜意思喇
我打果陣當佢出呢批boss果陣係差唔多所有機體行動完,而且係左鄰右里
敵回合果陣都俾佢隊爆左幾部機,load番save全體掛番d精神先冇咁甘
pet3 11:34 AM 03-06-17
用呢部比起大和號更加親生仔既機比冇乜意思喇
我打果陣當佢出呢批boss果陣係差唔多所有機體行動完,而且係左鄰右裡
敵回合果陣都俾佢隊爆左幾部機,load番save全體掛番d精神先冇咁甘
我是直接她出場時就是她回合
她清我場同時清到差唔多無人
她就自己找死去撩魔神0
HM 11:43 AM 03-06-17
簡單d,求其爆幾部鐵女神開大和號event,解封左波動炮之後,直接大和號魂+必中->防禦技能無視+再動(EX技能)->波動炮MAP->HIT&AWAY->魂+必中->防禦技能無視+再動(EX技能)->波動炮MAP->HIT&AWAY(LOOP)

唔夠EN用補給精神,唔夠SP用期待,一回合即刻清場
aquarius 05:26 PM 03-06-17
本身對fmp冇興趣
講能力亦都覺得廢

講真
Z嘅動畫演出其實連BX都及不上
今次V可能好番少少
但作為系列主打仍未足够
ALEX CHOW 06:04 PM 03-06-17
GETTER首勇壮有幾長
hktkocjw 01:13 AM 03-07-17
作者: 雙日:
設定>顯示器>顯示區域
拉到最大,再關game重開

Sent from my iPhone using Gaforum
攪掂了, 謝謝大大
廢人 01:21 AM 03-07-17
ture end boss 自回合就比波動砲清晒.....
血之淚 11:48 AM 03-07-17
本身對fmp冇興趣
講能力亦都覺得廢

等等先
演出唔講住,因為咁主觀嘅野無謂口同鼻拗

但係能力方面我要平反,要平反嘅係換裝前嘅ARX8,換裝之後係冇咁好用
有着彈地圖炮、兩人精神有魂有覺醒、ACE屈機
今集人人都可以學130氣1.2倍攻之後宗介可以話係首選技

全人加10氣+鬥爭心Lv3+ACE=開場已經1.2倍攻
如果拎埋GAce可以開場無雙,想要地圖炮方便清場可以學埋戰術待機
腳短有加速,太遠打唔到有突擊+狙擊
佢個問題係ARX7果陣真係太廢同埋有幾招空B,換裝之後部機都係空B呢個真心燥底
pet3 11:55 AM 03-07-17
作者: 血之淚:
等等先
演出唔講住,因為咁主觀嘅野無謂口同鼻拗

但係能力方面我要平反,要平反嘅係換裝前嘅ARX8,換裝之後係冇咁好用
有著彈地圖炮、兩人精神有魂有覺醒、ACE屈機
今集人人都可以學130氣1.2倍攻之後宗介可以話係首選技

全人加10氣+鬥爭心Lv3+ACE=開場已經1.2倍攻
如果拎埋GAce可以開場無雙,想要地圖炮方便清場可以學埋戰術待機
腳短有加速,太遠打唔到有突擊+狙擊
佢個問題係ARX7果陣真係太廢同埋有幾招空B,換裝之後部機都係空B呢個真心燥底
同樣要大養先變勁的話

我養其他機好過啦
ryvius123 12:55 PM 03-07-17
今集nu漏斗都係空b, 所以佢同axr7/8我都比米粒引擎佢, 一次過解決地形同腳短問題

另外ntd今次好似唔係好閃得, 明明我表上面巴垃圾閃避係最高
雷火武 01:36 PM 03-07-17
ARX我一周都係非主力5改

Unicorn又係重裝型唔及基本型好用
但報喪女妖仲慘,無勁招係size 無視
ultimawk 02:10 PM 03-07-17
作者: 雷火武:
ARX我一周都係非主力5改

Unicorn又係重裝型唔及基本型好用
但報喪女妖仲慘,無勁招係size 無視
FA unicorn 運動性低過普通都合理
最唔明係裝甲 FA 1300, 普通係1700...
ryvius123 03:46 PM 03-07-17
剩係計裝甲唔計本體的話都合理架
Eclair 03:53 PM 03-07-17
我格納庫根本無咩ARX-8、都無宗介
只有ボン太くん(今集仲要多左招)

認真...自軍FMP堆機戦闘アニメ真係好唔流暢...好生硬
反而敵人D ラムダドライバ既動作幾好
Gundam MK-2 04:15 PM 03-07-17
其實FMP動畫內堆AS動作本來就係咁……
我認為係原作風格(本身就生硬,敵人ラムダドライバ機特別靈活),睇返動畫就明白

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送
小昭Teddy 04:57 PM 03-07-17
今集唔係world of warship咩???
GN00508771 05:09 PM 03-07-17
作者: Gundam MK-2:
其實FMP動畫內堆AS動作本來就係咁……
我認為係原作風格(本身就生硬,敵人ラムダドライバ機特別靈活),睇返動畫就明白

有d人被w既演出寵慣左

w既ARX7 係幾好流暢
Gundam MK-2 05:14 PM 03-07-17
作者: GN00508771:
有d人被w既演出寵慣左

w既ARX7 係幾好流暢
我更想知有幾多人有睇原作

ryvius123 05:52 PM 03-07-17
近呢幾集機戰有時覺得比"還原原作"呢幾個字限死佐, 好似as系列生硬就係例子, 當然有d戰鬥畫面還原原作係做得好既, nu, z, zz 大招都好正

不過as呢d還原會有問題既不如自己再新編排好過 (題外話: 跟足原作的話如果新雷登第時入機戰問題仲大) , 打得機戰很有就係想睇d超越原作既事, 比如誇作品或同作品夢幻合體技, 而家都唔見哂

我從使用 nokia 的 3310 發送
雷火武 07:33 PM 03-07-17
其實連創聖大天使同創聖EVO
相差12000年都可以同時出
應該無咩無可能
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

返回主題版面