Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-17, 08:35 PM   #226
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
剛剛開始,實會再更新,
望佢會出多d挑戰活動,
好似cc咁,得主缐打都係悶,
而家可能只係俾你操吓系統,
朋友系統一定要加嘢,而家有等於冇咁,
同埋相同人物點解可以一齊出戰....哩個應該好快改..
地圖細唔緊要,我幾鐘意,因為場場都似以前每關後半boss戰咁,
反而過關後到新關又大大版,如果電話都要慢慢打上去我就覺得煩,
不細還細,駛唔駛一開始就窄都企都企唔到,
羽毛數量我又覺得冇咩,玩過其他game,就知5星一向係可遇不可求,
如果升級羽毛量大減,咪成街都5星...
點數隨機其實我都幾鐘意,咁樣應該會減少玩家一式一樣隊型,
甚至第日有挑戰關卡時,攻略方法都有分別~(就算相同人都跟唔到人十足十咁打)
擔心反而係任天堂效率,可唔可以做到時常有活動~
而家個頭開得幾好,可以加嘅嘢仲有大把~(如果搵到食又宣傳到的話)
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 10:01 PM   #227
nestlch
Senior Gamer

註冊日期: May 2014
故事真係好薄弱,火紋啲人物性格其實好多都好鮮明,
揾幾個做重心之後拉埋男女主角寫都應該唔會HEA到咁,
係咪冇錢請WRITER,定係預咗啲人唔睇故事架⋯⋯
nestlch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 10:46 PM   #228
任意
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2012
故事我真係all skip晒 XD

舊 02-05-17, 10:49 PM   #229
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
問一下每日任打既人係咪只會掉1,2星
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 11:16 AM   #230
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
hard都打左一半,最得意反而係粉紅盾個技,推人上去比想像中有用好多,但自己超難升lv

引用:
作者: 小嘉 查看文章
以前再舊版邊有得你洗
版圖中斷左再開會無左SAVE
同埋真係隨機到最後分別唔會好大
點會無得洗,儲到主力角色條exp bar就滿先過版,下版一開波即升級,唔得返順德
雖然我唔會做

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 11:44 AM   #231
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 大破人間 查看文章
http://appmedia.jp/fe-heroes-wiki/635738

appmedia又有角色評價, 可以參考一下
抽到リョウマ, 但抽極都無タクミ 和 ヘクトル 睇表先知原來FOCUS都唔唔一定最勁
不過玩到HARD第9關, D敵人真係要有剋先好打
無剋屬7成都係7傷拳, AI 又敵不動我不動, 唯一好佢好似唔一定會圍死HP最少O個隻
舊 02-06-17, 11:59 AM   #232
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: mouseccy 查看文章
抽到リョウマ, 但抽極都無タクミ 和 ヘクトル 睇表先知原來FOCUS都唔唔一定最勁
不過玩到HARD第9關, D敵人真係要有剋先好打
無剋屬7成都係7傷拳, AI 又敵不動我不動, 唯一好佢好似唔一定會圍死HP最少O個隻
點解我多數都圍死,
除非隔離個被剋屬又唔係反撃範圍,佢都或者會打佢,
死咗都好慘,嗰版d exp同lv都會冇哂~
另外用技能係咪應該加翻exp,加血都係技能,有exp加,
但跳舞冇exp嘅....@@
個舞者唔可以跳舞,要上前場打人先可以拎exp....又易死..
舊 02-06-17, 12:13 PM   #233
小嘉
The One

抽左1pack

總結中左5星馬老師,露琪亞,Lin , 風神弓,馬列古 , 仲有隻降左一星既澤城

歐洲人開局
但都係一隻三星奶都無
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 12:29 PM   #234
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 小嘉 查看文章
抽左1pack

總結中左5星馬老師,露琪亞,Lin , 風神弓,馬列古 , 仲有隻降左一星既澤城

歐洲人開局
但都係一隻三星奶都無
只出4隻既情況下, 其實無奶都OK, 我抽左隻5星奶都冇上過場
一直都係, 斧+劍+魔法+龍人
舊 02-06-17, 01:00 PM   #235
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
落奶打法主要係幫隻引怪角或換血時補返既戰術

而且奶升高後,多數奶完會全地圖自軍上個buff,幾有用

另外幫升新抽低等角時都好方便,又會有經驗吸下
由手機版發出
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 01:18 PM   #236
貓太部
Crazy Gamer

抽咗隻5星龍騎ミネルバ,
lv 1攻已經24-25
而家lv25 攻44速28
暫時玩緊打惡夢1-2章見乜劈乜,配埋跳舞一回合可劈2隻@@
舊 02-06-17, 01:42 PM   #237
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 貓太部 查看文章
抽咗隻5星龍騎ミネルバ,
lv 1攻已經24-25
而家lv25 攻44速28
暫時玩緊打惡夢1-2章見乜劈乜,配埋跳舞一回合可劈2隻@@
話說有邊幾隻跳舞角介紹下
我手上好似唔見有人開技可以令人2回行動
PS: 我玩英文版的
舊 02-06-17, 01:48 PM   #238
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 小Ray 查看文章
落奶打法主要係幫隻引怪角或換血時補返既戰術

而且奶升高後,多數奶完會全地圖自軍上個buff,幾有用

另外幫升新抽低等角時都好方便,又會有經驗吸下
由手機版發出
IC, 如果用呢種打法, 我好似都可以玩下
奶+EFFIE+2隻攻擊
舊 02-06-17, 01:53 PM   #239
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
話說有邊幾隻跳舞角介紹下
我手上好似唔見有人開技可以令人2回行動
PS: 我玩英文版的
一隻3或4星火劍,オリヴィエ
一隻5星水槍,アクア
由手機版發出
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 01:54 PM   #240
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
課左2PACK+埋打關GE石~~
リン 出左4隻=.=
カミラ+レオン+ヘクトル+ロイ+サーリャ

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 01:54 PM   #241
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
打到8章第3次5連先中到隻3星奶阿伯,之前冇奶用成日要搏血好煩,另外2隻4星2隻3星,4星主角系roy,原來有動畫睇,另外隻4星係藍法師

我覺得隻game遲早每種武每隻色都要升定1兩隻輪換,打到愈後愈覺得唔克人難打好多
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 02:06 PM   #242
Eking

註冊日期: Feb 2006
我打到依家都係冇healer, 冇乜問題

舊 02-06-17, 02:09 PM   #243
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 小Ray 查看文章
一隻3或4星火劍,オリヴィエ
一隻5星水槍,アクア
由手機版發出
謝謝, 搵到オリヴィエ, 水槍應該抽唔中
舊 02-06-17, 02:11 PM   #244
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: ShinDou 查看文章
打到8章第3次5連先中到隻3星奶阿伯,之前冇奶用成日要搏血好煩,另外2隻4星2隻3星,4星主角系roy,原來有動畫睇,另外隻4星係藍法師

我覺得隻game遲早每種武每隻色都要升定1兩隻輪換,打到愈後愈覺得唔克人難打好多
係, 有剋就差唔多同級可秒
無剋有時寧願比對手打第一下之後第2回合大家殘血可以出手先
舊 02-06-17, 02:22 PM   #245
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
係, 有剋就差唔多同級可秒
無剋有時寧願比對手打第一下之後第2回合大家殘血可以出手先
明明係有剋仲可以打反擊果下
無剋係比人秒(sosad
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 02:23 PM   #246
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: HakiK 查看文章
明明係有剋仲可以打反擊果下
無剋係比人秒(sosad
由手機版發出
如果無被剋應該唔會秒, 我見我隻ROBIN好多時都可以挨2~4下先死
舊 02-06-17, 02:41 PM   #247
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: nestlch 查看文章
故事真係好薄弱,火紋啲人物性格其實好多都好鮮明,
揾幾個做重心之後拉埋男女主角寫都應該唔會HEA到咁,
係咪冇錢請WRITER,定係預咗啲人唔睇故事架⋯⋯
引用:
作者: 任意 查看文章
故事我真係all skip晒 XD
中晒POINT
手遊的故事根本冇人CARE, 求其寫都得啦

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 02:49 PM   #248
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
都唔係架,fgo真係好多人係為故事入坑
cc個故事都唔差丫

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 03:38 PM   #249
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
原來スペシャルマップ多左兩關
每關有3石送
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 04:12 PM   #250
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
你地pvp幾多分?
剛剛7場上級,4千分,排12xx位
有無人試過唔用4隻加分角,換隻補,唔死人會唔會高分d?
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 12:47 PM

手機版 | APP版