Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
攻略及心得交流區>SD GUNDAM G GENERATION GENESIS[攻略情報更新中]
fufufu123456 12:58 PM 11-27-16
ZZキャラ.スーン唔知點解會同一種ability學兩次
一開始已經有逆襲,到15lv又學多次,唔知系可以double效果還是只系bug

另外好開心竟然有鐵壁三人組
總算可以砌返隊完完整整既サダラーン隊,唔使好似上幾集咁要用埋グレミー、ラカン呢班叛徒
HakiK 01:33 PM 11-27-16
作者: Kain:
一睇年表就R頭點解一年之內可以塞到咁多野落去
順住打升到有HI-NU但係仲打緊澳洲白狗
全部17個故事有11個係一年戰爭
仲要好多都塞係V作戰同礦山奪回作戰之後,
唔係聯邦根本連MS都無
果2,3個月密集到呢
D科技更加係飛躍 2個月內吉姆同GUNDAM強化到離哂譜
Squall-Lucifer 02:13 PM 11-27-16
作者: HakiK:
仲要好多都塞係V作戰同礦山奪回作戰之後,
唔係聯邦根本連MS都無
果2,3個月密集到呢
D科技更加係飛躍 2個月內吉姆同GUNDAM強化到離哂譜
因為是越補越多,目前已經補到聯邦軍的MS早在7月已經有部份投入了實戰測試了
V作戰的數據是在木馬去到月神二號之後就發回地球,那時候好像只是補強個OS......
尼路 02:29 PM 11-27-16
一年戰爭太多了吧……順住升都一推帶袖的/S高/ZZ時期的機……但重打緊渣古……不過Z系列居然跳晒連MK2都無升到就直接ZZ(核戰機直去)……因為UC太多舊機帶袖升級版之過?
雷火武 03:27 PM 11-27-16
請問白金洗唔洗將一個關卡3種難度都完成哂?
尼路 03:31 PM 11-27-16
作者: 雷火武:
請問白金洗唔洗將一個關卡3種難度都完成哂?
任務好似有個要單一系統各難度完成,所以都係要做的吧?
Lamsze 03:39 PM 11-27-16
今集有無CG片睇?即係果D特殊劇情有CG
Dr.KOF 03:47 PM 11-27-16
Zeta3號機開發左2個隻係咩?
nqm 06:49 PM 11-27-16
開左game幾日,打左幾版0079

好奇d故事點解跳得咁快...打完老虎連三連星都跳埋去左查布羅= =

係其他外傳故事會補番定前幾集都係cut得咁利害?(我對上一隻g-gen係f,打後完全無接觸過)
chow263 06:57 PM 11-27-16
作者: nqm:
開左game幾日,打左幾版0079

好奇d故事點解跳得咁快...打完老虎連三連星都跳埋去左查布羅= =

係其他外傳故事會補番定前幾集都係cut得咁利害?(我對上一隻g-gen係f,打後完全無接觸過)
睇制作者心情, 比如11集有ms但得2關既08小隊,又比如6集有5關既IGLOO
mario0606 08:07 PM 11-27-16
作者: chow263:
睇制作者心情, 比如11集有ms但得2關既08小隊,又比如6集有5關既IGLOO
IGLOO真係足本重溫
Sar8 08:37 PM 11-27-16
08ms得兩話

起碼都要有3話啦下化
pet3 08:38 PM 11-27-16
劇情跳好大
又無錢買機

剛開始有陸系ms 就轉太空了
nqm 08:40 PM 11-27-16
作者: pet3:
劇情跳好大
又無錢買機

剛開始有陸系ms 就轉太空了
同你一樣,死慳死抵買左部陸上艦就同我剷左上去打魔霸...
HakiK 09:44 PM 11-27-16
其實佢預玩家係玩過哂spirit
今集長既都係spirit唔齊既故事
0079/08ms spirit都已經開刀開好狠

我係好不滿點解一直無缺席既S去到今集反而無
Squall-Lucifer 09:59 PM 11-27-16
那你是否要原祖高達打夠10版?
ZETA和ZZ各10版才滿意?
siuterry 10:14 PM 11-27-16
其實以前GGEN 計得好好, 0079 既機唔會比你過份開發跳到去Z 既機, 一定要你有GP 系或Z 既機先比你升落去, 只要你順著去玩, 就唔會變到好無敵, 起碼要過到好後期先屈到機, 而家呢隻就冇需要"設計", 就咁開發都變到神級機, 呢隻game 變左速食game
nqm 11:07 PM 11-27-16
我本身期望係一路打一重溫下故事,所以見佢cut成咁係幾愕然,名場面cut到7788,連字都唔提多隻,得番d大戰役打下

當然可能係自己一開始就期望錯左方向既

希望玩落其他故事會完整d啦
Squall-Lucifer 11:12 PM 11-27-16
都是那句,笨呆你欠我一隻GGEN F2
pet3 11:12 PM 11-27-16
G3還是NT1 會變MKII ?

我之前見過但忘記了(因為我選了進化做MKIV>MKV)
Sar8 11:20 PM 11-27-16
只能講

每次新一個世代既Ggen,第一集都係半成品....
fami~yan 11:41 PM 11-27-16
作者: Sar8:
只能講

每次新一個世代既Ggen,第一集都係半成品....
但係...我覺得有BREAK果D...集集都係半成品...

今次GENESIS我覺得完勝...
benltc0000 11:46 PM 11-27-16
作者: fami~yan:
但係...我覺得有BREAK果D...集集都係半成品...

今次GENESIS我覺得完勝...
以前最痴線係打打下UC系列BREAK隻seed機出黎,唔知想點
Carmine 11:51 PM 11-27-16
spirit的08ms都是只有兩關

正確一點的說法是
今次的關卡除了spirit沒收錄劇情的作品外
基本上是以spirit的關卡為基底remake的
所以各作品的關卡數目基本上是一樣
Sar8 11:58 PM 11-27-16
bandai係間好x懶既廠

你叫佢地將UC外既高達作品以而家故事式去整...佢最大既機會就係拆開剩出UC年外既高達

之後再出一集新將兩套合埋就算

以前psp果隻ggenP ,佢都係拿F資源重用,但因為果陣岩岩出完Seed+Seed-D先會同你加呢兩套既故事mode
但原本既F既關佢都係cut
標籤:G-Gen, Gundam, 攻略
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面