Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 35  ... 最後
電視遊戲討論版>バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中)
DC 97 01:02 PM 01-28-17
打爆左~好驚嚇
不過唔似BIO
DevilElvis 02:52 PM 01-28-17
作者: TSZ:
甘就要買個日版玩下拉
出面賣幾錢?
DevilElvis 06:42 PM 01-28-17
全球250萬出貨

赤兵尉SETH 01:21 AM 01-29-17
上nico睇人玩日Z版真係好和諧....普通版係咪連傷口都無?
DevilElvis 04:23 AM 01-29-17
作者: 赤兵尉SETH:
上nico睇人玩日Z版真係好和諧....普通版係咪連傷口都無?
點和諧法?
赤兵尉SETH 07:58 AM 01-29-17
作者: DevilElvis:
點和諧法?
怪物以外有關頭部破壞既畫面無晒
最精彩個幕"深喉"無左
mrk 12:29 PM 01-29-17
作者: DC 97:
打爆左~好驚嚇
不過唔似BIO
有↓+O=180°轉身,又心跳手錶,又刀仔,
主要係BIO5班底製作,
玩左咁多集正傳o既我都覺得好有BH感覺!
DevilElvis 04:12 PM 01-29-17
怪物以外有關頭部破壞既畫面無晒
最精彩個幕"深喉"無左
Oh…連警察果下half cut都冇?

都係等平平少入嚟儲算
GN00508771 04:53 PM 01-29-17
Oh…連警察果下half cut都冇?

都係等平平少入嚟儲算

完好無缺w
真!DC 05:16 PM 01-29-17
作者: mrk:
有↓+O=180°轉身,又心跳手錶,又刀仔,
主要係BIO5班底製作,
玩左咁多集正傳o既我都覺得好有BH感覺!
竟然係最頹既bh5班底?
挽回汚名嗎
由手機版發出
DevilElvis 05:32 PM 01-29-17
作者: 真!DC:
竟然係最頹既bh5班底?
挽回汚名嗎
由手機版發出
BH5最高銷量ma
真!DC 05:35 PM 01-29-17
BH5最高銷量ma
我意思係驚訝最冇新意的bh5 班底竟然開發出有新意既一集
由手機版發出
DevilElvis 05:51 PM 01-29-17
作者: 真!DC:
我意思係驚訝最冇新意的bh5 班底竟然開發出有新意既一集
由手機版發出
管理層嘅嘢……
2009 06:50 PM 01-29-17
趁有價賣咗先

等完全版
daihamlop 06:52 PM 01-29-17
即係咁……
我又以個人觀點評吓今集Bio

首先講VR,因為我係以VR去玩,
所以用VR同無用,係差唔多等如玩緊兩隻唔同games咁,
我諗大部份人用VR玩完而又適應咗,
都無興趣用番電視去玩,因為個感覺同體驗真係完全兩回事,
以VR games計,佢絕對係AAA級。

第二,有唔少版友話第一身唔玩,唔似Bio唔玩etc etc
但係如果將佢計入Bio系列,
我自己評價佢係同Bio4一樣,係Bio系列嘅頂級之作。

反而我係可惜點解Gapcom要將呢隻game計入Bio,
因為佢明明係一隻有潛力可以成為一個名系列,
一個成功新IP誕生嘅遊戲,
將佢叫做Bio7,我反而覺得係浪費,
不過Gapcom嘅風險管理咁決定都無計……
神名レオ 07:09 PM 01-29-17
作者: daihamlop:
即係咁……
我又以個人觀點評吓今集Bio

首先講VR,因為我係以VR去玩,
所以用VR同無用,係差唔多等如玩緊兩隻唔同games咁,
我諗大部份人用VR玩完而又適應咗,
都無興趣用番電視去玩,因為個感覺同體驗真係完全兩回事,
以VR games計,佢絕對係AAA級。

第二,有唔少版友話第一身唔玩,唔似Bio唔玩etc etc
但係如果將佢計入Bio系列,
我自己評價佢係同Bio4一樣,係Bio系列嘅頂級之作。

反而我係可惜點解Gapcom要將呢隻game計入Bio,
因為佢明明係一隻有潛力可以成為一個名系列,
一個成功新IP誕生嘅遊戲,
將佢叫做Bio7,我反而覺得係浪費,
不過Gapcom嘅風險管理咁決定都無計……
都冇計,現實係game廠都要開飯
見今集差評嘅位,係流程短,怪少,同之前系列嘅故事接近無關
就令人聯想到,隻game學你講本身可能真係一個新ip
但見呢家出貨出左250萬
證明用bio hazard7呢個名係正確
你諗下用新ip去出,以今時今日個環境賣到25萬算好好
天野 08:33 PM 01-29-17
都唔明點解日版呢方面咁保守
而佢地既AV又咁開放

之前GC Bio4為左爆頭都係買美版
今時今日日本都冇變
赤兵尉SETH 08:48 PM 01-29-17
當新系列出又會有人話點解唔係Bio

今集差評除左流程短,怪少
仲有解謎太少太簡單同唔夠bgm
鐘意故事好多考察位,但好多地方唔合理,等dlc補完

今時今日出新IP都無乜好處,
曾經有隻"DEMENTO"好多人都未聽過,又係比怪叔叔追殺同古堡解謎逃生
叫bio唔理好醜都實有人留意先
DevilElvis 09:03 PM 01-29-17

曾經有隻"DEMENTO"好多人都未聽過,又係比怪叔叔追殺同古堡解謎逃生
Demento我知呀,當年個攻略topic我開嘅
daihamlop 09:37 PM 01-29-17

其實流程長短真係可圈可點,
我記得Bio1,我嗰時喺纽西蘭讀緊中六,
自己speedrun用咗兩小時零八分鐘,
Bio7而家speedrun世界紀錄係一小時四十五分,
第一次玩無睇攻略應該都要七八個小時以上,
我個人覺得完全可以接受。

解謎就更加無得講……
有邊集Bio解谜係又多又難?
最多咪又係搬搬抬抬遊花園……

做新IP風險故然係大,
但係如果The last of us變咗做Uncharted5嘅話,
成件事會變成點?
所以有時我覺得某程度上係要"去做"

OT, Demento我都有玩,剩係記得女主角個樣好似Jill
赤兵尉SETH 10:55 PM 01-29-17
我無睇攻略又唔係衝爆機,四圍探索都係八個鍾真係覺得短喎...

解謎真係不外乎為開度門搬搬抬抬游花園,
但未致於今集問題,題示同答案放晒同一間房度,甚至見到問題前已有答案...

咁The last of us同Uncharted真係唔同類形喎...
由於我未買到VR,係咪VR變另一隻game呢點我唔評論住
用mon玩就覺得同Revelations差唔多,主觀視點之前又唔係未整過
Bio4個時就真係夠理由做新IP

隻Demento除左女主角用Jill個樣,背景都係Bio3.5資源再用

作者: 天野:
都唔明點解日版呢方面咁保守
而佢地既AV又咁開放

之前GC Bio4為左爆頭都係買美版
今時今日日本都冇變
美版game咪又係會走奶走甜
明明日常生活都係咁開放
TSZ 11:22 PM 01-29-17
雖然未玩, 但其實我覺得CAPCOM遇左7係用黎打定日後基礎重要過銷量, 同埋繼續4,5,6既風格, 如果繼續甘突突突無咩突破點, 銷量都未必有保證

加上距隨時可以出隻BIO REV 3照顧返鍾意4,5,6風格既FANS, 雙線發展, 其實5,6同rev 1,2我覺得係投入成本同命名既分別, 本身game設計同故事都吾覺邊隻特別似正傅 ,邊隻特別似外傅, REV 2 連Alex Wesker都出埋啦
八仙果 02:37 AM 01-30-17
即係要血腥,要買美版?
rapperjohnny 03:17 AM 01-30-17
作者: 八仙果:
即係要血腥,要買美版?
係,港版已經可以,血腥之餘又有日配同字幕
八仙果 05:34 AM 01-30-17
作者: rapperjohnny:
係,港版已經可以,血腥之餘又有日配同字幕
謝謝回覆,
等我清埋手上的 VR 遊戲先入,
順便等減價。
標籤:Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 35  ... 最後

返回主題版面