Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後
攻略及心得交流區>格ゲー綜合討論區Round 8 【侍魂2019年早夏 GBFVS2019】
ヨコ男 11:35 AM 05-30-16
作者: 強化人間ですの~★:
http://www.redbull.com/jp/ja/games/s...reet-fighter-v
たとえば、バーディーのEX必殺技「ブルリベンジャー」などは発生までに25フレームかかる。これは『ウルIV』のプレイヤーならば余裕で反応できた数値だが、『V』ではほぼ100%の確率でこの必殺技をヒットさせることができる。

我都覺 (賴
newb 11:45 AM 05-30-16
作者: ヨコ男:
たとえば、バーディーのEX必殺技「ブルリベンジャー」などは発生までに25フレームかかる。これは『ウルIV』のプレイヤーならば余裕で反応できた数値だが、『V』ではほぼ100%の確率でこの必殺技をヒットさせることができる。

我都覺 (賴
依加興篤唔到ken d VS跑 ,就賴呢個
ヨコ男 01:20 PM 05-30-16
作者: newb:
依加興篤唔到ken d VS跑 ,就賴呢個
咁我6HIT確唔到4MPHP TC可唔可以又賴
knight0106 01:29 PM 05-30-16
作者: [KIT]:
你PSN ID 係?

有冇興趣出黎機聚?
我地每星期有聚會, 新手歡迎
PSN ID: cytang0106

機聚有興趣/
但會係星期幾同大約幾點左右?
鈴蘭 03:41 PM 05-30-16
咁其實8F係爭好遠既 你諗下你平日online delay 8F點打到機sosad
不過街霸5黎講 雖然真係有實感難D檔擇
但平日入力又好似無咩分別 我諗同佢比你先行入力有關?
強化人間ですの~★ 03:57 PM 05-30-16
作者: 鈴蘭:
咁其實8F係爭好遠既 你諗下你平日online delay 8F點打到機sosad
其實話唔定呢8f可能係特登整來做online時既buffer?
而且今次online係用執位式
鈴蘭 04:06 PM 05-30-16
其實話唔定呢8f可能係特登整來做online時既buffer?
我諗係 再加埋先行入力變左你D比較長確認時間既確反既就唔會好見到分別
但D要你個人反應到迅速對應既野就會出現影響 即係例如D單發hit確認、或者果D比你發現到動作既時候已經得番幾Frame你反應既野就無解咁
newb 04:34 PM 05-30-16
我諗係 再加埋先行入力變左你D比較長確認時間既確反既就唔會好見到分別
但D要你個人反應到迅速對應既野就會出現影響 即係例如D單發hit確認、或者果D比你發現到動作既時候已經得番幾Frame你反應既野就無解咁
Snakeeyze 隻蘇記
印象中佢話玩熄左v sync 既pc版(得4f delay)好似玩緊第二隻game咁
阿高 04:36 PM 05-30-16
這不叫賴 叫option select
wing 06:56 PM 05-30-16
問題係pc版熄左v sync就會冇左呢8 f delay....即係唔係專登.
bMing 09:01 PM 05-30-16
新手想搵多d人一齊玩 hk好少人
Psn: baron0128
newb 01:53 AM 05-31-16
比jack-o 一堆兵痴左身係唔係可以直接棄round?
ヨコ男 02:05 AM 05-31-16
點解隻隻女角蹲姿都唔中床男236k
wing 07:50 AM 05-31-16
作者: bMing:
新手想搵多d人一齊玩 hk好少人
Psn: baron0128
你係咪真.新手呀...其實DISCUSS果面都多人. 我ADD你先.

仲有你個FIGHTER ID係乜?
Dyhalt Rushifar 09:49 AM 05-31-16
在下果邊惡起上黎可以DELAY 19F-20F,冇問題呀
bMing 10:18 AM 05-31-16
作者: wing:
你係咪真.新手呀...其實DISCUSS果面都多人. 我ADD你先.

仲有你個FIGHTER ID係乜?
以前有玩sf4 sf5 好少打完全唔多識玩 id 要返去睇下 唔記得左 另外最近開始玩ggx. 感覺唔錯 不過好難上手 求高人指點
wing 10:28 AM 05-31-16
作者: bMing:
以前有玩sf4 sf5 好少打完全唔多識玩 id 要返去睇下 唔記得左 另外最近開始玩ggx. 感覺唔錯 不過好難上手 求高人指點
見好多sf4高手話自己新手(sf5新手喎), 但其實玩一兩日已經打ranking 上到gold級, 所以見人話新手, 我基本上係會當你講緊 "我(今日)第一次o架咋"

已add左你psn, 你話番個fighter id俾我知喇~~

其實依家可唔可以用psn id在sf 5內add人?
tenkafubu 09:09 AM 06-01-16
見好多sf4高手話自己新手(sf5新手喎), 但其實玩一兩日已經打ranking 上到gold級, 所以見人話新手, 我基本上係會當你講緊 "我(今日)第一次o架咋"

已add左你psn, 你話番個fighter id俾我知喇~~

其實依家可唔可以用psn id在sf 5內add人?
可以用PSN ADD既
ヨコ男 09:13 AM 06-01-16
GG新手/

GG的話夜晚去香港LOBBY啦, 都唔夠10個人好易見到大家
Dyhalt Rushifar 10:09 AM 06-01-16
GG引退者

開始開SFV多過GG
wing 10:27 AM 06-01-16
作者: tenkafubu:
可以用PSN ADD既
thanks~ 未試過用psn add...
wing 10:28 AM 06-01-16
作者: Dyhalt Rushifar:
GG引退者

開始開SFV多過GG
可能就快好多人轉去kof
newb 10:30 AM 06-01-16
全港最廢GG玩家here /
Dyhalt Rushifar 10:45 AM 06-01-16
可能就快好多人轉去kof
其實在下覺得未必,之前果D都好似起唔到熱潮,今集咁既樣…
在下唔多打GG主係有打算用既都上晒S RANK神檯,而在下根本冇S RANK實力,費事用S RANK都輸咁樣衰啫…
SFV反正都係HEA打,用S RANK輸都冇咩感覺
wing 11:23 AM 06-01-16
作者: Dyhalt Rushifar:
其實在下覺得未必,之前果D都好似起唔到熱潮,今集咁既樣…
在下唔多打GG主係有打算用既都上晒S RANK神檯,而在下根本冇S RANK實力,費事用S RANK都輸咁樣衰啫…
SFV反正都係HEA打,用S RANK輸都冇咩感覺
已經唔係win/loss了..... 呢幾個月capcom整到咁多fans咁興, 簡直係3個月內自拆30年AAA大作招牌的完美示範........ 到時kof一出, 相信大把人跳船
標籤:BlazBlue, GGXrd, KOF, P4U, UNI
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後

返回主題版面