Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70 120  ... 最後
日本動漫畫討論版>「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16
Irwin 09:06 PM 07-20-14
今集的個人睇法

下定決心徶底黑化的提子蜜瓜,當佢戰力300,戰鬥意欲100%,黑化再加成50% -> 450
無法下定決心戰鬥的什果賓治,當佢戰力1000,但戰鬥意欲0% -> 0
香蕉芒果就算用同一樣DRIVER變身,當佢戰力300,戰鬥意欲100%,但無黑化無加成 -> 300

450 VS (0 + 300)

咁樣點計都係提子蜜瓜贏…除非什果賓治唔再「賴依芙」肯認真打
但什果賓治幾時先會生性…

===================

以上o既o野,笑下就算了 
亍 ◣ 10:14 PM 07-20-14
唔錯丫我buy今次個劇情喎,黑提用打破心魔來爆高幾級LVL,係就夾硬少少不過合情理....咁之後先有資格繼續留低做中boss....

問題係粒煩橙一路都好煩就是...........
exiazero 12:11 AM 07-21-14
作者: 亍 ◣:
唔錯丫我buy今次個劇情喎,黑提用打破心魔來爆高幾級LVL,係就夾硬少少不過合情理....咁之後先有資格繼續留低做中boss....

問題係粒煩橙一路都好煩就是...........
其實如果升LV 爆到迷茫傻橙接受到
反而一次過連爆傻橙同傲蕉就有少少夾硬來
但都反映到黑實黑化哂的感覺同埋真正完全轉變哂

現在真心擔心傲蕉會出事
一個難得唔太用外掛打到現在的拉打
真心怕佢便當
zero22 12:20 AM 07-21-14
作者: GN00508771:
鎧武&特急者劇場版宣傳

只要收集到在節目裡面出現的關鍵字
然後到玩具店對店員說出
就能獲得神秘禮物:特製Lock Seed唷!
各位小朋友記得留神
好好的觀賞到最後喔!

-
(半小時後)
-

關鍵字公開
本周來自幪面超人鎧武的關鍵字是:

「黙ってろよクズ・・・」

各位小朋友記得儘快趕去玩具店對店員說出這個秘密字眼囉!
........
「黙ってろよクズ・・・」意思是 住口 垃圾>???
0001 01:00 AM 07-21-14
作者: GN00508771:
鎧武&特急者劇場版宣傳

只要收集到在節目裡面出現的關鍵字
然後到玩具店對店員說出
就能獲得神秘禮物:特製Lock Seed唷!
各位小朋友記得留神
好好的觀賞到最後喔!

-
(半小時後)
-

關鍵字公開
本周來自幪面超人鎧武的關鍵字是:

「黙ってろよクズ・・・」

各位小朋友記得儘快趕去玩具店對店員說出這個秘密字眼囉!
........
係咩樣既Lock Seed?
leungky1 02:10 AM 07-21-14
既然佢講到係無迷茫但失人心嘅強大
咁我就期盼蕉同橙會有更強內心進化吧
否則真係完全講唔通

三人剖白太為人熟悉了
解放世界樹相信都係最後戰場了
大家保重

劇場版片段繼續令我質疑上映時間唔夠
the fool 05:31 AM 07-21-14
今話總感覺在不斷立旗呢

話說黑提升呢升得好似好過火,不過諗返轉頭打得嬴其實都可以講得通:
1.絃汰未出全力
2.蕉兄受左傷
3.佢係貴虎細佬(我估貴虎平時都應該鍛鍊佢,話哂貴虎希望黑提做佢左右手)
pierrekwok 12:33 PM 07-21-14
作者: exiazero:
其實如果升LV 爆到迷茫傻橙接受到
反而一次過連爆傻橙同傲蕉就有少少夾硬來
但都反映到黑實黑化哂的感覺同埋真正完全轉變哂

現在真心擔心傲蕉會出事
一個難得唔太用外掛打到現在的拉打
真心怕佢便當
我都擔心傲蕉上次被咬最後會變INVES/OL, 不過咁先會係佢強化既契機掛? 話晒之前都只係執傻橙既二手鎖.
傻橙知唔知佢再咁婆媽會害死晒身邊既人架?
Dangerous-boy 01:05 PM 07-21-14
作者: pierrekwok:
我都擔心傲蕉上次被咬最後會變INVES/OL, 不過咁先會係佢強化既契機掛? 話晒之前都只係執傻橙既二手鎖.
傻橙知唔知佢再咁婆媽會害死晒身邊既人架?
都有少少擔心最後傻橙會幫傲蕉頂,但老虛編劇又冇理由照抄劍。
leungky1 03:36 PM 07-21-14
作者: Dangerous-boy:
一騎幫人頂嘅點只劍?
魔璃 03:54 PM 07-21-14
平成第一個應該系五代 a
尼路 07:58 PM 07-21-14
壞掉了的提子很好
pierrekwok 08:54 PM 07-21-14
其實就算傻橙唔幫傲蕉頂, 佢依家成日用極ARMS遲早都出事. 唔通最後靠金髮舞將所有同森林有關既野(所有ARMS/OL/INVES)都帶走?
chunmanx 09:42 PM 07-21-14
作者: gingq7:
終於睇了拉打大戰...

其實如果成套都用番555同X果條線個tone就會好得(後日談+補完+和前人互動/開導), 亦應該係最多人想睇既野, 但可惜幾條線入面得呢一條線做倒.

至於作為主角既鎧武同一號果條線就根本浪費了一號個演員, 兩個零互動, 一號一出黎就追住鎧武打唔知為乜 (大佬你ZX都無間道到做倒boss了, 竟然搵唔倒目標?)

decade, W和蕉純搞笑反而算ok.

戰隊亂入得淡笑, 比多d時間ZX好過啦, 由戰隊亂入開始就成套野失控至完場, 最尾無啦啦搵藉口打多場, 正式畫蛇添足

----

另外點解Black同RX可以一齊出場

最強既平成拉打成日有人討論, 但最弱既平成主角拉打係唔係 龍騎
我都睇左,唔太值得特登去戲院睇
亂拼湊咁
繼續
555同X果段係好,不如獨立出仲好
返而幾鍾意電王列車同戰隊合體果段,幾好笑
但橙做主角就唔知點咁
出得太多劇場版
搞到無哂系統
有度搞笑
joker比人打死
但出返黎竟然變左做cyclone joker

最弱我估唔係龍騎掛?

其實我都一直好介意尐劇場版Black和RX可以一齊出場,咁點解新舊1號、2號、Skyrider兩個型態、Biorider和Roborider又唔可以同場一齊出?
因為Black同RX係唔同時空

作者: ai.:
如果套野用555那邊做主線會好好多,
感覺gaim最慘係好似連decade都出場多過佢(素體).

作為一個kabuto的fans,接受唔到佢比sky咁打死....
1號還有櫻吧.
其實你可能遲下會慢慢見到其他型態會同原型一齊出,
因為平成年代一日未完一直會加新人,
但昭和唔會加,而且已經開始唔夠人,今次連"真"都要出先夠一打一.
但我覺得咁樣比SKY打死已經係最好
都算叫用下腦
本身根本就打唔贏吧(都未玩hyper clock up)
又或者睇下有冇RIDER可以用精神控制影響佢(V3有冇呢隻特殊技能?)
ALEX CHOW 09:58 PM 07-23-14
Drive 玩具訂單圖

leungky1 11:17 PM 07-23-14
作者: HONDA:
Drive 玩具訂單圖

真係賽車主題嘅話

單元極都應該唔會下下兩話完嘅
夜貓 10:04 PM 07-26-14

権力ロックシード
邊到仲有貨?
GN00508771 10:25 PM 07-26-14
滅治竟然仲有強化MODE....(睇雜誌圖)

作者: 夜貓:

権力ロックシード
邊到仲有貨?
それが権力!

WWWWWW
凍檸茶 10:33 PM 07-26-14
作者: 夜貓:

権力ロックシード
邊到仲有貨?
現時點
尋日先買完黎
ALEX CHOW 11:05 PM 07-26-14

leungky1 11:46 PM 07-26-14
真.終極Form

人類內戰似乎會比想像中更嚴重
滅龍士 12:25 AM 07-27-14
能量奇異果鎖頭
Sito 12:38 AM 07-27-14
龍玄仲有得強化,真係四個主角都有,睇返劍的悲劇……
夜貓 01:14 AM 07-27-14
作者: 凍檸茶:
現時點
尋日先買完黎
thank you!
作者: Sito:
龍玄仲有得強化,真係四個主角都有,睇返劍的悲劇……
ハブラレンゲル...
聴完ラジレンジャー覺得睦月個演員好慘,當年比其他演員開玩笑,騙他レンゲル會出king form
SIC肯出,真係奇跡の商品化!
http://hobbyjapan.co.jp/ltd_items/SIC/
GN00508771 11:56 AM 07-27-14
最唔想見到的一幕終於出現了

傻橙呀
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70 120  ... 最後

返回主題版面