Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 最後
影音館>顯示討論專區 (02)
Metal Gear NT 08:35 PM 02-21-10
有冇人去Sony Style試過部3D Bravia?
係咪個別問題?我去尖沙咀海運店睇過,完全唔掂,戴副3D眼鏡後都仲有明顯疊影,3D效果又冇乜
Kaga 10:00 PM 02-21-10
作者: Metal Gear NT:
有冇人去Sony Style試過部3D Bravia?
係咪個別問題?我去尖沙咀海運店睇過,完全唔掂,戴副3D眼鏡後都仲有明顯疊影,3D效果又冇乜
佢副眼鏡冇電?
chunmanx 10:37 PM 03-02-10
其實大家覺得值唔值得買部46x4500黎珍藏呢?
因為之後睇黎都唔會有RGB LED電視?
忍者 01:00 AM 03-14-10
X4500係LED黎架咩??
但係好似唔太平喎...
另...其實plasma比lcd咩好??
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...
DevilElvis 01:16 AM 03-14-10
作者: 忍者:
X4500係LED黎架咩??
但係好似唔太平喎...
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...
X4500係LED黎架咩??<--無錯,反而40吋果部無.....

Kaga 在P.6解答比你知
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=147
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...<--你應該知售貨員唔係你朋友同埋佢o地要賣機食佣的
忍者 02:52 AM 03-14-10
作者: DevilElvis:
X4500係LED黎架咩??<--無錯,反而40吋果部無.....

Kaga 在P.6解答比你知
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=147
我喺百記嗰d睇左好多次都睇唔出...<--你應該知售貨員唔係你朋友同埋佢o地要賣機食佣的
原來係紅色問題....
因為小弟天生紅綠色弱睇唔出.......
次次落街睇d片唔慢動作就係定晒格...流唔流暢真係睇唔出...
但係S10,G10 d片源次次都唔靚,搞到我成日都有lcd清過plasma嘅錯覺....
sgouki 05:38 PM 03-16-10
吾止顏色問題啦, 堆LCD 係則面睇灰到爆............
Kaga 08:24 PM 03-16-10
作者: sgouki:
吾止顏色問題啦, 堆LCD 係則面睇灰到爆............
禮讓 d 好, 比較個差矩唔好去得咁盡
chunmanx 09:49 PM 03-16-10
作者: 忍者:
原來係紅色問題....
因為小弟天生紅綠色弱睇唔出.......
次次落街睇d片唔慢動作就係定晒格...流唔流暢真係睇唔出...
但係S10,G10 d片源次次都唔靚,搞到我成日都有lcd清過plasma嘅錯覺....
"成日都有lcd清過plasma嘅錯覺"
其實我都有咁ge感覺
不過我覺得電器舖較得衰
而且又鍾意較到d LCD電視鬼咁光
作者: sgouki:
依家D LCD在側面睇都唔係好差啫
不過都係一份錢一分貨
試過在電器舖一部LG一部SONY併埋一齊睇
兩部都係新新地GE機
但兩部GE差距真係大得驚人
W!LL 09:10 PM 03-28-10
今日係時代試睇JVC個3D TV, Game畫面麻麻地, 反而播movie效果好好~~
C.Ryo 09:51 PM 03-28-10
JVC 唔用 active shutter glass, 3D之下出唔到 Full HD, 睇過佢嘅畫汁明顯比唔上 $ony 隻3D demo 機... 不過啲畫面 3D 化後畫汁又基本上都會下降嘅
monster8 09:45 PM 04-02-10
想問下SAMSUNG 個售後係唔係好唔得?
因為我見到兩個舊MODEL而家幾平, 有D想買....
Samsung LA37A550 $4500
Samsung LA37B530P7MXZK $5500
保保羅 10:55 PM 04-03-10
作者: monster8:
想問下SAMSUNG 個售後係唔係好唔得?
因為我見到兩個舊MODEL而家幾平, 有D想買....
Samsung LA37A550 $4500
Samsung LA37B530P7MXZK $5500
如果比起日本品牌確係爭d,不過以上價錢都幾抵
monster8 12:41 AM 04-04-10
作者: 保保羅:
如果比起日本品牌確係爭d,不過以上價錢都幾抵
我今日出左去睇, 見到SHARP 37A66, 同PANASONIC 37S10, 兩部都差唔多價錢, 不過我PREFER SHARP多D, 因為佢雖然唔係IDTV, 不過佢跟個8仔雙TUNER STB, 比較抵D..
jlai 11:36 PM 04-05-10
我今日出左去睇, 見到SHARP 37A66, 同PANASONIC 37S10, 兩部都差唔多價錢, 不過我PREFER SHARP多D, 因為佢雖然唔係IDTV, 不過佢跟個8仔雙TUNER STB, 比較抵D..
我過年前買左a66

當時我又係用s10做比較,最後受唔住a66個價就買左a66
同埋隻8仔都值成千蚊啦
monster8 11:50 PM 04-05-10
作者: jlai:
我過年前買左a66

當時我又係用s10做比較,最後受唔住a66個價就買左a66
同埋隻8仔都值成千蚊啦
隻8仔係成2千蚊, 不過因為買完S10我都要買STB, SO, 我買A66 LA..
jlai 12:10 AM 04-06-10
隻8仔係成2千蚊, 不過因為買完S10我都要買STB, SO, 我買A66 LA..
用8仔一個唔好處係電視個remote會癈左武功
因為你只可以去8仔input果個台睇電視
monster8 12:38 AM 04-06-10
用8仔一個唔好處係電視個remote會癈左武功
因為你只可以去8仔input果個台睇電視
用一個仲好, 我唔洗再教我老豆用IDTV同STB
jlai 01:00 PM 04-06-10
用一個仲好, 我唔洗再教我老豆用IDTV同STB
其实都有点烦恼,一去左其他台唔識襟返去八仔個台
我屋企就係咁
hehe_li 10:58 PM 04-06-10
各位師兄

我想買部 idtv 32" full HD
邊隻牌子型號好

我睇過SAMSUNG 32B6000 要成7千尾, 呢隻得唔得

LCD TV我真係新手上路, 隔離台又話多打手, 有冇人幫幫手俾意見
monster8 11:12 PM 04-06-10
作者: hehe_li:
各位師兄

邊隻牌子型號好

我睇過SAMSUNG 32B6000 要成7千尾, 呢隻得唔得

LCD TV我真係新手上路, 隔離台又話多打手, 有冇人幫幫手俾意見
我睇左一排, 如果SAMSUNG 32吋都7K, 都係TOP MODEL LA, 咁得SONY有得你睇下
hehe_li 11:23 PM 04-06-10
有冇邊隻抵玩介紹下

以前同事教落買電視一定要samsung, 我睇完 32b6000 要7k幾, 當堂
jlai 11:37 PM 04-06-10
各位師兄

邊隻牌子型號好

係price。com睇6999 wor
睇spec好ok呀
不過我就覺得有0的貴囉。。
你呢部係貴在佢係100hz囉。咁我又睇唔出個分別。。
同埋呢版都有版友話,買部平平地用住先,等過兩年出oled先買新野好過
samsung呢部led有少少過度性產品feel
jlai 11:42 PM 04-06-10
有冇邊隻抵玩介紹下

以前同事教落買電視一定要samsung, 我睇完 32b6000 要7k幾, 當堂
你同事咁得意既。。
呢版既版友好多都係支持日本野wor

我自己都係買日本電視的說
hehe_li 09:53 PM 04-07-10
係price。com睇6999 wor
睇spec好ok呀
不過我就覺得有0的貴囉。。
你呢部係貴在佢係100hz囉。咁我又睇唔出個分別。。
同埋呢版都有版友話,買部平平地用住先,等過兩年出oled先買新野好過
samsung呢部led有少少過度性產品feel
唔該晒先
估唔到jlai兄股票又識, tv又熟
的確32"要7k真係幾貴, 市面32"idtv 其實真係冇乜得揀,
toshiba, LG 都要6xxx-7xxx
隔離 display個 37" Lg都唔洗8k, 專蝦我呢d屋企細想買32"

而家我諗緊都係價錢至上
唔要100hz 同 ID, 分開買SET-TOP 可能平D...
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 最後

返回主題版面