Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-17, 11:36 PM   #251
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
主角方非死即傷 SOSAD

之後如何戰下去SOSAD

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 11:51 PM   #252
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 仁飛 查看文章
郭靖一開始只係一個蒙古摔挍小鬼,一啲武功都唔識
去到中段突然話佢識降龍十八掌,仲曉九陰真經,你地又可以接受?
郭靖點都唔係"突然"識武功吧? 而且成個故事就係建基於佢識武功/佢將會識武功;

紅毛就唔同, 因為連原作者都無諗過佢識出魔法, 係白毛叫佢做實驗佢先寫段野出黎,
關鍵係"突然", 如果原作者之後寫長d, 將紅毛用火魔法溶入故事度出書, 咁個認受性咪回復正常囉
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 11:59 PM   #253
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
作者: gingq7 查看文章
郭靖點都唔係"突然"識武功吧? 而且成個故事就係建基於佢識武功/佢將會識武功;

紅毛就唔同, 因為連原作者都無諗過佢識出魔法, 係白毛叫佢做實驗佢先寫段野出黎,
關鍵係"突然", 如果原作者之後寫長d, 將紅毛用火魔法溶入故事度出書, 咁個認受性咪回復正常囉
所以只要之後作者大叔花一期書去寫紅毛強化回就得~
如其話接受唔到,不如話根本未固定好
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 01:09 AM   #254
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
認受性不足姐固定唔到姐
加上作者好似係話會追加設定定乜?
應該要正式出書變成故書既一部份先得
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 06:48 AM   #255
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
隻軍服好明顯係因為本身已經二創

設定又中二過頭完全係俺TUEEEEEE等級比人婊到翻天先會搞到個原作者四眼妹走去跳軌

至於郭靖依d yy小說主角有睇過既都知道佢個一千零幾招都係老婆用計幫佢R返黎/因為搵老婆時順便學埋
但我覺得最YY既一定係天龍八部(離題

話說紅毛無啦啦識咖哩棒應該會係網上比人恥笑佢部蘿白根本係拘束器

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 08:15 AM   #256
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
可能最後就係俾人話亂加設定所以解除咗個魔法騎士狀態

其實只要大眾接受你話水瀨改到物攻好高都得
問題係大眾嘅認受性,所以小松嗰一下我接受到
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:30 AM   #257
Thaws

PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
大聖母, まがね作者便當左, 無得POWERUP

BOSS應該可以改設定變番單人MODE?
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:40 AM   #258
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
魔法少女整集有死完翻生既能力唔知識唔識復活w
反正子供向魔法少女呢d劇情任吹
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:56 AM   #259
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: HakiK 查看文章
魔法少女整集有死完翻生既能力唔知識唔識復活w
反正子供向魔法少女呢d劇情任吹
由手機版發出
告別儀式也弄好了胡亂復活肯定給人罵(最少都要有比較合理的理由)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 11:17 AM   #260
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
告別儀式也弄好了胡亂復活肯定給人罵(最少都要有比較合理的理由)
理由就係告別式太多人過去表示唔想佢死,所以集氣成功復活
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 11:32 AM   #261
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 細路翔 查看文章
隻軍服好明顯係因為本身已經二創

設定又中二過頭完全係俺TUEEEEEE等級比人婊到翻天先會搞到個原作者四眼妹走去跳軌

至於郭靖依d yy小說主角有睇過既都知道佢個一千零幾招都係老婆用計幫佢R返黎/因為搵老婆時順便學埋
但我覺得最YY既一定係天龍八部(離題

話說紅毛無啦啦識咖哩棒應該會係網上比人恥笑佢部蘿白根本係拘束器
最YY一定係鹿鼎記, 連日系後宮輕小說都要輸幾皮

此篇文章於 06-12-17 11:37 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 11:36 AM   #262
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
最YY一定係鹿鼎记, 連日系後宮輕小說都要輸幾皮
日系後官個男主件件都係性無能點比
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 11:59 AM   #263
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: Thaws 查看文章
大聖母, まがね作者便當左, 無得POWERUP

BOSS應該可以改設定變番單人MODE?
由手機版發出
真綾姐有必要靠TWITTER嗎?

大聖母真心唔打得
依家主角個邊應該一打就收皮
好在有部機人

舊 06-12-17, 12:42 PM   #264
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
reset咗條女嘅記憶就係啦
返正呢個性格咁樂天,佢本人都wfc

舊 06-12-17, 02:44 PM   #265
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
老實講我都接受唔到,但果個位地中海夠激情紅毛又夠熱血就是彈

大聖母唔一定冇得POWER UP,正如家下D電影續作都可以換導演
軍服妹本身係同人角,大聖母搵D同人改或者都得
軍服妹咁老屈,可能主角個作用就係响END改佢設定
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 06:59 PM   #266
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
鈴村原作係敵方BOSS,
快D出個超絕難度DLC出來比人打應該就可以改寫能力了(一定比小說出書快)
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 07:09 PM   #267
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
問題係鈴村本身都話自己隻替身係debiff,話唔定下集開場就見到佢一身輕變成陽光少年直接宣報戰力外

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:31 PM   #268
casio
Ultimate Gamer

依家結果係女騎士仲衰過是但揾人出氣,心知白毛多數唔係兇手,但因為唔知自己可以做乜而寧願信太太講嘅嘢,而大前提仲係佢知道太太好鍾意吹水唔抹嘴

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:38 PM   #269
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: axe1292 查看文章
鈴村原作係敵方BOSS,
快D出個超絕難度DLC出來比人打應該就可以改寫能力了(一定比小說出書快)
好喎喂
學bz當年set d3個煉獄難度咁

"請問你地出gmae前到底有無自己玩過呢個難度?"
"當然有! 我地完全玩唔掂!"

舊 06-13-17, 08:23 AM   #270
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Final boss都係避唔開忽然腦殘宿命
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 08:52 AM   #271
鐵之侍

11,12 話先行上映會訪談(轉戴,其實有這兩話的內容但不在這兒劇透了)

訪談部分焦點情報
1.監督說,其實本企畫一開始就是照廣江寫好的整套劇本當藍本動畫化,在決定要做的時候已經整個故事都寫完了。

2.其實男主在原本廣江的劇本中不會這麼早向同伴告白一切(11,12話),在原劇本中則是更後面的事情。

3.其實第10話在原劇本中完全沒有紅毛登場的部分,是為了11 12的進程順暢度而加進去的,詳細跟原劇本有什麼不同,可從每周WEB更新的廣江劇本中對照。

4.全劇22話,監督把1~12話當作第一部剩下當作第二部。

5.男主配音山下大輝還沒走出粉毛死亡的衝擊中

6.男主配音透露第二部就是滿滿武打

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 10:30 AM   #272
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: casio 查看文章
依家結果係女騎士仲衰過是但揾人出氣,心知白毛多數唔係兇手,但因為唔知自己可以做乜而寧願信太太講嘅嘢,而大前提仲係佢知道太太好鍾意吹水唔抹嘴
咪即係是但搵個出氣 sosad

舊 06-13-17, 10:44 AM   #273
真!DC
Banned User
奉行我道

原來兩季嗎?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:12 AM   #274
十一月
Game Master

引用:
11,12 話先行上映會訪談(轉戴,其實有這兩話的內容但不在這兒劇透了)

訪談部分焦點情報
1.監督說,其實本企畫一開始就是照廣江寫好的整套劇本當藍本動畫化,在決定要做的時候已經整個故事都寫完了。

2.其實男主在原本廣江的劇本中不會這麼早向同伴告白一切(11,12話),在原劇本中則是更後面的事情。

3.其實第10話在原劇本中完全沒有紅毛登場的部分,是為了11 12的進程順暢度而加進去的,詳細跟原劇本有什麼不同,可從每周WEB更新的廣江劇本中對照。

4.全劇22話,監督把1~12話當作第一部剩下當作第二部。

5.男主配音山下大輝還沒走出粉毛死亡的衝擊中

6.男主配音透露第二部就是滿滿武打

第2項,而家男主角已經好難頂,如果跟原本劇本,必定睇到爆粗
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:44 AM   #275
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 真!DC 查看文章
原來兩季嗎?
由手機版發出
全22話....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] INSIDE ( creators of LIMBO. June29) 信長 電視遊戲討論版 14 01-31-23 11:09 PM
收 Creators Labo #025 Evangelion Ayanami Rei Ver.2 genies123 買賣專區 0 12-27-15 03:31 AM
[動畫] 広江礼威「BLACK LAGOON」連載再開 money 日本動漫畫討論版 35 02-25-14 05:53 PM
[業界] 稲船敬二氏,中 裕司氏などがモバゲーで競演する「Super Creators」企画発表 neo2046 電視遊戲討論版 0 07-26-11 01:28 AM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM

現在的時間是 02:27 PM

手機版 | APP版