Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-23-15, 10:29 AM   #151
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
二代目屍轟龍
都未係殺人犯,點可以類比呢...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 11:13 AM   #152
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: plokplok00 查看文章
有樣野真係好想講, 好想問
97年果陣 大家學校有無大量新移民 學生??
我果間果陣真係好黑暗好離譜
我當時小4 升小5
有成
4~5 大我2,3年
6~7個 【17】【18】歲既新同學
果陣問題真係好大, 有排數 亦唔想勾起d回憶
好恐怖…

十八歲著短褲返學…

唔好講咩…果個野十八歲,佢會唔會同你好地地坐響度上堂?睇到本卡通封面既補充練習都無心機喇…

舊 05-23-15, 11:19 AM   #153
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
喬寶寶叫大家包容喎

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 11:34 AM   #154
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
eat
sleep
recycle

件衫做乜咁貼題wwww

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 12:21 PM   #155
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
有樣野真係好想講, 好想問
97年果陣 大家學校有無大量新移民 學生??
我果間果陣真係好黑暗好離譜
我當時小4 升小5
有成
4~5 大我2,3年
6~7個 【17】【18】歲既新同學
果陣問題真係好大, 有排數 亦唔想勾起d回憶
其實一直都有唔少大2、3年0既新移民學生,因為大陸d課程唔同,追唔上所以要咁安排,當然18歲讀小學就少d
但以前好好多啦,佢地真係勁俾心機追,果時會考成日都出到1,2個狀元
邊似得而家咁

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 01:46 PM   #156
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
其實一直都有唔少大2、3年0既新移民學生,因為大陸d課程唔同,追唔上所以要咁安排,當然18歲讀小學就少d
但以前好好多啦,佢地真係勁俾心機追,果時會考成日都出到1,2個狀元
邊似得而家咁
17,8歲果幾個點會讀書,
聯群結黨 食煙 潮州福建粗口橫飛 中午搶人飯餸食 d老師隻眼開 一班30人變40幾人
家長日 d家長見到都呆晒 -_,-
小5 小6 (97 98年) 係我人生最黑暗既時期
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 01:50 PM   #157
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
最緊要當時嗰班大哥哥有冇攪小妹妹
諗到都地獄
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 01:55 PM   #158
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
17,8歲果幾個點會讀書,
聯群結黨 食煙 潮州福建粗口橫飛 中午搶人飯餸食 d老師隻眼開 一班30人變40幾人
家長日 d家長見到都呆晒 -_,-
小5 小6 (97 98年) 係我人生最黑暗既時期
18歲可能已經定左型,同埋幾個18歲一齊入同一間?咁就真係易出事...

我9幾年讀緊中學,果陣已經唔少新移民學生,同齡或者大兩三年0既,總有一兩個,就係因為開頭無乜朋友所以搏命讀

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 02:01 PM   #159
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我中學時都有個,讀到中三就無讀,對佢最大印象就係做m記同食女,後尾佢走左重返來食學妹食到衰十一……

舊 05-23-15, 02:11 PM   #160
plokplok00

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: J+1 查看文章
最緊要當時嗰班大哥哥有冇攪小妹妹
諗到都地獄
由手機版發出
蘿莉控呢個詞彙 果陣我完全無頭緒
只知道佢地口中有時會講某班有某個「大波妹」,
咁有無被害者只有佢地知, 本地學生人人自危 理唔到咁多

此篇文章於 05-23-15 02:13 PM 被 plokplok00 編輯。
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 02:38 PM   #161
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme

健吾: 連啲平時唔講政治嘅朋友都出呢啲。嘩⋯⋯今次大鑊鳥。

https://www.facebook.com/kengopage/p...495195/?type=1

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 02:44 PM   #162
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50523/53769150
【無證童】示威者到陳婉嫻辦事處斥賣弄悲情製「三非」

27,184
建立時間: 0523 11:54

逾期居留的12歲男童肖友懷(懷仔)日前到入境處自首後,獲發一張俗稱「行街紙」的擔保書,協助懷仔的工聯會立法會議員陳婉嫻希望當局基於人道考慮此個 案。網民響應香港本土力量及熱血公民呼籲,到陳婉嫻在黃大仙的辦事處抗議,兩個團體的成員及網民合共數十人,手持寫有「香港法治已死」及「非法人蛇賣弄悲 情」等標語示威,不滿陳婉嫻協助匿藏香港9年的無證男證肖友懷申請在港定居,質疑是製造「三非」,即自己及父母均並非港人,藉非法入境來港定居。

陳 婉嫻今早在立法會出席政改公聽會,示威者到達辦事處時,辦事處並無人辦公,並於鐵閘外貼上「是日外出工作」字樣。示威者之後到孔教學院大成小學,抗議校方 日前指若肖友懷取得證件,願意安排他入學。示威者將「偷渡」字句貼在學校外牆,並拍打校門,大叫「落地獄」,期間有一名中年漢與示威者對駡,及後警方護送 該男子離開。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 03:12 PM   #163
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
講到咁慘...
但又咁肥.....日日咁多好野食..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 03:40 PM   #164
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
見到佢個死肥樣, 想對佢有同情心

好難囉

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 03:43 PM   #165
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
講到咁慘...
但又咁肥.....日日咁多好野食..
諗到遲d入左學校仲多嫩野食
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:15 PM   #166
chitkan

註冊日期: Dec 2009
又搞喊細路女

香港本土力量及熱血公民數十名成員,今早到欲讓逾期居留的12歲男童肖友懷入學的孔教學院大成小學抗議。期間有人在學校外牆貼上「偷渡」、「賣港賊」及「大成小學之我同學係人蛇」等字句。一名大成小學女學生見狀,哭訴「點解要貼呢啲嘢呀?」該名女學生又指,學校只是希望新同學學到知識,稱「犯咗法又點喎!」

示威者今早先到工聯會立法會議員陳婉嫻的辦事處及,抗議陳婉嫻協助肖友懷取居留權,期後轉到大成小學抗議。
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:18 PM   #167
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
今次要扣幾多分?
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:20 PM   #168
小嘉
The One

引用:
作者: chitkan 查看文章
又搞喊細路女

香港本土力量及熱血公民數十名成員,今早到欲讓逾期居留的12歲男童肖友懷入學的孔教學院大成小學抗議。期間有人在學校外牆貼上「偷渡」、「賣港賊」及「大成小學之我同學係人蛇」等字句。一名大成小學女學生見狀,哭訴「點解要貼呢啲嘢呀?」該名女學生又指,學校只是希望新同學學到知識,稱「犯咗法又點喎!」

示威者今早先到工聯會立法會議員陳婉嫻的辦事處及,抗議陳婉嫻協助肖友懷取居留權,期後轉到大成小學抗議。
即係殺人都無問題?

咁分開黎講
D人唔應該攪學校既
咁樣會令人反感
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:30 PM   #169
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咁你問我既
我都覺得搞間學校就有D無謂 仲要貼晒野上去就....a
搞嫻姐個Office就好合理

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 05-23-15 04:40 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:32 PM   #170
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
不過睇多次又覺得個細路女喊住講野都有文有路得幾神奇,仲擺晒手勢咁唔係幾自然…r
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:37 PM   #171
david
The One

註冊日期: Mar 2002
問題係而家唔係搞遊學團呀嘛,間學校擺明無視法律俾連出世紙都無O既三非入學,學校唔係教學生明辯是非,竟然教出條口出「犯佐法又點喎」呢類不倫不類狂言O既小學雞,仲學咩人辦學,收皮執埋啦快O的...

果然香港人已經無底線了嗎?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:39 PM   #172
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50523/53769150
【無證童】示威者到陳婉嫻辦事處斥賣弄悲情製「三非」

27,184
建立時間: 0523 11:54

逾期居留的12歲男童肖友懷(懷仔)日前到入境處自首後,獲發一張俗稱「行街紙」的擔保書,協助懷仔的工聯會立法會議員陳婉嫻希望當局基於人道考慮此個 案。網民響應香港本土力量及熱血公民呼籲,到陳婉嫻在黃大仙的辦事處抗議,兩個團體的成員及網民合共數十人,手持寫有「香港法治已死」及「非法人蛇賣弄悲 情」等標語示威,不滿陳婉嫻協助匿藏香港9年的無證男證肖友懷申請在港定居,質疑是製造「三非」,即自己及父母均並非港人,藉非法入境來港定居。

陳 婉嫻今早在立法會出席政改公聽會,示威者到達辦事處時,辦事處並無人辦公,並於鐵閘外貼上「是日外出工作」字樣。示威者之後到孔教學院大成小學,抗議校方 日前指若肖友懷取得證件,願意安排他入學。示威者將「偷渡」字句貼在學校外牆,並拍打校門,大叫「落地獄」,期間有一名中年漢與示威者對駡,及後警方護送 該男子離開。
邊有立法會議員長坐地區辦公室,而且早就有熱狗知道,嫻姐今日會避開你地,結果又去做場show,你地講到自己點勇點激,醒少少當幫忙,直接去佢豪宅下面等啦!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:41 PM   #173
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
星期六假期無啦啦單丁有個細路女學生"經過", 响鏡頭面前SOLO七情上面之餘又不忘做足PRESENTATION嘅姿勢, 感覺亦實在太過不自然

不過我都覺得向學校示威有啲多餘

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:41 PM   #174
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: david 查看文章
問題係而家唔係搞遊學團呀嘛,間學校擺明無視法律俾連出世紙都無O既三非入學,學校唔係教學生明辯是非,竟然教出條口出「犯佐法又點喎」呢類不倫不類狂言O既小學雞,仲學咩人辦學,收皮執埋啦快O的...

果然香港人已經無底線了嗎?
講咁多做乜,叫佢地直接去順利村啦!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 04:46 PM   #175
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
咁你問我既
我都覺得搞間學校就有D無謂 仲要貼晒野上去就....a
根本唔關D同學事.
去搵工聯會, 搵入境處, 搵教肯區, 搵689都好.
去小學仲咩.

擺明比位人入. 定係想個定位, 要持強凌弱.

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:50 PM

手機版 | APP版